Ai nostri ca brazii (ian-feb 2005) - 17

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Rebecca doarme cam 12-13 ore pe zi,un singur somn pe zi, in intervalul (13=16) cu plus/minus.
Aseara accidental a adormit in tzarc si am fost nevoita sa o trezesc fortat pe la 8 sa o scot afara, si la 12 noapte inca se juca cu mingeaasa de tare i-a fost afectat programul. Daca nu o chinuie maselele, doarme cam pe la 22-23 cel tirziu pina pe la 9.

simona, si ea are abdomenul mai umlat, cred ca asa sint majoritatea copiilor.

Rebecca nu prea se murdareste peste zi. In casa sta de obicei cu un body+dres toata ziua si seara le pun la cos, chiar daca nu sint foarte murdare. Acum, de cind s-a incalzit, o culc doar in body cu mineca scurta si cu picioarele goale.
Rar se intimpla sa aiba pete sau murdarie, iar ciorapii pe talpite sint murdari dar nu exagerat. Pijamalele nu le murdareste, dar mai mult de 2-3 dati nu i le pun. mi s-a intimplat mie insa sa vars tylenol rosu pe eledar a iesit la spalat pata.
Afara mai murdareste pantalonii ca mai vrea sa mearga de-a busilea. dar, daca am dus-o cu pantaloni scurti sau fustita e chiar curata la intoarcere. inca...
Acum, ca se plimba prin toata casa, a inceput si ea sa care peste tot hainutele, jucariile, papucii mei stau pe masuta de la tv, la masina de spalat umbla, deci sintem in rind cu toti copiii. Si ei ii plac sticlele, le pune si scoate dopul si la biberoane la fel, capacele. urmareste telecomenzile, iar cea de la AC o fascineaza, ca face si un clinchet deosebit cind il deschide. de dezordine, nu mai zic, insa seara i le iau pe toate si le pun intr-o mare sacosa. Totusi, este inca destul de ascultatoare si daca ii zic "nu e voie" stie ca nu e voie.
Simona, de unde ai luat cosul ala de jucarii??

Kris, sa stii ca eu am plimbat-o pe Rebecca cu tricicleta lui Andrei (kita). Noi ne vedem aproape zilnic in parc si chiar nu imi fac probleme daca isi schimba jucariile, atita timp cit noi sintem cu ochii pe ei si ii supraveghem. Chiar sint mai multi copilasi in gasca, au mingi, etc si parerea mea este ca e bine sa ii lasam sa se joace impreuna si sa faca schimb de jucarii, este imposibil sa nu faca, doar daca am sta complet izolati. Insa nu imi place cind un copil ne ia jucaria si nu mai vrea sa ne-o dea inapoi si mamica nu zice nimic, sau cind umbla singgur prin carucioare, etc, si mamica sta pe banca. Asta nu sint de acord. si daca as vedea ca un copil este racit, bineintels ca am sta mai departe. REstul...parerea mea (nu trebuie sa faceti la fel) cu cit izolam copiii mai tare, cu atit vor avea pb in viitor, la gradinita, etc...atit dpdv al sanatatii cit si al comportamentului in colectivitate.

Azi dimineata a cazut de pe pat si si-a muscat/spart buzita si i-a curs singe...am plecat la servici cu inima rupta. i-am verificat, are toti dintii, e ok...

Crinuta, Rayan cum mai este??

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bubu, la ce pret i-ai luat lui Vlad sandalele? Si alte tale?
Incerc sa compar cu preturile de aici, dar stiu deja ca aici e mult mai ieftin.

Iar m-a enervat la masa de pranz. Abia daca a mancat 3 bucatele de ceva, asa ca am renuntat. Am obosit cu masa asta de pranz....

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Lavinia - poate ne mai vedem cand vii in tara. Nici nu stii ce ma bucur ca ne-am intalnit.

Magga - si Alex insurubeaza dopurile la sticlele de plastic (ma rog, nu asa de multe minute dar e pasionata). Eu zic ca au perioade, caci acum parca s-a saturat de dop si are alta ocupatie: baga periuta de spalat tetinele in sticla, pune dopul, apoi desurubeza dopul, scoate periuta...si tot asa.

