100% sincer ?
Raspunsuri - Pagina 9
She spune:
quote:
Originally posted by IEPU
"M-am jignit", mi-ai spus addinel
Pai Elise, despre el spuneai tu ca e jumatatea ta?
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)
Jumatatea TA, sau a cuiva presupune ca LUPTI!!!!!!!!
Nicidecum ca stii TOT
....
She spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
Intr-o perioada nu imi mai vorbea asa de mult despre ea, dar in orice moment in care era mai tacut, mai ganditor ma intrebam daca nu cumva se gandeste la ea. Intr-un fel, in mintea mea eram intr-o permanenta "competitie" cu ea.
Si aceste scenarii fac mai mult rau decat adevarul. De aceea sunt pentru sinceritate 100%.
In cazul tau, poate ca scenariile pe care ti le faci sunt mai rele decat ce gandeste el de fapt.
numai_eu, cred ca toti am avut o fosta "dragoste mare".
Depinde cit din acea dragoste ramane sa ne insoteasca in continuare....
Nu pot sa spun ca sint in vreo competitie- ar fi absurd, nu exista o "ea" decit in imaginatia lui. Ma deranjeaza modul lui de abordare, atit. As prefera sa fie sincer - da, fie si in situatia asta, pentru ca oricum stiu, si nici nu e ceva cu care sa nu pot sa traiesc.
Elise
exact Elise..Orice se poate, si orice se merita daca iubesti.ORICE!
Ce bine ar fi sa vada cine trebuie..........
michelle7 spune:
Ce bine ar fi sa vada cine trebuie
eu nu sunt de acord . si stii de ce??? pt ca multe femei cad in baltoaca cu romantism si se trezesc la 40 de ani ca si-au stricat viata. De ce sa ma mint langa un barbat care nu vede ce minunata sunt?? doar pt ca-l iubesc? chestia cu iubitul e relativa. " dragostea vietii mele " se intampla 1 data in viata daca ramaneti impreuna si de mai multe ori daca o dai bara cu iubirea
" unicatului"![]()
espiritu spune:
quote:
Originally posted by Elise
Ira,
cred ca e posibil sa fii si sincer 100%, dar... uneori doare, alteori costa: timp, nervi, certuri, intrepretari gresite....
pe de alta parte, m-ar deranja nesiguranta indusa de faptul ca nu stiu ce e in mintea sau in sufletul celui de langa mine: si ca, daca il intreb, imi spune ce vreau sa aud.
adica... intre un sotz brutal de sincer si unul pur politicos, chiar nu stiu care varianta ar fi mai buna.
Vorbind in general, desigur.
Elise
exista momente in viata cand e buna si sinceritatea 100%.exact cum a spus Elise,doare,dar decat sa te doara luni de zile sau ani ca nu stii ce simte celalalt si nici nu vrea sa iti spuna.eu sunt adeptul momentului de sinceritate.de ce sa il mintim pe cel de langa noi cu cuvinte frumoase sau inexistente?de ce ai taragana o situatie care ar distruge un om?cred in aceste momente de sinceritate desi nu am parte de ele.si sincer mi-as dori.
espiritu
She spune:
quote:
Originally posted by michelle7
Ce bine ar fi sa vada cine trebuie
eu nu sunt de acord . si stii de ce??? pt ca multe femei cad in baltoaca cu romantism si se trezesc la 40 de ani ca si-au stricat viata. De ce sa ma mint langa un barbat care nu vede ce minunata sunt?? doar pt ca-l iubesc? chestia cu iubitul e relativa. " dragostea vietii mele " se intampla 1 data in viata daca ramaneti impreuna si de mai multe ori daca o dai bara cu iubirea
" unicatului"
Daca ai iubit cu adevarat pe cineva si ai trait sentimentul ca exista o unitate,dupa, daca si cind se termina, nu ai cum sa consideri ca ti-ai stricat viata.Sau ca ti-ai pierdut timpul.E ca si cum mergi intr-o vacanta superba care tine 2 saptamini si te costa o gramada de bani.Plingi dupa ei? Sau te bucuri de ce ai trait?
Romantismul , pt unii, nu este o "baltoaca" ci un fel de a fi.Sau o necesitate precum aerul pe care-l respiri.Si nici dragostea nu toti o vedem relativa.Iubesti.Si cam asta e.
Si pina la urma, daca nici pt sentimentul iubiri nu ajungi sa dai 100% din ce esti in stare si posezi, ce merita?O masina?o casa?Un jobb? fara sentimentul de a iubi s-ar duce omenirea pe apele girlei..
Elise spune:
quote:
Originally posted by espiritu
exista momente in viata cand e buna si sinceritatea 100%.exact cum a spus Elise,doare,dar decat sa te doara luni de zile sau ani ca nu stii ce simte celalalt si nici nu vrea sa iti spuna.eu sunt adeptul momentului de sinceritate.de ce sa il mintim pe cel de langa noi cu cuvinte frumoase sau inexistente?de ce ai taragana o situatie care ar distruge un om?cred in aceste momente de sinceritate desi nu am parte de ele.si sincer mi-as dori.
espiritu
Exact: adevarul doare pe moment, dar pe termen lung minciunile sint cele care distrug relatia.
In momentul in care exista o problema, normal este sa o discuti, sa vezi cu te confrunti, si apoi sa purcezi la rezolvarea ei.
Daca nu stii daca ai o problema sau nu esti legat de maini si de picioare: risti sa ranesti gratuit, sau risti sa astepti sa se inrautateasca fara sa faci nimic.
Pendulezi intre aceste 2 posibilitati, intrebindu-te in fiecare noapte cum sa depasesti prapastia care te desparte de cel care doarme langa tine.
Ar trebui sa faci ceva, ar trebui sa uiti, ar trebui...sa ce?
Nu e just pentru nimeni sa traiasca astfel.
Daca ar fi sa aleg, n-as face jocul asta.
Dar n-am de ales.
IEPU - de ce cred ca e jumatatea mea?
Pentru ca il stiam dinainte sa-l vad prima data.
Si atunci cind l-am vazut l-am recunoscut.
Pentru ca imi transmite tot ce simte desi nu recunoaste.
Pentru ca n-am nevoie de cuvinte ca sa il inteleg, dar am nevoie de ajutorul lui ca sa ne depasim problemele.
Pentru ca e unica mea sansa de a fi fericita - si sint foarte constienta de asta - si pentru ca imi doresc copilul lui, si dupa aceea pot sa mor.
Sa continui?
Pot sa scriu 10 pagini despre asta, n-are rost.E o situatie pe care o intelegi cind o traiesti, nu o decizie.
Nu iti fabrici jumatatea - o intilnesti sau nu.
La fel de bine poti sa o pierzi sau nu.
Elise
IEPU spune:
Elise,
imi place mai mult cand scrii asa, si daca scriai si mai multe era si mai bine ca te trimiteam sa le mai citesti din cand in cand, cand te superi pe el. ![]()
Da' daca nu te superi, cand te mai vad ca te necajesti pe el, pot sa iti mai pun intrebarea asta? Si decat sa nu vorbesti cu el, mai bine du-te si
. Prietenii stiu de ce!
Elise spune:

stiu tehnica: sa compari avantaje cu dezavantaje si bazat pe asta sa iei o decizie.... ![]()
Numai ca acum n-am de luat nici o decizie.
Problama mea era strict ca nu e sincer... ca nu comunicam, si asta nu are nici o legatura cu faptul ca il iubesc sau nu: il iubesc oricum, dar as prefera sa avem o relatie open.
Daca ma duc sa il pup, se va gindi ca m-am impacat cu situatia, ceea ce e fals, deci nu ajuta.
Elise
IEPU spune:
Ba eu zic, Elise, ca ai de luat o decizie.
El o asociaza pe fata aia cu o perioada din viata lui cand nu avea griji majore, nici obstacole majore, cand nu-i punea nimeni la indoiala masculinitatea (nici prin comparatii financiare, nici "spermografic"). Poate pe fata aia o durea in general "la basca" de el si nu incerca sa optimizeze relatia prin analiza. Si poate uneori ii facea paine prajita dimineata.
Iti spuneam mai demult intr-o postare ca reactionati diferit la stress. El reactioneaza refugiindu-se intr-o lume mai confortabila. Nu cred ca asta inseamna ca te iubeste mai putin.
Dar cred ca se poate transforma in a te iubi mai putin daca nu gasesti o cale.
Sta in puterea ta sa o desfiintezi pe fata aia si tot in puterea ta sta sa ii faci loc.
Elise spune:
IEPU,
ca o durea la basca era evident.
Ca pe mine nu ma doare la basca din moment ce stau cu el, intr-o situatie care pragmatic ma dezavantajeaza, iar cred ca e evident.
si asta nu pot schimba niciodata.
chiar daca as putea, si sentimentele lui ar depinde strict de cate responsabilitati trebuie sa poarte, nu cred ca as avea cum sa schimb asta, in sensul mentionat de tine.
deci nu cred ca sa poate trai dupa modelul: e greu sa mergi la job, e greu sa iei pastile, e greu sa iti faci o paine prajita. Mai bine inapoi in lumea viselor.
Pur teoretic, probabil si eu as prefera sa ma invirt telenovelistic dupa coada, frumos machiata si aranjata de cind ma trezesc din somn, si sa ma framant cu ce expresie e mai bine sa-i multumesc lui X amorez pentru un buchet de flori imense - sa fiu mai exteriorizata, sau mai interiorizata?
Rujul roz sau ala rosu?
Si, desi in imaginatia mea e mai bine, ma descurc relativ si in realitate. Si nu-l indepartez din cauza asta.
Elise