Mamici de sept-oct 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 11
alinamoro spune:
Buna fetelor!
Nu am intrat de 2 saptamani pe forum ca am fost in santier, am zugravit. Am terminat, mai avem doar de facut curatenie.
Noi suntem bine, sarcina e ok, e fetita, probabil ati aflat de la Pufymic. Ne bucuram tare mult ca e fetita, nus tiu de ce aveam presimtirea ca va fi baiat.![]()
Ale, imi pare rau de ce s-a intamplat, dar te felicit pentru curaj si iti doresc multa putere sa treci peste aceste momente neplacute si sa vii curand cu vesti bune.
Fetelor, va doresc PASTE FERICIT ca nu stiu daca mai intru, noi maine dimineata mergem la Bihor la parinti si ne intoarcem luni seara.
Avem poze de la ziua lui Dragos, daca vreti sa ne vedeti:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinamorostes/album?.dir=6c3d&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/alinamorostes/my_photos
Alina
(19+)
& Dragos
(11.04.2002)
pozici
poze gradinita
try spune:
Cricor, desi n-am mai apucat ieri sa-t iraspund m-am gandit la tine cu amniocenteza. Probabil ca deja ai facut-o pana am apucat eu sa scriu, insa feelingul meu e ca nu-i nicio problema. Iar referitor la amniocenteza sunt si mai sigura ca nu o sa ai nici oproblema.
25% pozitiv nu spune mare lucru. Dar si eu in locul tau as face amniocenteza ca sa fiu impacata.
Tin pumnii la toate mamicile ingrijorate…sincer, eu traiesc emotii mai mar iacum decat cu alex, desi a fost imediat dupa pierderea de sarcina. Mi-a dat mai multe emotii acest bebelus decat alex. La alex am simtit din primul moment ca e totul ok. Acum: ba durerea de burta si sangerarea, ba emotiile cu boala copilariei de la alex, ba bebe care nu vrea deloc sa msite si sa-mi dea un semn de viatza…
Catandy, alfa etc... cum ii spune ca mi se plimba limba-n gura… nu-i screening test de depistare de sindroame. Iar cat de bien te-a simtit tu pana acum in sarcina n-are nici o relevanta pentru eventualele probleme care le poate avea bebe. Femeile care nasc copii cu SD se pot simti perfect pana nasc. Du-te te rog si fa-ti triplu-testul. Unii medici isi pierd din vigilenta cu timpul. Tu fii insa constiincioasa si du-te si fa-ti testul. Doar iti ia sange din mana, nimic mai mult. Copii cu sindrom se nasc din mamici la orice varsta. E adevarat ca apar cu precadere la mamicile mi in varsta sau cu antecedente, dar nimeni nu-ti garanteaza ca tu sau eu sau altcineva suntem ferite.
Eu sincer am incetat sa ma incred orbeste intr-un medic fara sa trec prin filtrul propriu ce e de facut. Sunt si ei oameni, supusi greselilor si stresului si posibil sa ia uneori decizii gresite pt. noi.
Cum a fost cu alexutzu meu ieri (citeste aici Cici). Am fost la walk-in-clinic si mi-a spus dr. din usa, fara sa puna mana pe alex ca n-are nimic, nici o boala a copilariei. Am ramas sceptica la ce consultatie de 2 minute mi-a dat fara sa ridice un deget. Dar azi, cand sotul mi-a zis ca bubitele-s si mai accentuate, am lasat si servici si tot si m-am dus frumos la alt walk-in-clinic sa ma asigur ce are alex. Caci “nimic” n-avea cum sa fie cand tot corpul lui e plin de bubite, de la varful degetelor de la picioare pana pe frunte. M-am lamurit ca e o infectie virala, dar pare sa nu fie nici una din bolile copilariei. Iar risc pt. mine ar prezenta se pare numai rubella, la care sunt imuna (dupa cum au reiesit analizele de la inceputul sarcinii). Ia luat un swab din gurita sa verifice daca are streptococ si daca e cumva scarlatina (singura boala a copilariei unde se da tratament - antibiotic). Pana sambata aflam ce si cum e cu rez. de la swab test.
Ionica, bebelusul are si el ritmul si programull ui propriu, independent de al mamicii. E recunoscut faptul ca bebelusii sunt mai energici seara. Dar pe de alta parte si noi seara, odata ajunsi acasa de la service sau cu treburile casei terminate, avem alta disponibilitate si receptivitate si suntem mai atente la miscarile lui bebe. Plus ca pana aproape de 30 de sapt. Nu simtim miscarile cand mergem spre exemplu. Etalonul trebuie sa fie sa msite zilnic. In ce parte a zilei misca mai mult si in ce parte e linistit nu ma iconteaza, important e sa miste cel puti no data pe zi.
Eloise, utrogestanul n-are ce rau sa-ti faca, insa nu stiu cat de mare ajutor poate fi dup ace iesi din trim. I de sarcina. Oral sau vaginal el se administreaza oricum in sarcina. Doar ca varianta vaginala se absoarbe mai bine de catre organism.
Eu im ifac griji ca n-o simt pe bebelina deloc. Nici macar miscari care sa zic ca-s gaze nu-s. Nimic-nimic.
