Mamici de mai-iunie 2006 (80)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Referitor la unghii, eu i le-am taiat si tot reuseste sa se zgarie cu ele..si sunt atat de mici ca abia vezi sa i le tai.Eu zic sa aveti si manusi pentru manute la voi ca eu l-am lasat fara si isi facuse numai dungi pe fata.Si ii taiasem unghiile..nu mai depaseau deloc degetele.
Poze mami, tati si Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica_g spune:

FELICITARI DANA, LUCIA!!!

La multi ani! bebelusi dragalasi!!!!

La multi ani!!! Amonar (pt 8 mai) La multi ani!!! Irinel (pt 5 mai - Sf. Mc. Irina - calendarul crestin ortodox)

Dana
Pana la urma, este exact ce banuiam! Ma ambalez degeaba ca intru in top 5! Se gaseste mereu cate cineva sa nu-si tina randul!!! Felicitari si multa, multa sanatate!!!

Amonar
La prima mea nastere, mi s-a rupt apa seara la 11. Am inceput cu ceva contractii pe la vreo 1 (intre timp m-am spalat, m-am ras...). Pe la 3 am inceput sa ma uit la ceas. Contractiile se apropiasera la 5 min. M-am incapatanat sa nu trezesc pe nimeni din casa (stateam si cu socrii). Pe la 5 (cand s-a trezit soacra, cu care trebuia sa merg la spital -acolo si lucra) nu mai aveam nici un fel de durere. La 7 dimineata! m-a consultat prima data dr (dormea, ca fusese de garda). Pe la 9 toata lumea se mira ca nu am dureri (contractiile disperusera intru totul!!!). In final, pe la vreo 10 mi-au dat un supozitor si mi-au pus perfuzii, apoi alt supozitor. De atunci au inceput niste contractii atat de puternice si atat de dese, incat am crezut ca voi muri cu siguranta!
Surpriza! S-a facut ora 13,00 si eu nu ma dilatam suficinet! Dr. a decis sa plece. Mie nu-mi venea sa ma "screm". Am inceput sa imping in disperare (ma saturasem de dureri si ma inspaimanta gandul ca voi ramane fara dr. cu care-mi programasem sa nasc). La 13,30 am nascut (rupta, taiata, cu hemoroizi de 2 cm...).
Ce vroiam de fapt sa subliniez (si nu sa sperii pe nimeni - cred ca mi-am facut-o cu mana mea) este ca linistea care a urmat dupa primele tale semne poate fi inselatoare! Du-te la spital. Va fi mai bine sa fii sub observatia dr-lor acolo, si mai usor pt tine daca nu pierzi inainte lichidul. Mai ales ca varsta sarcinii tale este atat de inaintata! Multa bafta si curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica_g spune:

Multumesc mult, mult Alexutza!!!!
Mi-au fost de f f mare folos inf-le tale! Probleme cu net-ul, n-am putut sa-ti raspund mai devreme!!! Ai grija de bb!

Maricalu
Pentru bubite, incearca Dermocare! Mi-e mi-a fost de f mare folos (bb facuse "eritem alergic", cica de la scutece - in spital, si au durat cateva zile bune). Nu este ceva periculos, dar imi parea f inestetic...
Din pacate, ai nevoie urgenta de un ajutor! Roaga pe cineva sa te inlocuiasca o noapte la bb, altfel oboseala, stresul si durerea se vor mari ca un bulgare de zapada rostogolit de pe munte!!! Multa sanatate si odihna!!!

Ama
Cu cat te vei mulge mai mult, cu atat mai mult lapte vei "produce". Daca bb nu plange, nu ai de ce sa-i dai ceai. Ai f mare dreptate!!! Sanul e sfant! Multa sanatate si cat mai putine plangaceli!!!

Doroti
M-am mai gandit!!! UM a mea a fost 2 august! M-au speriat de la echo ca nu este suficient de mare pt DNP si am crezut ca m-am inselat eu (asa ca am marit cu 3 zile UM), dar acum am verificat calendarul activitatilor anului trecut - sunt sigura ca s-a intamplat pe 2 august. ? Intrebare: Ce data se ia in considerare pt nastere??? DNP (in functie de ultima menstruatie) sau cea legata de masuratori (cf. echo)?
Oricum, cred ca va fi tot cum vrea Dumnezeu! Fetele ne-o confirma in fiecare saptamana!

CamiM
Mult succes maine!!! Abia diseara voi afla daca te voi urma (precede) maine!!! Curaj!

Pupici, sanatate si spor la odihna pt. toti si toate!

Angelica, 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Felicitari Danapuiu!!! Refacere usoara si bblush necolicios, somnoros si mancacios:-)
LMA Irinel si Amonar!

Amonar sfatu' meu e sa mergi la spital. La mine ambele nasteri au debutat cu dureri d-alea:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!CATE MAMICI SI CATI BEBELUSI DE CAND A, PLECAT!FELICITARI!!!!!!!!!!!

SA FITI SANATOSI SI PAAPCIOSI!SI SA VA FERICITI PARINTI!

RAALUCUTZA37+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

CAT DESPRE MINE am facut excursia in romania...toate-s bune si frumoase si acum sunt acasa asteptand sa nasc!mai am 18 zile........teoretic!si nimic din ce-i trebuie lui bebe!dar sapt asta le fac pe toate!sa imi spuneti ceea ce nu v-a trebuit!asta pt noile mamici!pupici!

RAALUCUTZA37+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Amonar, dupa nastere am avut 57 kg si in 2 sapt am ramas cu 53.Singurul efort pe care il fac e sa ma scol de 2 ori pe noapte sa-i dau sa suga.Si mai si atipesc cu el la san.E tare buna perna de alaptat.Cand ma gandesc ca al meu e asa de usor si amortesc cu ell in brate.Pe perna sta domneste, si imi sprijin si eu spatele de ea.
Ama, zgarieturile ii trec intr-o zi.Sunt superficiale.victor reuseste sa-si scoata singur manusile si m-am saturat sa i le tot pun.Pt sani incearca o crema cu lanolina sau glicerina boraxata.Si poate gasesti niste mameloane de silicon pana iti trec ragadele.Si eu am prea mult lapte, dar nu ma pompez decat la un san pe zi.Cand vad ca produc prea mult, pun un prosop recepe sani si se opreste lactatia.
Steluta , scriu inca la povestea nasterii pe masura ce-mi amintesc caci pe mine m-a luat pe nepregatite.

Arabela si bebe Victor(22 aprilie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

fetelor mai am o rugaminte la voi. va rog sa ma lamuriti si pe mine
in primele luni am inteles ca bebe trebuie sa stea la orizontala
insa noi am gasit un carucior care nu se intinde la orizontala dar cica are scoica pt bebe mic
insa in scoica am inteles ca bebe nu poate sta decat o ora si jumatate
voi ce parere aveti?
sunt suficiente aceste 2 piese? sa folosim caruciorul dupa 6 luni? sau sa mai cautam? .sesta mult cu bebe afara la inceput?
va pup si va multumesc
28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

PAPA
Cred ca intr-adevar sant debuturi pt ca au cam continuat toata ziua numai ca la interval mare. De cateva ore incep iarasi sa fie mai frecvente. Tipele de la spital mi-au zis sa vin imediat daca sangele se inroseste deci daca isi schimba culoarea maronie si devine abundent. Durerile sant iar cam pe la vreo 10, 15 minute. Daca se intetesc ma duc la spital...acu mai astept ceva....

angelica_g
Imi pare rau de experienta ta de la prima nastere! Stiu ca se poate intampla ca contractiile sa se opreasca subit....fenomen ciudat. De accea spun ei aici sa te duci ;a spital doar cand contr. sant la 5 minute si dureaza un minut. Sper ca de data asta sa ai mai multa bafta!
Eu probabil ca in curand voi naste...

adelapop
De obicei nu ma bag la chestii personale,adica ce sa cumperi sau nu dar vreau sa-ti spun ca aici nu se recomanda sa ti bb-ul in primele luni indoit. Aici se gasesc carucioare cu 3 piese si anume: orizontala (nu stiu cum se numeste), carucior unde va sta in fund cand va fi mai mare si scoica. Dar si ei spun ca in scoica nu e voie mai mult de 1 ora pana la cateva luni. E rau pt spatele bb-ului. E totusi bine sa te gandesti la sanatatea bb-ului tau.

Arabela
Sper ca si la mine sa mearga acelasi tratament..oboseala si aglomeratia....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Am intrat asa rapid sa vad ce mai faceti ,... ce bebei au mai aparut si vreau sa va multumesc pentru gandurile bune si urari tuturor celor care se gandesc la noi..ma iertati ca nu nominalizez dar nu vreau sa uit pe cineva si sa supar pe vreuna din voi, mai ales ca sunteti asa de dragute.sper sa avem toate parte de nasteri usoare si sanatosi si mancaciosi!!
Dupa cum am zis de indata ce ne intoarcem de la spital o sa incerc sa intru cu povestea..sper sa fie numai lucruri bune.

Amonar pana nu uit LA MULTI ANI!!!pentru maine!! Nu-i timpul trecut se poate inca sa nasti de ziua ta, daca nu o sa fie foarte, foarte aproape oricum!!

Cami 39+"eco bebe"

"lucruri bebe"

Mergi la inceput