Mamici de iulie - august 2006 (42)
Raspunsuri - Pagina 2
letitzia spune:
Nicole25 si Anasia sunt multi medici de familie care - neavand pregatire de specialitate (obstretica-ginecologie, adica)- o tin una si buna cu cele 63 de zile si considera prenatalul incepand cu saptamana 32 (deci 31 implinite).Va spun ca eu acum am venit de la dr. de fam unde am stabilit prenatalul (acum ma consulta mai mult sotia dr meu care este si ea medic de fam dar este medic pediatru si va fi si dr, BB-lui meu). Acelasi lucru l-a sustinut si ea, norocul meu ca sunt in medical si imi ajung zilele de medical pana atunci si ca nu trebuie sa ma enervez si pentru asta. Cat despre vaccinul pe care trebuie sa il faca mama pentru a feri BB-le de tetanos, ea mi-a spus ca trebuie facut (unul singur din cate, am inteles) la 32 de saptamani (nicole25 mi se pare chiar fff tarziu saptamana 38, cand o nastere la termen se considera incepand cu saptamana 37). De data asta, la chestia cu vaccinul tind sa o cred pe ea caci este medic pediatru de multi ani si ea stie (vizavi de BB) toata grila de vaccinuri. Oricum este bine sa va interesati exact la dr. vostri caci.. "cate bordee, atatea obicee
".
Acum trebuie sa ma pregatesc sa ma duc si la dr. meu gine.

29 + 
mishi spune:
buna fetelor!
va spuneam ca am tras o repriza de contractii aseara si, mai mult, azi dimineata am avut cam 2 contractii in drum spre cabinetul dr.
ma interogheaza si se sperie cand aude de cele 4 ore in care am avut burta pietroi, fac ecografie si..ce credeti? 
col scurtat orientat in axul vaginului

concluzie: cerclaj maine dimineata la prima ora pe langa gynipralul pe care am inceput sa-l iau.
eu nici nu mai credeam ca se face cerclaj in luna a 6-a (spre sfarsit). am ramas tablou dar am fost de acord ca, deh...fac orice sa stea puiul mic acolo in burtica pana la termen.
asa ca, ajutooooooor, cine a mai facut asa ceva...cum e?
nici macar nu stiu cat costa (asta asa, ca plan secund, ca nu mai conteaza...dar sa fiu pregatita)
cine poate sa-mi dea info, chiar si pe PM, va rog, ca tare speriata mai sunt.
tineti-mi pumnii pentru maine!
calatoria lui
24+, 
poza bebe la 4D
mishi spune:
pumpkin, pana ma trageti voi de urechi....cresc bebei mari. DN:19nov.
calatoria lui
25+, 
poza bebe la 4D
cristina_ana spune:
Pumpkin, superbe camasutele de alaptat! Sper sa am ocazia sa trec si eu prin Cocor sa-mi cumpar, ca acum mi-ai facut pofta. Dar la mine e destul de greu cu deplasarea, asa ca nu stiu cind reusesc sa ajung. Eu mi-am cumparat din Cora doua camasute "model mai de baba", vorba lui Angelli, dar ce sa fac, astea erau...Nu sunt chiar urite, dar nici asa frumoase ca ale tale. Si mi-am mai cumparat din piata niste camasute cu 100.000 lei pentru purtat in spital, asa, mai de unica folosinta. Am inteles ca indiferent cita vata si tampoane ne punem, tot ne patam lenjeria, asa ca pe cele pe care le port in spital am de gand sa le arunc.
Referitor la discutia voastra de aseara despre sex, trebuie sa recunosc ca la mine e dezastru total. Si nu ca nu asa avea chef, ca asta am din plin, ca niciodata, dar imi e tare frica sa nu mi se scurteze colul si mai mult, asa ca am inceput sa o rarim rau de tot. Si sotul meu e foarte speriat sa nu patesc ceva din cauza lui, asa ca el nu mai insista deloc. Din contra, ma incurajeaza ca inca doua-trei luni nu patim nimic fara sex. Da, dar el nu constientizeaza ca dupa nastere mai trece vre-o luna si jumatate de pauza. Dar asta e, merita sacrificiul!
Shihana, La multi ani, sa fii sanatoasa si fericita si sa te bucuri cit mai mult de puiul tau din burtica!
Bulinutza, ma bucur ca acum esti mai bine. Poate ca la urmatoarea intilnire o sa poti veni si tu, ca sa te cunoastem!
Cornelia, felicitari pentru gasirea cresei. Sper ca acum sa te mai linistesti si tu!
Cristina, 29+
cristina_ana spune:
Mishi, doamne, prin cite trebuie sa treci si tu!
Stai linistita in privinta cerclajului, ca e o interventie simpla. Eu m-am documentat foarte mult pentru ca si eu am fost la un pas de asta. Eu as fi stat mai linistita daca imi facea, dar pana la urma dr. meu a hotarit ca nu e cazul. Daca vrei sa afli mai multe amanunte, da cautare pe forum dupa subiectele care au cuvintul cerclaj in titlu si o sa gasesti o gramada. Si nu te speria, ca mai rau iti faci. Cerclajul se face si in luni mai mari, asta stiu sigur. O sa vezi ca o sa fie totul bine!
Itzi tin pumnii!!!
Cristina, 29+
mishi spune:
cristina_ana, multam de sfat! incepusem si eu sa ma documentez pe forum cum e cu cerclajul. sa stii ca stau mai linistita dupa asta. offf, ca lung mai e drumul pana la nastere. si cand te gandesti ca sunt doar 40 de saptamani...
eu ma inscriu pe listutele cu intalnirea, ca ma dreg eu pana atunci.
va spun joi, cand ma externez, cum a fost!
calatoria lui
25+, 
poza bebe la 4D
map spune:
pumpkin
acum va ca ne-ai categorisit pe luni. Ce bine, ca niciodata nu stiam luna ![]()
mishi tin pumnii maine si mult curaj, o sa fie bine ai sa vezi.
Monica si
22+
iulenca spune:
Offf mai Mishi o patzisi. Ce vesela si frumoasa erai tu in poze sambata. Da bine ca ai ajuns la timp la doctor. Sa stii ca o sa stai mai linistita acum ca "itzi pune dop" :)). O sa fie totul ok si de Paste o sa te potzi simti bine iar pe 6 Mai o sa ne distram pe cinste la intalnire. parca la tine la restaurant se facea nu? Sper sa nu fi incurcat nu?
Cristina -ana panicoasa ti-am vazut burtica in poze. Esti foarte frumoasa. Te-am mai certat eu si alta data. lasa draga temerile ca o sa vezi ca totul o sa fie bien si parca te vad ca pe la 41 de sapt te rogi sa nasti. Nu mai sta toata ziua in casa de frica, mai scoate burtica la plimbare, la soare asa cate un pic, cu pauze lungi ca face bine la psihic. Pupici pt tine
si bebe 
Ziceatzi de secs. Noi nu prea mai prestam. Nu ca nu vrem ( de fapt eu vreau dar lui ii e cam frica, nu intratat incat sa se inhibe dar...)nu ca nu putem ci pentru ca nu prea ne sincronizam. Cand am eu chef e el obosit sau e meci, cand are el chef ma doare pe mine cate ceva si alte chestiutze. Ideea e ca desi secs propriuzis nu prea prestam ne alintam ne pupacim foarte mult - ma rog tensiunea sexuala e acolo ceea ce e bine. Inca exista interes mareee - a se citi pasiune - de ambele partzi doar ca mai greutz cu pusul in practica. Dar e ok si pe amandoi ne multumeste situatia deci frustrari nu sunt de nici o parte.
pupici multi
iulenca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;103/st/20060816/dt/8/k/32fc/preg.png
Amabella spune:
shihana, la multi ani, fericire multa si sanatate si tie, si lui bb din burtica, sa se nasca un sanatos si un cuminte! 
bulinuta, ce bine ca acum esti mai bine. dar ai grija sa fii si mai bine, nu-ti face iar rau exagerand cu munca.
mishi, asa cum zicea si cristina_ana, zau ca trebuie sa treci prin foarte multe pentru bebelinul tau! dar chiar merita! iti tinem toate pumnii si fii sigura ca va fi bine. am vazut eu ca tu esti puternica si curajoasa, asa ca sigur vei trece cu bine si peste asta. 

pumpkin, esti foarte simpatica cum (scuzati cacofonia) ne raspunzi tu cu promptitudine la intrebarile despre luna in care suntem.
ai cumva un fisier pe desktop cu impartirea pe luni a sarcinii? sau ai postat-o pe aici pe undeva, pe site, si noi te tot stresam cu intrebari desi am putea sa ne uitam si singure? ![]()
referitor la intalniri, ma inscriu si eu in principiu la amandoua, dar voi spune cu mai multa certitudine atunci cand se vor apropia, mai ales in ce o priveste pe cea de pe 6, care e chiar inainte de ziua mea si inca nu stiu ce program avem in acel we.
luiza
27+ si
mic si iubit