Deserturile Nataliei (6)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ioana, o prietena din Germania mi-a spus ca frisca ce trebuie pentru acest tort se numeste in germana schlagsahne, de 32% grasime (dar nu Pflanzlich, care e cica frisca vegetala). Zice ca nu ia de la o firma anume, merge oricare, sa fie naturala si sa aiba 32% grasime.

Bella, uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65288" target="_blank">aici sint mai multe retete cu lapte condensat.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Natalia,pe cutia de lapte condensat scrie asa: "Sgusionca-produs lactic concentrat cu adaosuri de grasimi vegetale si zahar 8.5%". Contine:lapte de vaci,grasime vegetala si zahar.Nu e bun asta?Trebuie sa cer de alt fel?

Bella,retetele sunt cele postate de Natalia,dar cateodata am mai facut si niste combinatii.Foarte bune.Am facut Crema pentru torturi pe care am folosit-o la mai multe variante de blat:blat de pandispan,blatul de la Prajitura cu miere (o gasesti pe prima pagina) sau mai am eu o reteta de tort foarte buna pe care o mai fac din cand in cand,dar nu prea des ca are multe oua.

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Mersi Nati pentru link-ul cu recetele cu lapte condensat ,mi le-am salvat

denyce mie imi place varianta lapte condensat fiert + frisca -ese o bunatate si e mai light decit amestecind cu unt (care e preferata la rusi ).

Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

Natalia,pe cutia de lapte condensat scrie asa: "Sgusionca-produs lactic concentrat cu adaosuri de grasimi vegetale si zahar 8.5%". Contine:lapte de vaci,grasime vegetala si zahar.Nu e bun asta?Trebuie sa cer de alt fel?




Miha, trebuie sa fie ceva de genul: "Lapte de vaca integral concentrat cu zahar" - "Produs din lapte de vaca pasteurizat prin metoda condensarii cu adaos de zahar". Deci, grasimile vegetale nu au ce cauta acolo.
Pacat ca nu stai in Bucuresti, ti-as fi dat o cutie din asta, sa vezi cum se face cind il fierbi.
Asta cu grasimi vegetale merge fara probleme la orice, daca il folosesti nefiert. Insa pentru a obtine lapte caramelizat, e bun numai cel de care ti-am zis mai sus.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Natalia, sunt in proces de pregatire a tortului cu trufe, aseara am facut blaturile care mi-au iesit foarte frumoase, uniforme, intregi. Doar ca au iesit numai 5 bucati, caci am copt pe fundul unei forme de la cea de tort cu margini detasabile, cu diametru 26cm. Forma mea este teflonata, am uns-o cu unt si am si "stropit-o" cu faina, si au iesit super! Crema am facut-o cu smantana Dorna 32% la cutie, am lasat-o la frigider de aseara pana azi dupa-amiaza, sper sa se intareasca suficient. Emotii am cu trufele in sine, imi e frica de 2 lucruri: ca nu reusesc sa le fac rotunde si ca o sa se topeasca / inmoaie cand o sa le trec prin cioco topita (aceasta trebuie sa fie rece?). Chiat sunt curioasa cum va iesi!
Mai am un tort/prajitura in lucru, am facut un blat dreptunghiular din reteta ta de pandispan cu suc de portocale (eu am pus de mandarine ca de-alea aveam), in care am pus chips de ciocolata. A iesit bine, frumos...Ma gandesc sa fac in aceeasi tava o crema de zahar ars si cand e facuta, inca fierbinte, sa pun peste ea acest blat. Sa o las la rece si sa o rastorn dupa ce se raceste, lasand inca tava dreptunghiulara deasupra (peste noapte). Sper ca in acest fel sa se insiropeze blatul si sa aiba deasupra crema de zahar ars. Sper sa-mi iasa bine inventia. Va anunt!

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myhaella spune:

Fetelor, sunteti extraordinare, am urmarit cu mare interes retetele dragutei de Natalia si vad mai sunt si multe alte fete talentate care m-au surprins cu aspectul torturilor, mai ales! Astept prima aniversare pentru a experimenta si eu desi nu prea am experienta la decoratiuni...

Natalia, poti te rog sa-mi indici compozitia de tort cu branza care ti se pare mai buna decat cea de la tortul nemtesc cu branza? Si unde gasesc in Bucuresti colorant alimentar (de exemplu pentru tortul Buburuza) in afara de Wilton? Merci mult!

Spor!
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Laura, ma bucur ca ti-a mers totul ca pe roate pina acum. E normal ca ti-au iesit mai putine foi, doar ai folosit o circumferinta mai mare.
Crema trebuie batuta cu mixerul inainte de asamblarea tortului, nu e suficient doar sa se intareasca. Ai sa vezi ca isi va mari volumul, exact ca frisca obisnuita, doar ca aceasta are un gust intens de cioco.
De trufe nu-ti fie frica. Dupa ce le modelezi, baga-le la congelator pentru vreo ora, iar ciocolata cu care le vei glasa, dupa ce o topesti, las-o un pic, sa devina calduta. O sa fie ok, ai sa vezi. In ultima instanta, poti tavali trufele prin cacao, daca nu-ti iese ceva cu glasatul.

Ideea cu crema de zahar ars suna foarte apetisant, chiar astept sa scrii impresiile.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Myhaella, nu stiu daca am inteles bine intrebarea ta, vrei o alta reteta pentru umplutura tortului cu brinza? Daca da, atunci ti-o recomand pe cea de la cheese cake, se face cu crema de brinza gen Almette sau Philadelphia. Tortul iese mult mai fin la gust si la consistenta. Reteta de cheese cake o gasesti pe prima pagina a subiectului.
Coloranti alimentari sub forma lichida gasesti la Cora, Carrefour. Numai ca pentru a colora fondantul, ai nevoie de coloranti praf sau gel, or, astia ii gasesti doar la Wilton, in alta parte nu stiu.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Natalia de o bucata de vreme doar va citesc si va privesc minunatiile, caci...sunt la dieta .
Dar, ma pregatesc sa produc un Tort cu trufe, am citit atent tot, am si intrebari asa la prima citire . Ce fel de foi de copt folosesti? Cele care arata precum calcul hartiile folosite de proiectanti? Sunt bune oare? Sau se gasesc de cumparat ca folia de aluminiu, care folie ma intrebam daca nu e buna ptr copt foile? Chestia cu glasatul am citit mai sus...
Ma mai documentez, si te mai inoportunez ...tortul o sa-l fac ptr ziua mea, dar mai e pana atunci...

Bella, da-mi voie sa-ti spun ca si pozele tale m-au terminat (cum spuneam sunt la dieta, dar privitu' nu ingrasa ,nu?)
Mi-au placut multe, dar cornuletele alea in 2 culori sunt f apetisante, poti sa ne dai reteta ? Barbie e minunata, painicile fantastice...si negresele sunt asa frumoase (reteta se poate)

aime si Vladimir, 1an+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Natalia, help...big problem - nu mi s-a intarit crema, adica curge si dupa ce am batut-o cu mixerul, i-am bagat vreo 3 intaritoare de frisca, s-a mai intarit ceva, dar nu de tot, adica nu e tzeapana...am bagat cratita cu totul in congelator, sa vad ce face!
Poate raman fara tort de tot, nu numai fara trufe! HELPPP!!!!!!

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput