Bebelusi de mai-iunie 2005 (72)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gata, am citit. Dar, ca de obicei, nu mai am timp sa si scriu. Rapid...
Tdi, sanatate multa fetitei si sper ca s-au rezolvat deja problemele.
Gusta, curaj... pai cine ne mai face sa ridem pe chat?

Asa cum spuneau Lucas si Olga, intotdeauna vor exista motive sa discutam in contrariu. Dar tocmai in asta consta esenta dialogurilor, altfel ar fi niste monologuri triste sau nu ar fi nimic. Atita timp cit totul este constructiv si se pastreaza o oarecare limita a decentei, nu vad de ce ne-am supara una pe alta!?!
In legatura cu statul acasa, asa cum am mai spus, eu sint una mamica de doua ori, care sta acasa fara nici un venit. Nu e nimeni vinovat, noi am hotarit prioritatile din viata noastra, chiar daca tot noi le-am si inteles, stiam de la inceput ca asa va fi, statul canadian da el ceva cum spunea si Newmami, totul este sa indeplinesti conditiile... Eu nu le-am indeplinit, asa ca am ramas pe afara. Am mai lucrat pe ici pe colo cite ceva, dar nu destul ca sa pot spune ca am cistigat si bani. Daca as fi locuit inca in Romania, as fi facut mai mult ca sigur parte dintre mamicile care s-ar fi bucurat de cele 8 milioane si nu cred ca m-as fi intors nici acolo la lucru inainte de cei doi ani, asta in conditiile in care aveam un servici super (sufleteste vorbind, desi nici cistigul nu era chiar mic). Dar totul este extrem de subiectiv si se aplica la fiecare mamica in parte si se ia in calcul fiecare situatie in care e pusa aceasta. Uite, luati-ma exemplu pe mine: daca as fi ramas la Humanitas, as fi stat acasa 2 ani fara doar si poate si m-as fi bucurat din suflet de banii dati de la stat. Ca fara ei... Dar uitati-va la mine, din alta perspectiva: inainte de a ramine insarcinata cu Agata, am colaborat pentru o scurta perioada de timp cu o agentie de publicitate... ei, daca as fi reusit sa ma angajez acolo (atunci, in 2000, erau salarii de 350–800$ fara beneficii, care nici alea nu erau de neglijat), probabil ca cele 8 milioane pe care mi le-ar fi dat statul ar fi fost maruntis si m-as fi intors la munca imediat ce eram in stare si pentru bani, dar si pentru post. Aici, in Canada, la inceput, as fi avut un salariu de vreo 1000$ in mina poate (tinind cont de lipsurile acute pe care le am si de faptul ca in domeniul meu se gasesc destul de greu posturi bune ), daca as fi lucrat orele necesare la timp plin ca sa iau un an ceva banuti, ar fi fost un pic mai mult decit avem acum. La care s-ar fi adaugat si stresul meu si al colegului legat de ingrijirea copiilor si costul unei astfel de ingrijiri, oricare ar fi fost aia... deci, adunate, as fi ajuns la vorba „ce iei pe mere, dai pe pere“. Daca numai la o singura mamica de aici, problema hotaririi de a sta acasa cu copiii sau de a merge la servici, poate sa aiba atitea fatete si sa fie atit de subiectiva de la o situatie la alta, va dati seama ca e normal sa fie de 'nspe mii de ori mai spinoasa si mai diferita problema cind sint 70 si ceva de mamici implicate!!!!!

Hai, ca astazi am limbarnita. Si nici nu am terminat treaba. Am facut mincare: supa-crema de brocoli, sarmalute in foi de vita, pasta de peste, piine si turta dulce. Dar e ca la nebuni in casa, trebuie sa fac curatenie, apoi sa spal, sa intind rufele si sa le calc sau sa le impaturesc pe cele uscate. Nu mai pun la socoteala copiii! Doamne, ca sa vezi ce departe merg limitele omului! Cind eram singura si faceam o data pe saptamina mincare si o data curatenie, asta daca stateam pe acasa si nu eram pe la vecini dusa, mi se parea ca muncesc prea mult. Acum, cind fac atitea, mi se pare la fel. Si daca as mai avea si servici, si inca un copil, o casa mai mare sau chiar doua, bani mai mai multi de cheltuit (in consecinta mai mai multe cumparaturi de facut) mi s-ar parea din nou ca muncesc prea mult... Dar eu stiu sigur ca se poate chiar mai mult decit am spus... Un singur lucru nu stiu: ce as face daca as mai avea si un barbat in plus!?! Se poate oare extrapola si spune ca se poate si mai multi!?!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

La multi ani pentru Maria si Theo!.

