cum ma voi descurca cu 2 bebei mici

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

quote:
Originally posted by andre_ea

quote:
Originally posted by oLo

A! era sa uit: intre fetele mele e o diferentza de ... 500 de zile (1 an, 4 luni si 2 saptamani)

O diferenta din asta cautam eu acum. Daca iese testul pozitiv asta ma asteapta si pe mine.

Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE

Ce sa zic...asta da veste! Dar zici ca nu e sigur...Oricum..noi iti tinem pumnii...si te asteptam printre noi!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Ella, va doresc o vacanta plina de soare si voie buna!
Am reusit sa evadam si noi în urma cu aprox. o luna, scapind ca prin minune de scarlatina care bintuia la cresa.
Problema noastra e ca mai tot timpul avem un bolnav acasa si daca mai luam în calcul o a patra persoana (cu aceeasi zestre genetica, zilele in care vom fi cu totii okay tind spre zero. Dar poate exagerez eu acum, dat fiind faptul ca ne luptam din nou c-un afurisit de virus
Andrea, sa auzim de bine!

E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Enn, nu esti singura care va luptati cu virusi, si la noi e la fel. Momentan sintem iar pe linia de plutire, dar nu stiu pina cind. Acum vreo doua saptamani eram disperate tuseau toti prin casa de nu mai stiam de mine, ultimul virus contactat de Patrick a fost rau de tot, nn investigatii la medic inclusiv sotul si in afara de virus nu le-a gasit nimic.
Probabil e o faza trecatoare de citiva ani, desi din povestite de la alti prieteni nici la scoala nu e altfel! Eu una sper ca va fi din ce in ce mai bine, ceea ce va doresc si voua!

PisiElla, concediu placut in patru! Eu cred ca va fi OK cu putina organizare, noi am fost in primul concediu cin bb2 avea 4 luni si a fost superb.

Nu mai stiu cine raspunsese la aces subiect cu mai multi copii, scuze,(fetele din Franta oricum) acum 2-3 zile am vazut un reportaj la TV despre cum se implica statul francez in cresterea natalitatii etc. si am ramas masca.......... cresa gratuita de la 3 luni parca, scoala aproape toata ziua, lectiile facute la scoala, nu mai tin minte chiar tot; oricum te ajuta ff. mult sa poti avea un servici, tu ca femeie sa te simti implinita ca poti avea si un servici, ceea ce aici in Germania e mai greu. Spuneti-ne si noua adevarul, era ceva exagerat in acest reportaj??? desi mi-e greu sa cred.

narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Narcisa, hai sa-ti zic eu un pic despre cum se implica statul francez. Cat esti insarcinata, din luna a cincea ingrijirile medicale (obligatoorii) legate de sarcina sunt gratuite. daca faci investigatii in plus (de ex cele 3 ecografii recomandate) sunt rambursate ca de obicei (adica in functie de asigurarea individuala). In luna a saptea (in functie de venituri) poti avea o prima in jur de 800€. Dupa nastere, tot in functie de venituri, poti avea alocatii pt fiecare copil (150€ pana la 3ani si 110 dupa). Concediu de maternitate este de 16 saptamani (pre si post) pt primii doi copii si de 24 sapt pt al treilea sau mai mult. Tatii au dreptul la trei zile (100%) + 11 (indemnizate mai putin, depinde de salariu de baza).
Poti lua "concediu de educatie parinteasca" pana la 3 ani ai copilului perioada in care ai dreptul la o indemnizatie de 350€/luna (la care se adauga alocatiile copiilor daca nu aveai dreptul deja)

La cresa ti-l ia de la 2 luni teoretic, dar in realitate nu sunt locuri mai deloc (de ex in orasele pe langa care ma aflu: oras de 70000 de locuitori-20locuri la cresa, si cel in care stau 10000-15 locuri). Cresa se plateste in functie de salariu (nu este gratuita pt nimeni!)

De la 3 ani ii poti duce la scoala publica gratuita!!! ura!!! Programul este (cu mici variatiuni) 8jum -11jum pauza de masa si 1jum-4jum. Teoretic in pauza de masa pot merge la cantina cu scoala, dar nefiind suficiente locuri...unele scoli pot avea orar mai larg (aduci copilul mai devreme si il iei mai tarziu ) dar acest serviciu se plateste.

Eu de ex lucram acasa (acum sunt in concediu) si deci nu aveam dreptul la cantina (nici macar ocazional) si trebuie sa ma trambalez de 4 ori de zi la scoala (cu catel si purcel ca doar nu puteam lasa copilul singuri in casa). Noroc ca sotul meu o poate duce pe cea mare la scoala de dimineata.

Cam asta e realitatea (in mare). Daca mai vrei si alte amanunte...
Personal nu mi se pare chiar raiul pe pamant (de ex in perioadele de somaj nu aveam cu cine lasa copii si nu prea puteam plati o persoana sa se ingrijeasca de ei, pers care de altfel nu e deloc usor de gasit. ca sa ma pot prezenta la un interviu, un intreg circ ca sa nu-ti mai spun cat de usor poti cauta de lucru cu copii mici de supravegeat toata ziua!!! dar asta este alt subiect...
Eu m-am cam lamurit ce si cum cu reportajele la tv. In Franta era o mare campanie de "vai ce bine se naste in Olanda cu moasa acasa!!! ce pacat ca noi nu putem!!!" ca doar costa mai putin o moasa acasa pt cateva ore decat o gravida/luza in spital 4-5 zile (dar asta nu ti-o mai spun)

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Didita, multumesc mult pt. raspuns, adevarul e ca m-a socat asa de tare reportajul ca ma tot mincau degetele sa scriu si sa intreb pe forum de citeva zile!
Acum m-am lamurit un pic, din ceea ce scrii tu nu e chiar ce aratau. Si cu cresa da am inteles eu bine ca ziceau ca e gratuita si apeleaza multi la ea. Banuiesc ca si pt. cei 350€/luna pina la trei ani e tot in functie de salariu, ca si aici se dau 300 dar daca duci un trai mai decent depasesti deja baremul lor dupa 6 luni. In rest nu prea mari diferente fata de Germania ce aratau ei, alocatia 154€ o iei si aici, perioada sarcinii casa de asigurari plateste toate controalele, medicamentele cel putin eu le-am prins gratuite, si cu Olanda cred ca asa avea cosmaruri daca as naste acasa. Probabil ca sint unele facilitati mai mari in Franta fata de De, dar nu cum aratau ei, numai minciuni, si cind ma gindesc ca sotul meu e fan reportaje TV despre Africa, Rusia etc. probabil tot chestii trucate .....

Emicris, scuze ca am deviat de la subiect!
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

quote:
Originally posted by didita
Eu m-am cam lamurit ce si cum cu reportajele la tv. In Franta era o mare campanie de "vai ce bine se naste in Olanda cu moasa acasa!!! ce pacat ca noi nu putem!!!" ca doar costa mai putin o moasa acasa pt cateva ore decat o gravida/luza in spital 4-5 zile (dar asta nu ti-o mai spun)

didita

vai didita nu ma pot abtine sorry si d-asta Olanda e plina de femei mai emancipate care nu stiu pe unde sa scoata camasa, ba platesc spitalul numai sa nasca acolo...bine, evident ca marea masa a populatiei feminine naste acasa, asa sunt invatate, plus presiunea societatii: vai draga dar de ce nu nasti acasa, la cate am vazut nu-ti spun: nimeni dintre cele venite din alte tari nu vor sa nasca acasa, nu zic ca nu e ok, pentru majoritatea, dar sincer nimeni nu-ti garanteaza nimeni ca daca se intampla ceva Doamne fereste ajungi in timp util la spital, plus multe balarii despre sarcina si protejarea femeii insarcinate in Olanda, sincer aici e ca in codru, cine e tare supravietuieste, cine nu, sanatate, asta e!!

acum on-topic, fetelor, ziceti ca poate cade si la mine balanta pro-al doilea...desi a mea face cat o mie la tampenii si nebunii mi-e frica sa nu iasa si al doilea idem si la fel ca ma impusc cu siguranta, ma sui pe pereti sau ma baga astia direct la cucu!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Narcisa , nu cred ca am fost suficient de clara: cei 350 de € inlocuiesc salariul pe care nu-l mai ai, fiind in CIC. Este o suma fixa si nu depinde de nimic, toata lumea are dreptul daca se opreste din munca 100% ca sa-si creasca copilul. Ca o mica "compensare" acesti ani nu sunt considerati vechime in munca si nu conteaza la anii de pensie.

Lena asa de tare ma enervau reportajele si comentariile de genul " vai ce bine e in Olanda ca femeile pot naste acasa" ca la un moment dat am si scris la una din emisiuni!!! nu mi s-a raspuns, dar eu mi-am spus oful.

Cred ca deviez rau de tot de la subiectul initial, si ca ar fii trebuit sa scriu mai degraba la Femina Intim "descarca-te".

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emicris spune:

in principiu se supravietuieste.imi doresc totusi un copil mai cuminte, ca emi ma uimeste cu atatea obraznicii.probabil nu ma vor mai recunoaste oamenii pe strada (ca aspect fizic)de neingrijita ce voi fi,dar voi avea acasa doua comori care merita.va multumesc.

mamica de zmeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by emicris

in principiu se supravietuieste.imi doresc totusi un copil mai cuminte, ca emi ma uimeste cu atatea obraznicii.probabil nu ma vor mai recunoaste oamenii pe strada (ca aspect fizic)de neingrijita ce voi fi,dar voi avea acasa doua comori care merita.va multumesc.

mamica de zmeu

ma faci sa zambesc pe sub mustata:)) O sa fie bine, ai sa vezi, si nici de nrecunoscut nu ai sa fii. Incearca sa-ti gasesti pe cineva sa vina macar cateva ore pe sapt. sa iesi un pic la aer de una singura. Un lucru e sigur: cel tarziu cand iesi din casa scarii iti dai seama ca esti in papuci de casa Te-am incurajat, nu-i asa?:)) Nu e usor dar ai sa iesi cu bine si din asta. Daca calculez eu bine nasti la iarna, nu? sa iei un sac gros din blanita pt bebe si stati mult afara, trece altfel timpul si plozii mananca si dorm mai bine. dar mai vb noi pana atunci. Sarcina usoara!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Emicris, spunea cineva aici sa-ti faci din timp rezerve de vopsea de par, vezi poate ajutaÎn rest nu cred sa se prea uite lumea în parc si la cumparaturi la cum arati tu, cel putin pe-aici cam toate mamicile din parc sunt cu hainele pline de diverse pete, pantofii plini de nisip si cearcane pîna la genunchi.
Narcisa, merci pt. încurajari. Pot sa te întreb unde ati reusit sa mergeti cu bb2 de 4 luni?
Iar cît despre comparatia Franta-Germania eu zic ca totusi e mai bine-n Franta pt. mamici. Noi de ex. platim cresa 480 EUR/luna si suntem fericit c-am gasit loc.
tuturor!
Enn

Mergi la inceput