Copilasi nov-dec 2004 (115)
Raspunsuri - Pagina 10
Otiliav spune:
Paxela, bravo, vad ca la capitolul mancare sunteti pe drumul cel bun!
baiatul cuminte!
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
monica-elizabet spune:
onitza, roserb
si sanatate multa puiutilor bonaviori.
ruxi nu a mai facut deloc febra azi si parca a mancar un picutz mai bine...dar zau mi-e si frica sa ma bucur
paxela...felicitari, ia sa vezi ce mancacios o sa devina silviu![]()
si aveti grija cu viroza...e nasol de tot...eu am patit-o cu alex de-aia nu l-am mai dus la gradi...inca il mai tina casa pana se incalzeste bine afara si nu or sa mai fie copilashi bonaviori pe-acolo.
otilia
poate ar fii bine sa mearga la dermato cu printesica
daca zici ca dureaza de asa mult timp.
miha, am vazut pozele cu robert
frumuselului orange
va pup pe toate si pe copilashi sa vi urez noapte buna
monica
Daniela_Gina spune:
Va multumesc tutror pentru incurajari, ganduri bune si urari... Eu incerc sa ma refac dupa soc, nici nu stiu daca am trecut sau daca am ramas in starea aia. Mi s-a dat tot ritualul peste cap, parca treburile mi s-au inzecit si totul mi se pare mult mai greu acum. Am vazut ca Onitza v-a postat mesajul in care i-am povestit ce s-a intamplat, dar o sa mai completez acum (nu imi vine sa cred ca am ajuns, totusi la calculator...).
Asadar, dupa analizele facute si ce am mai cautat eu pe net, se pare ca a fost o faringita acuta (asta scrie pe biletul de externare) + caninii care ies + stomac putin stricat cu o zi inainte. Toate la un loc, cica ar fi dat febra. Ce ma nelinisteste pe mine in continuare nu este febra, ci viteza ei... Cred ca a urcat in cateva zeci de minute, cat i-am pregatit eu masa, pentru ca, atunci cand am venit din parc si l-am dezbracat nu avea NIMIC! Am gasit www.reclama/modules.php?name=News&file=print&sid=65" target="_blank"> aici un articol care a reusit sa imi explice ce s-a intamplat (ceea ce doctorii n-au facut) si sa ma linisteasca intr-o oarecare masura... Eu m-am speriat rau, pentru ca am un unchi epileptic si...
Ce ma mai supara este faptul ca de fiecare data cand va avea febra (max. 38.5) trebuie sa ii dau diazepam!!!!! Daca, totusi, nu observ ca face febra, si ajunge (Doamne fereste) sa aiba convulsii din alea urate cu ochii dati peste cap si miscari specifice si... tot tacamul), atunci trebuie sa ii dau diazepam rectal care se absoarbe rapid. Ma gandesc cu groaza la un astfel de episod. Mami imi povestea ca si eu am trecut, la un an, printr-o criza din asta, dar urata, nu ca Matei care "doar" si-a pierdut cunostinta, dar n-a ajuns la convulsie propriu-zisa, si chiar eram pe punctul sa dau coltul (am stat internata 10 zile si numai pe perfuzii!!!!), asa ca exista antecedente in familie. Ce sa zic? Ma rog la Dumnezeu sa fie o criza unica, si o sa sta cu termometrul de gat de-acum incolo...
Ieri nu am mancat nimic si m-a durut capul cum nu tin minte sa ma fi durut vreodata. In plus, primul caca pe care l-a facut dupa externare a fost diaree, iar azi am schimbat vreo 7 scutece. Numai diaree. Normal, am chemat-o pe dr. si, dupa ce m-a certat ca i-am dat cascaval si sunca de praga, mi-a facut un pomelnic de medicamente!!! Am dat 1 mil. (din banii de intretinere) pe medicamente si lapte fara lactoza. Matei n-a mai mancat de luni decat foarte putin, eu am facut greseala sa-i dau lapte noaptea trecuta, iar azi s-a umplut de diaree pana la gat (fara sa exagerez). Dupa ce am trecut pe furazolidon, vad ca n-a mai facut chiar asa, dar smecta si hidrasec nici nu grea sa guste macar, daca i-am dat cu forta a vomat tot, deci nu stiu ce metoda sa folosesc sa-l fac sa ia cele trei plicuri de hidrasec pe zi. nici orez n-a vrut, chiar indulcit cu zaharina lichida, nici morcovi n-a vrut, decat putin lapte fara lactoza...
Ce sa va mai spun... Nici nu stiu daca ati inteles ceva la cat de haotic am scris. Stau cu frica de febra de nu mai stiu de mine, si ma gandesc cum naiba a trecut el, mititelul, de episodul de acum cateva luni cand a facut febra 40!!!!! Atunci era doar blegit, dar nici vorba de pierdut cunostinta si alte grozavii din astea! Dar, cum zice si articolul de care v-am zis, viteza cu care a urcat a fost principalul vinovat, si nu gradele.
Eu nu stiu cand mai apuc sa intru pe forum, imi este foarte greu sa ma organizez acasa, nu mai sunt mamica dinainte de episodul asta. Acum sunt infricosata de-a dreptul, timpul mi se pare foarte putin, pentru ca nu reusesc sa fac nimic ca lumea, pe de alta parte imi doresc sa treaca cei 5 ani cat mai repede, ca sa dispara riscul de convulsii...
Apoi, dupa ce il pun pe piciaore cu stomacelul, va trebui sa plecam la bunici unde vom sta pana dupa Paste, si acolo nu am calculator, asa ca, daca nu reusesc sa mai intru, va urez de pe-acum un Paste fericit si aducator de liniste si multa, multa iubire de la Dumnezeu si de la oameni.
Matei doarme acum, toata ziua a alergat prin acasa, desi era cam ametit de la diazepam, dar de dormit nici vorba. A tras un pui de somn de-abia pe la 15.00, o ora, si dupa aceea la 21.00. Si ii dau diazepam la 6.00 dimineata si la 18.00.
Va pup pe toate si va multumesc inca odata pentru sustinere!
Am impresia ca nu se vede articolul asa ca il gasiti la adresa http://www.reclama/modules.php?name=News&file=print&sid=65
Noapte buna voua si puiutilor mici si scumpi si dragi!!!!!
Daniela &
Matei (23 noiembrie 2004) si zambetul lui minunat
Album de baza
Poze noi-noute!!!!!
Planteaza un cuvant de iubire adanc in inima unui om. Hraneste-l cu un zambet si o rugaciune si priveste ce se intampla. - Max Lucado
Daniela_Gina spune:
Articolul nu pote fi vizualizat pentru ca e un site concurent, asa ca vi-l copiez mai jos:
Ce sunt convulsiile febrile?
Convulsiile febrile sunt reactii care apar la anumiti copii in prezenta febrei. Nu atat febra in sine conteaza, cat viteza de crestere a temperaturii. Sistemul nervos al acestor copii este mai sensibil decat media. Copilul poate deveni inconstient, incordat, poate avea miscari rapide, spasmodice, poate avea ochii mariti mult sau dati peste cap, poate chiar pierde controlul functiilor organismului. Convulsiile febrile pot dura cateva minute, dupa care copilul va dormi adanc pe perioada refacerii.
Convulsiile febrile sunt periculoase?
In mod normal, NU! De asemenea, nu sunt un semn de epilepsie. Desi reprezinta niste experiente traumatice pentru parinti, convulsiile febrile sunt comune la copii si nu afecteaza sanatatea generala. Ceea ce este important este ca aceste convulsii sa nu dureze prea mult timp, deoarece pe parcursul lor la creier ajunge mai putin oxigen.
Care este cauza?
Febra! La unii copii convulsiile febrile apar la temepraturi mari (41-42°C), dar pot aparea si temperaturi mai mici, in functie de viteza de crestere a febrei.
Va fi prima convulsie febrila inceputul unei serii de convulsii?
70% din copiii care au avut o convulsie febrila nu o vor avea si pe a doua. Restul de 30% pot avea recurente, chiar si la luni diferenta de primul episod, dat intotdeauna in prezenta febrei. Convulsiile febrile dispar la varsta de 5-6 ani.
Ce este de facut la prima convulsie?
In primul rand, fi calm! Este o risipa de timp sa incerci sa duci copilul la spital sau sa chemi doctorul inainte de a actiona. Incearca sa eviti actiuni fara rost, cum ar fi scuturarea copilului, palmuirea, strigarea copilului pe nume etc.
In cazul primei convulsii febrile temperatura trebuie scazuta cat mai repede cu putinta.
Pentru scaderea febrei:
- asigura-te ca nu cumva copilul sa fie prea imbracat (nu este necesar sa il dezbraci).
- plaseaza pe fruntea si ceafa copilului bureti de baie cu apa rece sau gheata sau un prosop umed.
- intinde copilul pe o parte.
- cu degetul elibereaza gura copilului de orice ar putea avea inauntru (in caz de voma, curata imediat).
- dupa terminarea convulsiilor, administreaza-i Paracetamol. In acest moment cheama doctorul, care va verifica daca totul este in ordine cu copilul si te va sfatui ce sa faci in cazul in care convulsiile se repeta.
Ce este de facut daca un copil care a avut convulsii febrile in trecut devine febril?
Un copil care a avut convulsii febrile in trecut este sanatos. Totusi, daca are febra, aceasta trebuie coborata imediat, chiar daca este mica (37,5°C sub brat sau 38°C rectal). Comporta-te cum te comporti intotdeauna cand copilul are febra si ai grija sa ii administrezi Paracetamol, 10-15mg per kilogram corp pentru prima doza, si, la nevoie, 10mg/kg la fiecare 6 ore, dar nu mai mult de 4-5 ori.
Exista doua moduri de prevenire a recurentei convulsiilor febrile:
1. Administrarea zilnica de medicamente antiepileptice (fenobarbital si acid valproic) pentru o perioada de minim 2 ani. Dar aceasta metoda, din cauza administrarii indelungate de medicamente, expune copilului la efecte secundare. Acestea pot fi: hiperactivitare, irascibilitate, somnolenta. Copilul este sub tratament chiar si atunci cand febra, care este cauza convulsiilor, nu este prezenta.
2. Din aceste cauze, metoda preferata pentru prevenirea convulsiilor febrile este administrarea unui medicament antiepileptic (diazepam) in momentul detectarii febrei. Diazepam-ul se administreaza (oral sau rectal) ori de cate ori copilul are febra pentru o perioada de un an.
Medicul va decide care este cea mai buna metoda pentru prevenirea convulsiilor febrile.
Ce este facut in cazul in care copilul are un nou episod de convulsii febrile?
Deoarece febra nu este intotdeauna detectata la timp, o interventie imediata nu este intotdeauna posibila si pot apare noi episoade de convulsii febrile. In acest caz trebuie administrat diazepam rectal. Consulta medicul referitor la dozaj. Nu incerca sa administrezi diazepamul oral deoarece, din cauza spasmelor, copilul poate inhala lichidul sau il poate scuipa. De asemenea, este foarte important sa incerci sa cobori febra cat de repede posibil.
Ce NU trebuie facut pe parcursul unei convulsii febrile?
- Nu-ti pierde cumpatul.
- Nu incerca sa imobilizezi copilul, lasa-l sa se miste liber atat timp cat nu exista pericolul sa se loveasca la cap.
- Nu incerca sa captezi atentia copilului strigandu-l, scuturandu-l sau palmuindu-l, chiar daca inceateaza temporar sa respire.
- Nu chema doctorul si nu incerca sa duci copilul la spital fara a aplica procedurile de urgenta pentru astfel de cazuri si in nici un caz inainte de incetarea convulsiilor.
- Nu incerca sa introduci nimic in gura copilului; ii poti face rau sau il poti face sa vomite.
Cand trebuie chemat doctorul?
- In momemtul in care au incetat convulsiile.
- In cazul in care convulsiile febrile dureaza mai mult de 10 minute.
Rezumat
- Convulsiile febrile nu sunt periculoase! De asemenea, prezenta lor nu inseamna epilepsie.
- Convulsiile febrile sunt cauzate de febra, nu de o boala.
- Convulsiile febrile nu cauzeaza daune creierului, acestea pot fi cauzate numai de lipsa de oxigen in cazul unor convulsii exceptional de lungi.
- Daca un copil a avut convulsii febrile, aceasta nu inseamna in mod sigur ca va mai avea.
In cazul convulsiilor febrile, NU UITA!
- Copilul trebuie intins pe o parte si lasat sa se miste liber (avand grija sa nu se loveasca la cap). Gura trebuie golita folosind degetul.
- In cazul aparitiei convulsiilor febrile, febra trebuie coborata cat mai repede cu putinta.
- In cazul copiilor care au avut convulsii febrile in trecut, este foarte important sa nu lasi temperatura sa le urce, chiar si in valori mici.
- Daca apare un nou episod de convulsii febrile, trebuie administrat imediat diazepam. Acesta trebuie administrat rectal.
Sursa: Istituto di Richerche Farmacologiche 'Mario Negri', Milano
Daniela &
Matei (23 noiembrie 2004) si zambetul lui minunat
Album de baza
Poze noi-noute!!!!!
Planteaza un cuvant de iubire adanc in inima unui om. Hraneste-l cu un zambet si o rugaciune si priveste ce se intampla. - Max Lucado
danette spune:
Of Daniela, prin ce a-ti trecut!
Multa multa sanatate puiutzului, sa treceti cu bine si de faza cu diareea (eu ii dadeam hidarsecul intr-o cantitate mica de ceai de menta).
Otilia, si Iris a avut la un moment dat exact aceeasi chestie ca si Ana, numai la un obraz (intamplator acelasi ca si al Anei), cred ca avea doar 3-4 luni cand am observat si a durat in jur de 2 luni, timp in care aparea si uneori disparea.. nici acum nu stiu de la ce a fost, ce anume determina aparitia roshelii, pielea obrazului respectiv era mai aspra si cu tendintza de descuamare. Am uns-o cu o crema pentru fatza de bebe de la Mustella.
Nu a fost nicodata f.f. grav ca sa o duc la un dermatolog, si ma bucur ca i-a trecut.
Miha, asa m-am gandit si eu da' nu eram sigura!![]()
Dana & Iris 1an+
pozele noastre
dama spune:
Otilia, David a avut o patuta de genul asta (dar mai micuta pe obrajorul drept pe la 1 luna (cand am inceput sa-i dau si completare formula), exact asa cum ai decris-o tu...aparea, disparea, se inasprea si se cojea uneori (am si scris atunci ca ma temeam tot de o dermatita)...dupa vreo 2 luni a disparut de la sine si nu i-am dat cu nimic, mai ales ca dr m-a asigurat ca nu e dermatita atopica...
Daniela, imi dau seama ce spaima ai tras si imi pare tare rau pt micutul Matei, saracutul...sanatate multa si sa scapati si de diaree cat mai repede...si multumiri pt articol, spre rusinea mea, habanar nu aveam de acest gen de convulsii si nici nu as fi stiut sa reactionez asa cum se spune acolo...
Mami de Davidel bursucel (18.11.04)
try spune:
Daniela, imi pare rau ca ai trecut prin episodul asta, dar dupa cate am citit in articolul cu pricina nu trebuie sa-ti faci probleme. Stiu ca tu esti cu mult mai speriata acum decat gravitatea problemei in sine si pe buna dreptate caci nu-i usor sa-ti privesti copilul lesinandu-ti in brate. Dar ia lucrurile un pic la rece si nu uita ca ai 70% sanse sa nu se mai repede episodul. Fii doar atenta la temperatura si tine-o din scurt cu Diazepam de cate ori apare, asa cum recomanda articolul si in felul asta previi repetarea incidentului.
Acum imi dau sema ca eu nu am instruit-o pe maica-mea deloc ce sa faca in caz de o criza de genul asta. In sensul ce sa faca daca se intampla ceva cu alex. Maica-mea e panicoasa si e pierde repede. Plus ca nu stie limba si deci nu poate vorbi cu nimeni in afara de noi...
.......in 13+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
ad_rianna spune:
waw ce de poze frumoase am vazut...bianca dulce(eveline) si mihai(felis) plimbaretul...ca sa nu mai zic de cascadoriile pe care le face in pat. are o plapuma jos nu? si iris (dannete)frumoasa orice ar purta, vladut (aime) care mananca asa de frumos...
am tot asteptat sa se "repare" yahoo-ul ca nu reusesc sa pun poze si nimic asa ca am facut un cont pe webshots si am pus aici cateva poze mai noi (sa nu va speriati prea tare de exemutele lui tudor de pe fata
. sunt si gemenii lui didutza in cateva poze poze noi
daniela multa putere si insanatosire grabnica lui matei. doamne dar ce spaima cred ca a tras biata de ea, nici nu pot sa-mi inchipui prin ce a trecut. si tudor a facut azi noapte febra, azi a avut inca dar nu mare, pana in 39 si a fost foarte trist si plangacios toata ziua. in seara asta pe la 22,30 a facut o criza de plans ca abia l-am linistit. a vomat ceva...dar nu prea avea ce ca stomacutzul lui e aproape gol,
nu a vrut nici acum seara asta sa manance mai nimic
pupici "printesei alpiniste"...bianca (viovio). cum areusit mey, chiar nu ai ajutat-o deloc?
onitza pupici lui paul sa-i treaca raceala. iaca de la cine
otiliav ce probleme aveti cu dermatita atopica? i-a vezi ca eu si fulguletz suntem cam "profesoare"![]()
bravo silviu(paxela)!!! uite de racelile astea mi-e mie groaza, dar tot ma apuc de cautat cresa pt. ei!
daniela acum am citit ultimul tau mesaj. off, off biata de tine prin ce ai trecut. si bebe matei dragul de el. insanatosire grabnica va dorim si sa nu mai fiti nevoiti niciodata sa treceti prin asa ceva. am citit si eu articolul si imi dau seama acum ca nu trebuie sa te sperii, dar nu stiu ce as fi facut in lucul tau, atunci cand nu stiam la ce sa ma astept.
in alta ordine de idei copiii mei nu stiu cu ce mai traiesc
...lapte nu mananca si acum si mancare mananca ingrozitor de putin. nu stiu ce sa le mai fac, chiar asa sa fie din cauza de dintisori? bianca are 8.300kg iar tudor 9.400kg...oare sa ma apuce disperarea...
Adriana & Bianca si Tudor
Dutzi spune:
Am vazut atat de multi copii minunati, sper sa nu uit pe cineva: Ana, Iris, Biencutele, superbe fetite, Davidutz(de asta data e vorba de nemtulicu nostru drag
), Vladut cel scump si copiuta lu mami, gemenusii grupei noastre, ii pupam pe toti.
Matei, iti dorim multa sanatate si mamei sa se linisteasca cat mai repede
. Petrecere frumoasa la bunici si sarbatori fericite, draga Gina.
Silviu, sa-ti mearga tot mai bine la gradi si sa te comporti ca un adevarat cavaler.
Biancai si lui Mihnea, sa va faceti bine cat mai curand.
Avem si noi niste pozici, din pacate nu ne putem lauda inca cu nici un fel de excursie, aici parca se pregateste de-o iarna vijelioasa, nicidecum de soare si caldura, pe care atat le mai asteptam...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/delia_calin/detail?.dir=/14df&.dnm=bccf.jpg&.src=ph
Somn usor,