Mai dar ce greu merge DC-ul azi, ca in fiecare zi de altfel. Noroc ca seara la noi, cand este aproape dimineata la voi si am si eu mai mult timp, merge mult mai usor. De unde trag concluzia ca merge asa de greu pentru ca este foarte utilizat.

Ma bucur mult pentru progresele bebelusilor vostri. Tare as vrea sa faca si Maya progrese, dar in afara de stat in picioare sprijinita de mine sau sprijinita singura de patut, nu face nimic. Si nu rezista prea mult in picioare. Azi vine sa o evalueze si cine stie ce imi spune.

Ioana-intr-adevar, poza de care zicea Newmami este buna de facut tablou. Mie chiar imi pare rau ca de cand cu tehnologiile astea moderne de fotografiat mi se face lene sa scot pozele si pe hartie si uite asa fetita mea nu are nici un album.

Newmami-mesajele tale sunt atat de calde si inspira atata liniste! Cred ca ai o fire foarte placuta (ti-am mai spus). Nici nu-i de mirare ca Patrick este asa de cuminte. Eu am o fire extrem de agitata si din cauza asta apreciez pe cineva mai linistit.
Borcanase de Gerber ii dau si eu Mayei, pentru simplu motiv ca aici nu exista o gama variata, si astea se gasesc peste tot. Dar nu sunt organice. Insa am citit ca si daca nu sunt organice, mancarurile pentru copii la borcanele trebuie sa indeplineasca niste standarde mult mai ridicate, si deci sunt ok.

Legat de produse organice, voi le dati copiilor numai mancare organica? Stiu ca in Romania exista extrem de putine produse biologice (cred ca asta este echivalentul cuvantului organic de aici) si din cauza asta am inceput sa-i dau Mayei si unele produse care nu sunt, asta pentru ca merg in Romania si acolo nu voi putea sa o mai hranesc exclusiv organic. Ce stiu eu este ca morcovii, cartofii este bine sa fie organici (cel putin aici, pe continentul american).

Elisor-ce faci, nu mai apari? Vrem poze de la intalnire.

Loreen-eu chiar vroiam sa va propun sa mai discutam si alte subiecte decat cele legate de copiii nostri, sa vedem ce alte lucruri ne mai leaga. Dar probabil ca pentru asta ar trebui sa deschidem alt subiect ca sa nu fim off topic.

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Ne-am intors de la medic si avem vesti bune, nu este nevoie de urografie, cel putin nu acum, analizele sunt bune, antibioticul si-a facut efectul cum trebuie. Cu aceasta ocazie i-am cunoscut pe David si pe Margott, David este un cavaler fermecator si cuminte, are o privire foarte inteligenta, ce mai, ma inscriu pe lista de asteptare la Margott mai ales pentru ca vad ca are calitati de soacra buna!

Beatrice, m-am uitat si eu pe site-ul ala si nu am putut sa nu observ pozele sexi ale fetelor din susul paginii! Cum se face ca desi site-ul este american toate fetele de acolo sunt romance?! Nu ma astept sa cunosti tu raspunsul.. am fost doar uimita sa observ acest lucru!

Nelia, Agata a fost super dulce la faza aia! Mi te si inchipui stand serioasa si incercand sa te conformezi sfaturilor ei!

Olga, am toata admiratia pentru tine, imi dau seama cat de greu trebuie sa-ti fie cu atatea nopti nedormite dar am convingerea ca va veni si vremea cand Tony se va face baiat cuminte si nu o sa te mai exploateze!

Elisor, ce faci, sper ca sunteti bine!

Tina si Maya
Pozele noastre
Maya la noua luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim76 spune:

n-am apucat sa citesc prea multe, mai pe sarite, ca thea cere atentie, cum zicea si olga e destul de vantos pe afara, si ne vom petrece prin casa astazi, ceea ce nu ii place deloc la pitica, avem si noi acelasi obicei cu linsul geamului de la balcon, am si renuntat sa ma stresez ca trebuie lustruit, ca orice as face balele sunt acolo oricum , de-altfel si pe oglinda, ca ne cheama narcisa , ni se pare ca sunt foarte interesanta, orice jucarie cu o oglinda cat de mica, in care isi vede mutrita e cea mai misto ...e o figuranta , ce sa mai , mai nou jucam si teatru, ca la inceput m-am si speriat ...
thea are o fixatie cu imbracatul si dezbracatul, cel mai urat face cand o imbraci sa iese afara, si cand pui caciulita in cap, e sf lumii, tragedie, are o caciulita care se leaga sub gat, si uraste treaba asta, eee, cand ma apropii cu caciulita de ea, si incerc sa i-o pun in cap, incepe sa tuseasca ca si cum o sugrumi, zici ca isi da sufletul acolo, ca isi vomita matzele ...e o figura ce sa mai ......mi-este deja groaza de anii adolescentei ....
apropos de mers , ce fel de ghetute ati pus la copii in picioare, astia recomanda ghetute de alea inalte ca sa le tina gleznele, (ghetutele lu patrick a lu new mami, mi-au placut mult) , am incercat si noi ieri cateva perechi, si mie mi s-au parut niste adidasi micuti cu scai, cei mai comfortabili si usor de pus in picioare...chiar sunt fentata , ca nici nu stiu cat de repede le cresc piciorusele, in cateva luni o sa fie vara, o sa o trebuiasca sandale, sau ceva de genul asta...nu ?
si cu formula, sa inteleg ca bem cam mult lapte, nu ? ca vad ca nu se inghesuie prea multi bebei ...sa ii mai tai din ratzie atunci, si sa o mai pacalesc cu apa.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

sim76 scuze ca nu ti-am raspuns... Tony bea intre 550 si 600 ml pe zi cand mananca bine si solid, cand mananca mai prost cam 800ml. Nu o taia de la ratie ca nu-i obeza deloc arata bine si inseamna ca astea sunt nevoile ei. Papucei de mers avem si noi ca lui Patrick, de fapt noi i-am descoperit in wallmart la minunatul pret de 19 cad. Au niste chestiute moi inauntru, sunt inalti si noi suntem foarte multumiti de ei. drept ca sunt mai greu de dat si scos din picioare dar erau cei mai buni la raportul calitate pret.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Florentina, site-ul nu este american ci unul romanesc... Iar linkul care ti l-am dat eu este altul, nu ala... Ti-am dat explicatii pe messenger... In general chestiunile alea vioaie sunt ale lor... noi astia nu avem nici o legatura cu mandretele...

Bai in seara asta facu tati baie la puiut... Asa ceva n-am mai vazut de mult. Dar bineinteles ca a trebuit sa ma duc repede, ca luase o bucata buna de apa in gura si se inecase... Ca zapacila s-a intors pe burta ca n-avea astampar... Asa ca tot eu am spalat finalul... Si apoi l-am clatit cu dusul si vad ca la ala n-a mai facut figuri cum facea deobicei, chiar ii place!

Eu am fost azi la sala si sunt cam obosita ca veni o profa care facea niste exercitii ziceai ca suntem la ora de balet nu la bodytoning si tot ne bufnea rasul iar ea bolborosea ceva in daneza pesemne ca alea sunt exercitii pentru musculatura, in special pentru fund, ca tot arata cu mana la fund... sau se pipaia? ca asta nu stiu! hm! asa ceva...

ma duc sa dau sa pape la Pifos!

o seara super

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Nelia eu am terminat in '96, ma gandeam ca poate am fost colegi. Adica am fost, dar in ani diferiti - slabe sanse sa ne fi cunoscut. Mey, eu astept cu interes cum o sa fie la voi mai incolo cand Agata o sa-i explice si Tudorei ce a inteles de la tine
Elisor, Loreen-Milumil-ul e facut in Germania DAR, pedi zice urmatoarea poveste-cica a avut pacient un bb nascut si crescut la Paris primele 2 luni cu Milumil. Vin oamenii in tara la neamuri fara lapte dupa ei-ca doar e si la noi pe toate drumurile...Mey si se pune kupilul pe urlat si refuzat laptele cumparat de aici-gusta si aia-clar alt gust...Pana la urma i-au adus din Franta in cateva zile si totul e fost ok...cica se face in fabrici speciale pt EST...
LAPTE/zi-alde Capraru zice in "Mama si copilul" ca in jur de 400-500ml/zi. Daca beau mult lapte -zice tot el-cresc bine in greutate dar exista riscul anemiei daca nu mananca si ficat, carnita, ou etc. Eu stiam ca la trebuie min. 500/zi ca sa-si ia suficient Ca-pedi a zis ca merge si mai putin daca mai haleste si iaurt, unt -lactate in general. Iepu' haleste cam 460-500 din 2 sau 3 bibe/zi(unul noaptea, unul dimineata si eventual unul mic pe la 17-daca a halit prost la celelalte mese...) Da' e adevarat ca ea citeste zilnic din capraru, e fan
Dormit Eu sunt total ametita si bulversata...Iepu' a avut de la inceput camera ei-DA' NE-A PUS NAIBA, sa luam in camera aia si un pat de o persoana pt. cand creste ea si pt. noi cat mai stam cu ea prin cameraBuuuun, venim de la maternitate si cum tot halea bibe se ofera tac'su sa doarma acolo sa pot eu sa ma odihnesc, bla, bla...Dupa 2 saptamani l-am evacuat cu forta ca ii era frica s-o lase singura...Buuuun, noaptea se trezea, o auzeam prin babyphone si o mufam, apoi adormea....Buuuun face Iepu' o luna si renunta la masa de noapte...Adica dormea de pe la 24 la 8-8,30 FARA nici o trezire...Trai neneaca...Buuun-si face 5 luni, moment in care incepe povestea cu dintiiIncepe sa se trezeasca noaptea- o data-si daca tot se trezea sa mai si haleasca eventual ceva-asta era bine, ca tot era manechinuita...si usor -usor am ajuns si la 2 treziri-si somn de pranz ciuciu...Moment in care m-am desteptat eu s o tin in patul de o persoana cu mine-adormea linistita-da' se trezea daca o mutam la loc in patut, asa ca am inceput sa dorm si eu cu ea, ca tot eram obosita dupa 2 treziri noaptea...Evident pentru toata lumea-acum doarme la pranz-ceas de la 12 la 14 DA' NUMAI CU MINE LANGA EA ( se agata de mine si in somn)Asta nu e asa grav, ca mai atipesc si eu...Seara adoarme usor ca e rupta(da' tot in patul de o persoana, evident) si apoi o mutam in patutul ei.Dupa juma' de ora e prima trezire- si adoarme usor la loc...apoi urmatoarea pe la 1-2 cand si haleste zdravan, si apoi de la 3-4 CLAR trebuie sa doarma cineva cu ea in patul de o persoana ( din care ea ocupa evident 3/4), altfel nu mai doarme...Facem cu randul...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

olga, pai atunci e alta mancare de peste, ca eu am ramas masca de ce preturi au astia la pantofiori de copii ...si de asta eram in dubiu, ce sa ii iau ca la preturile astea (de la 50 de dolari in sus) , nu se merita sa ii numai pt cateva luni...
o sa dau si eu cu nasu' pe la walmart, noi am fost aici la noi in mall, la bayview village, si stii ce preturi au ....mersi de pont atunci !

