Bebelusi de mai-iunie 2005 (72)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ei uite ca nu ma somn si m-am gandit sa arunc un ochi la voi ca in vremurile bune cand eram gravida somnambula...

Nelia parca ma vad pe mine cu Bianca...ca tot asa dicutii inteligente aveam si mi le servea fata de cate ori avea ocazia...

Olga M si pe vremea noatra sigur erau probleme cu copii dar cine crezi tu ca statea sa se uite in carti sau sa caute pe net una alta...nimeni...erau parca maidegajati parintii nostrii,oupati si cu serviciul cu problemele de zi cu zi nici nu realizaeu ca trebuia sa ne intoarceam pe burta sau nu...dar exact cum i-am spus si lui Elisor daca exista recuperare atunci problema este aproape rezolvata...doar rabdare sa ai...si incredere in copilul tau...

Eu am dormit cu Delia in camera pana la 6 luni cand ne-am mutat la casa noua...apoi de atunci singura in camera ei...ce-i drept o duc adormita acolo si o las in patut...AM incercat de cateva ori sa o las sa adoarma singura insa inafara de un copil speriat,tremurand de plans,infometat ca vomitase tot de plans,nu am obtinut nimic...asa ca m-am lasat pagubasa...se va dezvata probabil mai tarziu,ajutata de mine,de adormitul cu mine...

Hai ca-mi fac curaj totusi sa ma duc la culcare ca maine dimineata ma ia Delia de odihnita si ce sa fac...trebuie.
Noapte buna

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

OlgaT, eu nu le-am dat la fete niciodata nimic inafara de tylenol. Na, tu faci cum crezi ca e mai bine pentru Tony.

OlgaM, si Diana e la fel de lenesa, insa eu nu o duc la fizioterapie ca nu-i vad sensul acum. Are tot timpul sa treaca prin toate fazele. Acum vad ca se ridica singura in fundulet, se ridica in genunchi si astept sa le faca si pe celelalte. Si ea uraste statul pe burtica. Eu niciodata nu m-am stresat cu ea si nici cu Emma care a fost la fel ca Diana. Daca as zice ca ar avea peste un an si nu s-ar misca deloc, atunci da, fizioterapia ar fi de ea. Eu o pun pe Diana in premergator, in jumper, o tin de minute sa mearga. Nu imi fac deloc probleme ca ceva nu e in regula cu ea.

Eu nu iau nici un scaun de masina cu mine. Va dati seama ca ar trebui sa iau 2 si sa am microbuz ca sa ajung cu toate bagajele acasa:).

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6,poze 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_b spune:

Olga M nu stiu la ce ora ai avionul dar daca e seara ar fi perfect, cel putin la noi a fost perfect.Am plecat la 8 din Toronto a fost ora lui de somn de noapte , zborul a durat 8 ore pe care le-a dormit neintrerupt la mine in brate (ca basinet ioc chiar daca aveam doar 8 luni, sunt curioasa daca lui Olga T ai vor da la 11 luni) iar dupa cele 8+1 ore de zbor era deja dupamasa in Romania si am incercat ca pana seara sa nu doarma mai mult de cate o jumatate de ora , asa ca seara a fost rupt si a dormit dupa orele Romaniei. Eu tare stresata am fost cum va face fata la dif de fus stiindu-ma pe mine care ma duc in fiecare an in Romania si inca nu am reusit niciodata sa dorm ca cei de acolo- era horor, dar cu el nu am avut probleme nici la dus nici la intors.Zbor usor si mie de altfel ca voi zbura doar eu cu Paul de data asta fara tatic.
Sim76nu o taia pe scumpete de la lapte mai ales daca mananca bine si solide fii fericita.Si pediatra mea a zis ca ar fi bine sa bea 700 ml ceea ce este exclus la noi dar s-ar multumi si cu 400 ml in conditiile in care Paul este mare amator de produse lactate, orice dar nu lapte.Dar noi exact ca si NewMami greu trecem de 300 pe zi si doar cu fente adica atunci cand este semiadormit seara.Asa ca las-o sa bea cat vrea dupa parerea mea si mai ales daca e pe formula care contin tot felul de nu stiu ce foarte importante.
Nelia, Elisor, Newmami si celorlalte mamici multumesc pentru cuvintele de incurajare, oricum eu nu-mi fac probleme defel sunt 200% convinsa ca fac ce e mai bine pentru el si sunt foarte linistita ca ai va fi la fel de bine langa mama cum iar fi langa mine.
In rest Paul este bine un scump are 6 dintisori- trei sus trei jos -si acum ies doi unu sus si unu jos, merge doar taras ca in transee in nici un caz nu in patru labe si se ridica peste tot si binenteles trage trante dupa trante dar acum nici nu mai se oboseste sa planga.Ce ma dispera e ca nu ma lasa sa-l ajut sa-l iau de manute sa se deplaseze la un anumit loc sau lucru se enerveaza si se tranteste pe jos vrea sa faca el singur tot.Este cuminte ca de obicei sa vedem cat al tine, sta si singurel daca e nevoie nu plange dupa mine si pot sa-l las cu oricine ca nu se agita.Testul cu strainii l-a trecut la Craciun cand am fost in Romania si l-am lasat cu mama cu soacra fara probleme plus ca a vazut atatia straini pe metru patrat dar nici ca-i pasa mergea in brate la oricine fara probleme.La intoarcere ne-am oprit in Germania la niste prieteni ce aveau o fetita de 1.5 ani iar in fiecare dupamasa ca noi parintii sa putem iesi sa vedem orasul fara pici ,i-am lasat cu mama prietenului meu,Paul nu a avut nici o problema nu a reactionat cand am iesit pe usa si a fost cuminte cele 5 ore a mancat cu tanti fara probleme.Nu stiu daca e bine sau nu ca nu e atat de dependent de mine chiar daca acasa suntem doar noi doi de dimineata pana seara, eu insa ma bucur ca nu v-a avea probleme cand il las la mama din mai.
Doamne cat am scris fara nici o informatie concreta si utila, sorry

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Kitty b-plecarea noastra este la 6.30 pm, deci destul de convenabil. Nu este chiar ora ei de somn, dar asta este.
Foarte bine ca Paul nu este dependent de tine. Iti va fi si tie mai usor ca stii ca nu sufera, iar lui nu mai vorbesc. Dar nu exista si posibilitatea sa stea mama ta la voi?

Iuliana-pai Maya nu se ridica singura in fundulet si nici in genunchi. Deci tu chiar nu ai de ce sa iti faci griji, iar Emma este mai mica cu vreo 10 zile decat Maya. Eu imi fac probleme si pentru ca plec in Romania pe o perioada lunga (peste 3 luni) si daca nu progreseaza in continuare nu vreau sa ajung acolo pe mana vreunui doctor care sa ma sperie cum a speriat-o pe Elisor. Aici doctorii par mai relaxati.

Am pus poze noi in album la folder-ul de la 8-9 luni. Daca aveti chef si timp va invit sa le vedeti.

Olga si Maya (28.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/omustata/album?.dir=9904&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Am modificat semnatura. Acum sper sa se vada mai bine pozele.

Olga si Maya (28.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/omustata/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamar spune:

OlgaM, v-am vazut pozele, e o scumpa Maya! Si mie zau ca mi se pare OK, mai ales daca au zis si cei de la evaluari (Early Intervention?) ca e OK, ca are reflexele bune. Vreau sa-ti spun ca baietelul meu n-a mers deloc in 4 labe, se tira el (pe burta) dar mai mult pe patul mare, niciodata pe jos, nu baga nimic in gurita (si ce bine era :)) si a fost absolut in regula. Singurul lucru pe care-l facea e ca se tinea batos pe picioare, daca il puneam eu. Ei, si la fix un an s-a ridicat singur si a inceput sa mearga, a mers din prima citiva pasi buni, si in mai putin de-o saptamina mergea perfect. Si abia dupa aia a inceput sa mearga si in 4 labe:). Si acum n-o fi el cel mai sportiv, dar e perfect ok, si ar fugi toata ziua . Mie mi se pare ca mai are plenty of time sa-si dea drumul...daca te linisteste pe tine, invata exercitiile alea ca nu are ce strica, dar nu fii stresata de mersul in Ro, ca sint sigura ca o sa fie ok. Poate ne vedem pe acolo Ah, si am vazut ca aveti sling, avem si noi exact acelasi model...va place? si ce frumos pupa Maya, Adina inca nu stie, doar musca

Mai eu nu ma mai joc cu copilul asta, se baga PESTE TOT! azi a luat-o asa lipa lipa cu viteza taman spre hol, si a gasit un pantof de-al lui frati-su si vroia sa-l guste . si cum lasa cineva usa deschisa la baie chiuie de fericire si se lanseaza. si are o viteza, frate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ce dragut, vorbim in schimburi Schimbul de noapte de peste ocean este ma nani acum, intram noi in tura acum

omustata, uite cum faci cu shortcut-ul la linkuri, scriu chiar pentru adresa ta cu pozele de pe web:

[ url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/omustata/my_photos" ]Poze Maya[ /url ]

Ca sa mearga (am scris mai sus ca sa vezi tu cum se face) taie toate blank-urile dintre cele doua perechi de paranteze patrate.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

neatza, neatza. sunt cu ochii carpiti desomn. si eu si sotu care e la munca saracu'. Dra nu a avut chef de somn toata noaptea. s-a trezit la 1.30 si era fresh. am luat-o cu noi in pat ca sa adoarma. de unde! s-a foit toata noaptea si ne-a impartit si capete prin cap si gura. iar azi dimineata cireasa! dormeam cica amandoua in pat. mai mult eu ca dra.... am auzit la un moment dat buf! mi s-au muiat picioarele si tremuram toata. mandra mea cu perna in brate trona pe jos. nu a zis nic pas! statea cuminte si se uita pe tavan. si era langa calorifer.
am zis gata numai in patul ei sa stea. dar am citit postarea lui loreen si am realizat ca alexia e leita delia si nu serveste nani in pat la ea. mai intai l anoi adoarme si dupa aia o mutam la ea.
pupici ca ma duc sa fac papa la bb

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

quote:
Originally posted by OlgaTarziu
simona_filipas, voiam sa te intreb pe unde gasesc langa aeroport un supermarket cu scutece, mancare de bebei etc? Noi vom ateriza in Tomisoara si nici noi nici socrul meu care va veni dupa noi la eroport habar nu avem. Ideea ar fi sa stiu macar numele si strada.

Cel mai apropiat magazin ar fi cam la vreo 7 km de aeroport si nu este unul in care sa gasesti o gama diversificata de mancare pentru bebelusi. Magazinul se numeste Prospero si este pe b-dul Take Ionescu. Asta este primul magazin care iti iese in cale. De supermarketuri este plin dar nu sunt chiar asa aproape. Este vorba de Billa, Kaufland( aici gasesti foarte multe borcanele cu papa pentru bb) pe strada Ghe. Lazar. Altele mai apropiate dar nu asa bine aprovizionate ar fi Terra, Euro, Kappa -toate unul langa altul pe strada Ialomita. Dar daca vrei ne intalnim si iti aduc ce-ti trebuie. Numai sa-mi spui ce exact.

SimonadeDragos Octavian
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Alyssa vomita iar!
of doamne, nu mai stiu ce sa fac
ziceti-mi daca ati auzit de cineva care a facut perfuzii pentru rehidratare la bebe, cum s-a rezolvat, etc...plizzz

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput