100% sincer ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Si eu prefer sa spun adevarul si sa mi se raspunda la fel, oricat de dureros ar fi pentru moment. Pentru ca, oricat de greu ar fi, daca ai toate datele, e mai usor de castigat lupta. Cum spunea Elise doar moartea e vesnica, in rest totul se poate rezolva, mai usor sau cu mai mult efort, dar rezolvarea exista. Pe de alta parte, stiind doar o parte de adevar, poti face scenarii mai rele decat realitatea. Si in final, asta poate face mai mult rau pe termen lung decat adevarul spus brutal, cu toata suferinta pe care o aduce la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Michelle de exemplu, nu prefera!

e adevarat . si stii de ce . pt ca sunt o persoana pozitiva si nu accept sa vina cineva sa-mi strice buna dispozitie. la mine autocritica functioneaza bine, uneori in exces asa ca nu am nevoie sa-mi spuna nimeni ca arat rau sau ca nu am facut ceva bine pt observ si singura. In ceea ce priveste relatia cu barbu-mio imi place sa cred ca am o intuitie bine dezvoltata si ca pot sa-mi dau seama ca ceva pute si fara sa vina el sa-mi deschida ochii.
pe de alta parte ,totusi eu nu vad un cuplu ca fiind un tot unitar. chiar si fratii siamezi au 2 creiere nu unul asa ca mi se pare egoist sa nu accept ca cel de langa mine ,care nu s-a nascut cu mine-n poala , indrazneste sa aiba trairi independente de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by michelle7

Michelle de exemplu, nu prefera!

e adevarat . si stii de ce . pt ca sunt o persoana pozitiva si nu accept sa vina cineva sa-mi strice buna dispozitie. la mine autocritica functioneaza bine, uneori in exces asa ca nu am nevoie sa-mi spuna nimeni ca arat rau sau ca nu am facut ceva bine pt observ si singura. In ceea ce priveste relatia cu barbu-mio imi place sa cred ca am o intuitie bine dezvoltata si ca pot sa-mi dau seama ca ceva pute si fara sa vina el sa-mi deschida ochii.

Corect.
Drept urmare, si eu realizez.
Da' as prefera sa imi spuna el... ce pute.

quote:

pe de alta parte ,totusi eu nu vad un cuplu ca fiind un tot unitar. chiar si fratii siamezi au 2 creiere nu unul asa ca mi se pare egoist sa nu accept ca cel de langa mine ,care nu s-a nascut cu mine-n poala , indrazneste sa aiba trairi independente de mine.

Sa zicem ca aici as avea o problema!
Probabil sint prea posesiva - sau am o imaginatie prea bogata.
Evident ca "indrazneste" sa aiba trairi separate, chiar mai mult decit separate, nici nu pot limita kestia asta.
Dar as vrea ca omul meu sa imi spuna daca barca e subreda... sau nu.
Tacerea nu e un raspuns.
Sau nu intotedauna.
Ma rog, si eu pot sa tac cu gratzie. Si sa astept. Sa nu fie e linistea dinaintea furtunii, insa...

Elise

Mergi la inceput

si eu as prefera sa ma trimita sotul sa-mi cumpar pantofi 1 data pe saptamana

Dar as vrea ca omul meu sa imi spuna daca barca e subreda... sau nu.
Tacerea nu e un raspuns.

aici intervine iar chestia cu confortul , categoria "de ce sa ma leg la cap fara sa ma doara"

Elise daca-mi permiti -un mic sfat, cu cat te consumi mai tare sa descifrezi problemele din relatie, cu atat sew relaxeaza el mai mult si se detaseaza de ele. Te vede pe tine disperata sa faci relatia sa mearga = el e calm ca daca te chinuiesti inseamna ca nu pleci nicaieri.

Mergi la inceput

quote:

si eu as prefera sa ma trimita sotul sa-mi cumpar pantofi 1 data pe saptamana

ei, avem probleme diferite - eu pantofi pot sa-mi iau si fara sa ma trimita sotzu'.

S-ar putea sa ma leg la cap fara sa ma doara, ai dreptate.
La fel de bine s-ar putea sa ma doara, da' inca nu suficient de tare.
Elise

Mergi la inceput

m-am referit la el. daca e multumit de statutul lui , n-are nici un motiv sa-si strice confortul incepand discutii inutile pt el

PS avem probleme diferite pt ca decidem asta. Daca ar fi sa despic firul in 4 , zilnic as avea meciuri in casa la cat de diferita sunt de sotul meu. Ideea e ca am invatat sa incep o discutie doar cand vreau sa obtin ceva, si nu doar de dragul analizarii relatiei. ce vrei de la el? spune-i punctat . vreau sa schimbi asta. poti??? nu . bine atunci consecinta va fi asta.
barbatii sunt construiti mai simplu ca noi , trebuie " educati " punctat, pas cu pas, altfel nu rezolvi nimic

Mergi la inceput

quote:

m-am referit la el. daca e multumit de statutul lui , n-are nici un motiv sa-si strice confortul incepand discutii inutile pt el

Da, Michelle - perfect adevarat.
El ...tace.
Ce motiv ar avea sa-si strice confortul?
In fond, ce altceva are de castigat - isi poate trai si retrai istoria si de langa mine, nu?
quote:
Ideea e ca am invatat sa incep o discutie doar cand vreau sa obtin ceva, si nu doar de dragul analizarii relatiei. ce vrei de la el? spune-i punctat . vreau sa schimbi asta. poti??? nu . bine atunci consecinta va fi asta.
barbatii sunt construiti mai simplu ca noi , trebuie " educati " punctat, pas cu pas, altfel nu rezolvi nimic

Am vazut ultima parte a mesajului tau acum.
Pai asta am facut.
Aici "baletez".
Discutiile cu el au fost, insa, scurte si la concret.
Elise

Mergi la inceput

Elise , se spune ca intr-o relatie unul iubeste mai mult ca celalalt. iar cel care iubeste cel mai putin e cel care conduce. daca tu esti cea care iubesti cel mai mult singura solutie ca sa treci controlul de partea ta e sa-ti temperezi iubirea, ( asta inseamna cu un drum si sa-ti temperezi gelozia, spiritul analitic, dependenta, frustrarile, privirea galesa, libidoul etc etc etc ) - macar pana intra lucrurile pe fagas normal
PS nu e normal sa nu vorbesti cu barbatul o zi intreaga

Mergi la inceput

quote:

Elise , se spune ca intr-o relatie unul iubeste mai mult ca celalalt. iar cel care iubeste cel mai putin e cel care conduce. daca tu esti cea care iubesti cel mai mult singura solutie ca sa treci controlul de partea ta e sa-ti temperezi iubirea, ( asta inseamna cu un drum si sa-ti temperezi gelozia, spiritul analitic, dependenta, frustrarile, privirea galesa, libidoul etc etc etc ) - macar pana intra lucrurile pe fagas normal
PS nu e normal sa nu vorbesti cu barbatul o zi intreaga

Michelle, pai...m-am temperat de tot, daca pot sa spun asa.
E foarte relaxant sa stiu ca bietu' om n-are altceva mai bun de facut decit sa stea cu mine, ca oricum "femeia vietii lui" a disparut in ceatza.
Sau in bordel.
Tot aia e.

Elise

Mergi la inceput

mai pai tu ce esti ? second best??? daca e asa , poti sa te dai peste cap si tot asta o sa fii . Eu inteleg ca il iubesti ,dar asta nu e o scuza si nici o solutie cand apar probleme. de cat timp sunteti casatoriti? )
trebuie sa citesti cartea It’s Called A Break-Up Because It’s Broken de Greg Behrendt a sa vezi ca toti facem aproape aceleasi greseli......unii ne trezim mai repede altii nu

PS Nu uita boala lunga , moarte sigura

Mergi la inceput