Mincare sanatoasa (fara aditivi)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip
STEVIA (indulcitor)

Vad ca stevia este pe aceasta lista, stie cineva mai bine ce este exact? Dupa cite stiu eu este un indulcitor.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

De unde ai lista asta? Ca informatiile pe care le am eu despre STEVIA sunt chiar contrare. Zic ca este singurul indulcitor natural 100% fara continut caloric.

uite un link:
http://www.wonderlabs.com/newshowitems.php?Category=Stevia&search=&add2search=1&offset=0&ad=goowlstvstevia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

iar aici detalii de specialitate pe care chiar nu le inteleg. Poate ne explica cineva ce si cum cu stevia asta. Atentie se citeste STIVIA nu SHTEVIA noastra

http://res2.agr.ca/London/faq/stevia_e.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Isadora, vezi ca retetele care contin brinza sau lapte sint vegetariene si nu vegane (vegan= fara produse de origine animala, deci nici lactate sau oua). Scuze ca te bat la cap

Caroline, ceea ce am citit eu despre stevia este ca ar da niste reactii nu prea bune in organism.(ceva cu fertilitatea, mutatii genetice) (faptul ca e derivat dintr-o planta nu inseamna ca e neaparat inofensiv). S-ar putea intr-adevar sa aiba un continut caloric mic si probabil ca si de-asta este comercializata intens pentru persoanele care vor sa slabeasca. Eu cred ca cei care o produc ca sa o vinda aleg sa ignore efectele negative. Linkurile le-am pus in postarile respective. Le mai pun o data.
Cel despre stevia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia (vezi sub health concerns)
(asta este o sursa obiectiva, este o encilopedie on-line, deci n-au interes sa minta cu nimic).

Lista de aditivi periculosi unde e mentionata stevia:

http://www.cspinet.org/reports/chemcuisine.htm
(asta este un centru de science in the public interest, deci din nou o sursa obiectiva zic eu).

Nu stiu ce sa zic, in link-urile date de tine, ei vind stevia, deci eu inclin sa cred mai degraba sursele unde nu comercializeaza producte.

Si aspartamul se vinde ca indulcitor in farmaciile naturiste, ca fiind "sanatos" fiindca nu provoaca obezitatea Dar "uita" ca in multe studii este clar suspect de cancer... De fapt eu una cred ca pina la urma au sa-l scoata ca au fost multe dicutii pe seama aspartamului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Cipicipcip, ai dreptate - mie mi-a intrat in cap ca tot ce nu-i fiert sau prajit etc e vegan dar nu-i chiar asaO sa corectez mai incolo, la retete.
Vegan inseamna doar fructe si legume dar netrecute prin foc
Vegetarian - doar fructe si legume dar trecute prin foc(fierte,prajite,coapte etc)
Lacto-vegetarian-legume fructe,lapte si produse din lapte
Ovo-lacto-vegetarian -legume, fructe, lapte si produse din lapte si oua

E asa???

Mergi la inceput

Eu stiu asa:
-vegan: numai produse de origine vegetala
-vegetarian (sau lacto-ovo-vegetarian): fara carne
Daca sint preparate sau nu la caldura nu are importanta.

Mergi la inceput

Cipcipcip,ai dreptate!!Eu am confundat mancarea naturista(fara foc) si care pe mine ma intereseaza cel mai mult, fiindca prin gatire se pierd vitaminele si enzimele cu cea vegana.O sa corectez ce am scris pe la retete.

Mergi la inceput

Am facut clasificarile la retete.Daca am gresit pe undeva sau am scris aiurea, sa-mi ziceti ca sa corectez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

ML, da, aceea este dulceata si o recomand cu caldura. Nu stiu care e reteta si cum fac ei dulceata asta, ca a incercat si mama sa-mi faca dulceata fara zahar si nu a fost deloc buna.

Cat despre educatia copiilor si "caderea" lor in plasa fast-food-urilor, am o colega australiana care si-a educat copilul, de mic, ca Mc'D si alte localuri de acest fel nu sunt bune, sanatoase, etc. "Copilu'" are acum 15 ani si nu intra in Mc'D din convingere. Deci, se poate!

Gabi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Alyssa

Ca indulcitor eu folosesc Splenda. Se poate fi folosit si la prajituri dar eu nu l-am folosit la patiserie deloc.Este un produs natural care contine sucralosa, extract din fructe. Are 2 calorii pe lingurita.

Alyssa, nu stiu cum ai facut, dar se pare ca ai ales cel mai "safe" (sigur) indulcitor. Din ce am citit pina acum asta este un indulcitor artificial (nu e natural, dar e facut din zahar combinat cu altceva) care nu e suspect de tot felul de minuni. Se mai numeste sucralose. (a nu se confunda cu sucrose, care e zahar pur)

Mergi la inceput

Paté din linte rosie (VEGAN)

Ingrediente:
1 cana(250ml) linte rosie
3 catei usturoi
2 linguri tahini
lamâi
Mod de preparare:
Lintea se înmoaie un sfert de ora. Se opareste 1-2 minute, apoi se fierbe (aprox. 15 minute), se scurge si se mixeaza împreuna cu celelalte ingrediente.

Paté din linte verde (VEGAN)

Ingrediente:
1 cana (250ml) linte verde
4 catei usturoi
50 ml ulei
sare

Ingrediente optionale:
marar
oregano
busuioc
Mod de preparare:
Lintea se spala si se pune la înmuiat 12 ore. Se scurge de apa în care a stat la înmuiat, se spala bine si se pune la fiert în 1-2 litri de apa, la foc mic. Dupa 30 de minute se scurge de apa, se lasa putin sa se raceasca, se pune în blender împreuna cu usturoiul, sarea, uleiul si mirodeniile (dupa gust, poate fi folosit busuioc, oregano sau marar) si se mixeaza bine.

Pateu de ciuperci (VEGAN)

Ingrediente:
1 cana(250ml) ciuperci
2 bucati ceapa, mari
3 catei usturoi
1 cana (250ml) ovaz, fulgi, sau o felie pâine înmuiata
5 linguri ulei
sare
condimente
Mod de preparare:
Ciupercile fierte si ceapa taiata potrivit se pun pe foc în 4 linguri de ulei pentru 5-10 minute. Fulgii de ovaz se fierb în apa putina si se pun în blender împreuna cu ciupercile, ceapa, sarea, usturoiul, zeama de lamâie, ulei daca mai este necesar si condimente dupa gust. Se obtine o pasta omogena.

Mergi la inceput