N-am curaj sa conduc (3)
Raspunsuri - Pagina 16
mama_lui_alin spune:
Ma primiti si pe mine in clubul vostru? Am carnet de 3 ani insa mi-e frica sa merg cu masina. Am mers de cateva ori fortata de imprejurari (odata sotul meu s-a prefacut ca-i este foarte rau si cum trebuia sa plecam de la Carrefour am condus eu). In afara Bucurestiului nu am rezistat la volan mai mult de 1 KM. Cand am vazut cu ce viteza treceau masinile pe langa mine si ce mari erau mi-a amortit piciorul pe pedala instantaneu.Copilotul e bun, n-am de ce sa ma plang (e sofer profesionist), eu de felul meu nu sunt o toanta, insa nu sunt capabila sa conduc. Prefer sa astept sa ma duca sotul la cumparaturi sau sa plec cu mijloacele de transport decat sa conduc eu.Si am observat ca din ce trece timpul devin si mai fricoasa ( cred ca deja a devenit fobie).
Aissa, esti tare. Deja nu mai corespunzi cu subiectul asta, decat, poate, sa ne dai sfaturi. Tu cum ti-ai invins teama?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/florina.calciu/my_photos
marci spune:
Florina, teama de condus nu va disparea decat prin condus. Stii vorba aia:"cui pe cui se scoate". Mie mi-a disparut teama, dar am ramas in punctul asta, nu se inregistreaza nici o evolutie. Nu stiu cand o sa ajung sa spun ca-mi place sa conduc. Nu vreau sa accept ca nu o sa ajung la stadiul asta.Ceea ce-mi lipseste mie este tupeul, sunt excesiv de prudenta si asta mi se trage de la nesiguranta.Niciodata nu am facut slalom printre masini, nu sunt in stare. La aglomeratie trec f greu de pe o banda pe alta.
Ceea ce-mi da curaj este progresul pe care l-a facut verisoara mea. Are un matiz si este argintul viu, penduleaza de pe o banda pe alta.
Aisa chiar ca ai facut progrese! Daca poti vorbi de tupeu e clar. Probabil ca tu ai sansa sa mergi la ore de varf si prin zone aglomerate. La mine drumurile se rezuma la 2km pe zi si daca intalnesc 10 masini e eveniment.
La toamna o sa fiu in aceeasi situatie. Acum,fiind in vacanta, nu mai am ocazia sa fac nici macar 2 km pe zi.
Ma bate gandul ca la anul sa merg la alta scoala, tocmai pentru a exersa condusul. Altfel, peste 10 ani o sa fiu tot ca incepatorii.
aissa spune:
Cand am zis tupeu sper ca nu s-a inteles ca ma bag, merg cu viteza sau cine stie... Dar am trecut de la faza in care cautam motive sa nu plec de acasa, sunt acum la faza cu plecatul calma. Am realizat (sper sa nu fie o iluzie) ca nu-s catastrofa, ca nu e nici o mare belea daca ma claxoneaza unul sau mi se opreste motorul si fac card in spatele meu. Ca de fapt ajung cu cateva secunde mai tarziu decat altii si oricum nu ma grabesc. Am zis de tupeu ca am mai putin de o luna de cand m-am suit in ea (sau o luna) si cand imi tremura pipota, si acum fac drumuri in oras. Marci merg tot pe drumuri scurte: Rahova-Carrefour/Cora/Tineretului/Budapesta...Cel mai lung a fost pana la Piata Victoriei. Orele...ce sa zic...am mers dimineata, pe la 9-10...adica am evitat chiar sa plec la 8 cand e nebunia aia mai mare. Oricum...dupa kilometraj va zic exact: am parcurs 86 de km .
Trebuie sa imi dau drumul asa cum am tot zis ca nu am incotro. Si trebuie ca sambata viitoare sa imi duc familia la mare. Si desi de asta ma tem ca nu stiu cum e la drum lung in afara orasului, nu realizez cat e de greu...vreau sa cred ca pot. TREBUIE sa pot.
Cristina
lumigina spune:
Buna dragi soferite,
As vrea sa ma alatur si eu clubului vostru.Am citit cu mare interes acest forum si constat ca nu sunt singura care am emotii la sofat.
Eu am permis de multa vreme , dar nu am mai condus de 8 ani.A trebuit sa incep de curand sa conduc,cu mari emotii si tremurat de picioare,avand in vedere ca de 2 luni mi-am luat masina,sotul meu nu are permis si nici prea dornic nu este sa devina sofer.
Aissa,te felicit!Tot saptamana viitoare plec si eu la mare si de asemenea am ceva emotii,cu toate ca eu prefer sa conduc in afara Bucurestiului.Prin oras mi se pare un infern.Am mers de citeva ori cu masina la serviciu la ora 8 dimineata si am hotarat ca nu are rost sa ma stresez prea tare,deci am renuntat.Tot mai bine e cu metroul.Am timp sa citesc ziarul,sa vad lumea din jur si ajung si mai repede.
aissa spune:
Bine ai venit Lumigina si drum bun spre mare! Ai o pauza mai mare decat a mea asa ca te felicit pentru curaj.
Cristina
ancamironiuc spune:
AM FACUT UNA CARE IMI TRADEAZA CULOAREA PARULUI....
Eram pe Barbu Vacarescu si mai merg si eu cu 60-70 cand prind liber. Stiam ca este radar si am lasat-o mai incet, pe la 60. Mergeam in legea mea pe a doua banda si vad sarind un Politist in mijlocul strazii facand semn sa ma opresc. M-am impleticit toata, am tras pe dreapta constiincioasa si mi-am bagat capul in geanta dupa permis. Imi tremurau picioarele desi stiam ca avea 55 cand eram in dreptul radarului.
Vine omul la mine, ma vede stravezie si foarte amabil imi spune "Puteti merge, nu cu dumneavoastra aveam treaba ci cu cel din spate!!!!" ...pe care nici nu il vazusem!
OOOOPPPPS. De cand am luat permisul am oroarea ca nu vad politistii, acum ca l-am vazut nu avea treaba cu mine!
ANCA si EMA EMANUEL
lai spune:
quote:
Originally posted by aissa
Cand am zis tupeu sper ca nu s-a inteles ca ma bag, merg cu viteza sau cine stie... Dar am trecut de la faza in care cautam motive sa nu plec de acasa, sunt acum la faza cu plecatul calma. Am realizat (sper sa nu fie o iluzie) ca nu-s catastrofa, ca nu e nici o mare belea daca ma claxoneaza unul sau mi se opreste motorul si fac card in spatele meu. Ca de fapt ajung cu cateva secunde mai tarziu decat altii si oricum nu ma grabesc. Am zis de tupeu ca am mai putin de o luna de cand m-am suit in ea (sau o luna) si cand imi tremura pipota, si acum fac drumuri in oras. Marci merg tot pe drumuri scurte: Rahova-Carrefour/Cora/Tineretului/Budapesta...Cel mai lung a fost pana la Piata Victoriei. Orele...ce sa zic...am mers dimineata, pe la 9-10...adica am evitat chiar sa plec la 8 cand e nebunia aia mai mare. Oricum...dupa kilometraj va zic exact: am parcurs 86 de km .
Trebuie sa imi dau drumul asa cum am tot zis ca nu am incotro. Si trebuie ca sambata viitoare sa imi duc familia la mare. Si desi de asta ma tem ca nu stiu cum e la drum lung in afara orasului, nu realizez cat e de greu...vreau sa cred ca pot. TREBUIE sa pot.
Cristina
Acum cativa ani se punea problema sa fiu soferul de rezerva pe masina altcuiva tot asa mergand de la Bucuresti la mare. Experienta mea tindea la zero (nu ca acum ar fi cine stie ce, da' atunci era si mai putina ) si mi-era o frica de numa'. Am vorbit cu proprietarul masinii sa-i explic situatia si sa-l intreb daca el chiar are incredere in mine sa ma lase la volan, m-am oferit sa mergem un pic cu masina prin cartier sa vada daca i se pare rezonabil cum conduc. Mi-a zis ca n-are nevoie sa vada, si ca daca eu am incredere ca pot sa merg, atunci are si el incredere: nu trebuie decat ca tu sa crezi ca poti. Pan' la urma n-a mai fost necesar sa conduc atunci, da' mi-a placut ce mi-a zis Asa ca-ti zic si eu tie: la momentul asta, avand in vedere ca e clar ca ai cunostintele de baza, nu trebuie decat sa crezi ca poti! si-o sa poti, cu siguranta, o sa fie foarte bine!
Lai
marci spune:
Astazi am facut-o lata! Simt ca turbez de furie, din ce sunt mai prudenta din aia sunt mai proasta!
Cand sa intru cu masina in curtea facultatii, la Leu, fac tarziu dreapta si ma pozitionez ca un c..., astfel incat ii blochez si pe cei care veneau din spatele meu si pe cei care voiau sa iasa din curtea facultatii. Nu va spun ce mi-au auzit urechile si cate injuraturi mi-am luat!
Cand am auzit claxoanele ca la mort si pe toata lumea care trecea pe langa mine facandu-mi cate o declaratie m-am blocat. NU mai stiam pur si simplu cum sa dau cu spatele si cum sa ma pozitionez cum trebuie. Dupa 5 min de stat asa, cu semnal dreapta dat, a iesit portarul facultatii si a inceput sa dirijeze circulatia si inclusiv pe mine. Nu s-a abtinut sa nu ma intrebe cine mi-a dat carnetul.
Cea mai dura a fost o cucoana care a scos capul pe geam, era in dreapta soferului, si a inceput sa injure ca la usa cortului. Am fost atat de vulgara si eu! De regula sunt calma, ma controlez, dar de data asta mi-a fost imposibil. Portarului, dupa ce a fost dragut cu mine, i-am zis ca ma-sa mi-a dat permisul.
Am o colega care conduce doar de 2 luni si nu are treaba gagica. Ce-i drept conduce zilnic pe distante lungi si la ore de varf. Am admirat-o si in acelasi timp am invidiat-o cand mi-a zis ca a mers pe linia de tramvai si a reusit sa se strecoare pe prima banda.
Ceea ce ma dispera e ca sunt din ce in ce mai proasta si mai sunt si invidioasa pe cei care conduc bine.Am impresia ca nu o sa ajung niciodata sa conduc bine. Si invidia...........Doamne, pana acum imi era total straina!
Gata, m-am descarcat, turbez de furie!
Va pup!
iliuta spune:
Lasati in pace persoanele cu dizabilitati. Si ele sunt capabile sa conduca si sa faca multe lucruri frumoase pe lumea asta.
M-am saturat sa tot aud. Mi-a zis nu stiu ce ca la o handicapata, sau: esti o handicapata. Nu confundati cuvantul handicapat cu prost. Este o MARE diferenta.
Mi-am permis sa scriu aceste randuri, fiind subiectul meu.....fara suparare, dar e iritabil....
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela