Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 ! (89)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Buna fetelor.
Am vrut sa va spun despre stimularea imunitatii prin tratamente homeopate sau mai stiu eu ce. Am avzut ca voi le dati la copii si cu toate astea au facut tot felul de complicatii. Ma gandesc eu acum, nu cumva astea nu sunt tocmai bune? Eu am citit de homeopatie ca nu e tocmai ok, ca nu au nici o baza medicala si se merge pe incercate.
Eu nu i-am dat lui Albert absolut nimic in sesnul acesta si nu mi-a racit deloc anul asta. In ianuarie a avut un rosu in gat si prin martie ceva usor care nu a necesitat antibiotic.
Eu am luat spre exemplu acum niste capsule de catina , am zis eu , sa ma mai ajute putin , vand in vedere ca stau noaptea tarziu sa invat, sunt tot timpul obosita. Si eu care nu am mai racit de cativa ani, tocmai acum am racit , nu ceva grav, dar ma doare gatul si cam tusesc. Poate este o simpla coincidenta , ma gandesc ca astea sunt naturale ( sper) luate de la plafar de la Hofigal.
Acum nu stiu daca impresia mea este buna, dar la asta m-am gandit si nici nu i-as da lui Albert nimic pentru stimularea imunitatii. Daca il invat cu stimulente , corpul lui cum mai lupta? Ma gandesc ca in mom. cand intrerup administrarea de imunizante , oragnismul invantandu-se sa fie ajutat se leneveste si atunci raceste copilul.
Repet, astea e doar parerea mea si nu trebuie luata de buna, dar eu asa cred . Nu ii dau nimic si e foarte rezistent, merg cu el in frig, curent,iese afara dezbracat, mai mananca si de la frigider si multumesc Domnului ca nu am avut probleme.
Va pup si va doresc multa, multa sanatate.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Buna dimineata!

Off cati copilasi bolnaviori! Multa sanatate la toata lumea!

Noi am facut azi vaccinul de 2.6 ani! Bine ca am scapat, am avut niste emotii. Alex a plans doar un pic, este baiat mare de acum.

Noi am amanat gradinita pentru anul urmator pentru ca imi este frica sa nu se inbolnaveasca in colectivitate.Multumim lui Dumnezeu ca nu am avut probleme de sanatate.

Weekend placut!

Layla si Daniel Alexandru (29.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amipreda spune:

Fetelor, eu cred ca este adevarat ca intrarea in colectivitate are drept efect contactul copilului cu diferiti agenti patogeni (bacterii, virusuri) si astfel copilul se imbolnaveste. Asa a fost si la noi, odata cu mersul la gradinita au inceput si problemele (adica din martie). Dar in felul acesta se dezvolta si imunitatea, nu ai cum sa-l feresti toata viata de microbi. Sper doar ca anul viitor Maria sa nu mai raceasca asa de des.
Anda141, eu nu i-am dat Mariei pana acum decat o singura data niste vitamine, iar Imuno Royal Junior cu Echinacea am inceput sa-i dau dupa aproape 3 luni de raceli repetate.

Maria a avut ieri serbarea la gradinita, prima ei serbare. Am fost foarte emotionata, ea in schimb nu s-a intimidat deloc. Mai mult, ea a facut tot(sau aproape tot) spectacolul. Imaginati-va o papusa de fetita de 2 ani cu 10 codite printre 15 copii de grupa pregatitoare (am pile la doamna educatoare). Am imbracat-o in costum national si a dansat extraordinar. Nu mi-a venit nici mie sa cred cum stia cand trebuie sa se invarteasca, cand trebuie sa treaca pe sub mana baiatului, cand trebuie sa faca hora numai din fete,samd, ce mai a fost o minune. Toata lumea nu mai putea de dragul ei. Iar eu, ce sa mai spun. Sunt asa de mandra de copilul meu! Ma si mir cum am putut sa fac asa o fetita dulce! Cred ca orice mama simte la fel ca mine! Am facut multe poze, dar nu digitale, poate odata si odata o sa pot sa v-o arat pe Maria.

Multa sanatate Alexandrei si Maysei!
Un weekend placut tuturor!

Amalia & Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

VA pup, dragi mamici...ieri am lipsit...

Sunt tare fericita...Maysa nu a mai facut febra...se pare ca in final Summamed si-a facut treaba...insa e cam tare...avea stari de voma dimineata de la el (il lua seara) si avea scaunul moale...Acum s-a "reglat"...a inceput sa manance...Sper sa nu recidiveze...

Am sunat-o alaltaieri pe ORL-ista, s-a mirat ca dupa 3 zile de antibiotic fetitza aea la trezire 40.1...nu prea era normal...plus voma, scaun moale...A suspicionat o complicatie gastrointestinala...
Cum era in concediu, am mers la Dr. de familie...care a consultat fetitza si mi-a dat urgent trimitere la ORL...dar nu la Budimex, ci la Sp. ORL - nu-stiu-cum Hociota...am luat un taxi si m-am dus ieri direct acolo...(pe langa Panduri), la d-ta CRistescu.
Mi-a placut extrem de ea, ca om...e super dulce...si din cele auzite, este unul din cei mai buni chirurgi din spital!!!

A vazut-o pe Maysa...si gatul e inca inflamat, mi-a spus sa lasam macar 72 ore ca antibioticul sa-si faca "treaba", sa-i dau Vit C cu propolis (cum ea nu ia pastile...ii dau Vit C natural combinat cu picaturi cu propolis), si s-o badijonez cu albastru de metilen...
In nas s-a uitat, e inflamata...mi-a spus ca par a fi intr-adevar polipi...mi-a dat ceva pana saptamana viitoare pentru decongestionare...iar in urechi nu a putut vedea nimic din cauza cerii acumulate...din cauza betzisoarelor...Concluzie: spalaturi cu apa oxigenata, cu seringa, prin "pompare" energica si apoi masaj la ureche...pentru inia o pauzarea dopurilor...si NU BETZISOARE in ureche!!!

In final, se va pronuntza dupa o saptamana in care trebuie sa respect indicatiile ei...Daca intr-adevar trebuie operatie de polipi, D-na Cristescu mi-a spsu ca la Sp. ORL nu opereaza decat cu anestezie locala...si practic pentru un copil de varsta Maysei tot Budimex-ul este indicat...pentru ca doar acolo exista protocoluri spitalicesti speciale pentru anestezierea totala a pacientilor...in singura clinica ORL pediatric!
Asha se explica de ce in provincie sau alte spitale inca se practica anestezia locala, cu operatia de polipi atat de traumatizanta...si care nici macar nu garanteaza scoaterea completa...de unde si refacerile dese ale polipilor!!!

PEntru Budimex...mi-a spus ca ma va trimite la Dr. Ursuleanu, din ce am mai citit, pare a fi OK!!!

Va pup pe toate...va multumesc pentru incurajari...acum numai gandul ca fetitza si-a mai revenit imi da aripi!!!

Ramona (sapt. 23, pentru a doua oara mamica!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Cum si Roxana ne-a prevenit de unele epidemii, eu stiu din doua surse diferite, copii imbolnaviti recent (unul la cresa si altul tzinut cu bunica acasa)...care ar fi avut o angina cu afte (cred ca este vorba despre angina herpetica...), cu febra ff. mare, voma, diaree...Se pare ca este epidemie de asha ceva, aveti mare grija!!!

Monica, nu te contrazic nu medicatia homeopata, noi nu am incercat-o, am mers in general pe cea alopata combinata cu naturista...
Rezultatele...care este...
Un lucru este cert, l-au spus si fetele...Colectivitatea reprezinta o piatra de incercare grea pentru copii tinuti acasa...Nici eu n-am cocolosit-o pe Maysa...i-am dat de la frigider, am iesit cu ea si pe frig, si mai subtirel...si-mi racea cam de 2 ori pe an...si fara complicatii...

Problemele au aparut la noi cam de 2 luni, de cand am inceput cresa...Asta nu inseamna ca voi renuntza sa o duc...incercam sa tratam ce e de tratat, sa o intarim cat putem suplimentar...si mai ales...sa continuam sa stam intre copii...in final si organismul ei trebuie sa lupte, sa se adapteze.
Daca o scot, n-o intaresc...data viitoare incepem iar...chiar dc va fi mai maricutza!

Tania, imi pare rau ca si tu ai avut pb. cu Bibi...Si eu as fi fericita sa gasesc o bona de incredere...insa eu mai am ceva pana nasc...nu cred ca se justifica, in plus as dori ca parte din zi Maysa sa stea si cu alti copii, nu in casa cu mine, imi va fi super greu sa ma descurc cu amandoi acasa, SINGURA!

Amalia, sa-ti traiasca printzesa , mica artista...e si normal sa-ti creasca ficatul de mandrie...si eu ma simt in al 9-lea cer cand copilul meu este complimentat, admirat, etc!!!

Layla, ai baietzel mare de acum!!! Eu ieri am discutat cu medicul despre vaccinul de 2 ani jumate...trebuie sa facem rapel la DTP (difterie, tetanos si pertusis).Despre asta vorbesti???
Eu i-am facut Maysei pana acum formulele straine (PentAct-Hib si Priorix)...acum nu stiu ce vom face...avem de ales intre cel ggratuit, de la stat, si unul cumparat(in jur de 500 mii parca), dar nu stiu cum se numeste!
Voi ce ati facut si care este mai bun??? (banuiesc ca toate, in fine...e discutabil si asta)

VA pupicesc, azi am mult de munca, tb sa recuperez ziua de ieri, Allen imi trage picioare zdravan in burtica...ce sa mai...trebuie sa le duc pe toate!

Ii musai!!!

Ramona (sapt. 23, pentru a doua oara mamica!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Ramona ma bucur ca Maysa este bine. Despre vaccin este DTP rapel la cel facut la 2-4-6 luni ,cel gratuit de la stat facut in picior.

Noua ne-a zis daca vrem sa mai facem suplimentar pentru hepatita A, dar probabil ca in toamna dupa ce il aducem de la mare.

Cat despre betisoare de urechi eu nu mai folosesc de cand avea Alex 4 luni cand am avut eu probleme cu urechea. ORL-ista mi-a zis ca daca nu vreau ca si copilul sa aiba problemele mele sa nu-l mai sterg cu betisoare.

Pupici,
Layla si Daniel Alexandru (29.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

A venit vacanta
Cu trenul din Franta !

Vad ca unii poznasi deja au serbari .... ce sa mai spunem ? Copii mari deja – in curand o sa trecem si noi la alte capitole pe Forum.....

Uf, ce departe par zilele cand clicaream la burtici si povesteam despre NoSpa, cerclaje, repaus si anestezii la nastere ......

Sanatate multa tuturor poznasilor !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

De ieri l-am lasta pe Albert fara pampers ziua si bineinteles ca face pe el la greu. Si dupa ce face sta nemiscat ca ii e sila sa mearga asa ud . Cred ca nici nu il pune sa faca asa des, da rideea e ca nu are de gand sa spuna inainte si nu e incantat sa mearga la wc, ca la olita nici nu poate fi vorba. Il pun direct pe wc.Asa ca...avem de luptat. Cred ca daca il las cu pampers nu se dezvata pana la scoala. Nu stiu voi cum ati procedat sa ii dezvatati? Cred ca suntem cel mai in urma la capitolul asta, nu m-am ocupat, adevarul asta este, insa nu vrea sa spuna. Dar nici nu ii mai pun, m-am hotarat. Decta noaptea si in deplasari ca nu risc deocamdata sa imi faca cine stie pe unde.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Monica, asteptam cu interes rezultatele voastre. si la noi e exact la fel
deocamdata Matei pleaca la tara pt. o saptamina, eu am avut o saptamina foarte incarcata si ma asteapta altele la fel.

se contureaza ceva proiecte interesante, dar nimic sigur.
in schimb azi am aflat ca un proiect la care am muncit ca nebunii a fost respins pentru ca un partener nu are personalitate juridica [unde-i ala care se da cu capul de pereti?]
macar daca nu cistigam ca l-am scris prost :(

pupam copilasii bolnaviori si pupam copilasii artisti :)

a, cit despre imunitate ... in parte sint de acord cu Monica. cu sublinierea ca trebuie sa avem grija ca alimentatia sa fie corecta si echilibrata, astfel incit organismul sa aiba toate armele de lupta la indemina.
cu toate racelile si cu 2 pneumonii tot nu i-am dat nimic de genul asta lui Matei si nici nu cred c-o s-o facem. iar de scos afar tot il scot cam pe orice vreme (cu exceptia zileleor cind e racit, desigur)
culmea e ca nu raceste cind se baga in balti pe ploaie ci ... asa ... cind e soare si frumos.

cit despre betisoare ... eu sint uituca si din 3-4 bai, abia la una il sterg cu ele. de-acum am sa uit de tot

va pupam, s-aveti un we super

Monica, cind ai ex final?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Monica, eu nu am dat mai nimic homeopat pana acum, numai in ultima vreme echinaceea. E drept ca ultima boala si cea mai grea a fost facuta in timp ce lua echinaceea, asa ca nu a avut nici un rezultat. Nu stiu ce sa cred despre homeopatie, insa eu una as fi dispusa sa incerc si asta,prea sunt disperata. Mie una mi s-a rezolvat problema, singura data cand am apelat la asa ceva pentru ca tratamentul alopat era prea dur - era o problema de circulatie si oxigenare a creierului si dupa pastilele respective am scapat de problema insa mi-a distrus bila si de atunci am dureri cu nu am mai avut. Sunt sigura ca este de la pastilele respective, durerile incepeau la jumatate de ora dupa ce le luam. Apoi luni de zile a fost cosmar. Asa ca atentie cum admiistrati medicamentele iar homeopatul trebuie sa cunoasca si alte afectiuni pe care le aveti. Pentru Alex am folosit numai pentru geardia Helmiflores si propolis si fost ok.

Tot pentru Monica, curaj si rabdare. Alex a facut infernal pe ea primele 2 zile de ma gandeam sa mai asteptam. Si a treia s-a dus si s-a asezat sigura pe oala. Din pacate kk face si acum in pampers, altfel se abtine.

Ramona, ma bucur ca e ok Maysa,si Alex la fel, doar niste muci razleti. Sper sa fie bine. Iti citisem mesajele insa nu am apucat sa raspund pentru ca am avut o zi plina.

Ce e cu angina asta herpetica? Ca tot aud.

Amalia, felicitari pentru artista! Eu am fost azi sa ii iau lucrurile de la gradi. Educatoarea plangea dupa ea sa o mai vada putin. Insa o voi feri macar pana la concediu de colectivitate. Si ei imi ziceau de serbare...mi-o imaginez si pe Alex si imi pare rau ca nu o duc. Dar ea sa fie sanatoasa!

Tania, e ziua Imeldei azi?

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput