bebe luat in considerare la intretinere?
Raspunsuri - Pagina 4
Artemis1578 spune:
Pt ca animalul este totusi un animal si nu o persoana. nu mi s-ar parea deplasat sa se plateasca simbolic un 50 de mii sau ma rog, o suma care sa ii multumeasca pe carcotasi, insa chiar este cazul sa comparam pisica sau hamsterul cu bunica sau nepotul?
Anka
si Ubitu 
Karina spune:
quote:
Originally posted by Artemis1578
Pt ca animalul este totusi un animal si nu o persoana. nu mi s-ar parea deplasat sa se plateasca simbolic un 50 de mii sau ma rog, o suma care sa ii multumeasca pe carcotasi, insa chiar este cazul sa comparam pisica sau hamsterul cu bunica sau nepotul?
Hai ca pina acum n-am zis nimic de animale, dar chiar m-a deranjat chiar cu "carcotasi". Pai ciinele vine iarna, sau pe ploaie cu labele murdare si murdareste scarile, liftul, stapinul il scoate de 3-4 ori afara deci foloseste liftul mai des decit daca ai un copil, plus ca daca n-ai contoare de apa, baile lui cine le plateste ? 50000 mie mi se pare in cazul asta o suma mult prea mica...
Eu inteleg ca tu ai animal acasa, dar sincer, gindeste-te un pic. Chiar trebuie sa plateasca altii pt. tine ? Ti se pare corect ?
Nu vrea sa ne certam, ca nu asta a fost scopul lui Gandacel, dar m-a deranjat cum ai pus problema.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina
+ Bogdanel 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
Gandacel spune:
'neata!
Intr-adevar, eu cautam doar niste prevederi legale, nu sa ne dam cu parerea despre cine ar trebui luat in calcul la plata intretinerii, ca e normal sa se iste tot soiul de polemici. Daca exista prevederi legale clare, atunci nu e rost de discutii...
Karina, am citit aseara in legislatia de pe site-ul pe care mi l-ai trimis si am gasit. edau mai jos textul, pentru cine intereseaza (este vorba de sarcinile administratorului):
Art 22 alin (3), lit p) din HG 400/2003 pt aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si functionarea
asociatiilor de proprietari: "aducerea la cunostiinta tuturor proprietarilor care locuiesc în condominiu despre modul de
stabilire a cheltuielilor curente pentru functionarea si întretinerea condominiului, precum si a cheltuielilor care decurg din alte plăti efectuate, inclusiv cele pentru reparatia capitală a condominiului;
introducerea la plată a consumurilor si a persoanelor care locuiesc temporar sau prestează activităti gospodăresti, care depăsesc limita minimă de sedere în condominiu prevăzută de hotărârea adunării generale a asociatiei de proprietari, conform procesului-verbal consemnat în registrul asociatiei de proprietari.
Constituie obligatie din partea proprietarilor să anunte, tot prin cerere, numărul persoanelor care locuiesc temporar, venite în vizită, sau care prestează activităti gospodăresti conform prevederilor art. 18 alin. (5) lit. c).
Persoanele care locuiesc temporar sau prestează activităti gospodăresti pot fi constatate si vizual sau la sesizarea altor persoane."
Sunt incluse aici menajere, bone, asistente medicale etc.
Deci m-am lamurit.
Pentru cele care se cearta cu privire la animalele de casa, tot in aceeasi HG se spune ca Adunarea generala "adoptă măsuri privind conditiile ce trebuie îndeplinite de detinătorii de animale de casă din cadrul condominiului." si "Proprietarii care detin animale în apartament sau în spatiul cu altă destinatie decât cea de
locuintă nu pot lăsa în libertate ori fără supraveghere animalele care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri."
Probabil mai exista si alte prevederi, insa pentru mine este suficient ca sa stiu ca exista baza legala pentru a cere bani pentru copil, insa mi se pare ca ar trebui asigurate si conditii... deci am sa cer sa faca rampa pentru carucior jos la scarile de la intrare!
Cat despre animalele voastre, probabil ca stiu ei administratorii pe ce baza cer bani in plus la intretinere, ca eu aici nu am vazut decat anumite conditii, nu luarea in calcul la intretinere... Respectivele conditii sunt probabil trecute prin procesele lor verbale.
Ca sa destind atmosfera, sa va zic ce-i scriam sotului meu in urma cu vreo trei zile, cu aproximatie: m-am saturat sa gasesc gandacii tropaind pe masa, prin aragaz si peste tot prin bucatarie in fiecare seara! Mai nou, dimineata stau si curatz dupa ei rahatii pe care ii lasa peste tot, de parca ar fi animalele mele de casa!!!
Ei, ce ziceti, ii declar la intretinere? 
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
Artemis1578 spune:
quote:
Originally posted by Karinaquote:
Originally posted by Artemis1578
Hai ca pina acum n-am zis nimic de animale, dar chiar m-a deranjat chiar cu "carcotasi". Pai ciinele vine iarna, sau pe ploaie cu labele murdare si murdareste scarile, liftul, stapinul il scoate de 3-4 ori afara deci foloseste liftul mai des decit daca ai un copil, plus ca daca n-ai contoare de apa, baile lui cine le plateste ? 50000 mie mi se pare in cazul asta o suma mult prea mica...
Eu inteleg ca tu ai animal acasa, dar sincer, gindeste-te un pic. Chiar trebuie sa plateasca altii pt. tine ? Ti se pare corect ?
Nu vrea sa ne certam, ca nu asta a fost scopul lui Gandacel, dar m-a deranjat cum ai pus problema.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina+ Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
da, eu am 2 pisici, pe care chiar daca pe iubesc nu le consider persoane, alta este poate situatia in cazul cainilor mari care trebuie plimbati si curatati, etc..........
eu nu ma cert cu nimeni, iar cu tine Karina nu am de ce, ai si tu o opinie ca toti ceilalti. desigur, diferita de a mea.
sunt mare iubitoare de animale, probabil ca se vede asta insa nu am pus niciodata animalul pe acelasi plan cu omul. cu atat mai mult nu mi-am comparat copilul cu pisica.
Anka
si Ubitu
badjoke spune:
Pentru ca tot e vorba de plata intretinerii...vin si eu cu o problema: din septembrie, cand voi incepe serviciul, soacra mea va avea grija de fetita mea (cat timp sunt eu la servici). Seara imi voi lua fetita la mine acasa. Intrebarea mea este: voi plati intretinerea pentru fetita mea si la soacra-mea si la mine? Sau cum se procedeaza in asemenea caz?
sileriki spune:
Parerea mea ar fii prea de tot
in cazul nostru BB a fost trecut la asociatie dupa 3 Ani bine ati citit , am intrebat si noi la asociatie cand am venit de la spital si ne-au zis ca nici un BB nu a fost trecut la noi in bloc de cand a venit pe lume , oricum avem repartitoare peste tot , pentru ce ? pentru curent si gunoi ca lift nu avem nici vorba , si acum sunt doi BB care au 2 ani si nimeni nu se leaga de ei , poate suntem noi mai norocosi s-au ne intelegem mai bine , ba mai avem si caini si pisici in scara dar cine are timp sa tine evdenta la toata lumea suntem bine asa cum suntem ,oricum platim destul
Numai bine la toti
evi , Eric 14.06.2000
Bebe Beca spune:
Badjoke, din cate stiu eu, daca se duce dovada celeilalte administratii cum ca se plateste deja intretinerea pentru persoana intr-o parte, nu mai trebuie platiti nimic. Adica nu se plateste intretinere de doua ori pentru acelasi om.
Ioana si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
Gandacel spune:
Am dat articole de lege mai sus. Banuiesc ca nu a interesat pe nimeni, din moment ce in continuare va dati cu parerea despre ce e de bun simt si ce nu... Sau doar aveti chef de cearta?! 
Reiese clar ca se va plati intretinere si pentru cei care stau acolo in timpul zilei! Normal ca se va plati pentru o persoana in doua locuri, potrivit legii. Si nici nu vad cum s-ar putea reglementa altfel...
Daca vreti sa va dati cu parerea despre cum ati dori sa fie, nu despre ce scrie in lege, ori daca legea e proasta sau buna, poate moderatorii vor splita si acest subiect si continuati sa disputati pe split!
Gandacel spune:
Bebe Beca, ti-a aparut mesajul dupa ce scrisesem deja... Exista intr-adevar anumite conditii in care unele persoane sunt scutite de plata intretinerii. Daca conditiile se schimba, trebuie anuntata administratia. Probabil ca asta este una dintre situatii. Asa ar fi si corect. Uite, asa ne luminam, ca tare imbarligate mai sunt legile astea!
microbu spune:
Fetelor am gasit un raspuns la intrebarea voastra
http://pub34.bravenet.com/forum/2888035485/show/503453
Sandra