Endometru, ovulatie, monitorizari - 117

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Mirona, iti doresc sa ai in continuare sarcina cat mai usoara!
Lachi, esti mortala! Incearca mai bine cu pastile de BU, scoti continutul si il bagi in mancare sau ceai, ca tinctura aia se simte de la o posta! Valabil si pentru motzunica
Va pup pe toate!

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melutzica spune:

Amely,multumesc de cuvintele de incurajare;ca si pt tine,si pt mine sunt facatoare de minuni.Este insa un lucru pe care nu-l inteleg:in mod normal,la orice consult ginecologic trebuie urmati obligatoriu anumiti pasi si anume:
1.palpare abdominala
2.inspectie(adica privit organile genitale la exetrior)
3.tuseu vaginal
4.Colposcopie
5.recolatre de secretie pt.PAP si infectii !!!
6.echografie intravaginala
7.palparea sanilor
Eventual:masurarea tensiunii si analizele de sange
Cele mentionate anterior sunt cum am spus obligatorii!!!!!,si trebuie efectaute de medicul ginecolog la orice consult
Aici in Austria se fac si cum cum ar fi sfinte!!iar eu mergeam inainte de a ne hotara pt bebe,la control la fiecare 6 luni,si imi faceau de fiecare data aceste analize!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Va pup pe toate si va doresc sa vi se indeplineasca la toate dorintele. Eu vesti bune nu am deloc, sunt posesoarea unui chist din cauza caruia nu am putut face pregnyl pt ca riscam sa-l fac mutant, deci am ramas la voia lui D-zeu luna asta , mai ales ca am facut stimulare si nu am putut face nici ISA. Colac peste pupaza, maine va fi o saptamana decand sunt gripata rau de tot, deci va dati seama in ce stare sunt.
Va doresc tot binele din lume

Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

quote:
Originally posted by melutzica
in mod normal,la orice consult ginecologic trebuie urmati obligatoriu anumiti pasi si anume:
1.palpare abdominala
2.inspectie(adica privit organile genitale la exetrior)
3.tuseu vaginal
4.Colposcopie
5.recolatre de secretie pt.PAP si infectii !!!
6.echografie intravaginala
7.palparea sanilor
Eventual:masurarea tensiunii si analizele de sange Cele mentionate anterior sunt cum am spus obligatorii!!!!!,si trebuie efectaute de medicul ginecolog la orice consult
Aici in Austria se fac si cum cum ar fi sfinte!!iar eu mergeam inainte de a ne hotara pt bebe,la control la fiecare 6 luni,si imi faceau de fiecare data aceste analize!!!

Mihaela

MEL, ai vazut tu asa ceva in RO, VREODATA? eu cred ca nu ..si nici nu o sa vezi/vedem prea curand...punctele 1,2, 3..ok, da, se fac...dar eco transvaginal la fiecare consult?chiar se face examenul asta asa complet in ..austria, de ex? inseamna ca au ceva banuti pentru sanatate..colposcopie de fiecare data? masurarea TA? hai ca mor de ras..
acum, sigur, o situatie extrema probabil, un exemplu personal..cand am ramas prima data gravida m-am dus la un dr fooooooarte apreciat pe forum..si ghici ce: nici umbra de anamneza(antecedente patologice/heredocolaterale...nici macar daca e prima saricna nu m-a intrebat!!!), nici vorba de cantarit, masurat TA..NIMIIIIIIIC!!! acu nush ce sa cred..o fi zis ca-s studenta si stiu eu sa-i zic daca e ceva? pai si daca-s proasta sau astept sa intrebe el?..apoi desi la eco de 6 sapt nu se vedea embrion, doar vezicula ombilicala, mi-a zis ca e ok si sa stau pana la 13 sapt fara sa mai fac vreo eco!!! sigur, puteam sa elimin spontan sarcina compromisa...dar daca se infecta continutul respectiv..ma trata de endometrita, nu?

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melutzica spune:

megbeng,ni stiu ce sa zic,ma surprinde insa treaba asta.Ai facut ginecologie,ai invata ca in acest fel trebuie sa se deruleze un consult ginecologic.Iti dau cuvantul meu de onoare,ca aici asa se face!!!!,pas cu pas,pana la cel mai mic detaliu.Si uite am fost si in Romania la control si mi-au facut tot asa(mai putin colposcopia pe care am cerut-o eu si am platit-o in plus).
Daca nu se efectueaza in acest fel,sunt f dezamagita;medici respectivi atunci...nu stiu... ,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar..e in fond viata unui om in joc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Mel, stiu, ai perfecta dreptate. Dar la prima mea consultatie, acum 1 an jumate, Moisa mi-a examinat colul, numai ca intre timp am pierdut o sarcina si mi-a facut un chiuretaj destul de dur. De atunci a trecut mai mult de 1 an si nici ea nici minunatul dr. T nu s-au gandit macar sa-mi verifice colul, a trebuit sa m duc eu la dr. sa-i zic ca sangerez si ca sigur e de la col
ASTA le reprosez, nu aveam pretentia sa-mi faca colpo si PAP, asta e deja prea mult pt. dr-ii din Ro, dar puteau cel putin sa-mi zica sa fac, si faceam... Dar eu nu stiam ce sa fac mai repede ca sa raman gravida, practic nu lasam sa treaca o luna fara sa fac monitorizari/tratamente in vederea bebicului, iar pt. asta mergeam la ei, la dr-i! CAND sa ma mai gandesc si la asta? mai ales ca facusem PAP cu vreo doi-trei ani in urma si iesise II! adica ok! Si acum mi-a iesit PAP tot II, dar se pare ca PAP nu este suficient intotdeauna, el trebuie completat cu colposcopie si biopsie... DE UNDE sa stim noi toate aceste lucruri, daca EI, medicii nu ni le spun? nu aveam pretentie sa-mi faca ei testele respective, dar puteau cel putin sa ma intrebe daca le-am facut si cum au iesit... sau macar sa examineze amaratul ala de col mai devreme, nu sa ajung cu sangerare in ultimul moment... m-ar fi scutit de multa suferinta psihica ulterior, pt. ca acum prin asta trec. Imi pare rau sa o spun, dar ESTE INADMISIBIL! Sigur, acum sunt poate subiectiva, pt. ca sunt ff suparata... Imi dau seama ca s-ar fi putut interveni mai devreme, imi dau seama si ca ar fi putut fi mult mai rau, chiar prea tarziu...

In fine, poate am avut eu ghinion cu dr-ii, sper ca voi sa fiti mai norocoase si, mai ales, mai constiente ca mine, si sa nu va lasati doar pe mana lor!

Cristinnici, hai nu fii amarata, ca se va rezolva si cu chistuletul ala al tau, nu poate fi asa mare, iar in cateva saptamani va disparea cu totul. Uite, o sa caut pe net sa vad ce tratamente naturiste exista pt. chisturi, ca sa nu te lasi chiar in voia sortii cum zici tu, ci sa ii "dai la cap" si sa il elimini, da?

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Fetelor am scapat si de laparo!
Din fericire nu am nimic dar nici nu am aflat cauza infertilitatii mele.
In urmatoarele luni ma hotarasc ce voi face.

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela achim spune:

Asi ne bucuram ca esti bine...super vestea...
Sa dea Dumnezeu sa fie bine,si sa vina cat mai repede un fratior pentru Razvan...

ADELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Asi, ma bucur pt. tine ca ai trecut si de hopul asta Ceva-ceva tot o fi gasit pe acolo, o aderenta mica... Asa ca acum poate vii cu vesti bune!
PS si eu am "scapat" de laparo, numai ca eu n-am mai facut-o deloc, din motive nedorite, din pacate...

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Fetelor, daca n-ai cu cine, n-ai si basta!!! Aseara pana am ajuns cu ceaiul la el dormea deja! ziceam si io ca profit de faptul ca acum bea in fiecare seara ceaiuri ptr. dezintoxicare si sunt super nashpa la gust asa ca ce mai conteaza daca mai bag si BU in ele... Asta este! imi tot zic fetele sa ma tin pas cu pas dupa el; pai ma tin ca lucram impreuna (cred ca asta nu e bine) dar ce sa mai faci cu un om care doarme 4-5 ore pe noapte, care pleaca la 7 dimineata de acasa si mai vine seara la 10 dupa ce toata ziua a fost un pachet de nervi, a tunat si a fulgerat... si toate astea in prezenta ta, adica iti mai transmite si tie toata starea asta? dupa ce toata ziua urla la toata lumea inclusiv la mine, eu ce sa fac seara? sa ma droghez ca sa fiu zambitoare??? nu, fetelor, eu capitulez! m-am saturat pana peste cap! ziua de azi a inceput cu o mare criza de nervi, ca si-a uitat portofelul acasa si bineinteles ca eu eram de vina! suna ca disperatul dupa mine sa vin mai repede la birou sa i-l aduc! eu din cauza ca nu mai iau cainele cu mine, ajung mai tarziu la birou ca tre sa-l scot si pe el o ora dimineata inainte sa plec; e destul ca sta si 12 ore singur acasa nescos....
Si situatia asta tine de ani buni... imi tot spune ca trecem printr-o perioada mai dificila, dar se pare ca toata viata lui e o perioada dificila! nu vad de ce trebuie insa sa am eu asa un regim? tot timpul pe fuga, tot timpul in stres...tot timpul langa un om imbufnat.
Omului asta ii place sa aiba probleme: cum reusim sa scapam de una si zic si io ca va urma o perioada mai buna... isi cauta singur alta problema mai mare in care sa se bage ca sa-si asigure urmatorii ani buni de kakao. Sa mor io! parca stau la internatul de fete!

Mergi la inceput