Copilasi nov-dec 2004 (112)
Raspunsuri - Pagina 9
Otiliav spune:
Salutari la toata gasca de copii frumosi si minunati si mamici grijulii!
Aime, mersi de link, am intrat si eu la capitolul 5, dar era prea devreme pentru mine. Eu as vrea sa imi salvez mesajele trimise de-a lungul timpului, dar asta presupune multa munca. Aveam acasa linkurile pentru unele capitole pana la nastere, sper sa le recuperez cat mai repede sa trec la treaba.
la zambaretul mic cu ochi verzi!
Paxelina, cine te-a suparat de nu mai scrii nimic. Eu
dupa voi!
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
FELIS spune:
Casandra, am vazut un frumusel de Dragos dar si un sugubatz de Andrei (Corina75)
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
ionela roxana spune:
Fetelor
imi este si rusine sa mai apar si eu
; n-am mai scris de secole, dar tin sa recunosc ca am fost fff. socata de celel intamplate de AndreeaC; parca si acum cand imi aduc aminte se lasa cate un fior rece pe spinarea mea, parca sunt obsedata ma gandesc mereu la a ei fam. si la a ei copil; acum mi-a mai trecut un picut dar in primele zile ma gandeam mereu, dar la ce folos ca ea s-a dus si i-a ramas un sufletel mic care n-a apucat sa-i cunosca suflarea de mama
; of, of, of, ce e si viata asta!!!
in alta ordine de idei va doresc sa ave-ti parte de o primavara plina de dragoste si numai satisfactii, alaturi de cei dragi voua!!!
mai deunazi discutati aici despre cum "evadati" ptr. cateva ore in afara casei singurele, asta ca sa va demonstrez ca va urmaresc din umbra pe toate, dar de postat ffff. greu, iar si la ora actuala, fiind ora 24.20pm ora japonicai, eu o tin in brate pe Emilica, iar acest subiect il propunea eveline, sau danette cum va ajuta sotiorii vostrii cu copilasii; ai mai fetelor nu mai pune-ti degetul pe rana, caci m-am simtit c-an epoca de piatra![]()
; sa nu va suparati pe mine, va rog; mi-a parut tare bine cand am citit ca sunte-ti ajutate si ca pute-ti iesi pe undeva, lasandu-va pruncii ba cu sotii, ba cu bunicile, dar eu.....; de iesit singurica nici macar la buda nu ma pot duce, caci se merge in sir indian prin casa, ptr. ca, cucuietelor le este frica sa stea singurele, asa ca am pazitori la usa budei
; cred ca daca as pleca singura de-acasa nu m-as descurca, n-am mai plecat singura pe strada de cand eram nemaritata; as simti ca am pierdut ceva; de plecat la plimbare undeva se iese cu intreg familionul, cu targoate, uneori placut, alteori lasandu-se cu crize de isterie din partea parintilor sau a copiilor, ba uneori si in cele mai multe cazuri ne mai luam si targoate dupa noi, fratii soatei, care cica ne ajuta, dar mai rau pun paie pe foc, facand in asa fel ca, copilele sa nu ma mai asculte deloc pe mine......; de ingrijit copii din partea soatei capitol nedescifrabil inca ptr. el; poate pana la varsta maritisului il poate descifra???
; uneori dar fff. rarut mai pleaca cu Arisa, asta cand eu inca nu sunt gata de plecare, ptr. ca nu are rabdare sa ma astepte cica
, asa ca o i-au inainte cu masina se plimba cate o tura cu masina si-apoi ma "aduna" si pe mine cu Emily, dar daca Arisa de exp. face kk a incurcat-o rau de tot, cu pipi se mai descurca, ne-ducand-o la wc. ptr. ca sunt infecte, ci pe strada precum cateii
, uneori Arisa spaland-ui pantofiorii
; la Emily capitolul este zero-zero, chiar cat as incerca eu sa fac inadins tot de geaba, nu aude si nu vede, cu toate ca Emily il trage de manecuta, dar....; trebui sa mergem la o nunta, mai bine zpus eu, o fosta colega de serv., japoneza, m-a invitat, si cum eu nu am avut ocazia sa vad pana acum nici o petrecere de acest gen am propus sa merg, mai schim si eu decorul, dar baiul este cine vede de Emily, asa ca soata s-a simtit prinsa la menghina si a spus ca va vede el, adica ca va merge cu noi acolo si ca va sta afara pe hol cu Emily, iar eu cu Arisa vom merge la masa, DAR daca Emily va plange sau marai, sau va fi nevoie sa schimbe pempers ma va suna pe mobil sa ies; o sa fie o nunta ca in filme; deja am discutat cu mireasa sa-mi rezerve masa pe undeva pe la usa sa nu deranjez toata lumea, caci in momentul in care voi iesi va iesi si Arisa..... si sa te tii nene!; asa ca a mea soata, de la o vreme parca i-a intrat un bat stiti voi unde se gandeste cu groaza ce va face el toate acele 6 ore cat eu voi fi pe-acolo, si incearca sa exerseze cu Emily; tinutul in brate sau de manuta ii reuseste cumva dar se mai lasa cu smiorcaieli din partea ei ca vrea la mine, si uneori cu priviri strambe din partea lui, precum ca Emily nu merge serios si ca nu il asculta, dar cea mai faina faza a fost cand a vut sa exerseze schimbatul pempersului, si i-a facut franjuri, si asta a fost dupa ce i l-a dat pe cel pisat jos si i l-a pus pe cel uscat pe ea, ptr. ca a tras cu putere de el; nici nu vreu sa ma gandesc ce poate iesi DACA va schimba si pempers cu kk!; hai ca m-am intins cat nu trebuia si v-am mai si plictisit pe deasupra, si mai si cas de-mi vine sa inghit pc-ul.
si da Jasmine lumile de pe-aici cand o vad pe Emily in fata ochilor spun ca este baietel; de ce oare nu pot descifra acest mister, chiar si soata imi mai spune uneori dar ii este teama sa mai spuna ca ma infurii; am incercat sa o imbrac si in rochite, moturile nu-i lipsesc, asta este ea sa fie sanatoasa.
Bobita, ai niste albastrele frumoase foc
; Amina seamana fff. cu tine nu???, mie asa mi se pare.
ma intrebai daca am fost la sc. gen. 32 de pe str. Sportului; da, acolo am facut sc. generala, dar nu mai stiu daca au profi buni, daca vrei ma interesez la frete-miu ca o are pe nepoata-mea acolo, care a iesit a 2-a la olimpiada pe scoala; na ca m-am laudat
;
mai intrebai daca Emily este geloasa pe Arisa; ei bine la noi inca lucrurile inca sunt in felul urmator; Arisa este inca fff. geloasa pe Emily, cu toate ca tot ceea ce fac fac ptr ea intai, dar tot i se pare ei nu stiu ce si rabufneste; nu am cum si pace sa o dezbar de acest sentiment de gelozie, ptr. ca Arisa este o persoana fff. dificila si geloasaaaaaa rau de tot, iar Emily inca se afla la polul ei opus, adica cand stie ca pierde se retrage intr-un coltisor si-si vede de ale ei, si mie atat de mila de ea si o iau imediat langa mine si incerc sa calmez apele imediat discutand fff. mult cu Arisa, dar numai ca cu Arisa ori cat ai discuta iti face in ciuda, adica parca este impotriva ta, asa ca ma fac neutra de cauza si o las sa decida ea ceea ce vrea sa faca, caci mi-am distrus toti neuronii explicandu-i; ffff. rar Emily cauta dragoste, iar daca nu primeste reactioneaza urat, adica ori o trage pe Arisa de par, de haine, sau ma mai musca pe mine, dar daca-i fac observatie imediat lasa boticul si cere iertare, si vine sa ma pupe cu boticul ei micut, si ma ia si de gat sau ma mangaie; ceea ce la Arisa la aceasi varsta nici pomeneala de cerut scuze, luat de dupa gat sau pupaturi, si nici acum nu face, ori-cat de multa observatii i-as face, atuci parca-i si mai aroganta si increzuta si-mi face in ciuda, cu toate ca in sinea ei stie ca a gresit sii este rusine, dar indiferenta mea din ultimul timp o zgandare rau si depa ceva vreme de la incident isi cere iertare;
c-am atat de-ocamdata; in rest Emily creste; are 11kg 2 maselute, 2 canini, fontanela este inchisa aproape toata, este cuminte, mananca binisor zic eu, preferand mancarurile rom. se pare, se joaca cu orice gaseste in cale si orice ii intra in mana, cu loviturile este muuult mai precauta decat Arisa, cu cataratul la fel, doamne ajuta s-o tina tot asa, ca-i super, doarme bine, toata noaptea, si ziua de cate doua ori, altfel daca nu-si face somnul este maraici.
acum va
dulce de tot, dar imi este un son.......
.
http://photos.yahoo.com/nlroxana
try spune:
Roxana, nu stiu ce sa cred despre chestia asta, doar am luat-o ca pe o ipoteza. M-am tot gandit si aseara la treaba asta. Asa mi se pare si mie logic, ca dupa ce se naste bebe e justificat sentimental geloziei, regresia etc. Dar sincer? Si asta e tot o presupunere caci e greu sa stii cam tot ce se petrece in capsorul lor.
Normal ca daca el ar simti ceva legat de prezenta unei sarcini nu ar rumega ideea asa cum o facem noi sau un copil mai mare: “mami e gravida, o sa mai aiba un alt bebelus si eu cui raman? Pe mine cine o sa ma iubeasca?” etc. Cred ca la ei totul e instinctiv, e o reactie fara explicatie pentru ei, e doar subconstientul care-i conduce, nu ratiunea. Poate asemena animalelor.
Dar undeva dincolo de ratiune (si eu sunt de felul meu mai un Toma necredinciosu’), sunt sigura ca ei simt si percep mai multe lucruri decat poate crede mintea noastra. Nmai ca nu suntem noi capabili sa decodificam ceea ce ei incearca sa ne transmita si de multe ori punem pe seama rasfatului, alintului, dintisorilor, colicilor etc. manifestarile lor prin care incearca sa ne transmita ca au o nevoie. Stii? E ca si chestia cu sughitul bebelusului in burtica. Multe femei (care au nascut mai demult ca noi, spre exemplu mamele noastre) care nu stiau ca bebelusii sughit in burta, nu au simtit niciodata aceste sughituri. Dar noi, pt. ca aveam informatia mult mai dinainte de a fi capabile sa simtim primele sughituri, pt. ca atentia noastra fatza de sarcina e mult mai crescuta decat a mamelor noastre, am simtit ca bebelusii sughit si n ise pare ceva normal. Maica-mea a facut 4 copii si mi-a zis ca la nici unul nu a simtit sughituri si ca probabil le-a confundat cu miscari. Desi mie acum mi se pare aiurea sa confunzi un sughit cu o miscare…Am 2 prietene cu copii de 5-8 ani nu m-au crezut prea tare cand le-am spus ca bebe sughite si ca orice copi lsughite in burtica .Una di nele, care culmea er asistenta medicala la boli infectioase mi-a dat un raspuns prin care ma facea sa inteleg ca am luat-o razna si ca mi se pare mie. Asa poate si cu chestia cu toate simtirile astea ale copiilor nostri: acum ne pare greu sa credem astfel de teorii, insa nu e exclus ca ele sa fie adevarate. Oricum, cert este ca pierdem aceste abilitati odata cu dezvoltarea comunicarii verbale.
Miha, nu conteaza cat de putina apa bea odata. Tu trebuei sa insisti mereu. Eu pana pe la 9-10 luni nu-I dadeam prea mutla apa lui alex si di nacelasi motiv: nu parea interesat. Dar alimentatia i se schimbase si automat rolul apei a devenit mai mare. Cand am vazut ca are tendinte de cosntipare mi-am dat seama ca trebuie sa insist cu apa. Si am instituit canutza lu idea pa cu cioc, numa idi naia ii dadeam sa bea (a durat ceva si pana a invatat cum sa bea din ea ca n ustia sa traga, astepta sa curga). Dar marturisesc ca apoi a ajuns sa bea singur apica di ncanuta. Canuta aia sta tot timpul la vedere si cand i se face sete se duce singura s-o ia si sa bea apa. Sau cand ne vede pe no ica bem apa isi mai adduce si el aminte ca-i e sete.
Asa ca insista, chiar daca bea putina apa. Nu folosi 2-3 tipuri de canute, paie etc. Gandeste tu care varianta e mai usoara pt. el si da-i-o numai pe aia, se va obisnui treptat ca aia e canutza/sticla/paharul (ce te hotarasti tu sa alegi din toate astea) de apa si-i va fi usor sa asocieze nevoia cu canutza. Nu insista cu sucuri sau ceaiuri (astea foloseste-le doar ca diversitate si ca pe-o chestie “din cand in cand”. Apa e sfanta. Da-I sa manance ceva uscat (biscuite, paine, piure) si ma gandesc ca va simti mai acut nevoia sa bea apa si in felul asta se va obisnui cu regularitatea asat de-a bea apa. Bet isi vo ides apa in fatza lui, copiii mereu imita, bune sau rele.
