Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (70)
Raspunsuri - Pagina 9
dani_flor spune:
Sofia, de regula cel mai mult la a mea ii place sa stai cu ea sa o dragalesti, sau sa ii dai jucarii pe rind, sa ii povestesti despre ele, si ea le le roteste si le studiaza cu atentie. Dar nu imi permit sa fac asta in permanentza
.
Mai sta destul de mult si cu centrul ala de activitate cu jucarele atirnate.
Si bineintels, e foarte fericita cind suntem toti pe linga ea si ne poate avea sub ochi.
La un moment dat a trecut printr-o perioada de criza cind nu-i mai plcea nika. In balansoar nu a vrut niciodata sa stea. Nu voia nici in patut, nici in brate... Si cel mai bine i-a fost pe jos pe niste perne (plate de canapea). Atunci s-a discutat mult de covorase de neopren (cele din dale de puzzle), potrivit pentru a pune copilu' pe jos, impreuna cu multe jucarii. Au fetele (inclusiv poze cu ele), Ioana si Codruta, eu inca nu am gasit, dar imi voi lua imediat ce voi gasi.
De tarc nu stiu, m-ar interesa si pe mine, nici nu am idee cum arata, daca are cineva poze ...
Daniela, mami de
Ioana(24.10.1999) si
Maria(17.10.2005)
anya spune:
Buna va fie inima, ce mai faceti, boieri dumneavoastra?
Ca noi behaim si mucim de la mic la mare, pitici,mamici si bunici.
In rest veseli si voiosi, cum va dorim si dumneavoasta!
Gata! Ca am luat-o pe aratura rau de tot!
Sofia, si noi avem relexe conditionate. De cate ori intram in baie (camera de baie) incepe sa dea din picioare ca si cum ar fi in cada. Seara il duc langa fratele lui mai mare, in cada si fac amandoi plosca-pleosca pana ma pun vecinii de jos sa le zugravesc tavanul! Cat despre distractie, il iau prin toate camerele cu scoica de masina reglata la diverse pozitii si cand ma satur de el il parchez cu scoica cu tot langa fratesu, pe podea. E adevarat ca a gustat macaraua, elicopterul, dar cel mai bun e trenuletul!
Daniela, noi mancam in scoica de masina. Daca tii la ea, te sfatuiesc sa pui un scutec inainte de a aseza copilu' pt masa, altfel dupa o saptamana vei putea sa racai meniul de pe ea. La primul pici am folosit scoica cam pana pe la 8-9 luni pt mancat, api am trecut la scaunel de masa. Am mai vazut folosite-in acest scop- pt deplasari caruciorul sau scaunul auto.
Cat despre olita, va urez succese. Stiu ca baietii sunt mai inapoiati (sau poate ai mei
) dar va zic experienta mea cu copilu no.1. Pana la 2 ani si 5 luni nici macar nu spunea ca a facut pipi. Nesimtire crasa!!! Si la 2 ani si 5luni, intr-o saptamana a inceput sa faca si kk si pp direct la
. PP din picioare ca baietii. Olita e pe post de cos pt jucarii. Ii cumparasem si reductor de colac si olita broasca si...nimic. Asta pe perioada zilei. La varsta de 3 ani am renuntat la pampi pt somnul de dupamiaza si a inceput uneori sa ceara noaptea. Probabil pe la 3 ani jumate vom fi bun de insurat. Oricum e bine, mama mi-l dadea de exemplu pe frati'miu care la 7 ani inca mai facea in pat. Astia-s baietii, niste pp-ciosi.
pup
Simo74 spune:
Veronica ce ochi albastri are Stefan si ce mare s-a facut
Trebuie sa recunosc ca sunt topita dupa ochisorii ca peruzelele!
kid2003 spune:
Ruxandra si Simona, fie-va mila si spuneti-mi si mie unde e policlinica minunata de care vorbiti? Ca maine la prima ora sunt acolo sa cumpar vaccinul. Si chiar nu-mi trebuie reteta sau sa fie copilul inscris acolo? Uff, ce bine ar fi, ca vad ca nu mai gasesc Hexa pe nicaieri si ne inteapa reaua de asistenta de 2 ori!!! Multumesc mult! Ah, si Ruxandra, cand te muti aici, pe Turda, sa plimbam si noi carucioarele in cerc (m-a distrat tare post-ul Sofiei) in parcul Regina MAria.
Sofia...ai dreptate cu parcul ala. Anul trecut cand eram burticoasa eram pe terasa la cafeneaua aia de fite de la Floreasca, cum se numeste, stii tu, (cred ca Ambiance) si erau 2 mamici cu 2 carucioare OZN-uri, unul avea etichete de United Colors of Benetton (nu stiam ca au si carucioare) si unul era d-ala cu 3 roti Zapp (nu cu telefoanele)- am vazut la Miniblu de curand unul identic- 11 bulioane (si nu e sistem de calatorie, e doar sport- peste 6 luni- si se strange telescopic, are brate actionate pneumatic si alte chestii d-astea savante, hi hi). Si mi-am amintit de mamicile de anul trecut (eu faceam search pe carucioare, e clar ca nu am ales zona potrivita, o deplang pe Sofia)
cge spune:
Anya, si Victor a renuntat la 2 ani si 1-2 luni la pampersi ptr pisu', ptr kk mai devreme.
si el a avut olita smechera sub forma de rata si cu roti, si tot cos de jucarii a fost.
Pe el il incanta tare reductorul. si acum il foloseste la 6 ani.![]()
Maica-mea zicea ca eu am facut la olita de la 6 luni.Deh, precoaca.
dar nici n-aveam incotro, ca pe vremea mea nu erau pampersi.
sotu' si Victor s-au uitat la mine ciudat cand am zis ca pe Anca vreau sa o obisnuiesc de la 6 luni. Eu vreau, dar nu cred ca voi reusi.
din lecturile mele vechi, stiu ca in jur de 1 an jumate pot constientiza ei momentul cu pricina.
Oricum, bafta la toata lumea la aceasta noua lectie.
Va aduceti aminte scena din 'Uite cine cu cine vorbeste' cand cantau si mamica si taticul ptr pustiu care era pe wc ?
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
Simo74 spune:
Kid uite aici cume se ajunge la farmacia cu pricina "Farmacia este in policlinica de copii de pe Str. Apusului, vizavi de complex (capatul autobuzelor 336, 178). Sau cum te duci spre carrefour militari pe bd. Iuliu Maniu faci dreapta pe str. Apusului si o sa vezi policlinica pe dreapta." - cu bunavointa Ruxandrei, s-o manance mama pe ea.
ce ma distrati cu carucioarele si parcuri de fitze. Eu il plimb pe Luca in ala de pe Kiseleff unde exista predilectie clara ptr carucioarele Inglesina (27 bulioane)

dani_flor spune:
quote:
Originally posted by anya
Daniela, noi mancam in scoica de masina. Daca tii la ea, te sfatuiesc sa pui un scutec inainte de a aseza copilu' pt masa, altfel dupa o saptamana vei putea sa racai meniul de pe ea.
, mersic ca mi-ai zis. Altfel vom conoaste istoria exacta a diversificarii. Multa sanatate la toata familia!!
Daniela, mami de
Ioana(24.10.1999) si
Maria(17.10.2005)
dani_flor spune:
Si Ioana mea a fost pusa cam pe la 8 luni pe olita, ea a fost tipul "constipat", asa ca facea o data in zi, cam pe la aceeasi ora si era usor sa detectezi.
Si pe la un an si un pic, cind voia la oala, facea ture spre locul cu pricina. Si noua ne placea sa credem ca stia despre ce e vb
. Oricum nu a mai facut kk in pampers cam de atunci. Cu pipi s-a dezvatat singurica la gradi pe care a inceput-o de la 2 ani, s-a obisnuit acolo sa faca la WC cu copiii.
Noaptea a fost jale, ca a baut 2 bibe de lapte pina dupa 3 ani ...
Si abia dupa 3 ani jumate am dezvatat-o.
Daniela, mami de
Ioana(24.10.1999) si
Maria(17.10.2005)
mysweetest spune:
Ce liniste pe forum. Vreau sa va zic ca "adie" un Crivat la Galati de zici ca e mai frig ca la -20 grade.
Marlena & mysweetest
Alexandru *3 septembrie 2005*
uite atat de mari suntem
nanadana spune:
Salut fetelor la mine nu a mers azi forum ![]()
Ma duc sa va citesc si revin
La multi ani bebelusilor care azi au facut lunita Matei,Bianca Izabela,Alexandra Ana,Briana Mariasa cresteti marii si frumosi

poze