100% sincer ?
Raspunsuri - Pagina 7
cici spune:
Poti fi sincer 100% cu conditia sa nu-ti tai craca de sub picioare.
Ex: io si al meu sot.Am fost convinsi ca sinceritatea e de neinlocuit intr-o relatie perfecta.A ramas doar el convins.Motivul? Sa zicem ca el mi-ar fi spus "vai ce fund are prietena ta..."Eu as fi zambit si as fi spus :"ce pacat ca ea nu poate spune la fel despre tine"
Daca insa eu as fi spus:" vai ce bicepsi are prietenul tau" El ar fi zambit si apoi ar fi adus lampa pentru interogatoriu , si daca ar fi reusit ar fi intrat in capul meu.
Am zis tot? Mai e nevoie de exemple? Cred ca a fost edificator.
cici
Elise spune:
quote:
Originally posted by cici
Sa zicem ca el mi-ar fi spus "vai ce fund are prietena ta..."Eu as fi zambit si as fi spus :"ce pacat ca ea nu poate spune la fel despre tine"
cici

desi, in fond, ambele sint reactii de "contraatac".
In ce priveste "lampa de Interogatoriu" - nu prea am nevoie, scanez repede in ansabmlu. Odata identificata problema, de ce as intra in detalii - pot sa schimb ceva?
Iau nota de faptul ca barbatu-meu e indragostit de o himera...si asta e. Ghinionul lui.
Ce pot sa fac in sensul asta?
Sau el ce poate sa faca?
Ma deranjeaza doar faptul ca "protejeaza" ineptia asta, ca e ceva important pentru el, ca ridica niste bariere intre noi 2.
Ca nu e sincer cu mine.
Asta mi se pare injust.
Elise
PS: michelle - de 5 ani.
Da, stiu ca n-am ce sa schimb, nici nu ma agit in sensul asta.
O fi vreo nostalgie ciclica, care revine odata cu primavara.
Sau poate are neaparata nevoie de o drama ascunsa - si cum realitatea nu i-o ofera... o inventeaza. Sau o mentine.
Ce ma deranjeaza e ca nu e sincer - si ma vad brusc in postura in care era maica-mea, cind eram eu adolescenta si imi ascundeam jurnalele de ea...
Adica nu mai sintem prieteni - ma percepe ca gardian.
addinel spune:
elise, stiu ca este extrem de greu dar de ce nu faci un efort sa nu mai citesti nici o postare a lui calin-alin? mie transparenta aceea de care vorbea cineva pe aici mi se pare inutila. sincer!
poate ca sunt eu mai ciudata, dar am un fel de a gandi cam asa: ce nu stiu nu exista (asta evident in cadrul relatiei si a trecutului sau prezentului partenerului). atata vreme cat relatia mea merge ok si nu am de ce sa ma plang poate avea in suflet orice. daca vrea sa imi spuna ok, daca nu, iarasi ok. in fond si eu am multe lucruri nespuse. si nu pentru ca ma acund, ci pentru ca stiu ca i-ar face rau. mi-as dori, evident, o relatie bazata 100% pe sinceritate, dar decat sa fim atat de sinceri si sa suferim sau sa fim urmariti de cine stie ce amintiri, mai bine nu.
nunta mea
IEPU spune:
Elise,
vreau sa-ti povestesc ceva:
Vine intr-o zi sotul meu acasa si-mi zice:
"Mai, stii cu cine m-am intalnit eu azi, cu X (fosta lui din facultate), e la Mobexpert la facturare"... bla, bla, bla
Si incep sa rememorez ce stiam despre ea:
-el zisese odata "par lung" - eu intelesesem "par lung, lung"
-el zisese odata "ochi caprui" - eu intelesesem "ochi de caprioara, migdalati, nebunie"
Oricum de la aceasta simpla comunicare, ca s-a intalnit cu ea, m-am framantat vreo cateva zile pana a sosit ocazia sa mergem impreuna la Mobexpert.
Si ce era la facturare: o tipa absolut comuna, cu parul scurt acum, cu ochii caprui, care vorbea despre fetita ei de 2 ani.
Si brusc sotul meu nu-si mai regasea timbrul vocii si parca spunea numai prostii. Parca nu mai era el.
Depinde cum intelegi.
Eu am inteles asa: acesta este comportamentul pe care il avea atunci, demult, nu stie sa se comporte altfel cu ea, este o femeie in prezenta careia nu se simte confortabil, este "veche", a avut ocazia ei si a pierdut-o, norocoasa de mine, sa luam mobila si sa mergem acasa ca m-am agitat degeaba.
Desigur, aveam in vedere si alte "indicii" din comportamentul lui fata de mine.
Dar tu, Elise, ce indicii ai ca domnisoara aceea e nepermis de prezenta in gandurile lui?
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)
Elise spune:
pai addinell,
ce indicii am?
Unele directe:
1 - faptul ca o aduce in discutie in mod frecvent
2 - ii pastreaza hainele si scrisorile
3 - scotoceste dupa ea pe internet (am gasit search-uri cu numele ei)
4 - episodul cu "discutiile cu fetele de consumate" de lunile trecute: m-am convins ca doar a discutat. Ce n-am inteles atunci a fost ca probabil cauta ceva. Sau pe cineva.
5- il pasioneaza tot ce are o vaga legatura cu ea: ex. tarile prin care a fost, lucrurile care i-au placut ei, oamenii pe care ii cunostea.
Mai sint si detalii de comportament cu legatura indirecta:
6 - faptul ca NU e fericit - a spus asta, precum si faptul ca nu are un motiv clar... pur si simplu nu e.
7 - mai nou, a inceput sa puna frana unor discutii care ar evolua spre un final neasteptat - vezi kestia cu "nu intra in mintea mea".
8 - reactii colaterale: cum a fost cea pentru Geo: "ma doare sa ma regasesc in postura ta".
Sau nu vrea sa constientizeze ce se intimpla, sau o face dar nu vrea sa stiu eu. Pentru ca oricum e o poveste care n-are sanse sa se transforme in realitate.
Cert este ca nu a pus cruce acestui capitol.
Sau nu inca.
Asa cum spuneai si tu addinell, femeia era comuna, cu o tenta de vulgaritate data de "job" - dar pentru el a fost craiasa craiaselor.
Elise
Kehleyr spune:
Elise, tu esti constienta ca sotzul tau citeste probabil tot ceea ce scrii tu aici. Eu stiu ca tu esti pentru sinceritate si pentru rezolvarea problemelor prin discutie, dar chiar crezi ca face bine "problemei" voastre faptul ca el vede tot ceea ce te framanta pe tine si ce intrebari iti pui?... Nu stiu, s-ar putea sa il deranjeze ca il expui astfel in fata "publicului", dupa ce ca simte ca tu intri in mintea lui. Stiu ca orice disimulare de orice fel iti repugna
si ca iti face bine sa vorbesti cu lumea, dar ma gandesc ca poate chiar ai avea mai multe sanse sa rezolvi cumva problema si sa afli cum stau lucrurile, daca ai face-o "in spatele usilor inchise". Poate sotzul tau simte acum mai mult decat oricand ca ii este atacata intimitatea si asta va scade sansele de rezolvare.
Plus ca ai disecat problema pe toate partile posibile deja
.
Este posibil, desigur, si ca putin ii pasa
. Asta-i doar teoria mea. Am remarcat ca nu mai spui pe nicaieri cum merge problema voastra medicala, ma gandesc ca daca la acel capitol esti discreta, tu care esti asa deschisa, fie nu ai nici o noutate, fie ai decis ca nu e bine pentru voi sa vorbiti despre asta...
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.
Elise spune:
Kehleyr, raspunsul este ca putin ii pasa - m-am asigurat de asta inainte sa "dau cartile pe fatza". Nu-l intereseaza ce e in capul meu, ci doar sa nu il chestionez asupra subiectului. Si cu asta m-am conformat.
Deci: nu citeste, desi ar putea sa o faca. Mai intra din cind in cind pe DC, la subiectul lui Geo, care i-a atins o coarda sensibila.
Asa ca nu, nu ranesc pe nimeni.
Sau in nici un caz pe el.
In ce proveste bebitzul: da, sintem in stand-by: eu m-am "reparat", il astept pe el 3 luni sa-si termine tratamentul. Nu stiu in ce masura se tine de respectivul tratament, pentru ca petrecem destul de putin timp impreuna, si un ultima perioada nu prea comunicam.
O sa isi repete analizele peste citeva saptamini, o sa vedem atunci.
Eu am facut tot ce depindea de mine... inclusiv 2 operatii.
Mai mult de atit nu am ce.
Elise
Kehleyr spune:
Imi pare tare rau pentru tine, Elise
. Chiar mi-as dori sa iti dau un sfat care sa iti foloseasca... Dar dupa cum ziceam si la subiectul ala cu "prietenia intre sexe"
faptul esti cu totul alta fire decat mine ma face sa imi dau seama ca nu ma pot pune in situatia ta in asa fel incat sa iti fiu de vreun folos, pentru ca eu as fi procedat total diferit de la bun inceput, dar aia ar fi fost solutia mea si nu e aplicabila si pentru tine.
Elise spune:
Kehleyr, 
Din pacate, nici eu nu prea pot sa imi dau un sfat util in cazul asta.![]()
Probabil nici nu e o problema de viata si de moarte.
Ne putem vedea de viata linistiti in continuare.
Mai distanti, dar linistiti.
Fantezia asta are putine interactiuni cu realitatea.
Vroiam doar sa vad daca exista, se practica "tragerea cortinei" si in alte cazuri.
Pentru ca eu nu preconizam asta, si nici nu mi se pare o situatie fericita.
Elise