Chimicalele din viata noastra!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Fetelor, sa nu va surprinda prea...neplacut, dar sa stiti ca am citit si despre tampoanele igienice ca n-ar fi tocmai safe.
Iata un link referitor la subiectul lor:

http://www.lesstoxicguide.ca/index.asp?fetch=personal#tampo

Insa eu cand ma gandesc la alternative mult mai putin confortabile si placute, parca nu ma mai afecteaza asa tare ca-s nocive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

http://www.breakthechain.org/exclusives/tampons.html

O alta sursa, neverificata, dar care merita atentie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Mona, interesante siteurile.M-am ingrozit de ceea ce am cititPai nimic nu mai e natural si toate cosmeticele-s carcinogene
Am retinut ceva cu verificarea rujului de buze care contine plumb si care-i toxic si carcinogen.
Faceti asa:
-puneti putin ruj de buze in palma
-frecati cu un inel de aur de 14 sau 24 de carate
-daca rujul isi schimba culoarea spre negru, inseamna ca contine plumb

Eu am facut asa si normal ca s-a innegrit
Am incercat pe un ruj marca Isadora, ceva marca suedeza cred.

Am mai citit ca si marcile astea renumite contin plumb:

1. Christian Dior 4
2. LANCOME 2
3. CLINIQUE 2
4. Y.S.L 5
5. ESTEE LAUDER 3
6. SHISEIDO 2
7. RED EARTH (Lip Gloss) 2
8. CHANEL (Lip Conditioner) 2
9. Market America-Motives lipstick 0

Cu cat nr. e mai mare,cu atat riscul de cancer e mai ridicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

MONA, foarte interesante site-uri! Nu degeaba is eu obsedata :) de produse ecologice! Si se mira lumea ca folosesc scutece ecologice maro la culoare, pt fata mea, si ruj ecologic, si altele.Ca doar cica scutecele oricum le arunc.Da, dar sta cu ele 24 din 24! Si ca pret is si nitel mai rentabile ca Pampers, culmea.
IDORA, am sa fac si eu testul cu rujurile mele, sa vad daca e diferenta intre cele mai vechi si cele 2 mai naturale pe care le-am luat mai recent,asa ar trebui.
Iar despre alte cosmetice, de ce credeti c-am deschis subiectul ala cu " Frumoasa cu produse naturale" ? :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Ok, si totusi ce solutii reale avem? Fetele din strainatate au sanse sa gaseasca produse organice, dar noi cei de aici? Chiar si in Bucuresti se mai gasesc, dar intr-un oras ca Sibiul, nu vezi asa ceva. Este un singur magazin cu prduse alimentare naturiste, dar nu gasesti decat branzeturi si fructe. De produsele cosmetce organice, nu mai vorbesc, nu se gaseste asa ceva.
Iar varianta cu intorsul la galbenusul de ou mie numi se pare cea mai buna. Sunt o persoana ocupata cu copil mic si nu am timp sa-mi prepar singura samponul.
Probabil ca toata iarna am mancat fructe si legume umflate si colorate cu E-uri, stau intr-un bloc langa care s-a montat o antena de telefonie mobila, despre care de asemenea am inteles ca sunt cancerigene, in casa am o gramada de aparate electrice ce produc camp electromagnetic, care nici el nu e ok pentru sanatate.....si lista poate continua la nesfarsit

Solutia ar fi sa ne mutam undeva in padure si sa mancam doar produse cultivate de noi...nu stiu eu vad chestia asta ca o capcana fara scapare. Ma feresc de unele produse cancerigene si dau peste altele. Mi se pare imposibil sa ma feresc, si sa-mi feresc familia de tot ce e nociv.
asa ca sunt tare suparata.

Detergenti ecologici unde gasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

asa e mitzura, nu-s usor de gasit, dar in ro tot mai gasesti brinza si legume la tarani. ce luam noi aici organic nu are de asemenea nici o garantie in privinta asta ptr ca nu-s controlate.
la mine gasesc un fel de farmacii naturiste in care mai gasesc chestii, dar pampers maronii n-am vazut, din pacate.
ok, nu ne putem feri de toate, dar cred ca e o diferenta evidenta totusi intre un baton de ciocolata plin de porcarii si o banana de ex, de multe ori e chestie de alegere.

eu cu sapunuri si sampoane nu ma stresez, mai nocive sint cremele de ex ptr ca pe alea le "bagi" in piele.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Idora

Mitzura, si eu locuiesc in Sibiu, chiar sunt acasa acum!!N-are rost sa te oftici ca nici prin tari straine nu gasesti prea multe produse ecologice.Eu in Suedia, la capitolul fructe si legume gasesc doar cateva produse ecologice.Stau si intr-un oras mai mic si poate de-aia, nu stiu!!Legumele n-au nici un gust asa ca nu-s sigura ca-s naturale.De cosmeticale de-abia de putin timp am aflat ca-s toxiceEu zic ca-s mai multe oportunitati la noi in Romania, ca poti poti fi mai sigur ca produsele pe care le cumperi sunt chiar naturale, ca de ex. de la tarani, dar direct de la sursa nu din piata(poate-s naturale, dar nu poti sa sti 100%), fructe, legume, lapte, branza etc.La noi gasesti mult mai multe produse naturale si in privinta ceaiurilor, pastilelor decat in Suedia(de restul tarilor nu zic, ca nu stiu).Chiar si produse naturale cosmetice gasesti,da o cautare pe Google si o sa gasesti mai multe:Hemel,Amway,etc.
Asa ca la capitolul asta, eu zic ca Romania sta mai bine!!

Idora, pai n-ai Naturapotek? Au destule cosmetice naturale in farmaciile naturiste, mai ales Weleda si Dr Haushka. Bine, eu am stat in Stockholm.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

IDORA, chiar n-aveti voi acolo vreun magazin naturist si in orasele mai mici? Ca de ex aici eu am un magazin naturist, Helsam, e un lant de magazine in toata tara, si gasesc acolo destule. Si acolo mai sunt produse cu chimicale in ele- stii ca sunt firme care zic ca-s naturiste, ca de exemplu Origins, pretind ca-s naturale,dar nu e chiar asa, insa Weleda,Dr Hauschka macar, gasesti, mai gasesc eu inca o gama dar e daneza.
Poate ca danezii is mai ecologici decat altii, cand era vorba ca UE sa aprobe folosirea nitritului si nitratului in produsele ecologice (m-am enervat destul atunci, cu putin timp in urma,ca in loc sa scoata din chimicale ei accepta si mai multe,cica sa ajunga la o uniformizare- desi astea is folosite in toate produsele de carne sa le dea culoarea aia rosie si se stie ca-s cancerigene) , Danemarca si Belgia doar, s-au opus, si bineinteles ca au pierdut batalia. Insa cei care se ocupa serios de ecologie nu vor baga nitratii astia in produsele lor nici de acu incolo,cel putin aici.

Mergi la inceput

Cipcipcip si Piatra lunii,e un Naturapotek la iesirea din oras care-i mai mare si unde n-am fost si inca 2 magazine mai mici prin centru dar n-au mare lucru in privinta pastilelor naturale si a ceaiurilor.
Legume si fructe organice, nu se gasesc prea multe.Probabil ca se gasesc si cosmetice naturiste dar doar de f.putin timp am aflat ca sunt pilne de chimicale,asa ca n-am ajuns sa testez piata in Suedia, ca sunt venita in Romania din decembre.Cand o sa ma intorc inapoi in Suedia o sa ma uit.

Vreau sa va intreb:voi aveti piata??In oraselul ala din Suedia unde locuiesc,e doar una amarata si nu f. diversificata,unde vand arabii si care nu-i deschisa in fiecare zi

Mergi la inceput

Piatra lunii ai facut testul ala cu rujul?Sunt curioasa cum a iesit pe rujul ala ecologic pe care-l ai.

Mergi la inceput