Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 ! (89)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Acum la pranz nu mai are febra (cand am plecat la 10, scazuse sub 38), insa pana diseara nu stiu...
Si nu stiu de ce aseara avea stare subfebrila, i-am dat Nurofen...si dimineata febra atat de mare...

Probabil ca ar fi mers si altceva, nu stiu ce sa cred...
Mai avem o doza de luat, diseara...Oricum, cred ca o sun pe doctorita, chit ca e in concediu...sa vad ce zice...Si diseara merg la dr. de fam...

Va pup!

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Multa sanatate piticilor bolnaviori !

Si Mihnea are frecvent probleme cu amigdalele ,a avut si angina herpetica si amigdalita pultacee ,iar acum are doar putin rosu in git ,dar stau cu frica sa nu faca ceva mai grav .Asa ca va urmaresc cu mare interes ,Roxana si Ramona.

Ramona , si eu am avut probleme cu picioarele la a doua sarcina , dar parca nu chiar asa de devreme ca tine .In ultima luna mi-a fost tare greu , abia puteam sa mai merg .Sarcina usoara in continuare !

Noutati despre noi ,mai bine zis despre Mihnea : e un strengar care stie deja sa se bage sub pielea oamenilor , face la olita si mai nou pipi din cind in cind la WC,am scapat de adormitul pe picioare,are tentative sa manince borsulet sau iaurt singurel , se incapatineaza (si asta e bine) sa faca singur anumite lucruri ,cum ar fi imbracat,incaltat ,dezbracat ,suc de portocale,plimbatul fratiorului cu carutul ,incuiat /descuiat usa etc.E mare amator de jucat fotbal .Nu vrea sa bea laptele decit din biberon si acum ne chinuim sa il dezvatam .Ceai ,suc si apa bea cu mare placere din cana sau pahar , dar laptele nu .Poate imi dati niste sfaturi sau idei .Imi vine greu si din cauza ca vede mereu biberoanele celui mic si imi spune sa ii pun in ele .(pe al lui l-am ascuns)

Gabi , mama de Mihnea (3-01-2004) si Tudor (20-09-2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Incepusem deja sa acaparam forumul cu mesajele noastre!!!

Gabi, nu stiu cat sunt de utile postarile noastre, parte din ele sunt "lamentari", parte solutii, insa sunt convinsa ca toate trecem prin aceste framantari cu puii nostri! Si cu siguranta ne regasim in postarile altor mamici!!!

M-am conversat nitzel cu Roxana, va veni cu siguranta sa va povesteasca!

Eu una am sunat-o pe doctorita sa-i povestesc de evolutia tratamentului, de febra care nu cedeaza, de voma, scaune moi, etc...
Fiind in concediu, ma voi duce in seara asta la medicul de familie, pentru un consult, e totusi medic...
Si maine intentionez, daca este cazul, si cred ca este, sa merg la Budimex, la ORL, la Dr. Gheorghe.

Un lucru am retzinut din convorbirea telefonica purtata cu Dr. Rizescu: este posibil ca tulburarile gastrointestinale, asociate cu febra, sa fie o complicatie...o enteroviroza, ceva, asta in caz ca deja gatul arata mai bine...
Daca gatul e in continuare cu puroi, inseamna ca tratamentul nu a tzinut, trebuie ceva injectabil, si pentru ca practic Summamed ar da f. rar reactii adeverse, sa fie totusi si o complicatie, in paralel, gastrointestinala.

Degeaba citesc...degeaba respect tratamentele...rezultatul este cel pe care-l cititi!!!

Nu am pregatire medicala, sunt un "biet" inginer care-si practica "ingineria" in ale gatitului, la bucatarie... (asta mi-a mai ramas...) si sunt preocupata de tot ce inseamna sanatate, mai ales cand e vorba de copilul meu!
Dar acum ma vad dezarmata...Binentzeles ca-i dam de cap, pana la urma...insa sufar cand vad cum copilul se chinuie...

Va pup, multumesc pentru incurajari si sfaturi, va tin la curent!

Ramona (sapt. 23, pentru a doua oara mamica!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Abia acum am reusit sa intru. Azi a fost o zi plina, iar jumatate de seara am avut de lucru pentru serviciu (pentru ca sunt in medical saptamana asta) si jumatate de seara am facut si eu una alta prin gospodarie. Pe la 11 abia am culcat-o pe Alex.

Ideea e ca am fost la Dr Gheorghe la Budimex azi. Trebuia sa mergem maine (joi), insa m-am grabit ca Alex tot tusea si era infundata. Ideea era sa stabileasca ce facem cu operatia. Este un medic foarte bun, nu se arunca cu disgnostice si operatii si bine face. I-a facut Alexandrei o fibroscopie (cica nazofaringoscopie), adica sub anestezie locala (picaturi de xilina puse in nas) i-a introdus o fibra optica in nas. Cea mai sigura analiza. Si surpriza! Polipii Alexandrei sunt chiar foarte mici, inoperabili.

Asadar vestea buna este ca nu e cazul de operatie. Insa vestea proasta este ca muci sunt la greu, grosi si ciudati. Ciudati in sensul in care nu exista proces inflamator local si nu se justifica. Pe scurt, la capitolul paradoxurile Alexandrei, are simptome fara cauze. Ma rog, vom vedea si cand ies rezultatele la analize.

Deocamdata insa nu mai folosim deloc fluidificatori pentru mucisori - mi s-a atras atentia ca pot sa si genereze muci, nu numai sa ii fluidifice (iar eu o tineam non-stop pe sinupret, ca zieam eu ca e din plante). Nu mai avem voie nimic in nas in afara de Biorinil de 2 ori pe zi. Nimic inseamna nici ser. Numai aspiram uscat de cate ori fornaie si pun sprayul acela. Luni o duc din nou, medicul era cam nelamurit de ce apar mucii atunci si vrea sa o urmareasca.

Cam asta de la noi. Alex e mai bine oricum, insa mucii sunt la locul lor. Tusea insa a mai disparut. E usor iritativa din cand in cand, f rar.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Gabi, te rg reamintete-mi daa Mihnea e la gradi sau la cresa. Am auzit recent de la o cunostinta ca de la gradi ar fi facut baietelul ei angina herpetica, si ma gandeam ca nu e ceva foarte frecvent.

Apropos, sa nu uit. Am citit afis mare in Budimex ca este epidemie de GRIPA si de RUJEOLA. Ca sa stiti! Alex se pare ca a avut gripa. Ma rog, complicatiile provin probabil de la o imunitate scazuta, deci trebuie sa o punem pe picioare.

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Roxana , Mihnea nu e nici la cresa ,nici la gradi .Abia din toamna intentionez sa il dau .Dar ma gindesc cu oroare la momentul ala .Daca e atit de sensibil , ce se va intimpla cind va merge in colectivitate ?

Gabi , mama de Mihnea (3-01-2004) si Tudor (20-09-2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns firutza spune:

buna,pitici!buna ,mamici!
multa sanatate copiilor bolnaviori!sa va faceti bine cat mai repede..., poate vine si vara...si nu veti mai avea asa de multe probleme...Edi ma intreaba de ce ati racit?!i-am spus ca se mai intampla uneori...dar trece...va pupam si va dorim sanatate!

Dalia&Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Am fost plecata cateva zile si acum va gasesc atat de suparate din cauza piticelor bolnavi!! Offf, saracutii de ei! Sa dea Domnul sa se faca repede bine !!!!

Eu am fost in delegatie la Valencia si pot spune ca au fost cateva zile minunate. Un oras frumos, curat, cu strazile largi si cu asfaltul neted, cu oameni calmi si oricand dispusi sa te ajute.
Plaja la Mediterana era curata, curata, cu nisipul fin, apa calda (am bagat doar mana, ca de baie n-am avut timp) si multi romani pe plaja.

Dar in cele 4 zile de absenta mi-a fost un dor nebun de copil si de sot, asa ca abia asteptam sa ma intorc aici, in Romania, asa murdara si cenusie cum e ea, cu strazile ei stricate.

La intoarcere, Alexandru ma astepta nerabdator si de cand am ajuns acasa si pana ne-am culcat sera, a trebuit sa stau numai cu el pe covor, si sa ne jucam impreuna. A fost minunat sentimentul care ma incerca atunci cand spunea: " Mami, nu p'eca, stai aici, cu mine! "

Pupici,

Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Gabi, of of, ai grija cu colectivitatea. Pana la urma cum se explica atatea raceli? Ca la noi medicii sunt comozi si dau imediat vina pe gradi pentru problemele Alexandrei.

Andra, la Valencia am fost si eu anul trecut si acum in weekend-ul intrerupt de boala Alexandrei. Mi-a placut mult. Sper ca ai fost la mini-oraselul artelor si stiintelor.

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

IMELDA, LA MULTI ANI SCUMPA MEA!
SA FII SANATOASA, NOROCOASA SI IUBITA DE CEI CE TE-NCONJOARA SI DE D-ZEU!VA PUPAM LA PUTEREA A TREIA!

Of fetelor, tare rau imi pare sa aud ce bolnaviori sunt puiutii! Sanatate multa!
Ramona, in special tie iti doresc multa putere sa rezisti in situatia si asa delicata in care esti....Sanatate muuuulta Maysei!

Si eu am fost incantata de evolutia lui Bibi cat timp a mers la cresa, dar.... ca intotdeauna colectivitatea si-a spus cuvantul si in privinta bolilor. Trei saptamani ne-am luptat cu o viroza pacatoasa, care s-a suprainfectat bacterian si a trebuit sa schimbam 4 antibiotice, inclusiv injectabile in ultima instanta. Dar a facut alergie...curios la gemntamicina si dupa 3 saptamani ne aflam in acelasi impas. Am recurs pana la urma la naturiste si...minune, incetul cu incetul Bibica s-a pus pe picioare. Acum doar ursuletii de echinaceea ii mai dau si nelipsita vitamina C. Din februarie pana in mai am mers cu osciloccocinum saptamanal. Si mai ales....n-am mai dus-o deloc la cresa si am tinut-o o saptamana in casa. A fost un supliciu enorm pt. ea dar a fost spre binele ei.
Acum suntem in fericita situatie sa avem o bona super buna si cu experienta( e la al 4-lea copil in grija),are 43 de ani si am ales-o... din prima. E vecina de bloc si ne facem cu mana de la balcon. Noroc chior!
Un we minunat tuturor!anticipat....

Poze IUNIE !
Tania cu Anduta(14 sept'96)+ Bibi (14 febr'04)

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput