cum ma voi descurca cu 2 bebei mici
Raspunsuri - Pagina 6
andre_ea spune:
Stai linistita! Tu n-ai nici o vina.
Cu o diferenta de 3 ani (ca asa as vrea) intre bebici, ma primiti in club?
Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE
gandacelu spune:
quote:
Initial creeata de emicris
am aflat foarte curand ca voi mai avea un bebe,cel care e acasa deja are 1 an si 4 luni.voi naste cred in aceeasi perioada in care s-a nascut si primul,asa ca va fi o diferenta de 2 ani intre ei.nu ma asteptam sa vina asa curand insa nu s-a pus problema sa intrerup sarcina,ar fi fost ca si cum l-as fi strans de gat pe cel de acasa.mi-e groaza totusi de cum ma voi descurca cu ei,si inainte si dupa nastere.poate sunt eu mai prapastioasa si asa gandesc acum,dar nici nu am ajutor de nicaieri sotul lucreaza foarte mult.vreau sa imi iubesc copilul si sa nu ma gandesc niciodata ca mai bine nu il aveam.inafara de noi doi nimeni nu s-a bucurat sa afle de venirea lui.voi cele care ati fost in situatia mea cum va-ti descurcat,stiu ca nu sunt singura gravida cu bebe mic acasa,asa ca astept incurajari si sfaturi despre cum voi stapani situatia,cum voi iesi afara cu unul pe bicicleta si cu un carut,ce voi face cand unul plange de colici iar celalalt umbla la prize,cum va arata casa si ce vor spune cei ce vin in vizita ca sunt incompetenta?sper ca nu am plictisit pe nimeni si nici nu par caraghioasa.
mamica de zmeu
intre ai mei e 2 ani si 4 luni diferenta... eu nu vreau sa te sperii, nu am spus niciodata ca e greu cu 2 copii, dimpotriva! am spus tuturor mamicilor ca nu numai ca nu e greu, dar e mai usor decat cu unul! asta e ca povestea aia cu paharul jumate plin
cand eram doar cu ileana parca eram nebuna, numai in jurul ei mi se invartea universul, cred ca o sufocam de-a dreptul... pur si simplu la ioachim a fost nespus de usor, el a fost un copil cuminte, poate si dincauza ca am fost mai relaxata (la primul copil eram d-aia care dezinfectam totul - la al doilea, cum isi suge degetelul, de atatea ori isi baga manuta murdara, afara, in gurita, si nu a patit nimic! (nu ca as recomanda, voiam sa subliniez ca nu mai sunt stresata)
cred ca experienta isi spune cuvantul si la al doilea iti va fi mai usor - mie mi-a fost usor si pentru ca i-am alaptat pe amanoi mai multisor (11 si respectiv 15 luni) si nu au avut cine stie ce probleme de sanatate
te sfatuiesc sa privesti mai pozitiv lucrurile, vei vedea ca doi copii se educa mai usor decat unul, iar AVANTAJUL ca au varste apropiate ii va face sa se joace impreuna cand cresc mai marisori (dupa 1 an, de ex)
cel mai frumos cadou pentru un copil este un fratior sau o surioara mai ales mai tarziu, in viata... eu sunt singura la parinti si pe langa faptul ca si acum sunt o rasfatata si jumatate, simt mai mult decat niciodata nevoia unui sprijin fratern...
am prietene care au si 3 copii si au 30 de ani... de fapt, psihologii recomanda 3, ca fiind mediul cel mai echilibrat in care se pot creste copiii (nu am vreme sa explic acum de ce;)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica
mami de ileana si ioachim
gandacelu spune:
inca ceva: poate acum esti speriata pentru ca ai totusi copilul mic (primul) - dar pana vei naste va mai creste, vei vedea, si altfel te intelegi cu el...
cu cel mare perioada dificila e pana in jurul varstei de 3 ani, cand invata sa faca singur tot, iar cu cel mic va fi dificil in jurul varstei de 1 an, cand incepe sa mearga si trebuie sa fii cu ochii pe el. deci cand vei naste, cel mare va avea 2 ani iar cel mic va fi... miiiiiic si va sta la locul lui.:)) cand cel mare nu te va mai solicita foarte tare (3 ani), cel mic va incepe sa-ti capteze eforul (1 an). deci totul se va potrivi perfect!
am o prietena care are doi copii la 1 an si o saptamana diferenta si s-a descurcat foarte bine, are si serviciu (si mai are inca o fetita intre timp!) DECI SE POATE!
un alt avantaj este faptul ca al doilea copil, stimulat fiind de primul, va avea o dezvoltare psihologica mult mai rapida (vrand sa-si imite fratiorul mai mare). in general, cum se si spune, de altfel, vor creste impreuna si nu va fi mare diferenta intre efortul cu care cresti unul singur sau doi laolalta;))
mie nu mi-e atat greu cu copiii, cat cu treburile casnice cu care mi se pare ca nu o mai scot la capat! dar pentru asta exista menajerele, nu?
iti doresc nastere usoara si bebe frumos si sanatos!!!
ps: ai grija sa nu il ridici prea mult pe primul copil in brate acum ca esti gravida, roaga-l pe sot sa te ajute la baita... sa nu te fortezi din punctul asta de vedere, eu am avut contractii inainte de vreme din cauza asta...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica
iren spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
inca ceva: poate acum esti speriata pentru ca ai totusi copilul mic (primul) - dar pana vei naste va mai creste, vei vedea, si altfel te intelegi cu el...
cu cel mare perioada dificila e pana in jurul varstei de 3 ani, cand invata sa faca singur tot, iar cu cel mic va fi dificil in jurul varstei de 1 an, cand incepe sa mearga si trebuie sa fii cu ochii pe el. deci cand vei naste, cel mare va avea 2 ani iar cel mic va fi... miiiiiic si va sta la locul lui.:)) cand cel mare nu te va mai solicita foarte tare (3 ani), cel mic va incepe sa-ti capteze eforul (1 an). deci totul se va potrivi perfect!
am o prietena care are doi copii la 1 an si o saptamana diferenta si s-a descurcat foarte bine, are si serviciu (si mai are inca o fetita intre timp!) DECI SE POATE!
un alt avantaj este faptul ca al doilea copil, stimulat fiind de primul, va avea o dezvoltare psihologica mult mai rapida (vrand sa-si imite fratiorul mai mare). in general, cum se si spune, de altfel, vor creste impreuna si nu va fi mare diferenta intre efortul cu care cresti unul singur sau doi laolalta;))
mie nu mi-e atat greu cu copiii, cat cu treburile casnice cu care mi se pare ca nu o mai scot la capat! dar pentru asta exista menajerele, nu?
iti doresc nastere usoara si bebe frumos si sanatos!!!
ps: ai grija sa nu il ridici prea mult pe primul copil in brate acum ca esti gravida, roaga-l pe sot sa te ajute la baita... sa nu te fortezi din punctul asta de vedere, eu am avut contractii inainte de vreme din cauza asta...
Exact, in multe cazuri dezvoltarea celui de-al doilea copil este mai rapida decit la primul, avind deja un model. Sa dau exemple: Julia mea vorbeshte de la 1 an shi doo luni, acum are 1.8 shi ii turuie guritza toata ziua, face propozitzii, shtie poezia "avion cu motor" shi multe altele, invatzate de la Bogdanel, pe cind el a vorbit in jur de trei ani...fata deja face kk la olitza, nu mereu, dar le nimereshte 70% , etc...Gindacelu are dreptate, doi copii se cresc mai ushor ca unul.
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
enn spune:
Gandacelu, buna sugestia cu menajera! Ca eu acum nu ma mai descurc cu curatenia si sotul - fireste! - prefera sa iasa cu baietelul în parc, în loc sa frece cada...
O zi frumoasa tuturor!
E.
fairy_adina spune:
E greu si frumos in acelasi timp. De al doilea te bucuri mai mult ca la primul, ca esti deja "experimentata" si nu mai e stresul acela si frica de necunoscut . Dar tot cu sufletul la gura o sa stai. In plus.. pana se sincronizeaza, e foarte greu ca nu mai apuci sa dormi de loc.
Felicitari si multa putere in continuare
www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.maria-ghinea.xhost.ro" target="_blank">O poveste care poate schimba viata unei fetite
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele