Mamici de mai-iunie 2006 (71)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

In sfarsit mi-a sosit masuta de infasta; vineri am comandat-o iar acum mi-a sosit cu 30 lei mai ieftina:cica erau reduceri. E din super materiale, insa ne-am chinuit sa o montam fara folos. Asa ca maine dau tel sa vina tot ei la montaj.

Dolce - mie terapeuta mi-a spus sa ma dau de 2 ori pe zi; doctora mi-a zis doar sa ma dau (am uitat sa o intreb cum);

26octombrie - imi place la nebunie perdeaua; sa o stapaniti sanatosi;

Ama - incearca sa intri pe bebelusultau.ro, au reduceri si la carucioare incepand de astazi si m-am convins ca sunt parolisti.

Papadie
- sa-ti traiasca Maia Sofia si sa fie in continuare o papacioasa! Ma bucur ca sunteti bine!

Uf....parca tot mai am de cumparat: pompa de san, cosuletul, cosmeticele. Vreau sa termin cat mai curand...

Roxana 33sapt si Catalin
POZE CU MAMI SI BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

dolce, saru'mana pentru aprecieri
ama, ma bucur! am dat 12-13 lei pe ea, din bamboo, da. ca si perdelele, erau la super reducere, 14.9 lei bucata (de la 49.9!)

numai dolce vrea docomentu'?

Luana si Hora

Hora Lucia
Lisboa 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by 26octombrie

dolce, saru'mana pentru aprecieri
ama, ma bucur! am dat 12-13 lei pe ea, din bamboo, da. ca si perdelele, erau la super reducere, 14.9 lei bucata (de la 49.9!)

numai dolce vrea docomentu'?

Luana si Hora

Hora Lucia
Lisboa 2005

si io il vreau, vhiar daca nu stiu unde o sa nasc.

Lacri 32+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Luana baga docomentu' ala odata ca sigur il vrea toata lumea! Nici nu-si dau seama cat de mult il vor ....

io 33+ cu Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

il copiez asa cum l-am primit:

Salutare
M-am gandit sa scriu repede ca dupaia uit.
Copiii mici:
1. fac cosuri/bube rosii pe fata, din cauza hormonilor nestabilizati
2. li se jupoaie pielea, inclusiv in cap, pe urechi
3. fac niste basici albe pe buze, cam cum ar avea buzele crapate. Don't worry: isi fac ei niste ventuze ca sa suga mai bine. E normal. IO m-am speriat de m-am
... pe mine, am zis ca are fo ciuperca, ceva. Aiurea.
4. la buric e bine sa-l dai cu crema, nu cu praf (in maternitate se recomanda Baneocin pudra, nu i-a facut bine) Sunt creme de genul Bepanten, care sunt bune pentru iritatiile la fund, pentru orice rani, inclusiv cele pe care le face mama la sfarcuri
5. aproape ca nu au gat, au burta mai mare decat cutia toracica, unghiile de la picioare nu ajung la buricele degetelor, parca ar fi incarnate, fontanela pulseaza oribil
6. buricul: supureaza, o chestie maronie, e normal sa-i curga si putin sange dar nu mult, mai ales inainte sa pice. Nu trageti de buric ca sa cada.
7. e bine sa-i faci baie si inainte sa-i cada buricul, tocmai din cauza descuamarii si sa-l ungi bine de tot cu ulei. Eu folosesc Sanosan, ulei, sampon si servetele de sters la fund si sunt foarte multumita. NU II LUATI JOHNSONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nimic din gama Johnsons!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8. e de asemenea bine sa il speli la fund de fiecare data cand face kk, il speli in chiuveta sau la dus (NU SE RUPE, NU SE SPARGE; CAND VETI VEDEA CUM
LE FAC BAIE IN CHIUVETA ASIST DE LA MATERNITATE O SA
LESINATI, DAR NU SE RUP) altfel se cam opareste, oricat de bune ar fi servetelele. Pt fund oparit, varianta eftina si extrem de buna este NEOPREOL,
un unguent cu ulei de peste.
IMPORTANT – REPET DESI AI IMPRESIA CA SE RUP, NU SE RUP FRATE ORICE LE-AI FACE! DECI NU SE RUP! TINE MINTE CHESTIA ASTA.
Io am urlat la mama cand il imbraca prima data> Ii rupi mainile! - aiurea
NU SE RUP!
9. Nivelul de hidratare se verifica la fontanela, daca e la nivel e ok, daca e adancita e deshidratat
10. E bine sa ai haine care se incheie in fata, cat mai multe body si salopete decat bluze si pantaloni, mai ales in prima etapa
11. Il faut avoir> cadita, sampon+ulei, caciulite care se incheie sub barbie, scutece - DAR NU MULTE PRIMA MARIME ca iese din ele, ser fiziologic si comprese sterile pentru sters la ochi, ei au secretii care trebe indepartate, betisoare de urechi (din alea speciale daca iti da mana, daca nu din astea normale ca n-ai cum sa i le bagi prea adanc. Oricum ei stau cuminti la sters in urechi pt ca ii gadila. Stersul la ochi se face dinspre colturi spre nas.
Servetele de sters la fund, foarfecuta pentru ca de la 2 zile cresc niste unghii de zici ca nu-i adevarat si se zgarie pe fata.Io am preferat sa-i tai unghiile decat sa-i pun manusi.
12. Este normal sa vomite. VOmita ca la balamuc. Asta e. Se aplica shema cu tinutul pe umar si batut pe spate pana ragaie, care nu e valabila in multe cazuri,
poti sa stai si o ora in unele cazuri si tot nu ragaie, deci vomita.
13. Sa aiba niste paturici, cam 80*80 cm in care sa-l infasori ca pe un cocon, ca ei se simt mai bine si protejati, ca in burta la mama lor. in rest prosoape, tot 80*80 si babetele o gramada.
Pentru colici cred ca e bine sa nu-i dai nimic. cu ele sau fara ele, tot il doare burta si solutiile alea au zahar si coloranti.
kk in primele 2-3 zile e negru, apoi galben-verzui, consistenta maionezei, la inceput face kk de 5-9 ori/zi.
trebuie bine spalat la pliurile de la gat, la subrat, dupa urechi, ca se strang scame de la haine.
necesarul de hidratare este 150 ml/kg corp/zi. Deci daca are 4 kile, tre sa haleasca 600 ml, bine, nu chiar de la inceput.
7 mese/zi pana in luna a treia si dupa aia mai vorbim.
PENTRU MAMICI
- NU LUATI COPILUL IMEDIAT LA VOI, este mai important sa va odihniti + el va avea mai mare nevoie de voi 'in buna stare de functionare' acasa, la spital oricum e bine ingrijit
- sa aiba mici prosopele cu care sa isi stearga sanii
- sa se spele inainte de fiecare alaptare si sa 'evacueze' primele cateva picaturi (pot contine o ciuperca pe care apoi o face copilul in gurita)
Pediatrul va va spune oricum ca are aceasta ciuperca si sa folositi glicerina boraxata bla-bla, dar in cele mai multe cazuri copilul are resturi de lapte in gura si nici o ciuperca
- in prima/ele zile, depinde de om si de tipul nasterii, cand e furia laptelui, se fac ca niste noduli care urca tot pieptul, pana spre umeri.
ESTE FOARTE IMPORTANT SA SE FACA MASAJ DESCENDENT, cat de
des, altfel se risca dureri atroce si chiar mastita
Pentru mamicile cu cezariana:
- laptele mai tarziu, dar nu neaparat, deci fiti pregatite
- sa va asteptati la reprize de gaze cam nasoale
- primul scaun, aha, dupa vreo 3-4-5 zile, culoare incerta
- sa va ridicati in fund inca din prima zi, pe marginea patului, a doua zi in picioare, cu putin efort se poate si apoi sunteti ca noi, eu dupa o sapt n-aveam nici pe dracu dar m-am chinuit un pic la inceput, daca nu faci chestia asta risti sa nu fii buna de nimic vreo luna
- pot sa isi ridice copii in brate fara probleme, miscarea se face din bazin+spate,
ca roboteii, si nu din muschii abdominali
PT SPITAL
copil: scutece (10-14 buc), sampon, ulei, servetele umede, 2-3 body + salopete/costumase, f:anotimp
mama: hartie igienica, chiloti de baba (eu am avut unii de microfibra,
cu talie joasa (sub operatie)fff buni, aia de bumbac se cam lasa si e bine sa fie fermi ca sa tina vata aia oribila, eu de a doua zi mi-am pus tampon ca n-am mai suportat), camasa de noapte (1-2), papuci, pasta+periuta, perie cap, sapun/gel dus, prosop, lama de ras, strugurel de buze NEAPARAT si ce mai credeti ca va trebe, dar fara fitze ca n-o sa va arda de asa ceva, evantual ceva de citit care
stiti ca va face placere. DORMITI CAT MAI MULT, repet, LUATI COPILUL CAT MAI TARZIU, va asteapta 2-3 luni de horror si e extraordinar de important sa ajungeti acasa odihnite

Luana si Hora

Hora Lucia
Lisboa 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

LUANA multumesc mult.....cu toate ca am mai trecut printr-o nastere am citit cu interes....cu atat mai mult mamicile care sunt la prima sarcina. A....am ras la faza cu NU SE RUP.....sotul meu era tare terorizat de asta si lui Rares ii placea la nebunie sa il masezi, sa il invarti etc....

34w4d

Evolutie Daria
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

LUANA multumesc interesant doc!
Faza cu "chiloti de baba" super

Da' pt frica de cezariana nu stie nimeni nimic ?

Ioana ce ai facut azi la doctor ????? sunt curioasa cind vrea BB Serghei sa vina....

Dolce

Mergi la inceput

AMA te rog frumos sa imi schimbi si mie numele medicului din listuta... sunt la Nael acum

Multumesc !

Dolce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

dolce am schimbat!ina pe unde esti? Te asteptam cu vesti!!io 38+ cu Seby Poze noi lucruri Seby si burtica la 37sapt Bebe

Mergi la inceput

AMA multumesc Esti foarte operativa

Plec sa fac nani ... Noapte buna la toate fetele

Dolce

Mergi la inceput