cum ma voi descurca cu 2 bebei mici
am aflat foarte curand ca voi mai avea un bebe,cel care e acasa deja are 1 an si 4 luni.voi naste cred in aceeasi perioada in care s-a nascut si primul,asa ca va fi o diferenta de 2 ani intre ei.nu ma asteptam sa vina asa curand insa nu s-a pus problema sa intrerup sarcina,ar fi fost ca si cum l-as fi strans de gat pe cel de acasa.mi-e groaza totusi de cum ma voi descurca cu ei,si inainte si dupa nastere.poate sunt eu mai prapastioasa si asa gandesc acum,dar nici nu am ajutor de nicaieri sotul lucreaza foarte mult.vreau sa imi iubesc copilul si sa nu ma gandesc niciodata ca mai bine nu il aveam.inafara de noi doi nimeni nu s-a bucurat sa afle de venirea lui.voi cele care ati fost in situatia mea cum va-ti descurcat,stiu ca nu sunt singura gravida cu bebe mic acasa,asa ca astept incurajari si sfaturi despre cum voi stapani situatia,cum voi iesi afara cu unul pe bicicleta si cu un carut,ce voi face cand unul plange de colici iar celalalt umbla la prize,cum va arata casa si ce vor spune cei ce vin in vizita ca sunt incompetenta?sper ca nu am plictisit pe nimeni si nici nu par caraghioasa.
mamica de zmeu
Raspunsuri
iren spune:
Intre plozii mei este o deferentza de doi ani shi-o luna. Ii cresc mai mult singura,pentru ca sotzul lucreaza de dimineatza pina seara, nu este ushor, dar dupa ce incep sa-shi potriveasca programele merge mai bine tot.
Nu m-a interesat absolut niciodata ce spun despre mine cei care vin in vizita, pentru ca in casa mea vin numai prieteni care nu critica modul meu de a-mi tzine casa shi copiii. Incerc sa-mi fac intii copiii fericitzi, dar nu-i potzi tzine mereu cu zimbetul pe buze, inevitabil vor fi certuri, urlete shi se vor da cu kuru de pamint exact cind tu vei incerca sa pari cea mai relaxata shi fericita mamica, cea care nu se alarmeaza niciodata shi care face fatza tuturor problemelor mai ceva ca super nanny
Socrul meu- care nu prea ma avea la suflet, acu sper ca i-a trecut - a fost la noi in vizita cind Julia avea 4 luni, iar Bogdanel 2 ani juma, shi n-a spus decit atit, relativ la ce-a vazut la noi : vad doi copii foarte bine ingrijitzi shi fericitzi, shi o familie careia-i merge bine. M-am convins ca in final asta-i tot ce conteaza.
Itzi urez multa bafta shi rabdare
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
pisi_ella spune:
Tot 2 ani si 1 luna sunt intre copiii mei. Am ramas gravida cu Matei cand Emma avea 1 an si 5 luni. Primele luni de sarcina au fost infernale...oboseala mare....greturi...Emma inca sugea tzitzi ....ma rog, am supravietuit! A fost iarasi infernal in luna a 9-a...cand a stat maica-mea la noi, ca deja nu mai puteam....cu Emma si cu ditamai burtoiul.
Tot asa...singura ma ocup de ei. Bunicii nu stau in Bucuresti. VIn destul de rar..si nu stau mai mult de 4-5 zile. Sotul meu lucreaza de dimineata pana seara...deci pe mine e tot greul.
Emma face 3 ani in mai si Matei face 1 an in iulie. A trecut asa repede timpul! Parca ieri l=am nascut pe bb 2. Primele 3-4 luni au fost intr-adevar grele...pana si-a facut bb un program....pana i-au trecut de tot colicile (nu prea a avut...dar orisicat), pana m-am obisnuit si eu cu ....oboseala....Au trecut greu primele 4 luni. Dar dupa 4 luni....celelalte au ZBURAT pur si simplu si zboara in continuare si zau...as vrea sa opresc timpul....ca prea repede trece!! Are deja 9 luni jumate...cand au trecut lunile???
Daca e greu intrebi? Hm!! GREU e putin zis!! E INFIORATOR DE GREU!! Dar ti-o spun cu toata fiinta mea: MERITA!! Multumirea sufleteasca...fericirea...implinirea pe care o simti ca mama cu 2 copii...zau, nici nu se compara cu ce simti acum, cand ai unul singur!! Stau uneori si ma gandesc cum era cu un singur copil....si mi se pare ca era viata ff monotona...si saraca! Pe bune!! Asa simt acum, de cand am doi!! Cum am putut sa fim fericiti doar cu unul? Ca asa simteam....ca eram fericiti! Dar de cand cu bb 2...fericirea...multumirea...implinirea....toate s-au dublat! Toate-s la patrat!! Zau daca as fi crezut!! Si implinirea asta pe care o simti zi de zi...clipa de clipa....depaseste cu mult oboseala!! Si-ti sa o energie...de n-ai fi zis in viata ta ca poti fi capabila sa faci atatea!!
Stii cand e cel mai frumos?? Dupa ce i-ai culcat, seara....Sa te duci la ei, sa-i privesti cum dorm linistiti, ca doi ingerasi...Tu esti zombie de oboseala la ora aia...dar cand te uiti la ei ce fericiti si nevinovati sunt in somnul lor...iti zici ca a mai trecut o zi si au mai crescut un pic....si au mai facut cine stie ce minunatii...si cand te gandesti ca in spatele fiecarui gest, fiecarui pas, fiecarui cuvant nou, fiecarui dintisor iesit...esti TU, MAMA....ITI VINE SA ZBORI DE FERCIRE!!
Stai calma....te vei descurca de minune!! Repet...e greu in primele luni...Dar trece timpul! Au fost momente cand am zis ca daca nu mor atunci....pai nu mai mor niciodata!! Au fost zile cand beam ness in loc de apa ca sa nu lesin de oboseala Dar stii tu....ne da Dumnezeu putere...sau Natura...sau instinctul matern...nu stiu. Nici noi nu stim ce zace in noi...cata putere avem!! O sa te minunezi si tu!
Sa spuna cei din jur ca-s incompetenta???? Cine ar spune asa ceva despre o mama care creste singura doi copii?? Cine zice asa ceva...pai nu mai intra a doua oara in casa mea!! Dar nu am asemenea cunostinte! DE obicei sunt admirata ca uite cata rabdare am...Ma rog...imi mai ies si din pepeni...cum zicea si Iren...ca om sunt, ce Dumnezeu, si am si eu limitele mele! Dar imi revin repede si merg inainte!
Cand vei naste, copilul mai mare va avea 2 ani...altfel te vei intelege cu el. Eu cu Emma nu am avut probleme...A fost cuminte, m-a ascultat. Ma rog....cu mici exceptii....ca de...e varsta negativismului! Dar in general ma inteleg cu ea.
Stai calma...dupa 2 ani nu mai umbla la prize si nu mai face atatea lucruri necugetate ca la 1 an si ceva! Si poti sa-i distragi mai usor atentia de la rele...o pacalesti mult mai usor decat acum! Inventezi o poveste...si stii ce bine merge? Nu se mai reped cu capu'nainte ca la 1 an!!
Lasa ca o sa fie bine, te asigur! Nu-i atat de negru' precum pare!
Multa, multa sanatate si sarcina usoara iti doresc!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
AB spune:
Cum zic fetli. Subscriu!
Ai mei au zece luni, si doi ani si noua luni.
Io cica si lucrez. Cica e termenul corect, casa e teren de joaca strans seara cat sa nu ne spargem capul noaptea cand ea pipi si el numai el stie ce vrea.
Cumva, cumva se supravietuieste daca nu te complexezi de cum arati, cum arata casa. Si consolarea e ca deja acum ai mei abia asteapta sa se scoale celalat, rad ca tontii unul la altul si cresc si incepi sa te intelegi macar cu unul.
Si cand viata ti se pare neagra gandeste-te ca altii au ajuns la trei... nu ca asta iti doresc, dar asta spune ca ei au uitat necazurile deja daca au avut timp si de facut bebe trei.
Sarcina usoara si moralul sus,
Andreea
Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess!
A penny for my thoughts. A dime for my ideas.
Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me.
Andreea
iuliana spune:
Intre fetele mele e o diferenta de un an si 11 luni aproape. Nu vreau sa iti spun minciuni ca totul va fi roz, dar nici de groaza. Si eu le cresc singura-singurica (cu ajutorul sotului care vine acasa la ora 18) si mai merg si la scoala, stau si noaptea si invat. Mi-a fost greu in timpul sarcinii ca nu aveam ajutor, dar am pus pe primul loc fetita mare si cea din burtica. Curatenia si bucatareala au ajuns undeva pe planul N:). In primele 2 luni a fost grelut pina a inteles cea mare ca tre' sa o lase si pe cea mica sa faca nani, dar dupa aia totul a mers f. bine. E frumos sa le vad crescind pe amindoua, iar diferenta de aproape 2 ani e ideala. Si lasa gurile sa vorbeasca, nu trebuie sa iti pese. Eu am zis ca nu vreau sa ajung la nebuni si mai important e sa imi petrec timpul cu fetele decit facind mincare si curatenie. Cui nu-i place sa vada dezordine sa nu intre.
Apropos, la o casa vecina cu mine, o familie are 2 gemeni si inca un baietel....3 baieti. La intrare au pus o tablie de lemn pe care scrie: "Ne pare rau pentru dezordine... curatenie am facut ieri:)."
Aaa, mie cind imi vine sa imi iau lumea in cap, ma gindesc la maica-mea care a crescut 4 plozi si pe atunci nu erau chilotei pampers, masini automate etc., mergea si la servici. Pe loc imi vine curajul si mintea la loc. Eu o consider mama eroina, iar eu cu 2 plozi nici nu ar trebui sa ma pling.
Sarcina usoara!!
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
Marina spune:
io nu pricep de ce sub e la capitolul consultatii pshihologice. Chiar asa de speriat nu e. Si eu am doi , diferenta de numai 1 an si 7 luni. Usor nu e dar deja acum cand cel mic se apropie de 2 ani viata e muuult mai roz. Asta cu prietenii care critica cum e cu curatenia e cea mai tare...de asta iti pasa tie
Sarcina usoara si bravo pentru decizie!
ilenutza spune:
am citit raspunsurile voastre si m-am emotionat!sunteti niste dragutza cu toatele!si mai aveti timp si de DC!
si noi vrem sa mai facem cel putin un copil si am negociat cu sotul meu pentru la anul ca sa mai creasca Vic !dar cum o vrea Dumnezeu!si daca vine si al treilea, asta e!
intr-adevar, nici nu stim cata putere avem in noi!
Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor
narcisa spune:
Intre ai nostri e 1 an si 7 luni diferenta, cum scriu si fetele nu e totul roz la inceput, dar merita. Primul an e mai greu, dar timpul trece repede, eu asta am simtit! La noi acum deja Patrick merge de aproape 1 an la gradi si Vivien incepe si ea in toamna, acum e parfum!
sarcina usoara si curaj
griji mi-am facut si eu o gramada
dar poti face fata!
narcisa
emicris spune:
multumesc mult pentru raspunsuri.nici nu stiti ce mult inseamna pentru mine,mai ales ca ieri eram tare descurajata.[:(.am citit de trei ori raspunsurile voastre si imi dau seama ca nu e imposibil.[/red]pisi ella,cel de acasa e baiat ,o mandrete de flacau pe nume emilian(eu sunt cristina,de aici nick-ul).tu ai putea scrie un subiect despre implinirile noastre ca mame,ti se vede daruirea in ce faci pentru ei.emi cred ca o sa ma inteleaga,e un copil bun si foarte atasat de mine,si ma gandesc ce voi face daca va fi gelos?imi pun speranta in Domnul si mergem mai departe.
mamica de zmeu
emicris spune:
quote:
Originally posted by Marina
io nu pricep de ce sub e la capitolul consultatii pshihologice. Chiar asa de speriat nu e. Si eu am doi , diferenta de numai 1 an si 7 luni. Usor nu e dar deja acum cand cel mic se apropie de 2 ani viata e muuult mai roz. Asta cu prietenii care critica cum e cu curatenia e cea mai tare...de asta iti pasa tie
Marina
mamica de zmeu
emicris spune:
[quote]Originally posted by Marina
[b]Marina[/b/quote
am scris aici pentru ca eram ingrozita,nu prea m-a sustinut lumea in decizia de a-l creste si pe al doilea,si am crezut ca va fi catastrofal.si chiar tin sa nu fiu criticata pentru modul in care imi tin casa,intotdeauna am fost multumita de cum arata si imi fac griji dar am invatat de la voi ca sunt lucruri mai importante.
mamica de zmeu