Copilasi de mai-iunie 2004 (74)
Raspunsuri - Pagina 14
madutza spune:
Cris, ma bucur tare mult ca e bine Ciprian!!! Pt. Amy eu zic sa o tii pe anti-termice si incearca sa o ajuti cu: 1 fiola vit. C/zi, din cand in cand cate o lingurita de zeama de lamaie cu miere, Propol Pur (de la farmaciile Help Net) - este special pentru rosu in gat. Multa sanatate!
Madutza
si Mariuca
(17 Mai 2004)
bertha spune:
Salutare!
La multi ani Vladut!
La multi ani, Rebeca!

Azi mai facu una Narozenie Rara! In timp ce se juca in parc cu pamant, baga un ditamai bulgarele in gura! Eu ziceam "deschide gura sa te sterg", el "nuuuu, gua inchi" si mesteca de zor! Pana la urma, imi explica f mandru ca facuse o ciorba in galetusa si trebuia gustata!, mai precis "dobda gada, Dadan gua papi" V-am spart!
Pt ca ne-au laudat multe fete ca suntem vorbareti, va redau imedita discutia cu calculatorul, se vedeti ca suntem vorbareti...da' pe chinezeste!
Deci, l-am prins palmuind usor calc, l-am intrebat ce face acolo.
- caco chimchi nu (calc. nu e cuminte)
- pai ce a facut, mami?
- mana cata mami (a pus mana pe cartile lui mami - el nu are voie
) - rade smechereste
- cum sa puna calc mana pe carti?
- mana gia Dadan (a pus mana pe jucariile lui Darius) - acum radea de-a binelea.
Asta ca sa va faceti idee!![]()
Laurina, n-am apucat sa-ti raspund. Sigur ca poti sa-i zici "frumusete rara" Mihnunitei cele dulci!
Eu inlocuiesc des "frumusete" cu "narozenie", "dulceata", "nazdravanie" etc, cam tot ce-mi vine la gura.
Irinusha, m-am tot gandit la teoria ta cu rasfatul si cred ca ai dreptate. Totusi, e asa de greu de gasit echilibrul intre rasfatul firesc, pe care-l practicam cu totii, si rasfatul care dauneaza dezv. normale a copilului. Eu marturisesc cinstit ca nu-mi place sa vad copii tavalindu-se pe strada si incerc sa-l determin pe Darius sa nu faca si el asa. Pana acum ceva timp, avea prostul obicei sa tipe de necaz cand nu-i iesea ceva (ex. nu se potriveau bine cuburile). I-am tot explicat ca nu-i frumos etc, pana la urma l-am lamurit sa nu mai tipe, sa spuna simplu "nu pot". Mi-a luat o zi intreaga sa-l conving, acum zicea, peste 10 min. uita si urla iar. Acum a priceput, ba chiar spune mandru cand reuseste ceva "pot da".
Ideea e ca trebuie sa inteleaga ca sunt niste limite in toate. Alt ex: ieri am fost la o cunostinta care vroia sa ne prezinte un plan de asiguari. Chiar ma interesa, as vrea sa-i facem lui Darius asig. pt studii. Gazda avea o fetita de 2,5 ani. Eu de cand ma stiu trag copiii la mine, da' jur ca fetita asta m-a calarit la propriu cum n-o face nici Darius, mi-a tipat in ureche, am cantat si am dansat amandoua, toate bune, doar ca...n-am inteles nimic din treaba cu asigurarea.
M-am ales cu 2 ore de joaca, ceea ce nu-i rau pana la urma. Totusi, eu as tempera putin copilul at. cand vine cineva cu treaba la mine.
Nu stiu daca s-a inteles ceva din toata relatarea. Scuze daca am fost pe aratura.
Cris, slava Domnului ca totul nu afost decat o sperietura! Despre Amalia: eu stiu ca gatutul rosu provoaca febra mare. Si Darius a luat antibiotice cand a a vut pb asta. Si eu cred ca se da usor la noi antibiotic.
Nicoleta, sa cureti 2 ore peste e naspa rau!
Nu stiu daca te ajuta, da' eu sunt alaturi de tine si te inteleg.
Cu babau cred ca trebuie sa va mai lupati, ar fi fost ideal sa nu aiba de-a face cu el, dar, din pacate, nu se intampla totul asa cum vrem noi.
Bebebeca, pupam bubita Rebecai!
Of, ce nazbatii mai fac si copilasii astia!
Fetelor, sa nu uit sa va intreb: copiii vostri ce fac cu pasta de dinti? O inghit sau o scuipa? Ca eu apna acum il spalam pe Darius cu periuta fara pasta. De cateva zile, i-am luat si lui pasta, da' nu pricepe deloc ce trebuie sa faca. Il spal si cum am scos periuta din gurita, cum inghite imediat pasta. I-am aratat cum ma spal eu, dar degeaba.
Are cineva vrei idee? ma tem sa nu-i dauneze pasta inghitita, chit ca e speciala pt copii.
Pupici!
Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
alus spune:
Buna fetelor
la inceput
LA MULTI ANI RADU NICOLAE!!!!
LA MULTI ANI CRISTIAN!!!!
LA MULTI ANI TEODOR DOMINIC!!!
In sfarsit pot si eu sa va scriu cateva cuvinte. Am avut un weekend foarte greu,sunt terminata si in continu imi este somn. Am avut o traducere grea, au fost multe cuvinte tehnice. Oribil dar in sfarsit am terminat. In rest mai nimic nou. Julia toata sambata si duminica a stat cu tati. In sfarsit sia dat si tati seama ce greu este sa stai cu ea toata ziua, ca pana acum nu ma credea. Astazi la noi ploua deci vom sta in casa.
Ma duc sa ma intind putin ca nu mai vad ce scriu, ma dor deja ochii, asa este cnd se sta asa mult in fata calcuratorului.
Pupici la toate
mica futbolista :-))
Alus
+ Julia
Poze Julia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
acris spune:
Va multumesc dragele mele pt. sfaturi.
Madutza, am folosit si "reteta" ta cu vit. C si lamaie cu miere. Multumesc !!! Insa nu gasesc spray-ul acela...aici nu avem Help Net. Am gasit tantum verde doar.
Amy se pare ca este mai bine. De azi dimineata si pana acum nu a mai facut febra...sa vedem diseara.
A...sa nu uit...Madutza iti dau un PM referitor la concediu.
Bertha, eu i-am dat Amaliei periuta cu pasta de dinti de cand avea 1 anisor si o inghite mereu. Pana acum nu au fost probleme. Acum a invatat sa scuipe, dar tot inghite ![]()
Va pupic !!!
Cristina si Amalia (20.04.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze
Laurina spune:
Salutare fetelor!
LA MULTI ANI REBECA!!!
Ioana, sa-ti traiasca printesa, multa sanatate, imi pare rau de lovitura, dar ce cuminte este, sta ea cumintica la tratament. Bine ca a cusut-o frumos, probabil in timp o sa ramana un semn mic. 
LA MULTI ANI VLADUT!!!
Diana, sa-ti traiasca baiatul, multa sanatate! Asa este cum spune Ioana, cel mai frumos cadou vine maine(daca nu a venit deja), noi iti tinem pumnii si asteptam vesti despre Timea. Nastere usoara!
Cris, ma bucur ca s-a rezolvat cu sotul si nu a fost decat o alarma falsa. Sper ca Amalia este mai bine, antitermicele sunt foarte bune pentru febra, iar pentru rosu in gat si eu sunt foarte multumita de Propol Pur, un sirop natural pentru laringite, faringite, amigdalite.
Bertha, hahhaha, mai sper ca notezi undeva toate chinezariile lui Darius, ca ar fi pacat sa le uiti. De isprava de azi, chiar ca-i lata, deci pana la urma l-a inghitit? Eu cred ca o luam cam razna, ca am o obsesie cu microbii:( (de cand a bagat spaima in mine o dr. ca ar fi bolnav Mihnea ca a pus mana pe te miri unde, ma rog poveste veche cu diagnostic departe de adevar, dar cu sechele pentru mine).
Irinel, deci deja planuri de vacanta, ce bine, hm si zi asa speri sa nu primeasca baiatul la gradi, mai, mai atunci asa sa fie ca sa stai cu Crisuletul cat mai mult.
Vanessa, condoleante pentru prietena ta, imi pare foarte rau, multa putere sa poti trece peste toate necazurile.
Lauraa, frumoasa petrecere ati avut voi acolo si tortul, iar Lara era ca o printesa:)
Gabitza, e bine ca s-a obisnuit la gradinita, haios cum a trebuit lumea sa invete suedeza:), normal pentru Dennis...
Nicoleta, uau, asa este data viitoare, sa curete el, de bau-bau cred ca tot asa cum ai procedat trebuie sa procedezi in continuare, ca nu exista si oricum tu esti langa ea.
, pentru scumpica mica.
Cami, ai, ai ce m-am revazut pe mine intr-o discutie cu tati despre copii cand am citit:)
Superb toboganul, sper ca nu s-a plictisit Sebi de el, iar la tara o sa amenajati un adevarat parc.
De rasfat, eu am fost o mare adepta:), Mihnea a crescut mai mult in brate(daca si asta intra la categorie), dar incerc pe cat posibil sa impun niste limite pentru ca imi dau seama ca se suie in capul meu cu totul si joaca si tontoroiul daca il las:)).
M-am intins foarte mult azi si am atat de mult de lucru:(
Multi pupici
Laurina spune:
Irinusha, la tine ma gandeam de vacanta:))
Irinel, cred ca esti foarte ocupata, cand mai poti mai povesteste-ne de scumpica mica si Daniel. Ma bucur ca s-a rezolvat problemuta cu kk ,sper sa se regleze cat mai repede.pupici
Danaa, sper ca sunteti bine si numai timpul este cel care nu te lasa sa mai vii pe la noi
tot noi:)
Irinusha spune:
La multi ani Rebeca!!! La multi ani Vlad!!!
Sa cresteti mari si sanatosi!!! Pupici sarbatoritilor!!!
Bertha, cum mai scriam, poti sa rasfeti, dar sa si educi. Dar poate am eu noroc cu Cris, ca-i copil bun si cuminte :) Pana acum doar 1 data s-a tavalit pe jos, insa am avut norocul ca a facut-o acasa, asa ca am putut sa nu-l bag in seama ... cred ca s-a invatat minte ;)
Iar in majoritatea cazurilor parintii sunt de vina, nu copiii ... copiii doar profita de ocazie - cum a fost la tine cu asigurarile ... in cazul tau trebuia sa o duca pe fata in alta camera, sa-si ia un babysitter, ca doar trebuia sa te castige ca clienta.
"Chineza" din asta stie si Cris, dar noi suntem mai tuti ca n-o intelegem ... de aceea a invatat saracutul tot felul de semne sa se poata intelege cu parintii lui, cei cu pluta ;) Scump rau Darius! :)
Laurina, unde pot vedea si eu poze cu mi(h)nunea ta? Pupici!
Cami, am uitat data trecuta. Probabil ca de la anticonceptionale ti-ai dat sistemul hormonal peste cap. Asa am fost eu inainte de Cris, la jumate de ciclu sangeram usor, mucoasa uterului era tot timpul inflamata ... si tot felul de alte aberatii. Fupa Cris am facut un tratament naturist (cu Mastodynon) si acum e totul ok. Fa-ti analizele in sensul asta si pune Liviei (la aspirante naturiste) o intrebare referitoare la un tratament naturist. Pupici si sper ca nu esti suparata!
Cris, probabil ca-i o viroza, deci doar antitermice. Pediatra ns. ne-a spus ca noi cercetari dovedesc ca paracetamol si ibuprofen (alternativ, la interval de 4 ore) reduc cel mai bine febra. Ma bucur ca nu-i nimic grav la sotul tau! Toate cele bune in continuare si pupici Amaliei sa se faca repede bine!
Cris se spala pe dinti doar ca-i place pasta de dinti ... deci o inghite. Aveti grija insa, daca ii dati vitamine cu fluor, sa nu mai contina pasta de dinti fluor (de obicei se gaseste pasta de dinti fara fluor pentru pitici), prea mult fluor dauneaza.
Am trecut si noi peste o noapte fara lapte ... si sunt cheauna. La 1.30, la ora de laptic, Cris urla ca din gura de sarpe ... s-a linistit greu si nu prea a dormit cum trebuie ... insa am fost tari si n-am cedat. Si am stat amandoi cu el, n-am putut rezista fara sa nu ma duc la el ... doar urla dupa mama. Deja ma gandesc cu groaza la noaptea care vine ... acum plec la o prietena, la o party de gagici si de adio. Se muta din Ingolstadt si trebuie sa ne luam "adio" :)
Pupici si o noapte buna!
Irinusha &
Cris (03.05.04)
cius22 spune:
LA MULTI ANI REBECA MARIA

LA MULTI ANI VLADUT!

Ioana si Diana sa va traiasca minunile! sa fiti fericiti cu totii si sa va bucurati de tot ce e mai bun in viata!
Diana-numai maine nu-i poimaine! Ma voi gandi la tine si iti voi tine pumnii sa treaca totul cu bine si sa o tii in brate pe Timeea...sa o pupi si din partea gashtii DC!
Nico-procedezi foarte bine cu bau-bau...Bia trebuie sa stie ca mami si tati o protejeaza indiferent ce forma ia raul,sau daca exista sau nu...Multi pupici scumpetei mici si dulci!
Cris-ce bine imi pare ca a fost alarma falsa cu sotul...totusi este incredibil cum unii medici pot arunca atat de usor "bombe"...Chiar daca am in familie medici,asta nu ma impiedica sa ma ingrozesc de tot ce se intampla in sistemul nostru medical.
Cat despre Amy-fetele ti-au dat cele mai bune sfaturi...antitermice si...rabdare!
Bertha-e TOTAL Darius!...cred ca nu poti sa te plictisesti cu el...merita O DIPLOMA DE NAZDRAVAN!
Cami-un proverb englezesc spune" the best way for your children is to make him happy!!!"...si sunt intru totul de acord!...cand anume sa aiba parte de rasfat si iubire daca nu la varsta totalei inocente?...
ochiosul scump si dulce!(si cu gropita!)
Laurina-ce i-am scris Cameliei e valabil si pentru tine...rasfatul la aceasta varsta este firesc isr Irinusha are dreptate...se poate face si educatie in timp ce iti faci copilul fericit!asa ca...pupici multi Mi(h)nunitei!
Lauraa-am vazut pozele...super petrecere cu multi pitici dulci iar Lara-de departe printesa sarbatorita!...am vazut printre poze,si unele facute de Paste in Sibiu...Imi pare rau ca evenimentele s-au derulat in asa fel incat ne-au indepartat inca inainte sa ne cunoastem...Poate totusi...va veni un timp cand o vom face!
Madutza-va pregatiti de petrecere mare?
...las' ca iti mai scriu eu maine!
Madisor-m-am bucurat mult sa te "revad"...imi imaginez cat esti de ocupata cu 3 nazdravani..deci asa? Clara doarme deja cu Cori?...noi inca nu am reusit sa il dezvatam de patutul lui si mai ales de...pernutza buclucasa...azi a trebuit sa mergem pana la Medias si ne-a prins ora lui de somn acolo...crezi ca a dormit? ioc!...de abia la 4 PM cand am ajuns acasa...a cazut lat in patutul lui si cu pernutza in brate
.
Roxi e bine...deja e cu gandul la vacanta si toata ziulica e pe afara...bineinteles cu coditza dupa ea...ca il ia si pe Victor...eh-asta e! nu cred ca ii convine prea mult![]()
Alus-te-ai odihnit?...sper ca ti-ai revenit repede dupa oboseala traducerii...
Salutari speciale Vanessei si Palomei!
Azi am fost la Medias ,ca acolo e medic fratele meu si i-am facut o ecografie sotului la rinichi...din pacate s-au gasit "bolovani" si trebuie sa ne gandim la operatie sau litotritie...stie careva vreo reteta naturista buna?(ca oricum,saracul a incercat de toate...si e dispus sa mai incerce).
Ne-a mai speriat si Roxi ca de 2 zile se plangea ca o doare in dreptul ovarului stang...ea zicea ca a ridicat o fata in brate si atunci a simtit o durere ascutita...io m-am speriat sa nu fi facut hernie...dar spre norocul nostru,nu e si se pare ca e doar un muschiulet "zburdalnic"...
Victor- cum il stiti,cumintel...s-a simtit foarte bine in excursia aceasta ,atat doar ca nu a vrut deloc sa doarma prin locuri straine,doar la el in patut...
Va pup pe toate fetele si pe pitici!
Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!![]()
pozesi www.dropshots.com/cius22" target="_blank">filmulete
Simona,mami de Victor scump si printesa Roxy
laureta spune:
La Multi Ani Vlad!
La Multi Ani Rebeca!
Is intro stare de kkao asa ca nu mai scriu,va pupacesc
Laureta si galusca Inisa
(10 iunie 2004)
DianaR spune:
La multi ani Rebeca! Ioana, sa-ti traiasca!
Multumesc fetelor de urarile adresata lui Vladut si de incurajari...
Maine (adica azi de fapt miercuri) mergem la Timisoara si probabil ma interneaza ptr. pregatirea preoperatorie si joi vine Timea!
Va pup inca odata si sa ne "revedem" cu bine!
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (39 fix)
pozulici Vladut: bebelus si copilas