Deserturile Nataliei (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Natalia, eu in decembrie am folosit colorant rosu lichid pt a colora martipan si nu s-a intamplat nimic pt ca am pus doar un strop (colorantul avea culoarea bordeaux si mie mi-a iesit un roz deschis, ceea ce si intentionam; am folosit umplutura de martipan de la niste batoane de ciocolate pt ca era mult mai ieftin decat sa cumpar martipanul de la magazin special).Acum eu nu mai stiu cum e fondantul pomenit de tine ca n-am citit tot din urma.E adevarat ca cu acei coloranti lichizi te murdaresti mai tare, dar daca iti iei niste manusi menajere de unica folosinta si pui bucata de martipan (acum explic cazul meu:))) pe o folie transparenta nu te murdaresti deloc.
Davina, si eu ma gandeam la frisca. Chiar am facut ieri o crema de ciocolata cu restul de lapte condensat (am adaugat cacao si frisca). A iesit o mousse de ciocolata delicioasa.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella spune:

aime, multumesc! Retetele sunt de pe "culinar", le caut si iti pun link-urile. Cornuletele sunt, intradevar, f. bune, am facut de atatea ori ca m-am plictisit de ele...pana data viitoare.

Sper ca nu mai ninge la Iasi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Bella - daca se poate, as vrea si au receta Negreselor.
Please.

-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Laura, ai respectat intocmai proportia? Desi frisca fara cioco tot se intareste cind o bati. E foarte ciudat ca nu ti s-a intarit crema, eu tot Dorna 32% folosesc si a fost perfect de fiecare data. O fi fost expirata? Zici ca s-a mai intarit un pic, mai incearca sa o mai bati nitel, daca nu, unge foile cu crema asa cum este, doar nu curge chiar ca apa, nu? Banuiestc ca e ca o smintina groasa, am dreptate?
Cu trufele care-i treaba? Ai putut sa le modelezi?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Aime, eu folosesc hirtie de copt (baking paper), se vinde la suluri, ca folia de aluminiu, chiar in aceeasi sectie cu respectiva. Eu personal n-am copt niciodata nimic pe folie de aluminiu, si nici pe hirtia proiectantilor , dar am auzit pareri pozitive despre aluminiu, despre a doua nu pot spune nimic.
Te sfatuiesc sa incerci sa faci tortul mai devreme, ca sa stii la ce aspecte sa fii atenta data viitoare.

------------------
Numai bine,

Bunatati

Mergi la inceput

Daniela, daca e colorantul foarte concentrat, cred ca e ok, dar ma indoiesc ca cei ce se gasesc aici sint asa concentrati. Plus ca depinde foarte mult si de nuanta dorita. Cum ai zis tu, pentru roz a fost ok, dar daca doreai rosu intens, atunci cantitatea prea mare de lichid dauneaza consistentei martipanului (si fondantului).

------------------
Numai bine,

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Natalia, mercic de sfaturi. O sa caut hartie si o sa fac o "repetitie" inainte de "gala".

aime

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aime

Natalia, mercic de sfaturi. O sa caut hartie si o sa fac o "repetitie" inainte de "gala".

aime

Iti tin pumnii la ambele "recitaluri"

------------------
Numai bine,

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:

aime

Aime,am vazut hartie pentru copt in Gima,numai ca nu m-am uitat si la pret.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:

aime

Aime,am vazut hartie pentru copt in Gima,numai ca nu m-am uitat si la pret.

Hirtia de copt costa cam 40-50.000 lei sulul de 8 m, cel putin in Bucuresti.

Miha, tu de ce nu dormi la ora asta, iar faci ceva bun in bucatarie?

------------------
Numai bine,

Bunatati

Mergi la inceput