Mamici de iulie - august 2006 (42)
Raspunsuri - Pagina 3
cristina_ana spune:
Iulenca, de cite ori citesc mesajele scrise de tine ma bine-dispun si incep sa rid asa, de una singura! Imi place la nebunie de tine ca esti asa vesela. De fapt, eu tot timpul am fost atrasa de oamenii veseli si majoritatea prietenilor mei asa sunt. Ca la cit sunt eu de pesimista, daca mai aveam si prieteni ca mine m-as fi sinucis pana acum. Sa stii ca ti-am ascultat sfatul si am inceput sa nu mai gandesc negativ in legatura cu nasterea. Trebuie sa fie bine!
Fetelor, s-o fi vazut si pe Mishi la intilnire, cind ne povestea de toate necazurile prin care a trecut ca sa reuseasca sa aiba sarcina asta, era toata un zimbet si de un optimism molipsitor! Asa ca eu sunt sigura ca o sa treaca cu bine peste cerclaj, si joi o sa ne dea numai vesti bune!
Va pup pe toate!
Cristina, 29+
she_wolf spune:
Map, da, exact la fel simt si eu si dureaza tare mult senzatia asta, chiar si la 2-3 ore dupa ce-am mancat. 
Mishi, iti tin pumnii pentru maine, o sa fie totul bine, o sa vezi. 
Claudia
(22+) si
Cristi (16.12.2002)
Sabana spune:
Pumpkin foarte frumoase camasutele. In genul asta mi-am luat si eu din Selgros Baneasa.
Eu ma simt cam rau de ieri, tota m contractii. Culmea e ca nu sunt foarte sigura, ptr ca atunci cand mi se pare mie ca e contractie misca si bebe.
July fii mai explicita ca nu inteleg.
Ioana, mixerul e surogat. Din cauza colului nici eu nu am voie sa prestez si nici pe acela nu mi-l introduc. Te-ai lamurit?
mishi spune:
va multumesc mult fetelor pentru incurajari. e mare lucru cand stii ca atata lume iti tine pumnii si se gandeste la tine.
o sa incerc sa trag un pui de somn, desi gynipralul asta imi da o stare de agitatie...
am si uitat sa o intreb pe dr de Brixton-Hicksurile de care va ziceam. asa zapacita am fost cand mi-a zis de cerclaj...dar am citit pe net si pe situri romanesti dar si pe cele americane, ca una din solutii este APA. cei 3l de apa recomandati a se bea pe zi reduc cu mult riscul aparitiei contractiilor. chit ca facem tresee la baie din ora in ora, trebuie sa bem foarte multa apa.
asa ca, fetelor, luati-va sticluta la subrat si dati-i bice, ca nu e mare lucru, pe langa faptul ca ne fereste si de constipatie.
calatoria lui
25+, 
poza bebe la 4D
Amabella spune:
quote:
Originally posted by map
she-wolf si eu de vre-o doua zile am aceeasi senzatie de sufocare cand mananc. Uneori si numai cand beau apa simt la fel. Parca nu-mi mai ajunge aerul pe care-l primesc. Oricum seara mi se face burta asa mare de zici ca mai am un pic si nasc, cred ca de la intestin ca altfel nu-mi explic si am zile cand simt ca ma sparg. Dimineata arat mai normal un pic
Monica si22+
map, eu am din ce in ce mai des acea senzatie de sufocare de care vorbeai tu, si nu numai cand mananc. am citit ca in ultimul trimestru de sarcina incepi sa ai dificultati de respiratie, pe de o parte deoarece creste cantitatea de sange din organism si inima trebuie sa faca fata la tot volumul, iar pe de alta parte deoarece creste uterul si, ridicandu-se, incepe sa te apese pe diafragma. la mine se pare ca aceste manifestari au inceput inaite de trimestrul 3. dar, multumesc Domnului, de altele nu prea ma plang (ia afara, bine inteles, de problema cantarului
)luiza
27+ si
mic si iubit
Sabana spune:
Si eu am acea senzatie de sufocare cand stau in anumite pozitii. Mai ales cand stau seara in pat si ma uit la tv. Cred ca de acum o sa se tot intensifice.
Babee spune:
Mishi tinem pumnisorii toti maine si o sa fie bine, vei vedea
Eu o consider o sansa in plus pentru mame si bebei si ma bucur ca in Romania se face.Aici nu se face ca nu considera c-ar ajuta la ceva
dar...
She si mie mi se intampla.Cu un Maalox nu trece?Mai e si hiperaciditatea de vina, si se-aduna.
Noi papam gulie si e asa bunaaaaaa![]()
-----------------------------
Gabriela, Bebelina si Phillip(6.02.2004)
Amabella spune:
da, sabana, si eu am remarcat ca mi se intampla mai ales cand stau intinsa in pat, dar uneori si in alte pozitii. daca acum ma sufoc asa, nu vreau sa ma gandesc cum va fi prin iulie, cand voi fi in luna a 9-a si va mai fi si cald! 
luiza
27+ si
mic si iubit
letitzia spune:
MISHI eu am facut cerclaj, dar l-am facut la 18 saptamani. Dr. meu mi-a spus ca dupa saptamana 19 este riscant, ca imi poate declansa el contractiile. Nu vreau sa te sperii, dar daca dr. tau ti-a zis ca iti poate face acum, inseamna ca se bazeaza el pe ceva. Cat despre procedura in sine nu e deloc dureroasa, cel putin la mine nu a fost. Ca la operatie, m-au pus pe masa, m-au adormit (cred ca am adormit in 30 de secunde, vorbind) si m-am trezit cam peste 1 ora, 1 ora si ceva. Nu am simtit nimic, si in afara de niste sangerari reduse pe care o sa le ai cateva zile (ca doar iti coase acolo un organ, e normal), nu e nimic altceva. Si eu am fost fff stresata inainte, dar s-a dovedit ceva destul de usor fata de ce ma asteptam. Eu am stat cateva zile in spital, cred ca pentru ca asa a vrut dr. meu sa fie sigur, dar nu cred ca era necesar. Si tot asa s-a intamplat si la mine: m-am dus la control azi si mi-a dat bilet de internare pentru a doua zi. Mi-a si zis: Te internezi maine, te pregatim pentru operatie (in sensul ca in ziua respectiva m-au tinut in perfuzie cu gynipral care dureaza vreo 6 ore) si abia ziua urmatoare m-a bagat la operatie. Si in seara controlului, inainte de internare mi-a dat si mie sa iau gynipral pastile. Ai grija cu ele, caci (in functie de organism) iti pot crea o stare de agitatie, anxietate, palpitatii. Nu trebuie sa te sperii, sunt reactii secundare des intalnite la aceste pastile. Iti repet: la mine a durat mai mult (cred eu) si pentru ca sarcina era mai mica decat a ta acum, deci putea sa ma mai tina o zi in perfuzie si cred ca a vrut sa fie sigur dr. meu, plus ca el este f ocupat (e directorul spitalului, deci isi si permitea
). Oricum, fruntea sus, nu e nimic dureros, nu e nimic de speriat, sa fii calma, ca va fi totul o.k. Iar noi iti tinem pumnii. multi
si daca mai vrei sa ma mai intrebi ceva am sa mai stau vreo 1/2 de ora pe aici (ma cam doare spatele) sa vad.
29 fix