Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (75)
Raspunsuri - Pagina 12
Racaru spune:
Buna fetelor,
Eu nu sunt foarte activa pe forum, dar cind am timp citesc ceea ce scrieti voi. Sunt multe sfaturi pe care le-am urmat si eu.
Baietelul meu este sanatos, are 8.4 kg si 70 cm la 6luni si 10 zile.
Este destul de activ, foarte scump si ride toata ziua.
Nu este foarte sociabil, adica daca-l ia cineva necunoscut lui in brate .. plinge
. Lucru care nu ma incinta foarte tare.
Am fost si noi la BE, tocmai de asta va scriu, am vrut sa cumparam scaunel de masina cu sistem isofix. Nu am gasit acest sistem
, toate scaunelele de masina aveau baza care se prinde cu centura.
Vroiam sa stiu daca are cineva o astfel de baza cu sistem isofix...
de unde l-a cumparat si cam cit costa?
O saptamina placuta
si David Stefan
godzila spune:
Valeria nu trebuie sa fi trista. Faptul ca plange atunci cand vede straini e semn al faptului ca este atasat de tine
. E normal la varsta asta sa ii fie frica de straini si daca poti evita sa il lasi in bratele unor persoane necunoscuite fa-o. Cel putin nu il lasa inainte de a se obisnui cu persoana
.
Vera &
Iulia Maria (17 octombrie 2005)

POZE
BiuMil spune:
Multumesc LiaMia, Codruta...incep sa pricep!
cand ajung la piure (nu stiu cum oi ajunge, da ne descurcam noi), cam cate ingrediente poate avea? 2, 3 sau nu conteaza?
dupa ce se acomodeaza cu mai multe fructe ii pot da intr-o zi, sa zicem, mar cu piersica, alta zi doar caise, alta zi piersica cu caisa....sau aberez total??
dar cand sa incep sa fac supa? dupa ce ne acomodam cu marul si morcovul, nu? logic, daca am inceput cu ele....cand e masa de la 10 inlucuita total cu piure, sau si mai devreme?
off..imi pare rau ca rascolesc in amintirile voastre...dar cand se discutau toate astea noi inca papam la 3 ore laptic...chiar daca as fi incercat nu cred ca as fi retinut mare lucru...
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
BiuMil spune:
inca ceva, de verificare: daca am calculat bine, ajung la 100 ml de suc morcov + mar in 2 saptamani spre 3....e prea repede, prea mult? sau tocmai am picat la mate?!?![]()
Valeria, mie cei de la BB Confort, adica Lyada, mi-au spus ca scaunul cu acest sistem,Iseos Isofix, vine in premiera in Romania, luni...adica maine, cred (nu au specificat). mi-au spus ca o sa coste cam 11 milioane. Cred ca poti sa inti la ei pe site si sa incerci sa ii contactezi. In principiu au showroom cu vanzare in Chitila.
cat despte teama de necunoscuti, mama mea vine sa il vada pe Milan cam o data, de 2 ori pe saptamana, si de fiecare data facem cunostinta...adica el sta in scoica si ne priveste pe amandoua cum vorbim, mai vb si cu el...apoi eu ma retrag din campul lui vizual si ramane maica-mea fata in fata cu el (vorbesc, rad, canta) si abia apoi il ia in brate. cred e important ca trecerea sa nu se faca direct de la tine la persoana straina, ca e clar pe cine va prefera...poate pare complicat, dar nu dureaza mult, in 15 minute se hlizeste cu maica-mea de zici ca a stat cu el tot timpul...
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
nanadana spune:
Salut fetelor
nu este nimeni pe aici ,toata lumea este la dodo
bine atunci va spunem si noi nopate buna 
poze
anya spune:
LiaMia, laptele gratuit s-a schimbat. Nu se mai da Bebelac ci Vitalact care e facut la noi. Eu l-am luat si ii voi face branzica de vaci din el.
BiuMil, eu zic sa mergi mai repede cu diversificarea ca "ii tai motu" pana ajungi la carnita. Puiul tau e mai mare cu 16 zile ca al meu si noi am ajuns deja la carnita. Da-i saptamana asta sucul in combinatii diverse si de sambata as zice sa intri cu piureut-ul, pt ca daca nu e invatat cu lingurita s-ar putea sa dureze un pic. Eu am inceput direct cu suc combinat mar+ morcov, iar cand am trecut la piureut i-am dat direct juma' de canita de mar - doar era invatat cu sucul
. Apoi am trecut la supa - vre-o saptamana de supa si api la piure intai morcov cu albitura si dovlecel - vre-o trei zile, apoi cartof si dupa am bagat praz, fasolica verde, ardei, leustean.
Raluca-Ana-Victoria etc, cu CD-ul e mai complicat. Daca trag tot ce e pe DVD ies vre-o 12 CD-uri. Ce zici?
Diana30, sa stii ca Raluca-cuca o sa fie o soacra buna...stie ea de ce..![]()
Jadi, sa-ti traiasca sotul, sa-ti mai faca macar un copil (ca stiti ca faceti copii frumosi), sa fie sanatos si la punga gros (sa aiba cu ce acoperi "gaurile" din cardul lasat pe mana nevestii) si sa va bucurati impreuna pana la adanci batranete.
nicole74 spune:
Buna seara mamici si bebici!
Foarte frumoase pozele, iar Sara si Anya sunt superbe. La fel si Victoras, f. scump.
Eu cred ca sunt singura care nu am ajuns la BE, din pacate.
Codruta, parca tu intrebai de vaccinul rujeola. Si noua ne-a dat reteta de vaccin individual, trebuie luat de la Cantacuzino si costa 50k, dar nu inteleg cum se numeste, ca sa-ti pot spune.
Maine din nou la munca
!
Nicole&Ioana Alexandra
poze
pitu spune:
La multi ani sarbatoritilor Stefan-Calin, Matei si Anya-Ioana sa fie sanatosi si cumintei!
BiuMilsubscriu la ce a spus anya. Si eu la 2-3 zile am introdus un aliment nou si intr-o luna (am inceput diversificarea la 5 luni ca papa bibe)a ajuns la pireu tutti-frutti(adica 2,3,4 fructe combinate) si la pireu tutti-legumi
(fac supa cu de toate si pasez combinat legumele)carnita, iaurt, branzica. Acum la 6 luni si juma' papa 2 mese lapte (care nu-i place) si 3 mese papa bun.
doruletz spune:
Fratilor, pana citesc io tot ce scrieti uit ce vrusei sa zic si mai ales cui, asa cevaaa 
Am vazut si io pozele de la intalnire, ma bucur ca v-ati simtit bine, mi-ar fi placut sa fiu si io pe acolo. Poate data viitoare. Si mi-ati facut o pofta de papanaaaasi (de parca nu-s destul de grasa
)
Raluca, ti-am admirat literatul, nu numai ca e destept dar e si tare frumusel. Am observat ca si Alexandrei ii plac cartile, de abia i le smulg din mana daca apuca vreuna.
Aha, si acu imi mai amintesc, voiam s-o felicit pe Petra Codrutei pentru olitza! Asta da performantza!!
nanadana, despre ce babyexpo vorbesti? Unde? Stiam ca in Paris "salonul de bebe" e in octombrie in fiecare an. Mai e si altul? Io ma uit dupa un scaun de masina ca nu mai incape grasana in scoica ei dar nu prea stiu ce sa iau.
Io sunt cam deprimata ca maine e prima zi de lucru a bonei ("la nounou" cum ii zice aici). Ceea ce inseamna ca sfarsitul concediului e foarte aproape. Mai bine zis fix intr-o saptamana trebuie sa incep serviciul...
. Mi-e cam greu s-o las pe piticanie asa dintr-o data mai ales ca ea a stat numai si numai cu mine pana acuma, am fost nedezlipite tip de 5 luni si ceva (ca sa nu le mai socotesc pe alea noua de dinainte!) Cu toate astea ea e foarte sociabila, rāde la absolut orice figura noua, chiar si la lume pe strada, sta in brate la necunoscuti (de ea, nu de mine
), accepta biberonul de la oricine o fi, lapte sa fie! Deci nu stiu daca ea imi va simti prea mult lipsa dar sunt sigura ca mie imi va lipsi foarte tare prezenta ei
... Voi cum v-ati adaptat primei 'separari'?
Altfel piticania va imparti pe "nounou" cu un baietel care are cam aceeasi varsta, il cheama Paulin si deja ii face curte! Vor sta o zi la noi o zi la baietel acasa, asa se poarta pe aici din motive ... economice evident, salariul bonei fiind (cel putin) salariul minim pe economie care cu tot cu taxele ce trebe platite la stat de angajator (asigurari sociale, somaj etc) ajunge pe la 1600!
Sa trecem insa la chestii mai vesele: astazi ca sa ii mai treaca deprimarea mamicii facuram parada modei in roz ...
Pupici la mamici si bbici
Alexandra - 13 octombrie 2005
marinela79 spune:
aici sunt pozici cu Iaris la 6 luni.Mami nu e experta in aranjarea si ornarea torturilor, dar ii ies superbune.
Noi iar am fost iesiti pe la prieteni cu piticu' dupa noi, sa socializeze si el ca plange cand vede lume straina de el.Oriunde mergem trage un ropot de plans, apoi se linisteste si este cel mai cuminte copil.Ieri i-am dat lapte batut, ca am vazut ca iaurturile sunt pline de lapte paf sau amidon, asa ca am luat lapte batut de Monor, care a fost foarte bun si i-a placut cum nu ma asteptam.Pana acum nu mi-a refuzat decat portocala si morcovul crud in rest papa de toate.Ficatul de pui, pe care mai toti copiii il refuza, el il mananca cu o placere de neinchipuit
Doruletz, o sa vezi ca o sa fie bine, mai ales daca Alexandra este sociabila, va fi mult mai usor pt ea sa treaca peste faptul ca nu esti tu cu ea cele cateva ore in care lucrezi
Petra este asa cum s-a mai spus, mereu pe locul 1, asa ce felicitari de la noi, in curand ii va cere ea insasi mamei sa ii dea olita.Noi mai asteptam, oricum baietii sunt mai lenesi la toate capitolele, asa ca asta este ultimul pas pe care il vom face pana la iesirea din scutece.Eu astept mersul de-a busilea, luatul sticlei din patut, ridicatul in patut, olita este un capitol departeee de noi
Crista cred ca mofturosii nostri vor manca numai bunataturi si lapte deloc, Iaaris are zile cand nu ajunge la 500ml .Eu mai incerc am ajuns sa-i introduc o masa de lapte dupa ce renuntasem de pe la 3 luni la ea, asta e.Prietenii mei care au bebe mic cat Iaris, au o alta problema, nu mananca copilul nimic in afara de lapte si mama lui e disperata.A incercat in toate felurile, i-a dat si cu tetina si cu lingurita, nu-i place nimic.
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)