Chimicalele din viata noastra!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Myhaella spune:

Ce subiect util! Emisiile de formaldehida prezenta in mobilerul din materiale semifabricate din lemn cum ar fi PAL, PFL etc. pot fi cancerigene.
http://www.ziarulcn.com/article/aid/1719/MOBILA-CANCERIGENA/
http://www.sfin.ro/articol_43/in_pat_cu_dusmanulpiata_romaneasca_e_plina_de_mobila_cancerigena_.html

Iar in Romania noile achizitii de mobilier sunt in principal axate pe PAL datorita pretului redus, diversitatii de culori, modularitatii!!!

Alte link-uri intersante:
http://www.perspectivechicago.com/article.php?id=45
http://www.naturalia.ro/catalog/consecinte.php?pag=alimentatie



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

IREN, incearca, daca nu vrei sapun - eu pe fetita mea o spal cu sapun cu galbenele de la Weleda- sampon de la Weleda, eu zic de cel cu castane, mai e si cu rozmarin, ala are in compozitie SLS si zic ei ca e derivat din cocos,asa o fi, n-o fi... eventual uita-te si pe un site Weleda.Sau Dr Hauschka, tot natural, parca tot fara SLS is sampoanele. Si cosmeticele is naturale.Eu am ruj.

Eu am gasit reteta asta pe internet :

"Sampon cu lamaie si scortisoara

Ingrediente: 4 lamai taiate in patru, 16 cuisoare parfumate, un litru de apa.


Mod de preparare: Puneti apa sa fiarba si adaugati lamaile si cuisoarele aromate. Lasati sa fiarba vreme de un sfert de ora, pana cand lamaile se transforma intr-un soi de marmelada. Filtrati si lasati sa se raceasca. Inmuiati-va parul, stoarceti-l usor, apoi aplicati pe el pasta de lamaie. Frectionati-va bine la radacina, masati parul in palme, apoi lasati produsul sa actioneze 5-10 minute. Clatiti-va. Samponul cu lamaie face parul stralucitor, matasos si parfumat. Se recomanda mai ales pentru parul gras sau contra matretei."

Am incercat-o, dar nu mi-a iesit nici un fel de marmelada, desi am lasat la fiert mult timp, tot lichid era, asa ca am folosit pt clatire. Poate daca se pune mai putina apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Pentru fetele din Canada, am descoperit o linie de produse ecologice super:

www.druide.ca

Cosmetice naturale gasiti si la Aubrey Organics (denumirea brandului)ori Burt's Bees. In majoritatea health food stores.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Recent am mai facut o descoperire care m-a lasat masca: parafina este un puternic cancerigen...si cam toate produsele derivate din petrol.

Imi vin in cap:

"Baby oil" - 100% parafina lichida (cu arome)

Baile (impachetarile) cu parafina care se fac la SPA-uri si care sint bestiale...

Luminarile...

Ceara de epilat (unele)...

Mai adaugati si voi...


Find a job that you love and you'll never have to work another day in your life.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Lista de aditivi alimentari (E-uri) periculosi
- celebrele E-uri -


Aveti grija ce mancati!
Aditivii alimentari sunt substante chimice adaugate in diverse produse alimentare pentru a le imbunatati aspectul, gustul sau a le prelungi termenul de valabilitate. Litera "E" simbolizeaza faptul ca au fost testate minim 6 ani si atestate la nivel european. Cu toate astea cititi cu atentie ce scrie mai jos ..s-ar putea sa va uitati de mai multe ori la ambalaj inainte sa mancati ceva!

Aditivii alimentari sunt impartiti in 24 de categorii dintre care enumeram pe cele mai raspandite:

edulcorantii - pentru indulcit
colorantii - pentru a schimba sau a da culoare (E100-E180)
acidifiantii - dau un gust usor acid
corectorii de aciditate - cresc sau diminueaza aciditatea
emulgatorii - asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare (E400-E500)
conservantii - Intarzie sau impiedica alterarea alimentelor. (E200-E290)
corectorii de gust si de miros - schimba/imbunatatesc mirosul si gustul alimentelor
propulsorii - unele gaze care servesc la expulzarea alimentelor din ambalaje
gaze de ambalaj - asemanatoare aerului
antioxidanti - limiteaza oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul (E300-E337)

E-uri periculoase

E123 ...E239 - sunt posibili cancerigeni
E 621 - glutamat de sodiu , se gaseste in supele instant concentrate, mezeluri, si unele condimente. Are efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe
E320 - E321, E211 - acidul benzoic si derivatii sai, cancerigeni
E251 - nitrat de sodiu, cancerigen
E252 - nitrat de potasiu, cancerigen
E120, E127, E141, E160 - alergici
E127 - eritrozina, colorant rosu pentru compoturi si alte alimente, provoaca mutatii genetice
E102 - tratrazina, colorant galben pentru bauturi , mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic

Vitamina C din unele produse,foarte multe, e de fapt acid ascorbic de sinteza si nu este acelasi lucru cu vitamina C naturala. (mai bine luati o lamaie!)


Categoria Chimie
Lista de aditivi alimentari (E-uri) periculosi
- celebrele E-uri -


Aveti grija ce mancati!
Aditivii alimentari sunt substante chimice adaugate in diverse produse alimentare pentru a le imbunatati aspectul, gustul sau a le prelungi termenul de valabilitate. Litera "E" simbolizeaza faptul ca au fost testate minim 6 ani si atestate la nivel european. Cu toate astea cititi cu atentie ce scrie mai jos ..s-ar putea sa va uitati de mai multe ori la ambalaj inainte sa mancati ceva!

Aditivii alimentari sunt impartiti in 24 de categorii dintre care enumeram pe cele mai raspandite:

edulcorantii - pentru indulcit
colorantii - pentru a schimba sau a da culoare (E100-E180)
acidifiantii - dau un gust usor acid
corectorii de aciditate - cresc sau diminueaza aciditatea
emulgatorii - asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare (E400-E500)
conservantii - Intarzie sau impiedica alterarea alimentelor. (E200-E290)
corectorii de gust si de miros - schimba/imbunatatesc mirosul si gustul alimentelor
propulsorii - unele gaze care servesc la expulzarea alimentelor din ambalaje
gaze de ambalaj - asemanatoare aerului
antioxidanti - limiteaza oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul (E300-E337)

E-uri periculoase

E123 ...E239 - sunt posibili cancerigeni
E 621 - glutamat de sodiu , se gaseste in supele instant concentrate, mezeluri, si unele condimente. Are efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe
E320 - E321, E211 - acidul benzoic si derivatii sai, cancerigeni
E251 - nitrat de sodiu, cancerigen
E252 - nitrat de potasiu, cancerigen
E120, E127, E141, E160 - alergici
E127 - eritrozina, colorant rosu pentru compoturi si alte alimente, provoaca mutatii genetice
E102 - tratrazina, colorant galben pentru bauturi , mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic

Vitamina C din unele produse,foarte multe, e de fapt acid ascorbic de sinteza si nu este acelasi lucru cu vitamina C naturala. (mai bine luati o lamaie!)

Cititi mai departe aici http://curcubeu.ro/index.php?artid=46 , ca-i si un tabel pe care nu-l pot copia.

VEGETA-este cancerigena, nu stiu ce E-uri contine, dar asa am auzit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Otrava din alimente are girul autoritatilor
E-urile cancerigene din Coca-cola, Frutti Fresh, Prigat, Maggie, Knorr, Gallina Blanca.

Cititi aici:http://www.anchete.ro/articol.php?a=507&s=12&ss=-1 , e f. interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sigrid26 spune:

Super subiectul!!Multumesc mult pt info, chiar azi am trecut pe produse bio pt fetitza mea si incet , incet si pt noi, inca o data multumesc pt subiect!!!!

Mamica de printesa de 4 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Vegeta contine MSG (monosodium glutamate) care este extrem de daunator pentru sistemul nervos si nu numai (provoaca brain damage, obesitate, diabet, etc.)

Se pare ca uneii producatori ascund acest produs sub alte denumiri cind e vorba sa-l puna pe eticheta...Cititi aici:

http://www.truthinlabeling.org/hiddensources.html


Nu retin daca s-a scris despre tigaile de teflon (orice non-stick pan, de fapt)... sint o alta bomba in bucatariile noastre!!!
Eu as vrea sa le desfiintez dar nu stiu ce sa folosesc in loc, pentru ca toate celelalte lipesc ingrozitor...nu poti praji nimic in ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ynutza spune:

salut initiativa fetelor despre acest subiect.
eu una sunt speriata cand merg la piata una nu mai stiu ce sa cumpar sau ce este cat de cat sanatos este foarte scump.
eu deja am eliminat sucurile din alimentatie de mult ....acum ca si efect daca consum un pahar de suc am dureri de stomac ca si la ulcer.
prefer sa fac un ceai din lamai cu miere sau zahar brut de la sano vita ...e cam scumpicel dar asta este.
mai greu mi se pare iarna cand toate produsele de la categoria fructe si legume sunt scumpe.....si sincer uneori habar nu am ce pot sa cumpar.
Eu zic ca ar fi bine ca fiecare cand gaseste un aliment mai sanatos sa ne zica si noua.
oricum am sa mai revin si va zic de pe unde mai cumpar eu diverse chestii....asa pentru fetele din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Allure

Vegeta contine MSG (monosodium glutamate) care este extrem de daunator pentru sistemul nervos si nu numai (provoaca brain damage, obesitate, diabet, etc.)

Se pare ca uneii producatori ascund acest produs sub alte denumiri cind e vorba sa-l puna pe eticheta...Cititi aici:

http://www.truthinlabeling.org/hiddensources.html


Nu retin daca s-a scris despre tigaile de teflon (orice non-stick pan, de fapt)... sint o alta bomba in bucatariile noastre!!!
Eu as vrea sa le desfiintez dar nu stiu ce sa folosesc in loc, pentru ca toate celelalte lipesc ingrozitor...nu poti praji nimic in ele!






Aoleu, MSG-ul asta e peste tot, am un condiment care-l folosesc cind fac pui la cuptor, e super bun, dar contine MSG . Inca nu m-am hotarit daca sa-l arunc ca imi place la nebunie (am vreo 6 sticlute cumparate)...

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput