Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 ! (89)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Wow, tare rau imi pare sa citesc ca puii mici au atatea probleme!

Roxana si Ramona, va doresc putere si rabdare sa le ajutati pe printese sa se faca bine ! Sanatate multa!!!

Nici noi nu ne putem lauda cu prea bine. Intr-un final am ajuns si la medicul ORL-ist care l-a consultat pe Rares si mi-a spus ca are intr-adevar gatul f.f. prins. In continuare el tusea incarcat si-i curgeau mucisorii rau. Si toate astea tin de 3 saptamani!!!
Intr-un final avem de luat antibiotic: klacid 10 zile, stodal pt. tuse, pivalone pt. nasuc. Dupa cele 10 zile tr. sa mergem din nou sa-i facem exsudatele ca sa vedem daca am scapat de acel streptococ pneumoniae. Marele nostru noroc e ca el nu a facut deloc febra in timpul acestei boli. Eu sunt ingrozita de-a dreptul de febra.
Ma bucur insa ca el manaca f. bine, e vesel, vioi si nu da vreun semn ca ceva l-ar deranja.
Si dr. ORL-ist ne-a atras atentia ca IGe-ul f. mare care i-a iesit la analizele de sange indica un teren alergic destul de pronuntat. Asta e lucrul care ma ingrijoreaza cel mai mult...

Ramona, daca vrei eu ti-o pot reconamda pe dr. la care am fost noi. Noi am mers tot cu o recomandare si am inteles ca este f. buna. E medic pediatru ORL la Spitalul Gr. Alexandrescu. Daca vrei iti trimit datele ei pe PM.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Adriana, multa sanatate lui Rares si imi pare tare rau ca este si el bolnavior. Antibioticele sper sa fie ok, la noi din pacate nici dupa Augmentin nu vad rezultate. Maine merg iar la medic si la ORL-ist. Sa stii ca tot cam asa e si Alex, muci interminabili. Noi nu i-am facut exudat, ii voi face saptamana aceasta.

Pupici si o saptamana usoara tuturor, fara raceli si probleme!

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Roxana, cred ca este f. important sa faceti ceva analize pt. a sti exact ce bacterie este de vina.
Lui Rares , la Medlife, i-au facut si antibiograma si acest streptococ al lui este sensibil doar la anumite antibiotice. De aceea ne-a fost dat klacid. Asa ca exista posibilitatea ca Alex sa aiba ceva care nu raspunde la augmentin si sa i-l dai degeaba.

O prietena, medic, imi spunea zilele trecute ca augmentinul a devenit deja un antibiotic la care nu se mai prea raspunde.
Sanatate multa si voua !

Ramona ai primit datele doctoritei? Ti le-am trimis pe messenger. Sper sa-ti fie de folos. Ce mai face Maysa?

Noapte buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Buna dimineata. Imi pare rau sa aud de copilaisi bolnaviori. Dar sunt sigura ca o sa treaca!!!
Roxana, te-am visat azi noapte!! ( Ca dormeama la tine...nu stiu de unde pana unde... )
Si eu zic , ca si Adriana, sa ii faci un exudat sa stii la ce este sensibil virusul.
revin....

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Buna dimineata...dupa o noaopte alba, am ajuns si eu la serviciu...

Ieri, in "disperare", dupa ce timp de 24 de ore nu am reusit sa scad febra de la 40.4 decat la 39.8...dupa frectii cu otzet, supozitoare de novocalmin, stari intre treaza si un soi de aiureala, cu vorbit, plans...tremurat...reprize de voma...am fugit seara la Budimex, era d-ta Rizescu de garda...

O sunasem la telefon in ideea ca luni la prima ora ma infiintzez in fatza cabinetului...insa era in spital...si in juma de ora eram acolo...

A controlat-o, starea rea in care era se datoreaza anginei acute pultacee (amigdalita...cu puroi), eu vazusem gatul inflamat insa eram hotarata sa nu-i dau nici un attibiotic pana nu o vede cineva specializat...Doar antitermice, mi-a spsu ca e super bine ce i-am facut insa s-a mirat ca nu a raspuns la tratament...

Prin urmare de ieri seara i-am dat Summamed (azitromicina), si ca antitermic, panadol alternat la 4 ore cu nurofen (azi doar la 6 ore)
In loc de supozitor cu algocalmin, la care n-a raspuns, in caz de febra mare (si a fost cazul!!!), cate 0,7 ml de algocalmin fiola...

I-am dat seara tarziu antibioticul si o doza "shoc" de panadol cu algocalmin fiola...peste o ora cedase puternic febra, era uda toata, am schimbat-o...pe la 4 dimineata am incercat sa-i dau nurofen, a vomat...a fost o noapte grea...

Are in continuare nasul infundat, de scos nu prea am ce-i scoate...sunt polipii care obstructioneaza caile nazale si favorizeaza infectiile bacteriene cu care ne luptam!

Adriana are dreptate cu Augmentinul (amoxiclav...adica amoxicilina cu acid clavulanic)...ultima doza de antibiotic prescrisa acum 3 saptamani a fost Medoclav(adica Augmentin...) si DEGEABA!!! La noi a ameliorat nitzel...dar nu a "eradicat"!

Binentzeles ca ideal e sa se faca analize complete...insa in cazuri critice cum a fost la Maysa...pana faceam azi exudatele...pana primeam rezultatele...ce faceam???

Uneori medicii prescriu in caz de "fortza majora" antibiotice ce merg in genetal pe bacteriile uzuale...insa din pacate unele bacterii au devenit rezistente la antibioticele prescrise in mod uzual...sau repetat (ca noi am mai facut "ture" de amoksiclav!)

Nu sunt pentru antibiotice...dar de data asta, sincer, un tratament naturist sau homeopat nu avea ce sa-i faca...asta simt!

Si ramane in continuare deschisa problema polipilor...va trebui sa-i scoatem, in final...

Roxana, tinem legatura!

Adriana, multumesc de informatii, au ajuns, te pup!!!

Va pup pe toate, aveti grija de puiutzii vostri!

Ramona (sapt. 23, pentru a doua oara mamica, acum bulversata!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Salutare, tuturor! Iata ca am mai aparut si noi pe aici (va citesc, dar timp de raspuns nu prea am).

DARAEL, multumim mult pt. sfaturi. Ei bine, am cumparat si un sirop de echinaceea (contine si patlagina, catina si propolis) si in 2 zile Alex nu a mai avut nimic (nu muci, nu tuse....nimic). Ii dau 1 lingurita pe zi si e super! Doarme linistit, respira bine si asa ca nu e vorba de polipi.

Roxana, Ramona, sfatul meu ar fi sa mergeti, inainte de operatie, la un homeopat. Va si recomand unul: dr.Simona Andrei de la Pol.Cetatea Histria (anul trecut am fost la ea, sper ca mai e si acum). Si cel mai bine este sa-i tineti pe pui acasa atunci cand fac raceli de-astea; e buna colectivitatea pt socializare, dar iata ca le si da sistemul imunitar peste cap. Iertat-ma, e doar parerea mea. Si va recomand cu caldura siropul de echinaceea.

Ramona, esti o harnicuta! Nu stiu cum mai poti sa faci si gem! Bravo tie! Sanatate si pupici la bebici!

Adriana si Alexandru ii spune tot asa lui bunica-su - bunicu Goghe (George)!!! Asa ma amuza! Acum e topit dupa povestile despre pisica Vanesa, pisica lui bunicu Goghe.

Noi suntem intorsi cu cheia de dimineata pana seara cand...nu mai pot eu si trebuie sa ne bagam in pat sa dormim. Facem de toate la olita, ne dezbracam singurel si ne imbracam la fel (noaptea mai punem pampers), mergem pe bicicleta cu viteza, vorbim cat e ziua de lunga ("Mami, unde e Doamne-Doamne?", "E sus, in cer" Se duce la geam, se uita atent si apoi: "Da? Dar nu se vede!" "!!) si alte de ce-uri care ma umplu de bucurie. Mananca de toate; mai nou, a facut o pasiune pt Tedi (i-am cumparat o singura data si de atunci orice suculet e Tedi; ii mai dau Pfanner, ca, deh, a prins gustul); ii plac fructele f mult, ii place tocanita (spre mirarea mea) si nu vrea sa manance decat singur. Stim cateva cuvinte in engleza (si sunt f mandra de asta), coloreaza, chiar stie sa deseneze maimutoi cu cap, ochi, maini, picioare etc., ei si mai multe dar gata cu lauda, ca maine intru pe forum si incep iar sa ma plang.

Saptamana trecuta a stat mama la mine si asa ca am mai respirat si eu putin.
La mare nu cred ca vom merge, poate doar o scurta escapada, insa vremea nnu ne da ghes. Vom merge la bunici, la Ramnicu Valcea, unde avem de toate si strand cu apa sarata si statiuni si munte si parcuri superbe. Pe 10 iulie intru in concediu si probabil tot atunci ne vom lua talpasita spre Valcea.

Pana atunci, multa sanatate la puiuti si multe bucurii.

Lia si Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Lia70 – sa cresteti mari !
Sunteti niste dulci..... ca niste adevarati poznasi !

Va doresc un concediu placut.... iar daca mergeti la Valcea, poate va intalniti cu amipreda, Amalia si Maria – am vazut ca ea este din Ramnicu Valcea si.... cine stie ? Poate iesiti pe undeva –o iesire in parc la o praji sau chiar o excursie la Olanesti sau Calimanesti.....

Apropo, amipreda - Amalia, imi spui te rog datele de la nastere pentru Maria sa va trecem in lista – doar faceti parte din gasca de poznasi acum !

Te asteptam si cu alte pozne - precis Maria face o gramada de nazbatii, si nu numai cu canita de ceai ......

Sanatate tuturor piticilor !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Adriana, maine ii facem analizele si vedem. Nu face numai exudatul, ci si analize de sange. Sa vedem. Deocamdata la Alex merge bine Augmentin.

Ramona, multa sanatate Maysei. In rest am vorbit pe mail si de maine cand sunt acasa ma gasesti si pe YM.

Monica, bine ca nu era de rau visul. Eu te-as invita sa dormi la noi dar nu prea e loc deocamdata. Dar te asteptam cu drag la casa noua, care e gata dar nu are nici o mobila din lipsa temporara de fonduri.

Lia, multumesc de sfatul cu homeopatul. Asa o sa fac. Deocamdata am zis ca o sa ii scriu Dr Cedar si mi-a mai recomandat cineva o familie celebra din Voluntari...am un lapsus acum. Oricum echinaceea ia de mult fara vreun rezultat.

In rest azi am fost la medic, e mai bine. Dar tot muci si tuse pana se curata tot. Nu mai ia decat eurespal/erdomed sa o ajuta sa elimine secretiile si trebuie sa ii curat nasul. Insa va mai dura ceva tusea. Inteleg insa ca e spre terminare. Doamne ajuta, ca acusica vine concediul.

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amipreda spune:

Lia70, daca ajungeti prin Valcea, ar fi frumos sa ne intalnim. Bunicii lui Alexandru stau chiar in oras? Va asteptam si sper sa ne vedem!
Darael, multumesc ca ne-ati primit si pe noi in randurile poznasilor! Maria face intr-adevar multe pozne, se catara peste tot, vrea sa experimenteze tot ce vede ca facem noi si este foarte vioaie si plina de energie. Si ea are in continuare nasucul plin de mucisori care nu mai trec si de cateva zile a inceput si sa tuseasca. Doctorita a spus ca are probabil o forma de alergie, pe langa un dragut de stafilococ aureus hemolitic in gat. Deocamdata nu-i dau antibiotic, mergem pe un tratament cu Imunoroyal Junior, ibuprofen,un spray pentru nas si gura, sirop de tuse Plantusin. Vom vedea cum evolueaza in continuare.
Data nasterii Mariei este 15 feb 2004 si a avut 3500 g la nastere.

Sanatate multa micutilor!

Amalia & Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

amipreda – bine ati venit pe lista oficiala a poznasilor . Multa sanatate pentru Maria – ii doresc sa se faca bine repede....

Multa sanatate tuturor poznasilor si voua, parinti minunati !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput