Mincare sanatoasa (fara aditivi)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina A spune:

Idora - mersic de invitatie, promit sa ma tiu atat cat m-or lasa tatarii de acasa;
cip - sa stii ca am ajuns la concluzia ca se poate gati fara cubulete sau alte adaosuri punand ceva mai multe legume la mancare - in special albitura, telina si uneori chiar si morcov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Cristina A

cip - sa stii ca am ajuns la concluzia ca se poate gati fara cubulete sau alte adaosuri punand ceva mai multe legume la mancare - in special albitura, telina si uneori chiar si morcov.

Cristina A

Ai perfecta dreptate, e vorba mai mult de obisnuinta, eu puneam cubulete in toate cele (chiar si unele retete te invata sa pui) fara sa ma gindesc la ce chimicale pun aiurea.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

buna fetelor, bravo pt subiect
am vazut niste retete interesante care trebuie incercate....
numai bine!

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

nimeni pe aici...
am facut fursecurile cu ovaz, au iesit bune, dar se simte ca sunt prea naturale.
numai bine!

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

pt Idora si nu numai, am primit de la prietena mea reteta de orez cu alge. se pare ca reteta e japoneza si nu thai cum am crezut eu. sorry pt confuzie.

Orez Japonez cu Alge

Ingrediente: orez, rosii, morcovi, mazare, sunca, 3-4 cepe, ciuperci, 1 pliculet de alge uscate, unt, 2 oua.

Preparare: se fierbe orezul (de preferat japonez sau uncle ben’s), dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. In tigaie, se calesc cu putina apa ceapa, morcovii, mazarea, sunca, ciupercile, rosiile (1 sau 2). Dupa ce se prajesc putin, se adauga orezul care se prajeste cu toate celelalte in unt. Se adauga pliculetul cu alge. La sfarsit, se face un gol in tigaie prin frecarea cu lingura si se pun cele doua oua putin batute. Se prajesc cu toate celelalte si gata. Optional, se adauga la sfirsit o conserva cu crab.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Lorelai, mersi mult pt. retetaNu conteaza ca-i japoneza sau tailandeza, mie-mi plac ambele.

Babirusa, tot ce-i natural e mai diferit, dar in timp te obisnuiesti cu gustul!!

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

fetele, dormiti in post? a ajuns subiectul nostru pe pagina 4. eu retete noi nu am avut timp sa incerc dar azi vreau sa impartasesc cu voi o stire pe care am citit-o in ziar. chiar azi.

se pare ca se face un film dupa cartea "Fast Food Nation", a lui Eric Schlosser si ca mai scrie inca o carte pe aceeasi tema (e pe undeva un subiect despre junk food unde am pus un link catre carte). ca masura preemptiva, McDonalds a lansat o campanie sa convinga lumea ca mincarea lor nu e chiar atit de rea cum se spune. astia nu se lasa deloc. e cam clar ca lumea incet incet incepe sa se convinga ca junk foodul nu e bun si sa manince cit mai sanatos. ce am citit interesant e ca continutul de grasimi rele (transfats) din burgeri, fries etc difera de la tara la tara. nu au o reteta universala, o customize dupa preferintele locului. asta nu am stiut. din pacate, date despre canada si romania nu am vazut in ziar, si tot din pacate (pentru ei) eu nu maninc junk food. am zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Mai fetelor,chiar e adevarat ca se aduna toti hormonii in ficat?
Mama...cat ficat crud mananc eu....sunt dea dreptul innebunita supa peste crud,si ficat crud!!!si au astia aici niste sosuri, nebunie curata,iti ia mintile, nu alta!
Ce-i drept si eu sunt gurmanda de felul meu, dar cu eforturi de doua luni incoace, am evitat sa mananc...carne rosie,sosuri, prajeli,paste fainoase(de luni de zile nu am mai mancat),de salamuri, crenvusti, nici nu se pune vorba...
Asa ca...ceai verde,apa plata, lapte, oua,orez(imi place de mor, nu pot renunta la el),morcovi cruzi, si ridichi la greu,banane,varza cruda,si mancare japoneza.
Ce imi place fff mult, si desi imi este contraindicata este mancarea chinezeasca.Mananc ebicili(nu stiu daca am scris corect), de cate ori ma tine stomacul...
In schimb, al meu mananca zilnic numai friptane,sosuri cu usturoi,jumari,si paste la greu.si binenteles cola,nu-i lipseste.Ptr. el daca n-ar exista apa n-ar fi o problema!!!
Si tare bine ii mai prieste, n-are treaba!o piele ca de copil, par sanatos,arata impecabil.Eu cum mananc ceva mai gras,sau nu beau suficient apa, cum ma trezesc plina de cosuri, mi se ingrasa pielea...
iar m-am intins!
in concluzie tot ce a-ti scris voi aici este educativ, si important de stiut!
asa ca...sunt geana pe voi!

http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Lorelai, am citi si eu "Fast food nation", iti sta mintea-n loc ce scrie acolo, eu nu stiu cum a avut curaj sa scrie atitea despre ei, eu cred ca are cel putin un bodyguard jurnalistul ala. La cit de puternici sint Mc Donalds si cum au invadat toata lumea asta nu m-ar mira sa nu-l scuture putin. Eu m-am lasat de hamburgari de atunci, mai intru la Mc din an in pasti ca sa-mi fac pofta.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nikole

Mai fetelor,chiar e adevarat ca se aduna toti hormonii in ficat?
Mama...cat ficat crud mananc eu....sunt dea dreptul innebunita supa peste crud,si ficat crud!!!si au astia aici niste sosuri, nebunie curata,iti ia mintile, nu alta!
nikole, esti mortala. cum poti sa maninci ficatul crud? ce fel de ficat? de porc, pasare, vitel? il amesteci cu ceva sosuri?

eu stiu ca ficatul in organism filtreaza toxinele. de asta se spune ca contine ff multe toxine, nu hormoni. pe de alta parte, contine mult fier care e esential pt crestere, mai ales la copii. cum o dai tot nu e bine. si mie imi place ficatul si maninc cam de 2-3 ori pe luna. la fetele dau insa ficatel de pui saptaminal (puiul e organic sau crescut natural cu seminte nu cu concentrate). prefer asa decit sa le dau fierul pe gura sub forma de picaturi.

teoria mea e ca nu trebuie exagerat, in nici o directie. nu putem sa ne ferim de toate relele din mincare dar macar sa incercam sa le minimizam. nu cred ca voi ajunge vreodata sa maninc 100% natural, fara poluanti, adaosuri si alte chimicale. daca tot mai scapa cite una din asta, macar sa scape din ceva ce iti place (in cazul tau ficatul) decit din junk food sau mai stiu eu ce.

btw, peste crud maninc si eu, in sushi. imi place la nebunie.

Mergi la inceput