Mamici de mai-iunie 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 15
Amonar spune:
Buna 'neata fetelor!
Vad ca palavragiti in continuare de umpleti foile de pe aici.....Ieri l-am vazut pe Tomulet Cruse la TV si spunea ca nu e adevarat cu ce se scrie in presa despre nasterea in "tacere".....el explica ca mama (gravida) are voie sa urle si sa zbiere dar CEI DIN JUR nu au voie sa spuna o vorba din respect pt mamicuta. Si in plus mai spunea el ca daca are nevoie de medicatie sau epidurala sau orice altceva care ii usureaza nasterea are voie sa le primeasca.....de mancatul placentei nu spunea nimic, dar am impresia ca nu a asistat la nastere.....nu stiu exact.
Fetele cu perinile sa stiti ca si eu dorm cu vreo 4 perini...2 mici intre picioare, aia de alapatat deschisa ca un sarpe la spate si una sub cap....si dorm numai intr-o parte. Si e groaznic la intors ca trebuie sa le aranjez de fiecare data....
De perina sub fund sa stiti ca am incercat si eu, si ajuta intr-adevar...parca imi usureaza greutatea din sira spinarii...
Felicitari fetelor cu lucrurile noi pt bb-i!! Sa va bucurati de ele!
Eu am fost ieri la ginecolog pt controlul de rutina..si m-am dus cu o lista de pretentii ![]()
si anume:
- nu vreau sa ma tina 30 de ore in chin daca tot nu poate sa iasa bb pe unde trebuie![]()
- nu vreau forceps si alte cele
- nu vreau nastere naturala daca e cazul de pozitie faciala
- si mai ceva da'am uitat
Tipul a fost foarte simpatic si a inceput sa rada si i-a cerut asistentei o cafea ca va avea nevoie din moment ce va dura o ora...
Pot sa spun ca daca as naste cu el nu mi-ar fi frica sa nasc natural, e un tip cu experienta si empatic, adica stie sa calmeze omul si sa explice de ce gandeste el intr-un anumit mod, cu argumente plauzibile.
Argumentele lui de a nu apela prea usor la cezarina:
- 1 din 10.000 de femei in Olanda mor din aceasta cauza (nu a aspus care e cauza , dar cred ca ar fi interesant sa stiu ce si cum)
- chiar dupa 10 ani pot aparea complicatii chiar daca la momentul cezarienii nu sant probleme (a dat exemplu, probleme cu intestinele sau cresteri de "carne salbatica" in interior)
- in plus el a spus ca pt ei ar fi mult mai simplu sa faca numai cezariene pt ca ar ajunge si ei la timp acasa si nu ar mai face zile lungi
Pe langa asta el a spus ca el radical nu face nastere naturala pt pozitie faciala, trece direct la cezariana..ceea ce m-a linistit enorm.
In plus ce m-a frapat: l-am intrebat ce parere are despre celulele STAM din placenta. El a spus ca este cel mai mare non-sens. A spus ca este o maniera foarte lucrativa de a face bani cu carul pt cei care au descoperit aceasta "gaura in piata". Mi-a explicat ca aceste celule se gasesc pana tarziu in corpul copilului si ca nu nasterea este unica sansa de a extrage aceste celule. In plus el a spus ca costurile se vor ridica din ce in ce mai mult, adica cei care depoziteaza aceste celule vor cauta clientii si le vor pune conditii de finantare pt pastrarea celulelor pana la moarte....ceea ce va ajunge enorm de scump. oricum el a spus ca Olanda nu este adepta acestui "hype" pt ca aceste celule se gasesc pana tarziu in corp.
PAPA: povesteste-ne si noua cum au decurs lucrurile! Santem curioase!
Fetelor, mai sant 2 zile din zodia berbecut..si incepe taurasul....deci cred ca vom avea doar o berbecuta printre noi..SOFIA..si restul taurasi si gemeni...Sant curioasa!
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
Roxana Claudia spune:
Amonar tare simpatic doctorul tau...sa aibe rabdare sa-ti contraargumenteze tot ce pregatisesi tu de acasa despre cezariana, sa-ti mai povesteasca si despre celulele stem!! Asa sunt toti doctorii pe la voi sau l-ai nimerit tu??
Roxana
33sapt si
Catalin
POZE CU MAMI SI BEBE
doroti_5 spune:
Buna burticuti, mamica, si tatic in devenire.
Ma bucur ca sunteti bine.Felicitari pentru achizitii si bb-ii care stau bine la caldut, cuminciori, vedeti ce faceti de Pasti ca sa nu suparato bb-ii.
Noi la fel ne simtim ca o graviduta pe ultima suta de metri!Mai vreau sa va zic ca in 6saptamini am adaugat doar 2kg, mincind la fel ca pina acum cind luam un kg pe saptamina, oare de ce?
Papadioara felicitari pentru Pescarush, sa creasca mare si voinica!!!
Eu azi plec la tara si revin luni,marti, asa ca va doresc un Paste fericit si sa aveti Lumina in suflet!!!
doroti_5
36+ si
Natalita-Elena
evolutia bebe
foto mami pina la bb si dupa
Burtocika spune:
Fetelor, am aflat de la Mihaela.f ca a trecut azi pe la Bamboo si si-au reinnoit stocul de paturici ... Asa ca cine a ramas fara si mai vrea, sa se duca pe-acolo ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
vivighe spune:
Ama...da, pe sit scrie 8,5kg ,dar pe cutia lui scrie 10kg,acum...nu stiu sa-ti zic cine minte![]()
Am fost azi la doc. si ce credetzi...colul meu este scurtat...ca sa citez "sters"
adik tre sa stau cuminte in pat si eu tocmai voiam sa bantui prin magazine...
.Ufff...numai si numai de la tusea asta mi se trage si nu-mi trece cu nimik.
Asa ca acum ma duc in patutz.Poate mai intru mai tarziu.
viviana
35w4d
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
carminabulina spune:
Buna ziuaaaaa,
Acum am venit si eu de la dr. Totul este in regula, bebe la 36 saptamani are 3 kg (3000 gr.) si colul relativ scurt. am intrebat ce inseamna "relativ scurt" si mi-a spus ca putin sub un cm. dar ca este ferm.
Pe 30 aprilie m-a chemat la spital dar speram din tot sufletul sa nu se nasca pana pe 2 mai. Dupa aia e liber sa iasa
. Astazi m-a cuprins panica cand am inceput sa vb despre nasterea propriu zisa...m-a facut alintata
, dar eu nu sunt alintata doar imi ascund teama....
P.S - Ama, sa ne treci si pe noi la masuratori...saru'mana!
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
zax spune:
Vivi - imi pare rau sa aud de colul scurtat. Stai linistita in patut si o sa fie bine. Atata timp cat nu ai contractii e foarte bine. 
Carmina - si tu acuma!!! Ai grija si tinem pumnii pe 30. Mai devreme sau mai tarziu tot va veni momentul mult asteptat. Ai grija de tine si multa sanatate 
Doroti - Paste Fericit! E departe unde te duci tu? Pe mine nu m-a lasat dr nici macar 60 KM de Bucuresti. Imi pare asa de rau. Dar asta e. Stam acasa cu Voinicelu' nostru.
pe toata lumea
zax
31+ 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20711;28/st/20060614/dt/-5/k/bb74/preg.png
zax spune:
Carmina, scuze am uitat
Sa-ti traiasca bebelu' grasunel!!! 

zax
31+ 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20711;28/st/20060614/dt/-5/k/bb74/preg.png
cypocs spune:
VIVIANA, eu am mai spus .I-ati PROPOL-PUR DE SUPT DE LA FIRMA ABOCA pt tuse
ALIA 36W
http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png
gabi25 spune:
Tot citesc si parca nu-mi vine a crede cat de repede a venit timpul bebelasilor nostri .... parca mai ieri citeam la mamicile dinaintea noastra si ma gandeam ca ce mult avem de asteptat si acum parca nici nu stiu cand a trecut timpul.
34w6d
Evolutie Daria
Poze