Mamici de iulie - august 2006 (43)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

acum sa scriu linistita.
letitzia, ai avut dreptate ca procedura e floare la ureche. am slabit in 2 zile 2 kg si asta din cauza ca a trebuit sa stau nemancata-nebauta inca de dimineata si uite cum am asteptat eu pana la 4,30 pm cand am reusit sa intru in operatie. de programat, ma programase saraca dr mea mai devreme dar au fost foarte multe cezariene si s-a tot amanat. la un momentat le-am zis ca lesin de foame si sete si mi-au pus o perfuzie cu glucoza care mi-a mai ridicat glicemia si am . apoi m-am trezit din operatie si parca nimic nu se intamplase.
bineinteles ca trebuia sa se intample ceva si acum dar nu asa grav, ca s-a intervenit la timp. cand am facut internarea si cand m-a chestionat anestezista am subliniat faptul ca sunt alergica la iod, implicit la betadina care se foloseste in 99% din operatii. ma urc eu in sala pe masa, ma leaga si incepe infirmiera sa-mi faca lavajul preoperator si in 2 secunde incepe sa ma arda. imi trece fulgerator prin cap ca au facut o gafa si zic " vai dar in ce hal ustura!!!". ma intreaba "v-ati ras recent, ca poate d-aia?" tocmai vroiam sa-i zic ca e normal sa ma fi ras recent, ca asa se cere dar ma ustura in vagin. nu mia apuc sa-i zic ca anestezista o intreaba , dandu-si seama ce se intampla, daca mi-a dat cu betadina. raspuns " da, ce e alergica?" .
a urma serie de "nu te-ai uitat in fisa?" , " dar de ce nu mi-ati zis dvs", timp in care turnau tone de ser fiziologic sa ma splele si eu simpteam deja ca ma umplu de basici.
in toata nebunia asta am adormit de la anestezie si la trezire aveam o senzatie usoara de usturime care acum a trecut.
m-au pus la perfuzie cu gynipral care trebuia sa picure 15 picaturi pe minut si care a durat pana azi, cand m-au externat.
de mancat, am mancat si eu azi ca omul, mai binisor, dar trebuie sa am grija sa nu ma constip si am repaus total la pat. voi continua tratamenrul cu gynipral si sa speram ca nu voi mai avea contractii.

va multumesc din suflet ca ati fost alaturi de mine.
iubitele mele, acum pot sa citesc si eu ce ati mai scris.

calatoria lui
25+,
poza bebe la 4D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Mishi, aoleu ce tute femeile alea, ce gafa au facut cu betadina aia....
Bine ca s-a terminat cu bine, acum stai cumintica in patut, da? o sa iti tinem noi de urat toata ziua, ca de-acum vom sta mai linistite si noi...eu una asa intentionez, mai ales ca mai am contractii cand si cand...

Cristina 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madacristina spune:

Mishi multa sanatate si ma bucur ca esti bine...si eu am facut perfuzii cu gynipral cat am fost in spital...iar acum iau pastile de gynipral inca o luna,la mine no spa nu are efect dc am contractii...asa ca doc a hotarat sa contiunui cu gynipral...ca sa-l mai putem tine pe bebe macar pana ajung la 34 sapt.

Te pup si ai grija de tine...sa stai cuminte in pat...stiu ca e cam greu,eu una am inceput sa nu prea am stare...insa incerc sa stau in pat.

Mai nou am senzatii de sufocare,inima incepe sa-mi bata fff tare,tensiunea e normala insa pulsul ajunge la 100...ma ia cu lesin,ma molesesc toata si mai am si transpiratii reci...si nici nu pot respira,parca imi pune cineva un bolovan pe piept si o perna pe nas si gura...am zis ca o sa vb sapt care vine cu doc...dupa eco sa vad de la ce poate fi...med de familie mi-a zis ca e pos sa am o cadere de calciu si mi-a mai zis ceva legat de sange,ca nu circula cum tb,nu ajunge la creier si nu se face oxigenarea cum tb...in concluzie nu am inteles nimic....asa ca miercuri cand ma duc la eco vb si cu doc si-i zic de starile astea...poate totusi e o anemie sau cadere de calciu,nu cred ca e ceva f grav,doar ca eu cand ma iau aceste stari ma si panichez si cred ca de la frica se agraveaza...

o sa fie bine

Va pup pe toate

Bebelusul meu la 12 saptamani

Mada si bb 27 saptamani si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Wow ce ritm aveti.De-bia apuc sa citesc, ce sa mai si postez??

Eu m-am cam agitat astazi cu treburile si m-au luat contractiile, dar bine ca am facut ce aveam.Maine mai lejer, sambata sa termine grosul sotul si gata

Mishi bine ca esti bine si n-ai facut o reactie mai ciudata de la iodul acela.

Cinta uite la noi nu se fac gauri in urechi la bebelusi niciunde.Doar la magazinele de bijuterii turcesti de la 6 luni fac cu pistolul, pun cercei sterili si dupa un timp se schimba cu unii normali.Nici un pediatru nu face asa ceva, nici la spital.Noi oricum vom astepta sa fie mai marisoara bebelina si apoi executam operatiunea.