Mergi la inceput

fran, dar ce punere in scena aveti, ce scheme, ce invarteli, ma rog, nici noi nu suntem mai breze, naiba stie, ca asa de simplu parea totul inainte de a se naste, gravida fiind, citeam cartuliile din scoarta in scoarta, si credeam ca e suficient sa urmaresti ce zic astia in carti , rand cu rand, si o sa fie bine. De unde, am incercat si metoda aia care e la moda pe la astia, cu lasatul sa planga pana lesina, in unele carti cica "chiar daca vomita, sa nu fii intimidat, stergi copilul la bot, si continui diciplinarea" ....eu consider totusi ca sunt niste metode barbare, si de ce sa nu recunosc, ca am incercat si noi treaba asta, dar cand o auzi ca urla in disperare, o lasi, un sfert de ora, o juma de ora, dar mi s-a rupt sufletul, era atat de speriata, tremura efectiv, deci ca o fii teatru, exagerare, ca stiu sa ne manipuleze, naiba stie ce sa mai zic, cert e, ca intr-adevar oboseala te rupe , si esti dispus sa incerci tot felul de variante, noi am recurs la asta, am pus patutul ei langa patul nostru, si suntem aliniati ca in tabara, si toata lumea e fericita, acum o sa o invatam treptat, mai intai cu patutul, si dupa aia o mutam inapoi la ea in camera....deci e totul o chestiune de timp zic eu !
asa ca succes la toata lumea ! si mai ales somn usor ! la mame si copii ...ca tatii in general sforaie fara prea multe griji !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Azi a venit cineva s ao vada pe Maya. Este o asociatie la nivel national, care apartine de Directia scolilor si care se ocupa de copii cu probleme in dezvoltare, de la probleme minore, la retarduri serioase.

Tipa care a venit era o profesoara care se ocupa de astfel de copii. Ea vine acasa, ii vede si apoi ii recomanda pentru fizioterapie sau alte chestii.

A zis ca mai mult ca sigur Maya nu are ceva neurologic si nimic de genul asta. Zicea ca unii copii sunt mai lenesi si trebuie ajutati sa-si dezvolte motricitatea. Se pare ca Maya nu se ridica singura pentru ca ii lipsesc niste miscari ajutatoare, pe care nu stie sa le faca. Mare parte din problemele ei se datoreaza faptului ca nu-i place sa stea pe burta (ca si Bianca ta, Elisor)si statul asta pe burta este extrem de important pentru bebelusi pentru ca asa isi dezvolta niste muschi la brate si la piept, muschi importanti pe care nu au altfel cum sa-i dezvolte. Cred ca am gresit si eu, desi tipa a fost mult prea delicata sa mi-o spuna pentru ca i-am oferit jucariile prea la nas si atunci ea nu a facut nici un efort sa si le ia singura. Mi-a zis ca ea sta in fundulet sau in picioare pentru o pun eu in pozitiile alea, dar nu este suficient ca sta asa, daca nu stie cum sa ajunga singura in respectivele pozitii. Asa ca va trebui sa mergem la fizioterapie, sa faca niste exercitii. Problema este ca noi plecam in Romania in 2 luni si nu prea este timp. Sper sa-si dea drumul pana atunci. Ne vor invata ce exercitii sa facem cu ea si vom coresponda cu ei prin e-mail sa vada evolutia. Parca am impresia ca nu o sa faca niciodata ce fac alti copii. Si binenteles ca urla de mama focului cand fac cu ea exercitiile astea.
Macar m-am mai linistit ca nu pare sa aiba ceva grav in afara de lene si tolomacie cat cuprinde. Are motricitatea fina in schimb bine dezvoltata. Eu am fost total antitalent la sport si tati la fel, asa ca are cu cine sa semene. Totusi ai nostri nu au avut probleme din astea cu noi cand eram bebelusi.

Nelia-mi-a placut mult ce ai povestit de Agata. Abia astept si eu sa pot povesti cu Maya si sa ma si inteleaga.

Sim76-si eu am avut aceeasi dilema legata de pantofiori, dar spre deosebire de tine am facut prostia si am dat 50$ pe pantofi si abia apoi le-am intrebat pe fete.

Poate imi explicati si mie cum creeati shortcut-urile alea la adresele web.

Olga si Maya (28.05.2005)
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput