Copiasi dragalasi nov-dec04 (116)
Raspunsuri - Pagina 10
anda74 spune:
quote:
Originally posted by bitsm-ati omorat! ce aveti frate cu fluorul?pai pastilutele alea cu fluor pe care le dau mamicile in Ro la copii nu dauneaza?
al meu papa pasta in voia cea buna.la el periajul fara pasta nu e periaj.
si inca o chestie:la copii care nu sunt pupati de adulti(nu mananca din aceeasi lingura cu adultul) nu e necesar periajul pana la varsta de 2 ani.am vazut pe Discovery o emisiune si mi s-a spus si de la doctor aici.eu dupa fiecare periaj ii dau niste mentosane cu xilitol.
octy,KEN(1nov 2
Nici noua nu ne-au fost indicate pastilutele cu flour,probabil ca este o moda in randul pediatrilor.A noatra pediatra este tanara si foarte la moda,dar nu este de acord cu zimaflour,ptr ca si eu am vrut sa-i dau lui Alex.
anda74 spune:
Ha mi-a postat raspunsul mic...mic...mic...DA!Cum spuneam nici eu nu sunt de acord cu pastilutele cu fluor.Daca uiti sa dai la bebic s-au umplut maselutele cu carii....Asa ca periaj si nu pupici pe gurita.
Otiliav spune:
Roxana, speram ca ai glumit, dar nu stiu ce am avut ca tare m-a mancat limba sa spun asa ceva. Dar uite ca mai trag si mamicile de la noi un ochi pe acolo si cam asta a fost intentia.
Dama, ce surpriza, pe listuta noastra mai sunt 2 mamici care sunt la bb3. Eu am emotii teribile ca nu mi s-a facut vaccinul anti-D dupa nastere si Ana are Rh+ si mai am si cezariana. Deci dpdv medical nu stau deloc bine, dar cu putin noroc se rezolva toate
.
Aime, 14? pai va mananca si urechile Vladut. Inseamna ca stati foarte bine la capitolul calciu.
Andreea, felicitari pentru Mariuca cea vorbareata, cred ca esti tare mandra de ea.
Hai sa ma laud si eu ca am ajuns la cele 60 de kg care le aveam in prima luna de sarcina, dar vorba Monicai parca nu stau la fel pe mine. Dar nu kg mi s-au parut problema cea mare ci burta cu care m-am ales. De abia dupa 2 luni de facut abdomene zilnic ma pot declara cat de cat multumita. Oricum mi-e si jena sa-mi expun frumusete de vergeturi la soare, o sa arat ca o zebra pe solduri
. Asa ca sunt in cautare de solutii miraculoase, dar nu am prea mari sperante.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
mariussimiuc spune:
Corina,mii de pupici! Am reusit!

Am sa schimb pozele din semnatura! 
Bits,eu am intrebat stomatologul la care merg despre administrarea de fluor si a spus ca el n-o recomanda,asa ca am renuntat la idee si vom vedea ce vom face atunci cand vor iesi dintii definitivi.Pana una alta folosim pasta de dinti fara fluor.
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
camys_2000 spune:
salut mamici cu pitici! progresam si noi, imitam multe cuvinte, in mare suntem cuminti, mancam bine si suntem veseli.
Am doar o mare problema: eu nu stau cu cea mica decat seara dupa 6 si de cateva zile, ca este cald afara, am inceput sa stau cu ea pe afara spre seara. Si m-am lovit brusc de o problema necunoscuta: daca nu merg unde vrea ea, urla...
si e singura care urla dintre toti copiii de langa bloc. Nu ma lasa sa o tin de mana, ma da la o parte.
Intrebarea mea e: cat de drastica trebuie sa fiu, sa o las , sa nu o las sa mearga in ce directie vrea?? La capitolul asta chiar nu am psihologia necesara sau suficienta ca sa stiu cum sa ma comport. Eu o iau cu forta si o duc in casa...
In rest, e un copil extraordinar, ca toti ceilalti: mangaie copiii ceilalti, ii ia de mana, rade in hohote cu ei...Si in casa e super cuminte, se joaca, se culca singura la ea in camera ( doar o pun in patut si adoarme),mananca ...e ascultatoare.
Dar ce ma fac cu buba cea mare: pliimbarea pe afara. Oricum eu imi reprosez ca nu prea petrec mult timp cu ea pe afara si stiu ca de aiai intampin acum probleme, bona mea e mai indulgenta...
Multumesc ca m-ati ascultat si va pup!
Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)
http://community.webshots.com/user/camys_2000
http://photos.yahoo.com/camys_2000
try spune:
Luminita, sa va fie de bine si bine-ati venit in Canada. Ma bucur tare mult ca va place. Si ma bucur ca ai gasit service asa repede. E foarte important pentru moralul familiei. Iar dup ace-am vazut pozele tanjeam dup ace vreme frumoasa aveti acolo. Deja e totul inflorit si infrunzit, iar mie de-abia mi-au dat varfurile la lalelute in gradina, ce sa mai zic de copaci inmuguriti sau infrunziti...
Bits, dau mamicile pastilute de fluor la copii, dar nu asa mici carora nu le-a dat dentitia complet. Fluorul inghitit da pete albe pe dinti. Acuma nu stiu ce cant. trebuie sa ai in system ca sa ajunga puradeii sa faca pete albe pe dinti, dar sti uca nu-i recomandat. Conteaza mult si cant de fluor administrata in reteaua de apa curenta din tara respective. Sunt unele tari unde apa e mai bogata in fluor si atunci nu trebuie exagerat cu fluorul di nalte produse.
Carmen, atat timp cat nu-i periculos pt. ea, las-o sa mearga unde vrea. Cred ca e reactia absolute fireasca a faptului ca nu prea ai scos-o pe afara. Si alex e foarte independent afara, nu-i place sa fie tinut de mana, insa pana ajungi la locul de joaca trec pe trotuare si strazi circulate si nu pot sa-l las de capul lui sa-mi tzusneasca in fatza masinii. Invata-o sa nu coboare singura in strada. Eu alex cand ajunge la margine eu ii spun: STOP. Stie ca nu are voie, mereu incearca sa treaca dincol ode limita, insa si eu mereu ii spun sau il iau de acolo indiferent de reactia lui urlatoare. Ia-i o jucarie mereu afara pe care-o poate pune pe jos (o bicicleta, o masinutza, chesti ide plastic) sa-si gaseasca si preocupari. Dar lasa-o sa-si consume nevoia de explorare. Daca ajungi sa-i spui mereu nu acolo, n uacolo etc. atunci du-te cu ea intr-un parc unde are mai putine limitary. Eu spre ex. nu ma chinui sa-l feresc de nu sta-n fund, nu merge de-a busilea pe jos, nu pune mana ca e murder etc. Vreau sa nu-l incorsetez cu prea multe NU-uri. Dar normal ca nu-l lass a se bage prin balti. La vara, n-am problema nici cu asta , dar acum e inca frig. A propos, ieri si azi iar a nins aici. Ufff, ca ma deprima rau vremea asta…
.......in 14+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
monica-elizabet spune:
am vazut poze cu copilashi frumushei
...mai vreau!
andreea
, azi cand a vazut-o alex pe mariuca cica...aoleu uite iar fetitza muscatoare de nas
...dar abia astepta sa o ajungem din urma sa vorbeasca cu ea(curios este ca in parc nu ne-am intalnit...noi ams tat la locul de joaca dinspre strada)...au papat amandoi pufuletzi si s-au intretinut pe drum pana am ajuns la barca...seara in general iese alin cu el acum cat trebuie sa stea ruxitza in casa...dar sa aperam ca in cateva zile iesim si noi fetitzele si ne vedem.
va pup pe toate, toate buna
monica
mariussimiuc spune:
Carmen,sunt de acord cu Try.Nu-i limita prea mult nevoia de explorare.Cred ca asa fac toti copiii,merg oriunde numai in directia trasata nu.Incearca atunci cand iesiti din casa,la plimbare,sa nu-ti faci un traseu anume,va plimbati la voia intamplarii,pe acolo pe unde vrea printesa.Crezi ca e posibil sa constientizeze de ce o iei cu forta in casa?
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
miraklucker spune:
Buna seara maamici cu pitici?
Ne primiti si pe noi?? Sau mai bine zis ne reprimiti??. Candva .... de mult am mai dat cu nasul si fiindca am vazut ca inca suntem pe lista...
Ce sa va spun Daria mea e nascuta pe 20nov 6 saptamani inaite de termen. Nu am avut probleme cu ea , nu a avut nevoie de incubator si nici de oxigen. E putin cam mica ... inca are numai ceva peste 8 kg,...dar sanatoasa sa fie ca de crescut creste.
Am vazut ca va plangeti ca fac copilasii otita. Paie a mea e la a 4-a pe iarna asta. A inceput din octombrie... de fapt amandoi au fost mai toata iarna bolnavi dar ea cel mai mult. Ultima data weekendul asta cand am ajuns cu ea la urgente samabata seara pentru ca de vineri nu- imai scadea febra, la doua ore dupa paracetamol avea 39.5. Verdictul otita , rosu in gat amigdale imflamate si cu puroi. Si primesc supozitor antiinflamator si pic pentru nas
. Astia nu-ti dau antibiotic pana nu esti pe jumatate mort. Asa ca i-am dat de la mine putere acum e mai bine dar nu vrea nimic sa manance.
In rest nu vorbeste mai nimic ...spune toata ziua tata- gata. Si cand e gata e gata orice i-ai face.
Imi pare bine ca v-am regasit si sper ... nu promit prea multe, ca mai dau macar din cand in cand cate un semn de viata despre noi.
Mira
mami de DAVID
(15.08.2002), DARIA
(20.11.2004) si
SELIN (07.02.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
danette spune:
Adriana, am vazut pozele cu gemenii si m-a topit de dragul lor...sunt dulci dulci dulci de tot!
Am vazut-o si pe Mariuca scumpica! tare imi place stilul ei... cu personalitate!
Mihnea este un scump si un frumos, Roxana!sper ca i-a trecut raceala intre timp.
Noi suntem mai mult pe-afara... de citit va citesc in fiecare seara dar mi-e somn si sunt obosita, ca sa nu mai zic ca am facut o conjunctivita tare deranjanta (de la vant si praf) si ma ustura ochii in special seara... tratamentul nu este f. eficient din cauza ca port inca lentilele de contact.. si nu pot sa renuntz la ele fiindca de curand mi-am spart si ochelarii, asa ca sper ca incet incet o sa scap si de asta...![]()
Iris a inceput sa-mi spuna cand face kk, ceea ce este un inceput!!!!... fiindca noi suntem intr-o faza foarte neavansata la acest capitol, dar adevarul este ca nici eu nu prea mi-am dat interesul (gandindu-ma ca nu are rost s-o stresez de asa de mica)... adica stie ea unde este olitza... ce se face in ea... dar cam atat.
In fiecare zi spune cuvinte noi in romana dar si in iriseasca, ultimul este BIBAO=minge??? de unde... de ce? habar nu am..., si ma imita atat in gesturi cat si cu unele cuvinte...evident ca-i ies mai stalcite... dar ea e foarte incantata, mai ales daca o laud!
de dormit, doarme tot singurica... am inceput sa ne obisnuim in aceasta formula, adica sa... m-am mutat si eu la mine in pat!![]()
dar.. nu mananca...in continuare ne luptam pentru cca. 6-8 linguritze de papa la fiecare masa!
Sincer, nu mai stiu ce sa-i fac... ca sa pape si ea normal!
cred ca ar trebui sa schimbam mediul, sa plecam undeva... ma gandeam ca odata cu primavara, cu iesirile lungi pe-afara... o sa rezolvam... dar n-am rezolvat nimic!
pupici
de la noi doua
Dana & Iris 1an+
pozele noastre

m-ati omorat! ce aveti frate cu fluorul?pai pastilutele alea cu fluor pe care le dau mamicile in Ro la copii nu dauneaza?