Bulinuta eram cu doua saptamani inainte sa nasc in poza respectiva, dar dezbracata eram mai mare.Mai aveam nitel si bateam 90 de kg

Ma bucur ca am cumparat oua rosii ca astia-s mai smecheri si asa vand, ma gandeam sa fac un cozonac maine dar sa vedem ce-o iesi ca n-am mai facut pana acum.Mai fac una alta sambata si gata ca doar Pastele nu inseamna doar mancaare

-----------------------------

Gabriela, Bebelina si Phillip(6.02.2004)

Mergi la inceput

doamne, da' cat am mai citit...ma dor ochii.
amabella, nu te ingrijora cu greutatea, ca bb ia ce-i trebuie si creste prin defitie. uite, eu aveam inainte de internare 65kg si azi am 63, dar asta din cauza lipsei de hrana si lichide. macar acum pot sa ma ingras putin de pasti, ca nu se vede, recuperez
la arsuri subscriu si eu, o sa incerc inghetata.
cat am sta in reanimare, am fost inconjurata de mamici proaspete. m-am delectat cu admiratul puiutilor lor de cateva ore.
sunt incredibil de frumosi...nici nu pot sa va descriu cum imi curgeau lacrimile de emotie, parca erau toti ai mei. si ce cuminti....
langa patul meu era o doamna care nascuse primul copil la 37 ani de 3,700kg si 51 cm. avea asa mult par in cap, ziceai ca e om in toata firea.
azi a venit in locul ei o pustoaica de 19 ani, studenta, care statea in gazda (cu o verisoara) ca nu era din bucuresti. era asa frumoasa, ca nu-mi puteam dezlipi ochii de la ea. nici macar nu era casatorita, tatal copilului e coleg de facultate cu ea. si el tot de 19 ani si nu si-au mai facu nici o grija. am luat-o la intrbari, de draga ce-mi era, si am aflat ca nici nu stia cate kg are, facuse 2 ecografii toata sarcina si stia doar ca e baietel. ma intreba pe mine daca stiu ceva de inchiriat, o garsoniera, un apartament mai mic, sa se mute toti trei. de cumparaturi de bebe, ce sa mai vorbesc ca era paralela....si noi ne facem atatea griji cu greutatea si analizele si bagajul de spital. imi venea s-o iau acasa cu mine, sa stam impreuna de draga ce-mi era.
i-am luat numarul de telefon, daca stiti pe cineva care inchiriaza ceva...era dispusa sa dea maxim 200euro pe ap cu 2 camere...chiar va rog.
hai ca incepe meciul si io tot pe forum am ramas. acu' daca stau acasa o sa va plictisesc cu balivernele mele.

calatoria lui
25+,
poza bebe la 4D

Mergi la inceput

nu stiu ce are netu asta ca merge greu
calatoria lui
25+,
poza bebe la 4D

Mergi la inceput

Mishi stai fata calma ca mai e pana la meci...microbisto
Misto povestea cu fata aia...si sunt multe in situatia ei, sa stii...
Si eu ma gandesc seara inainte sa adorm si incerc sa imi imaginez cum va fi...cand va veni momentul ala...sunt tare emotionata si nerabdatoare si plina de sperante si vise...iti dai seama cum o fi fata aia la 19 ani..ce varsta misto....

Cristina 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Mishi, ma bucur mult ca acum esti bine, desi cred ca te-ai cam speriat cind ti-au dat tampitii aia cu iod. Se putea sa nu ai tu inca "o aventura"? Oricum, bine ca s-a terminat cu bine. Acum ai grija si menajeaza-te cit mai mult. Si eu stau aproape numai in pat, e destul de rau, dar daca asa trebuie, ce sa fac...

Mada-Cristina, starile pe care le-ai descris s-ar putea sa fie de la Gynipral. Si eu iau in total trei pastile pe zi, dar cite jumatate de pastila la trei-patru ore, asa ca la mine nu prea sunt efecte adverse. Sau probabil ca m-am obisnuit eu cu ele, ca le iau de vreo doua luni.

Cristina-Ioana, ai vazut ca te-ai speriat degeaba? Acum sper ca esti mai linistita si or sa-ti priasca si tie sarbatorile.

Pentru fetele care nu mai intra de maine pe net, eu va doresc sa aveti un Paste cit mai fericit, care sa va gaseasca alaturi de persoanele dragi din viata voastra.

Cristina, 29+

Mergi la inceput

Cristinico, sa stii ca m-am speriat ca tuta, eu nu sunt asa panicoasa de felul meu, dar cand vine vb de bebe parca ma pierd toata...
Sper si eu sa imi priasca sarbatorile, mai ales ca ma duc la mama si la aer curat la Sinaia, probabil ca nu voi mai ajunge curand ca mi-e teama sa mai plec departe de Buc si de dr...paranoiaaaaa
E chiar nasol sa stam in pat atata, si eu incerc ca din 7 zile macar 4 sa le stau cuminte, ca si eu am contractii ...dar momentan vad ca au cedat cu Nospa, am luat o singura data un sfert de Gynipral...tu cat iei?
Mada_Cristina, subscriu la ce zice Cristina_Ana, si eu am luat Gynipral anul trecut si tare nasoale stari mai aveam...cam ce zici si tu ca simti...

Cristina 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Cristina_Ioana, sa stii ca nu ai nici o sansa sa fii mai paranoia ca mine. Si eu ar fi trebuie sa plec de Paste acasa la parintii mei, la Braila, ca in fiecare an, dar am zis ca pana nasc nu ma mai misc din Bucuresti, de frica sa nu ma prinda nasterea departe de doctorul meu. Pai eu daca nasc fara doctorul meu, mooor de frica! Numai in el am incredere. L-as lua si acasa, sa-l tin aproape de mine pentru orice eventualitate!
In legatura cu gynipralul, sa stii ca este intr-adevar foarte bun pentru contractii, desi da starile alea oribile in majoritatea cazurilor. Eu cind luam no-spa aveam senzatia ca maninc bombonele. Efectul era 0. Acum iau 3 gynipral-uri pe zi si e un picut mai bine. Daca nu exista medicamentul asta, eu nasteam de mult.

Cristina, 29+

Mergi la inceput