Chimicalele din viata noastra!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Da, stiam si eu ca nici apa de dus nu-i buna.Imi vine sa ma duc sa fac baie intr-un rau de munte, ca poate ala-i mai natural dar si acolo incep sa-mi pun semne de intrebare
Nu stiu care din Romania zicea ca nu se gasesc alimente ecologice aici.Ba eu zic ca inca la noi in tara se mai gasesc, mai poti cumpara legume si fructe de la tarani din piata, lapte natural, nerafinat si nefiert de la tara, oua si telemea de casa, animale cum sunt porcul, gaina, etc care sunt crescute natural.Mai sunt posibilitati in Romania,si sper sa nu se schimbe ca-n Occident, ca se pare ca am cam luat-o pe drumul ala din pacate.O sa ajungem sa platim dubu ca sa cumparam produsele astea ecologice.
Ma gandesc cu ce putem inlocui sampoanele,sapunurile si toate cosmeticalele astea ca sa ne ferim de chimicalele din ele.Aveti idee, ca eu n-am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

M-am apucat sa caut pe internet si am gasit cateva raspunsuri la intrebarile care ma framanta.Sa vi le zic si voua.O sa copiez doar ce-i mai important, ca scrie prea mult si va plictisesc

Daca nu va puteti permite sa cumparati un sampon si un balsam de calitate folositi galbenusul de ou pe post de sampon, iar pentru limpezire borsul (eventual, facut in casa) si ceaiul special pentru tratarea parului. Comentariul meu:de parca sampoanele si balsamele de calitate ar fi sanatoase

Tinerii care fac exces de diverse geluri pot renunta la acestea, inlocuindu-le cu zeama de lamâie sau bere, care nu fac decât bine parului.

Trebuie avut grija si de alimentatia, care este un factor hotarâtor pentru calitatea si aspectul parului. Feriti-va de carnea in exces, mezelurile afumate, grasimile de porc! Fugiti pur si simplu de cartofii prajiti, de pastele fainoase si de dulciurile in exces. Deveniti – fie ca sunteti tineri sau mai in vârsta – prieteni cu legumele si fructele, cât mai mult in stare cruda. |n aceasta perioada, puteti folosi urzicile, spanacul, ceapa verde, ridichile si citricile, pâna incep fructele noastre atât de gustoase si de parfumate.
Pentru un par stalucitor si pentru a scapa de acnee, un leac ieftin il constituie drojdia de bere. Cu gama de vitamina B pe care o contine, face foarte bine parului, unghiilor, tenului acneic, precum si persoanelor obosite si lipsite de vlaga, victime sigure ale asteniei de primavara.

Leacuri babesti
• Pentru a scapa de matreata si pentru a activa microcirculatia sanguina la nivelul radacinii firului de par, se face masaj cu sare de mare iodata grunjoasa. Stam cu aceasta sare pe par aproximativ trei ore, dupa care spalam bine cu galbenus de ou si limpezim cu bors si ceai special pentru intretinerea parului.
• Frectii energice cu ardei iute la radacina firului de par stimuleaza cresterea firului de par. Atentie sa nu fiti alergici!
• Frectii cu usturoi la radacina intaresc rezistenta parului si incetinesc caderea parului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Si acum pentru fata (inlocuirea cremelor de fata):

Tenul

Trebuie îngrijit pentru a nu deveni un ten uscat sau gras, si pentru a preveni îmbatrânirea. Etapele de îngrijire sunt obligatorii: Curatirea tenului se poate face prin demachiere, de doua ori pe zi, o data dimineata si o data seara, folosind lapte caldut sau suc de castravete cu lapte. Demachierea se va face schimbând tampoanele înmuiate în demachiant, pâna acestea ramân curate, apoi se spala fata cu apa calduta. Toata operatia se va face cu rabbdare, fara a se exercita o presiune prea mare asupra pielii. Împotriva exfolierii tenului se pot folosi paste preparate din albus de ou, batute spuma, amestecate cu malai cernut fin (ten gras) sau decoct din diverse plante medicinale alese dupa tipul de ten.
Realizarea unui decoct: fierberea plantelor se face pâna scade la jumatate, se strecoara imediat fara a mai completa apa evaporata, iar decoctul realizat se amesteca cu malai sau tarâte de grâu. Pentru tenul normal se foloseste albus de ou batut spuma, amestecat cu tarate de grâu. Se aplica pe toata fata, în afara ochilor care trebuie protejati, se tine 5-10 minute dupa care se freaca foarte usor pielea iar apoi se spala cu apa calduta.

Si mai putem inlocui cremele cu masti din fructe.Care prindeti, uitati-va la canalul Euforia, ca aveti ce invata, in multe domenii.Eu sunt fan EUFORIA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Idora
Ieri m-am repezit in baie, sa vad ce scrie pe produsele de igiena personala. Rezultatul? Tote produsele, indiferent de marca shi calitate au SLS shi derivate, nu mai spun de cele ale copiilor! Asha ca astazi am fost la drogherie shi am cumparat pasta de dintzi shi sapun organic pentru ei, iar pentru mine un roll-on fara kimicale. Saptamina viitoare mai skimb din gelurile noastre de dush, shi pasta, ca plozii primeaza, da bani pentru noi- adeka maturii, cica:P
- nu mai am!
Intrebare: ce shampon pot folosi pentru plozi, ca toate alea organice pishca okii?

Io shi plozii turbulentzi


In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

iren, vad ca te-ai pus rapid pe treaba

Habar n-am ce sampon poti folosi,poate sa-l schimbi cu galbenus de ouPoate stiu fetele ceva, ca eu inca la capitolul asta stau prost.Incet, incet vad ca revenim la vremea si sfaturile bunicii, dar lasa ca-i mai bine si mai sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

La detergentul de spalat vase v-ati gindit? Eu spal mai mult la masina dar mi-am luat si unul biologic pentru "manual" , super!

Uite ca la sampoane si balsam nu pot sa renunt in ruptul capului! Am un par asa de aspru si incurcat (si lungutz) ca daca nu ma spal cu anumite produse (profesionale de obicei), nu ma inteleg cu el deloc!!
Am incercat odata sa ma clatesc cu otet de mere in loc de balsam, in spiritul traditiei de pe vremea lui Ceasca, dar mai rau mi s-a incurcat . Eventual m-am clatit si tot cu balsamul meu m-am dat.

Cit despre oua, cred ca as ajunge in sapa de lemn daca m-as spala numai cu oua

Iren, foloseste sapunul ala organic pe post de sampon pentru kinderi. Daca nu au plete lungi, merge.
Daca au plete lungi, taie-le.

Glumesc.

Urmarea, episodul viitor.

Find a job that you love and you'll never have to work another day in your life.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Alure, multzumesc, m-am gindit shi io la sapun, da tipa de la drogherie zice ca nu e bun, ca paru are nevoie de-o anumita ingrijire, blablabla...

Io shi plozii turbulentzi


In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Am gasit un site fain cu produse cosmetice naturale:

http://www.cosmeticenaturale.com/produse.html

Enjoy!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Super interesant subiect ar trebui dezvoltat cat mai mult!
Si eu sunt adepta unui lifestyle cat mai " verde" posibil, de vreo cateva luni folosesc numai detergenti ecologici, deodorante cu ingrediente cat mai inofensive, alimentatie preponderent ecologica si produse cosmetice atent alese, studiez etichetele de pe orice produs ce am de gand sa-l cumpar si cand descopar adevarate bombe toxice ma ingrozesc.
In principal sunt interesata de produsele cosmetice ( de intretinere, ca: lapte de corp, demachiant, crema de zi si de noapte, crema de ochi, crema de maini si picioare)sa nu contina phtalati si parabeni (conservantii care actioneaza ca hormonii estrogeni. Din pacate majoritatea produselor, mai ieftine sau mai scumpe, contin parabeni si parfum. Inclusiv celebra linie de produse The Body Shop, care pretinde ca ofera produse naturale.
Am descoperit din fericire in ultimele luni si produse de ingrijire si de machiaj care nu contin periculosii parabeni, parfum si alte otravuri.
Si eu sunt de parere ca daca nu putem evita 100%poluarea si contactul cu diverse chimicale, macar sa minimizam riscurile. Sa facem eforturi sa traim cat mai verde posibil. Nimic nu valoreaza mai mult ca sanatatea, nu? Nu vile, nu masini scumpe, nu bijuteriile, nu luxul in general.
Just my opinion!
Iata un link ce merita studiat:
www.safecosmetics.org

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

super topic, felicitari celei care l-a deschis

Si eu am facut search-uri cu privire la produsele cosmetice. Si am aflat ca daca scrie pe ele ca sunt naturale 100% nu inseamna ca sunt organice. Cititi cu atentie la ingredients: cele mai periculoase substante sunt :SLS, parabenii.
o sa revin si eu cu mai multe detalii...
Loma

Mergi la inceput