Si eu i-am gasit seminte de kiwi in pampers (plus kk moale) asa ca am renuntat pentru un moment la acest fruct - i-am dat pentru ca in parc, o bunica ii dadea nepoate kiwi si i-a intins si lui Alex o bucatica. Eu i-am spus buniciica nu-i dau pentru ca e alergen, dar ea a zis ca nu e asa. Ma rog, dupa bucatica aiai nu a avut nimic, dar cand i-am dat mai mult, a patit conform celor spuse mai sus. Ei, e bun si marul, si para autohtona....

Alex nu mai vrea demult bibele cu lapte seara. Numai pe cel de dimineata. Asa ca seara mancam iaurt cu cereale.

www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/

Mergi la inceput

Patricia, si noi am patit-o acum vreo 10 zile la picnic, cand un baiat mai mare i-a luat mingea si nu vroia sa i-o dea inapoi, iar Rayan care este un dulce, nu s-a suparat, in schimb pe mine m-a deranjat si l-am chemat pe tati sa rezolve problema cu parintii, care bineinteles ca nu stiau, dar cand au inteles despre ce e vorba, imediat i-au dat mingea lui Rayan.
Sper sa nu faca si Rayan din astea vreodata...

Rayan e bine, nu a facut febra de acum 2 nopti, insa ii dam inca Fevadol sirop. Tyelol avem doar supozitoare si nu i-am mai pus.
Nu i-am dat antibiotic, am considerat ca nu se impune.
Starea lui generala e foarte buna, nu are febra, dar asta nu inseamna ca nu sunt cu ochii pe el.
Problema e ca nu accepta siropul ala decat f greu. Ultimele 2 dati i-a dat tati cu forta, dar eu nu reusesc, imi da peste mana.
Nu stiu de ce nu ii place, are gust de fructe.

Ieri ne-am intalnit cu niste colegi de spital de-a lui Amin, iar ginecoloaga cu care ma inteleg bine ne-a invitat sa stam la ei pana se intoarce el, dar am refuzat.
Ea are deja 3 baieti, are bona, dar si lucreaza 8 ore pe zi iar sotul ei la fel, si el e tot medic.
Nu-mi vine sa deranjez lumea, dar poate de mers in vizita vom merge, mai ales ca stau langa noi.
Tot ieri am cunoscut-o pe sotia chirurgului cu care a operat Amin toata noaptea acum vreo saptamana si am stabilit sa ne vedem, mai ales ca sotul ei e plecat pt un examen, iar partea buna e ca are un baietel de vreo 2 ani, deci se va bucura mult Rayan.
Ieri cum l-a vazut s-a dus la el, si-au dat mana, Rayan era numai zambete. Tare mult ma bucur ca e asa de sociabil si bun la suflet.
O fi el rasfatat, dar se vede ca e bun la suflet, iar asta ma bucura enorm.
Hai ca iar il laud, deh, nu ma pot stapani....

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Noi ne-am schimbat putin programul:
la 7 scularea, lapte cu cereale, cascaval cu paine
la 8 - 8:30 in parc
la 12 - pranzul
pe la 13 somn
la 17 - fructele mazgalite cu iaurt
la 19:30-20 iaurt cu cereale
la 21 sforaie

E groaznic de cald, transpira chiar daca e imbracata doar cu body (e adevarat ca la mijloc ii pun un patratel de scutec ca sa aiba spatele acoperit).
Cu hainele...stam binisor. Murdarim cand mancam, murdarim putin si pe afara daca vrem sa impingem caruciorul. Mai rar ii iese pp sau kk prin pampers sau pijama. Spal cam la 4-5 zile.
Doarme 12 -13 ore pe zi, un singur somn pe zi, 2 ore +/- 30 minute in intervalul 13-16.
Mananca cam tot ce-i dau, dar nu exagereaza cu mancatul

www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Crinuta, sandalele pt. mine erau 600.000 perechea, de fapt mi-am luat o pereche de papuci si una de sandale, deci pe a doua am luat-o cu 300.000, adica 900.000 pe doua perechi si sunt super. Iar pt. Vlad unele erau 600.000, cred ca de piele intoarsa, nu-mi dau seama prea bine daca e piele , iar celelalte au fost 250.000, iar astea mai ieftine mi le-a dat la juma de pret, nu cred ca sunt de piele, dar sunt. f. moi si aerisite. Si eu am un fix, sa aibe varful de la degetele acoperit, sa nu se buseasca, sa-si loveasca degetelele.

Patricia, un pupic la buzica rupta!

Noi trebuie sa-l tundem pe Vlad, ca nu se mai poate, transpira f. mult la cap, cand joaca, cand doarme! tati plange dupa zulufii lui de la spate, dar nu se mai poate. Cand venim de la munte il tundem, bross! Apropo, marti plecam la munte!!!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Da, Crinuta, e tare delicata treaba asta cu copiii si trebuie sa stim cum sa ne comportam...fara sa ii izolam si salbaticim. Nu mi-au placut niciodata copiii egoisti;
si Rebecca e la fel de dragalasa si prietenoasa.
Ma bucur ca nu ati mai avut febra. Rebecca accepta cu placere medicamentel, vigantolul, o singura data nu am putut sa ii dau si l-am varsat pe ea.

Eu zic ca trebuie sa te imprietenesti bine si sa petreci mult timp impreuna cu alte persoane si copii si vei vedea totul cu alti oki

si la noi este f cald, deja merge AC din plin.

si eu spal in timpul saptaminii la 2-3 zile, si simbata de obicei cite 3 masini, citeodata si 4, daca sint mai multe categorii.
Se aduna multe, prosoapele le schimb la cel mult 2 zile, tricouri de casa, mereu am cosul plin.

Kris, Bia merge?? daca nu, mai bucura-te
ASeara am ajuns acasa rupta de oboseala pe la 19 si ceva, am stat in picioare mult, am plecat in parc pe la 20 vreo ora...asa m-as fi trintit pe o banca si sa stau efectiv sa contemplez natura...eram asa de obosita...dar, nu se mai poateRebecca pleaca destul de departe de mine si trebuie sa fiu pe linga ea...vrea sa se joace cu mingea (ii place la nebunie mingea), etc..

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Aha, e buna oferta pt Ro, dar tot e mult fata de aici. Deci e cazul sa imi fac provizii de aici, sa profit cat mai stam aici.

Lavinia, tu mai esti in Ro? Poate ma enervez si iti fac o vizita in Liban.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

Revenim si noi in peisaj. rasund la ce-am vazut in fuga:
Coraly, la noi media e de 11-12 H.
crinuta, s-ar putea sa refuze mancarea si daca-l doare in gat.

Ieri am facut o vizita la G Alexandrescu deoarece Maria ne-a facut figura si s-a lovit in spranceana stanga. I-a curs sange, dar nu i-au pus copci, ci un fel de lipici, sa speram ca nu-i ramane cicatrice. Am fost azi din nou la pansat si nu se lipise total, sper ca vineri sa fie mai bine. Stie sa-si arate "buba" si nu pune mana sa-si scoata pansamentul.
Lovitura a venit din senin, adica pur si simplu s-a impiedicat si in cadere s-a razuit de un scaun. Asta e! Era cu bona si cu bunicul meu, eu eram la servici. Am ajuns direct la splital...S-a necajit rau de tot si bona, dar i-am spus ca se putea intampla cu oricine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Azi, cand am fost la Mall, l-am dus pe Vlad iar la locul de joaca de la subsol, la salteaua cu bile. Si era o fetita de 3-4 ani, atat de dulce si s-a jucat numai cu Vlad, il ajuta sa coboare si sa urce pe salteluta, facea bau cu el, ii dadea mingiute, Vlad le arunca si ea i le dadea inapoi, daca nu a ras Vlad...mi-a placut tare mult de ea, ce frumos s-a jucat cu Vlad!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput