bebe luat in considerare la intretinere?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

da' se pune si in blocuri fara lift ?
ca io n-am asa mijloc de teleportare si tot mi l-au executat la intretinere.. (ca sa nu va spun ce sume astronomice platesc , mi-e sincer rusine sa scot la iveala )...

Io ajtept pe marius cu linku profi (sau oricine altcineva bine documentat cu legile astea de ne mananca zilele si veniturile )

Sanatate! cu lift sau fara

, mami de ( 13oct04 )

"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Din cate stiu eu nu este un text de lege explicit care sa stipuleze de la ce varsta se trec bebelasii la intretinere, fiecare asociatie de proprietari trebuie sa stabileasca asta prin sedinta si trebuie sa prevada acest lucru si sa-l aduca la cunostiinta locatarilor prin afisarea procesului verbal respectiv. Sunt blocuri in care s-a hotarat sa fie trecuti bebelasii de 6 luni, in altele de la un an, in altele din prima zi....in cele mai multe blocuri nu este nimic prevazut in scris si face administratorul cum vrea....
Sa va creasca mari si sanatosi toti bebelasii si sa ajunga "persoane" mari cat mai repede.
Silvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Buna!
Multumesc mult pentru raspunsurile la subiect, cat si pentru cele care au atins alte aspecte, care nu ma interesau...
Eu vreau doar sa stiu daca exista o prevedere legala clara sau mai putin clara in sensul varstei de la care un copil se ia in calcul la intretinere. Nu am intrebat daca este moral, nici nu nu am zis ca e un abuz, sau ca nu ar fi de bun simt. Oricum la 2 camere, 2 persoane, noi platim lunar iarna 4 mil! Cel mai mult din bloc, luna de luna. In conditiile in care restul de oameni nu utilizeaza apa aproape deloc (nu stiu cu ce se spala sau isi spala hainele si farfuriile) si tin caloriferele inchise in toiul iernii. Chiar nu ma intereseaza lucrurile astea. Fac parte din realitatea care nu poate fi schimbata.
Nu am spus absolut nimic administratorului in legatura cu cererea respectiva, pentru ca nu imi place sa ma cert si sa-mi consum nervii daca nu este cazul. Asta este si motivul pentru care as dori sa cunosc legea. Daca totul este corect dpdv al legii, ok. Daca nu, nu vad de ce as plati. Chiar daca sunt 200.000 in plus, mi se pare ca e chestie de principiu... Si asa am platit la apartamentul asta intretinere pentru o persoana timp de 3 ani si jumatate, cat nu a locuit NIMENI aici! Ca sa nu mai spun ca babele de aici sunt TOATA ZIUA pe scari si cu liftul, ca se viziteaza de zeci de ori pe zi, pentru barfe mai mici sau mai mari, povesti mai mult sau mai putin adevarate. Normal ar fi sa plateasca dublu la intretinere, nu? Sau cum ar fi ca, daca in fiecare seara am prieteni in vizita sa platesc si pentru ei?! Ca doar tot atat stam si noi acasa, nu? Doar dupa-amiaza...
Am divagat si eu, insa mi s-a parut din mesajele unora dintre voi ca sunt necesare niste explicatii suplimentare.
Revin cu singura rugaminte pe care am avut-o de la inceput: [b]imi poate spune cineva daca exista o prevedere legala referitoare la varsta de la care un copil este luat in calcul la intretinere?[/b]

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Gandacel, nu cred ca trebuie nici o alta prevedere, avind in vedere ca intretinerea se plateste pe nr. de persoane, iar bble de cind se naste este o persoana. Nu cred ca exista prevedere separata pt. copii. Noua ni l-a pus la intretinere pe B de la 2 saptamini. Legislatia prevede ca orice persoana care sta mai mult de 2 saptamini, trebuie introdusa la intretinere. B s-a nascut pe 11 si noi am ajuns acasa pe 15, dar nu ne-a trecut decit de luna urmatoare la intretinere (a fost draguta administratora, a luat in calcul si faptul ca eu am mai fost in timpul sarcinii in spital si am platit intretinerea toata ).
Am sa caut sa vad daca gasesc ceva in legislatie care sa te lamureasca.

Cit priveste faptul ca platesti cel mai mult din bloc, te consolez ca nu esti singura . Si da, este adevarat, nu se spala, nu trag apa dupa ce folosesc WC-ul, etc. La noi in bloc de 2 zile nu avem apa calda (mai exact, ba avem, ba nu avem) si singurul care s-a agitat a fost sotul meu. Restul stau si asteapta... Azi dimi am coborit cu o vecina blonda, inalta, aranjata, etc si am intrebat-o daca are apa calda si mi-a spus f. revoltata ca nici simbata seara nici ieri seara n-a avut, dar azi dimi n-a verificat (??????????????????!!!!).
Adica de dimi s-a sculat din pat, s-a imbracat si s-a fardat si a plecat fara sa se spele ?!!! Iar simbata si duminica n-a mai spalat si ea un vas, n-a facut un pipi, ca sa vada ca nu e apa calda ?!

La noi la bloc, in schimb ciinii sint trecuti la intretinere: 25000 lei vechi

Asta, asa ca sa nu fii asa amarita. Poate facem un club, al marilor consumatori de apa la bloc

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Am cautat si uite ce am gasit: pe site-ul http://blocb7.idilis.ro/ gasesti toata legislatia legata de asociatiile de proprietari.
Cred ca ce te intereseaza se afla in "NORME METODOLOGICE din 2 aprilie 2003 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari" publicat in Monitorul Oficial cu numarul 311 din data de 8 mai 2003. Dar nu se face referiri la copii ci numai la persoane, ceea ce cred ca e clar: trebuie sa platesti intretinere si pt. copil, ca nu exista o virsta de la care sa poti spune ca acel copil e o persoana .

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Karina, saru' mana!
Am sa ma uit mai tarziu pe link.
Si noi suntem singurii care ne agitam pe aici... Eu am de gand sa ma agit si cu plata intretinerii. De dimineata mi-a venit ideea: ii zic administratorului ca platesc pentru bebe mic de tot, cu conditia sa am si facilitati pentru el. Adica sa imi faca o platforma de coborat cu caruciorul jos, la scarile de la intrarea in bloc. Ca imi rup spatele si alte incheieturi tot urcand si coborand scarile alea cu caruciorul cu bebe in el, cu geanta lui, toate facand cam 28 kg (pe cantarite!) Iar eu am 49 de kile cu totul! Asa ca daca el nu-mi plateste medicamentele, sa-mi ofere o rampa. O sa profite si pensionarii cu carucioare de cumparaturi, asa ca sper sa cadem la o intelegere. E atat de ieftin!!! SI mi se pare corect!
Cu apa calda, e alta poveste, off topic! Stam la ultimul etaj, iar restul lumii nu foloseste apa calda. Mai e nevoie sa zic altceva?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gandacel

Karina, saru' mana!
Am sa ma uit mai tarziu pe link.
Si noi suntem singurii care ne agitam pe aici... Eu am de gand sa ma agit si cu plata intretinerii. De dimineata mi-a venit ideea: ii zic administratorului ca platesc pentru bebe mic de tot, cu conditia sa am si facilitati pentru el. Adica sa imi faca o platforma de coborat cu caruciorul jos, la scarile de la intrarea in bloc. Ca imi rup spatele si alte incheieturi tot urcand si coborand scarile alea cu caruciorul cu bebe in el, cu geanta lui, toate facand cam 28 kg (pe cantarite!) Iar eu am 49 de kile cu totul! Asa ca daca el nu-mi plateste medicamentele, sa-mi ofere o rampa. O sa profite si pensionarii cu carucioare de cumparaturi, asa ca sper sa cadem la o intelegere. E atat de ieftin!!! SI mi se pare corect!
Cu apa calda, e alta poveste, off topic! Stam la ultimul etaj, iar restul lumii nu foloseste apa calda. Mai e nevoie sa zic altceva?

tot off topic, eu stau la 7... Nu prea e mare diferenta...
Mama mea sta cu bb acasa si mi-a spus ca de fiecare data cind da drumul la apa calda la bucatarie, curge apa rece si tb sa lase muuult sa curga. Cred ca nici vase nu se spala in bloc la noi.
Sa-ti spun ultima gaselnita a unora din bloc ? Noi avem repartitoare. Si ca sa nu plateasca mult la caldura, si-au inchis caloriferele si se incalzesc cu gazele de la bucatarie, pe care le platim la comun. Unii din bloc s-au sesizat si vor sa instaleze contoare individuale la gaze, dar nu stiu ce vor reusi. Asta ca sa stii ce te asteapta

Karina + Bogdanel

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Karina
[tot off topic, eu stau la 7... Nu prea e mare diferenta...
Mama mea sta cu bb acasa si mi-a spus ca de fiecare data cind da drumul la apa calda la bucatarie, curge apa rece si tb sa lase muuult sa curga. Cred ca nici vase nu se spala in bloc la noi.
Sa-ti spun ultima gaselnita a unora din bloc ? Noi avem repartitoare. Si ca sa nu plateasca mult la caldura, si-au inchis caloriferele si se incalzesc cu gazele de la bucatarie, pe care le platim la comun. Unii din bloc s-au sesizat si vor sa instaleze contoare individuale la gaze, dar nu stiu ce vor reusi. Asta ca sa stii ce te asteapta

Karina + Bogdanel

La noi et.7 e ultimul. Si intr-adevar, la bucatarie cateodata apa rece e mai calda decat cea calda. Semn ca nu este folosita nici una, nici cealalta, e la temperatura tevii!!! Si iti spuneam si eu ca restul lumii are caloriferele inchise iarna! Probabil solutia au gasit-o cum spui tu! Insa contorizarile astea nu fac altceva decat sa bage bani in buzunarele unor companii, repartizand costurile in cadrul umui bloc! Ca la noi babele au mai gasit o chestie interesanta: se strang toata la una din ele peste zi, se incalzesc acolo, iar seara se baga in plapuma si gata!
Cat despre faptul ca ba este, ba nu este apa calda (in special seara, cand facem baie la bebe) cred ca o sa deschid alt topic, ca teoria mea este cum ca se fura in stil mare! Adica in Bucuresti nu se da apa calda, iar fraierii de noi lasam sa curga in prostie, ca poate s-o incalzi in 5 minute.. Dar nu se incalzeste, ca nu e de la teava blocului, e de la ei! Si cine plateste apa rece la pret de apa calda? Fraierii de bucuresteni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Cum sa nu fie trecut bebe la intretinere? Adica ar trebui trecut doar dupa ce merge singur cu liftul? :) Creste consumul de gaze, de apa, cantitatea de gunoi... Mi se pare absolut firesc, nu un abuz!
Si eu sint de acord ca si ciinii si pisicile ar trebui trecuti la intretinere, mi se pare de bun simt!

off topic: ce asemanare este intre o pisica si un copil? ca eu nu o vad! si din cate stiu in cazul cainilor este o lege care nu-ti permite sa ai mai mult de 2 in casa. pai atunci ar trebui sa-mi pun vreo 2 vecine sa plateasca la intretinere si pt gandacii pe care ii au in numar astronomic si care ne invadeaza din cand in cand!

Anka si Ubitu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by Artemis1578

off topic: ce asemanare este intre o pisica si un copil? ca eu nu o vad! si din cate stiu in cazul cainilor este o lege care nu-ti permite sa ai mai mult de 2 in casa. pai atunci ar trebui sa-mi pun vreo 2 vecine sa plateasca la intretinere si pt gandacii pe care ii au in numar astronomic si care ne invadeaza din cand in cand!

Pai animalul de ce nu s-ar trece la plata intretinerii?

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput