Copilasi de nov-dec 04 (121)
Raspunsuri - Pagina 12
eveline spune:
Viovio nu stiu daca sa ne consolam una pe alta sau sa ne ingrijoram amandoua: nici Bianca mea nu zice nika (o fi un nume predestinat
?)....nu spune decat "mama" care de fapt suna ca un fel de "moamoa" si atat....intelege intr-adevar tot ce-i spun dar nu vrea sa spuna nimic nimic. Eu parca nu m-as ingrijora (muta nu-i sigur si nici prostuta atata timp cat intelege ce-i spun), stiu cazuri de multi copii ce au vorbit mai tarziu dar problema e barbata-miu: toata ziua :"nu vorbeste, de ce nu vorbeste, cutare a lui cutare vorbeste tu de ce n-o inveti (de parca n-as invata-o eu...)" etc si ma scoate din minti....
Si mai presus de toate, inainte de a fi insarcinata am vazut un film dintr-asta documentar, nu mai tin minte unde (Discovery sau N. Geografic parca....daca nu ma insel din seria "Body Spectacular"), ceva despre evolutia omului (lua omul de mic pana la adolescenta si prezenta toata evolutia lui dpdv fizic)....si imi pare rau ca n-am dat mare importanta atunci dar am retinut 2 chestii: omul n-are echilibru si nu poate merge singur pana nu i se dezvolta (maturizeaza) nu stiu ce prin ureche (un centru de echilibru) si la fel nu vorbeste pana nu i se dezvolta suficient corzile vocale parca (am spus, eu nu am cunostinte de specialitate si nici n-am retinut perfect, sper sa nu debitez cine stie ce prostii)....ideea e ca trebuie sa mai avem un piculetz de rabdare....copilul inca nu poate vorbi (nu poate articula sunetele) dar asta nu inseamna ca n-o sa vorbeasca.
Mihaitza bravo!
Ana si Bianca-iubita
Viovio spune:
Eveline...ai si tu dreptate...
La noi in familie eu sunt aia panicata ca nu vorbeste copilul...
Sotul ma incurajaza si ma sfatuieste,ac si medicul..sa am rabdare...
Da faza cu corzile vocale...la Bya nu se aplica...
.pai ai tu idee in ce hal poate sa tipe Bya?Cine o cunoaste ....Se aude in tot cartierul cind iesim pe strada...
De vorbit...mama,tata,miau,ham,lila-balila(dumnezeu stie ce o insemna asta),Bya,Teo(asta e soramea da e valabil si pentru cumnata mea,chiar daca pe ea o cheama altfel) si in plus..."Da!Da!Bya..tata,Da!"...formula folosita la telefon...
Si cu asta am epuizat...vocabularul!
Daca vrea apa,lapte...vine dupa mine cu biberonul aferent...
Deci...proasta nu e...
Si nici muta !
Poate doar lenese.
PUpacim...
Acum fug la serviciu.
Vorbim miine!
Violeta, mami de printesa
Cristiana Bianca
BIANCA Printesa sufletului meu
"Nu sunt ceea ce par a fi,nu sunt nimic din ce-as fi vrut sa fiu....dar daca m-am nascut fara sa stiu,devreme sau poate prea tirziu,m-am resemnat....ca orice om,si-am ramas ceea ce sunt."
mariussimiuc spune:
Vio,Eveline...nu va mai plangeti mey ca nu vorbesc fetele ca nici fii-miu nu vrea sa vorbeasca si desi pana acum nu m-am gandit prea mult la asta ma faceti sa-mi pun intrebari.
Paxela,tero,tero,dar ce frumos bea el din pahar! 
Va pup pe toate.
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
try spune:
Bits, sa stii ca la sarcina asta am sanii mai tot timpul tari si fierbiti. La alex n-a fost asa. Cred ca organismul a recunoscut mai repede ce are de facut. Nu au crescut mai mari ca data trecuta, dar sunt tot timpul in tensiune si am portiuni unde zici ca simt ciorchinii cu laptic sub piele. E un aspect oarecum granulat la pipait...
Paxela, fi-tu sa zic ca seamana mai bine cu tine, desi parca are ceva din amandoi. Nu stiu cu asemanarile astea cum e in unele cazuri: parintii, daca te uiti la ei, nu seamana, dar copilul iese cu o fatuca parca rupta din amandoi. Pupici de la noi la blondutul nmazdravan.
I-am vazut si pe gemenusi, Biencuta are ceva finut in figura ei, asa ca de vita nobila, nu stiu cum sa va explic... Ce frumos ca ai ajuns cu ei la bunici la tara... Alex nu va stii ce insemana asta si uneori imi pare rau.
Am mai pus pozitenoi
.......in 18+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Bobita spune:
BUNA DIMINEATA!
FELIS, felicitari, bravo lui Mihaita.
TRY
, tocmai tu iti faci griji, nu e o regula ca la a 2-a sarcina sa miste mai devreme. Eu pe Amina am simtit-o abia in sapt 21. Asa nu iti mai face griji, totul e bine cu bb2.
Vio, Maria abia pe la 2,5 ani a inceput sa vorbesca, pina atunci doar "mama", "ma" si "tas" (ceai). O sa vezi, cind va fi ea pregatita o sa vorbesca de-o sa te inebunesca. Se zice ca cei care vorbesc mai tarziu sunt mai destepti (nu dati).
Am scapat de urticare, se pare ca totusi de la iaurtul Covalact, dar nu stiu de ce, pentru ca pina acu numai din acesta am folosit.
Am sarbatorit-o ieri pe Maria, am pus si poze noi incepand de
aici
Sa aveti o saptamina fericita.
aime spune:
Buna dimineata fetele!
Vlad face azi 1 an jumate, multe din voi au sarbatorit deja acest eveniment...si mi se pare ca a mai trecut o perioada din viata lor....o sa va pun poze sa vedeti cum a savurat tortul ![]()
Felis
si multe, multe, multe....n+1 felicitari !!!!!!!!
Am vazut pozite, pe Alex care doarme cu jucariile, pe Bobita cea mare cu Bobita mica (ce balansoar frumosssssss!!!! da necesita 2 cupii
), pe Silviu la plimbarica...
Eveline, nici al meu flacau nu are un vocabular prea bogat, dar incet incet incepe sa si-l imbogateasca...acu stie cum face vacutza, trenul, masina...si inca multe altele, chestii pe care le-a invatat intr-un timp relativ scurt...aaaaaa si in sfarsit zice si el tata, nu neaparat cu adresa, dar repete la nesfarsit...
Saptamana trecuta am fost plecati 2 zile si treceam prin jud Valsui, cand deodata, f toropit de somn si lenes, intinde un degetel la geamul masinii si face "muuuuuu" am ramas muti,deoarece nu vazuse vaci pana atunci, doar in carti si la desene....ei, deci prost nu e
, le ia pe indelete...si inca multe aventuri, da sa nu va plictisim ![]()
aime si
Vladimir in mai
ad_rianna spune:
otilia, felis, monica, violeta, miha
. azi plec si eu la nazdravani, mi-e dor de ei de mor si nu mai rezist nicio zi fara ei...sper sa nu se iveasca altceva si sa nu pot pleca. cred ca o sa-i aduc in cluj saptamana asta sa mai ia si bunicii o pauza, desi cred ca deja s-au cam obisnuit cu ei si le va fi cam greu.
...si tot se discuta despre vorbitul copiilor...si ei in afara de "mama-tata-papa-apa" altceva nu mai zic. "vorbesc" intre ei, si chiar si cu mine, dar intr-o limba doar de ei stiuta![]()
Adriana & Bianca si Tudor
(03.11.2004)
fulguletz spune:
Bobizico, si acu salivez la tortul Mariei...se pare ca v-ati distrat bine ...bravos si sa va traiasca! la ca mai multe aniversari !
try, la ct de flacau mare si frumos e fi-tu , gata...e tipul sa-l insori![]()
...tu parca ai o burta rotunjoara mey...sa fie fetitza?![]()
spre topeala si ditamai vlajganu' David (1 dec. 04)
GALA PURADEILOR NOSTRI
Bobita spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
Bobizico, si acu salivez la tortul Mariei...se pare ca v-ati distrat bine ...bravos si sa va traiasca! la ca mai multe aniversari !
try, la ct de flacau mare si frumos e fi-tu , gata...e tipul sa-l insori...tu parca ai o burta rotunjoara mey...sa fie fetitza?
spre topeala si ditamai vlajganu' David (1 dec. 04)
GALA PURADEILOR NOSTRI
"Cand tot ce ai e un ciocan, totul in jur iti pare cui"
Fluguletz, iti pastrez congelat pina vii data viitoare la Romanica sau trimit cu DHL-ul?
TRY, io votez pentru tot baiat, fara suparare

Silviu ( 27.11.2004)