.......in 15+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
tasia spune:
pufymic mi-am facut chiar ieri seara poze cu burtik, le-am si scos pe calc. Mi-am facut album pe yahoo, dar e o problema... nu reusesc sa atasez albumul la pagina mea din profil de aici de pe forum. Trimit 2 poze sa le pui tu la pagina cu toate gravidutzele, te rog. Si maine promit sa fac poze cu noile mele tinute sexy
.
Noapte buna burticilor si bebicilor
tasia 16+
try spune:
Miha, am citit si problema ta si sincer nu stiu ce-as decide in locul tau. Eu stiu o tipa depistata cu toxoplasmoza, dar avea pana in 3 luni de sarcina si a facut avort terapeutic.Cred ca la tine e imp. cand anume ai contactat toxoplasmoza.Daca ai avut-o de la inceputul sarcinii sau nu.
Faptul ca sarcina a rezistat pana acum, iar nu e o garantie ca bebe e ok. Sunt multe semne de intrebare.Insa vina nu-i a ta. Medicul era obligat sa te puna sa faci setul de analize obligatorii (nu stiu sigur daca toxoplasmoza este obligatorie sau nu, spre ex. aici n use face, dar probabi lca incidenta e foarte mica aici).E aiurea sa te invinovatesti pt. ca mai e un pic si ajungem sa studiem toata medicina ginecologica pt. a deveni mame in Ro. E responsabilitatea mediculu isa te trimita sa faci analizele corespunzatoare, n ua noastra ca mamici, ca de-aia plati mserviciile lor, ca ei sa se ingrijeasca ca totu le ok pt. noi si pt. bbelusii nostri.
Tu ia impacat decizia ce crezi ca-i mai bine pt. tine
.......in 15+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
mamiFlori spune:
Fetelor, pt ca noi plecam la Iasi astazi, va urez
Paste fericit alaturi de cei dragi!
sanatate, bucurii, impliniri si bebelusi sanatosi, sarcini usoare!
Ale, stiu ca ti-a scris multa lume, ca nu prea mai e nimic de spus, dar eu ma gandesc ca ceea ce ti s-a intamplat tie poate ca a fost tot de la D-zeu. Poate ca bebe daca era "defect" si se nastea asa, ar fi fost o tragedie mai mare, o tragedie de o viata. Poate ca ar fi trait chinuit si ar fi murit tot asa... Poate ca D-zeu te-a scutit de asta si a luat el hotararea cea dureroasa, dar nu cea mai dureroasa...
E o parere a mea, nu te supara ca ti-am scris-o...
Oricum, iti doresc sa fii puternica pentru bebelusul care va veni de aici in colo! Sa nu iti pierzi speranta.
Va pup! Florina
mephala30 spune:
Fetele, ma pregatesc sa merg la eco. Sper sa ne reauzim cu vesti bune!
Carmen si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
ingereasa spune:
Dragelor,
Va dau si eu un sfat:
Renuntati cat mai curand la tampoanele zilnice de genul Every day....
O multime de bacterii, ciuperci, etc. salasuiesc pe acolo si numai bine nu va fac...
Am o colega care de 2 ori a facut candida de la ele si face tratament.
Stiu toate astea de la dr. meu.
Va pup si aveti grija de voi (nu va omorati cu treaba :)))
Ingereasa
laliq spune:
Hello, hello,
Intru si eu in viteza sa va scriu ca am fost la ecografie si bebe e bine, pare chiar cu o saptamana mai mare decat varsta sarcinii. Dar la dozarile de anticorpi vestile nu-s prea bune: anticorpii anti D sunt 1:64, iar anti A 1:32. Important e sa nu devina agresivi.
Vom face si eco pt morfologie fetala peste 2 saptamani, dupa care TT.
Am crezut ca dupa 12 saptamani scap de greata si de enervarea la fiecare miros, dar se pare ca m-am inselat. Mai astept.
Cricor - pls da-ne vesti bune!
Miha draga de tine, nimeni nu poate sa-ti dea sfatul cel bun. Cu siguranta tu vei decide cum este mai bine. Sunt alaturi de tine si ma rog sa treci cu bine peste aceasta incercare.
Andra2005, unde esti? Nu mai zici nimic... sper ca sunteti ok.
Ref. la toxoplasmoza - la alimentele de evitat in sarcina, amintite anterior se adauga si fructe de mare, scoici (asa mi-a zis dr - nici eu nu sunt imuna, deci o grija in plus.)
Nu cred ca mai apuc sa scriu pe forum prea curand (plec in vacanta aproape 2 saptamani
), de aceea va urez de acum tuturor
[red]Paste fericit, cu multa lumina si liniste sufleteasca![/red].
Sa auzim de bine.
Life is a journey, not a guided tour. Bryan Rehard
Laliq
12+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/larisa_bucur/my_photos
pufymic spune:
Si noi plecam azi la tara si venim inapoi abia luni, asa ca va pup pe toate si va doresc sa aveti un Paste fericit plin de lumina, care sa va raman in suflete si iepurasul sa va aduca tot ce va doriti!
Hristos a inviat!
Pupici!
Ioana
(18+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
beatrix spune:
...si eu va doresc tutuor un Paste fericit alaturi de cei dragi si plin de bucurii!
Hristos a inviat!
Beatrix
15+
www.flickr.com/photos/34451846@N00/" target="_blank">Burtica si Bebe