Hai ca acum am citit si ce spunea evelin de pisoiu’ prietenei si Daniela_Sb. Daniela, stii ca fi-miu vine cu capul pe burta mea si incepe si scoate un sunet luuung (fara intrerupere) ca si cand ar canta? Maica-me aglumeste si-m icice ca-I\i canta lu’ bebe. Ma rog, asta doar ca fapt divers, ca banuiesc ca nu are legatura cu bebe. Pt. ca alex a fost fascinat intotdeauna de burta mea, unde vede piele e ca un magnet pt. el si muult timp imi cerea sa-mi descopar burta sa se joace, sa ma atinga, sa puna capul pe ea, sa-mi simta pielea cu buzele… Pot spune ca de la un timp nu mai face asa la fel de des, dar nici alinturi multe nu-mi mai cere…Dar imi cere mereu mana sa se joace cu degetele mele (e fascinate de palma mea), ma strange de ele ca atunci cand ii strangem noi de drag la piept si apoi imi duce mana la gatul lui: semn de dragoste pt. el…
Fetelor ,si eu aveam in cpa sa-mi caut toate mesajele si sa-mi pastrez bucati din ele caci am atatea sentimente si trairi postate aici si mereu am regretful ca n uam facut un caiet-album pt. alex cat am fost insarcianta si duap ce s-a nascut….Am multe poze, dar uneori nu e de-ajuns.
.......in 10+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
miria_cristina spune:
Fetele, saru'mana pentru medicamente!
Nu vroiam sa-i dau de la mine putere, dar sa stiu ce s-o intreb pe doctora cand o sun. Daca vin cu intrebarea directa poate imi si da un raspuns exact, ca de regula cand ii mai zic de fata ca nu mananca imi raspunde sa n-o fortez, s-o las cat vrea ea si sa-i dau numai ce-i place. Iar acuma nu-i place decat BISCUITIIIIIII!!!!

Doarme foarte mult si bea doar lapte, eventual noapte, in somn, sa-i strecor si cu cereale, in rest....BISCUITIIIII!

Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
FELIS spune:
Din pacate inca nu mi-a venit CIC-ul si nici la posta nu e venit nici pt ianuarie nici pt februarie...
si suntem in 15 martie
Ionela-Roxana... ce bine imi pare ca ai mai aparut...
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
miria_cristina spune:
FELIS - Pai, nu ai sunat la Protectia Mamei si Cupilului din Gala Galaction, ca te acolo se trimit banii, adica tot de unde iei si alocatia. Trebuia sa-ti dea un raspuns pana acum cei de acolo, ca in astfel de cazuri, primaria se spala pe maini din ce am auzit de la alte mamici in aceesi situatie.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
aime spune:
Felis asta e culmea nesimtirii, chiar daca era de asteptat ca nu se vor omori cu banii astia, ce ti se intampla tie mi se pare strigator la cer. Nu mai stii pe cineva care trebuia sa ia banii din aceeasi sursa? Iti doresc sa-ti primesti banii cat de curand.
Ionela-roxana si cucuietele 
Otilia...uite ca si pe mine ma apuca nostalgia...si mai "rasfoiesc" din cand in cand arhiva
...e placut sa recitesti...ce temeri aveam cum tremuram la orice fleac (acum vazut fleac...dar atunci...) 
eveline spune:
Corina esti tare dulce....si Andrei deasemenea....nici cu el nu mi-e rusine in ceea ce priveste balaceala....chiar ca se aseamana copii astia doi....si la stat cu ochii in televizor la fel.
Cassandra l-am admirat si pe Dragos, e un flacauas in toata regula....te-am admirat si pe tine si chiar imi esti taaare cunoscuta....dar la cat e de "mare" orasul nostru, nici nu ma mir.
Ana si Bianca-iubita

Madachan spune:
Buna seara!
Eveline,vad ca mi-a luat-o Aime inainte si ti-a raspuns.
Acum am eu o intrebare pt.Aime,cum sa dau pe primul cap. de mamici de nov.-dec.????Am reusit sa-l gasesc doar de la cap. 5 in sus.
Mada si Edisor mic 29.11.2004
http://photos.yahoo.com/madachan2002