Copilasi de nov-dec 2004(109)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Merci, azi se pare ca-s mai bine ,nu stiu alex inca daca e mai bine, trebuie s-o sun pe mama sa vad ce face. Dar azi-noapte am zis ca nu se mai termina senzatia sta idioata din gat. Uscaciune cat carul si tus eseaca. Nu puteam s-adorm di ncuaza asta. si intr-un final cand eram intrata cu-n picior in vise, s-a trezit alexutzu' plangand (de 2 pana la 12 noaptea si apoi a dormit bine). A tot tusit primele 2-3 ore dupa ce l-am culcat. A doua oara dupa ce s-a trezit plangand, am mers la el sa-l reculc (eu nu-l iau din patut, doar il pun inapoi pe perna, il invelesc si plec - daca ma lasa - sau stau cateva minute pana readoarme). Cand am dat sa ies din camera, s-a ridicat iar i nfund si-anceput sa planga. Du-te iar sa-l pun cu capul pe perna (el e tare buimac si nu se pricepe decat sa se ridice ) si am ajuns iar la usa sa ies si el iarasi s-a ridicat si da sa scanceasca. La care eu, ferma si neingaduitoare in glas ii zic din usa: "Alex, nani", La care el, ca un soldatel, a pus capul jos pe perna si n-a mai scos un sunet (asta da militarie!!!). Nu ma asteptam sa functioneze .

Andreap, daca are mucisori galben-verzui inseamna ca raceala e pe trecute. La inceputu lsi in cursu lracelii, mucisorii sunt aposi, transparenti si din belsug. Cand aduc catre culorile primaverii devin mai grosi, mai "dintr-o bucata" si apar mai rar. Iar asta e sem nca sunteti pe curba descendenta a racelii.
Mie dr. de fam. mi-a recomandat solutie salina pt. nasucul lui alex (de 2-3 ori pe zi, neaparat inainte de culcare). Dupa ce-i pui, ar trebui ca mucisori isa devina aposi si Mariuca sa ii tuseasca afara, sa-i dea pe nas sau... varianta greu de impiedicat, sa-i inghita.
Si ne-a zis sa avem grija sa fie umiditatea buna in camera in care doarme (asta ii ajuta sa doarma mai bine si sa respire mai usor). Si sa facem seara ianitne de culcare dusuri cu aburi. Adica sa-l tin in baie si sa dau drumul la dus sa curga ca sa faca aburi calzi (iti dai seama ca nu dau drumul la apa fierbinte peste alex, dar cat suporta el de cald) si sa-l tin un timp asa. I lajuta to tla desfundare si-i usureaza respiratia (n-ati vazut ca, daca tusiti si aveti nasul infundat o baie fierbinte va face sa va simtit mai "desfundati" dupa baie?

Dama, eu nu i-am desfundat niciodata nasucul lui alex cu pompitza. Cat a fost mic nu am avut nevoie (se curata singur prin stranut). Practic, acu me a doua oraca cand alex im iface mucisori in nas de cand s-a nascut. Prima data a fost la 10 luni jumate si acum e a doua oara. Dar fiind vorba de simple raceli singura mea interventie a fost solutia salina. Nici n-am pompita de-aia subtire care sa i-o bag pe nara. Am una stupida groasa care se pune doar la intrarea in nara si bine-nteles ca n uajuta la nimic.

.......in 8+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

quote:
Originally posted by Daniela_Gina

Fulguletz, din discutiile cu fetele, trag concluzia ca ati avut probleme cu putzica. Asa e? Ce anume? Si noi am avut ceva care se cheama "hipospadias glandular", am facut operatie asta vara (avea 8 luni) dar inca nu e OK... Parerea mea...
Hipospadiasul este o malformatie care, in cea mai grava forma, deschide canalul prin care vine pipi la baza scrotului. Din fericire, hipospadiasul nostru a fost in forma cea mai usoara (glandular - adica deschiderea canalului era, totusi, pe gland, dar intr-o parte, nu pe centru, cum ar fi normal. Mai exact, in partea de jos, la Sud, ca sa zic asa... Ni s-a recomandat operatie pentru mai multe motive:
1. largirea canalului (fiind canalul prea stramt, de la hipospadias, se putea face infectie urinara) - asta a fost chestia care a grabit interventia, ca altfel puteam sa-l operam mai tarziu.
2. mutarea deschiderii canalului pe centrul glandului (faptul ca nu este centrata deschiderea poate avea consecinte negative la maturitate, atunci cand va dori sa procreeze, in sensul ca jetul lui nu va bate unde trebuie, ci mai jos, asa ca femeia respectiva va avea probleme in a ramane insarcinata)
3. plastie de preput - preputul urma sa fie refacut si asezat frumos in jurul glandului.
Cam asta era ce era de facut. Asa ca, la sf. lui iulie, pe niste calduri infioratoare, am poposit la Budimex, la dr. Cernea, unde ne-am internat (spitalul este ingrozitor, ca si conditii), am facut operatia cu anestezie totala, am plans la reanimare de nu mai stiam de mine, am stat cu sonda in putza cateva zile, ce mai... o nebunie!
Chestia nasoala e ca, dupa ce s-a vindecat, mie mi se pare ca nu s-a facut mare lucru acolo, pentru ca gaurica tot necentrata e (tot la Sud se afla), preputul prezinta in continuare aderenta, asa ca nu-l pot decalota bine, dar de operat, l-a operat sigur. Dr. mi-a zis ca a facut toti cei trei pasi care trebuia facuti si ca operatia a iesit f. bine, dar mie nu mi se pare o schimbare mare fata de ceea ce era.
Normal, trebuie sa merg din nou la dr., poate trebuia s-o fac mai demult, dar prin ce am trecut asta vara cu operatia asta nu-mi doresc sa se repete... Fetelor, a fost ingrozitor...
O sa mai merg odata cand se mai incalzeste, dar, daca tre' sa-l mai operez odata, daca tre' sa-l mai vad odata la reanimare cu toate tuburile si perfuziile alea, inert si intepat in j'de mii de locuri, o iau razna! va zic de-acum!

Daniela & Matei (23 noiembrie 2004)

Album de baza

Poze noi-noute!!!!!

Relatia mea cu oamenii s-a schimbat: acum sunt mama unuia dintre ei...

Buna Daniela,

Am vazut si eu dupa atata timp clubul mamicilor din nov-dec 2004!!! Am gasit mesajul tau si vreau sa-ti spun ca sunt in aceeasi situatie...Andrei al meu e nascut in 24 nov 04, deci vad ca e cu o zi mai mic decat puiul tau....si Andrei are HS, al lui zice-se ca ar fi penian...gaurica e putin mai jos fata de gland...oricum nu e un caz dintre cele grave....lunile astea am umblat pe net dupa informatii si tot felul de parari, asa ca sunt toba de carte....mai sunt in DC mamici cu pitici in situatia asta, unii opertai, altii nu... cert e ca e o chestie urata...noi inca nu am facut operatia majora...doar un fel de 'largire' a canalului....adica egal cu zero...Vroiam sa-ti spun ca, din cate am studiat eu, si fiindca tot esti din Bucuresti, unde vom veni si noi ptr operatie, sunt doctori mai cu experienta...daca vrei iti dau detalii....
Ma bucur ca am gasit coltisorul asta in DC, abia astept sa schimb impresii cu voi, tre sa recuperez mult...

Va pup pe toate, sanatate la pitici si rabdare la mamici!
Cu drag,

Corina si bebe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Daniela,

Tocmai l-am vazut pe Matei...o dulceata! Sa fie sanatos! O sa postez si eu poze recente...ca am cam somat pe Dc in ultima vreme.

Va pup

Corina si bebe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Ad_rianna,ziceai ca le pui puiutilor vanilie la papa.Ce fel de vanilie?Zahar vanilat?

Jasmine si Radu (26.10.2004)

da zahar vanilat le pun. e singurul zahar care-l pun in mancare. desi soacra-mea ma streseaza la culme ca " de ce nu le pun zahar in ceai si in gris, orez sau taiteii cu lapte?"

adriana & bianca si tudor (03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

Buna seara!
Bobitza,pupici Aminei si vrem poze noi ca nu am mai ,,vazut-o,,cam de multicel. Edy nu-i asa maricel cum pare in poze,are DOAR 9 kg,nu e mancacios deloc.
Corina ,bine ai venit!!!
Si eu ii mai pun cate un pliculet de zahar vanilat in gris sau orez cu lapte.In schimb ceaiul nu-l bea indulcit asa ca-s multumita ca el bea in jur de 500ml ceai pe zi.
Ce vreme ,nu am indraznit sa iesim azi afara.
Dana,La multi ani!!!! Sanatate si fericire alaturi d ecei dragi! Apropo de sora ta,am crezut ca sunteti gemene,chir vroiam sa te intreb,asa de bine semanati.
Cred ca Edy are cei mai putini dintisori,doar 7,de 4 luni nu i-a mai iesit nuci unul.

Mada si Edisor mic 29.11.2004
http://photos.yahoo.com/madachan2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by Madachan
Cred ca Edy are cei mai putini dintisori,doar 7,de 4 luni nu i-a mai iesit nuci unul.

Mada si Edisor mic 29.11.2004
http://photos.yahoo.com/madachan2002

Mada,aici v-am luat! Noi avem doar 6,din care 2 doar pe jumate plus un colt de maseluta.

Corina,bine ai venit!

Dama,eu nu i-am dat pana acum varza lui Robert nici macar de la sarmale.Mie nu-mi place asa ca am considerat ca nici lui. In schimb i-am dat mazare si fasole pastai,acestea din urma cu mujdei si mamaliga.A mancat de-a spart si nici macar n-a clipit cand i-am dat usturoi,ma gandeam ca o sa se strambe.Cel mai bine e sa incerci,cate putin,sa vezi cum reactioneaza.Pana nu incerci nu ai de unde sa stii daca e de trecut sau nu pe lista de interzise.

Noi suntem la a doua zi de "fara tzitzi la culcare".Se pare ca suporta destul de bine lipsa,dar dimineata sare pe ea ca un catel hamesit. Partea mai nasoala e ca ma simt eu cam aiurea,parca mi s-a taiat si mie portia.De tandreturi. E un sentiment tare ciudat. Chiar astazi am auzit o vorba inteleapta spusa de dr Cristian Andrei:"cand vine momentul intarcarii,mai intai trebuie sa se intarce mama de copil si apoi copilul de mama".Mare drepate are...Of,of...

Mai fetelor ia spuneti-mi voi mie la cat timp este relevant testul de sarcina?

Va pup pe toate!

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dutzi spune:

La multi ani, scumpelor mamicute si minunatilor copilasi!

Si, multi ani sa ne traiesti, Fulguletzule, drag, sa ne-ncanti si sa ne bine-dispui asa cum ne-ai obisnuit, sa ramai vesela si optimista, sa fii mult, mult iubita si fericita.

Am vazut copii superbi, la toti.

Va pupam,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Din toate zilele din an, intr-una singura ne este amintit, oficial, ca suntem femei si mame si sotii si iubite si fiice si surori... Desi in fiecare zi din an suntem la fel de femei ca in prima zi din primavara...

... fidele (aproape), interesante (intotdeauna), absurde (uneori), geloase (mai mereu), pregatite (de orice), orgolioase (pana la Dumnezeu), sensibile (si inapoi), diafane (primavara si toamna) transparente (tot atunci) coapte (vara si iarna) calde (SI atunci) cicalitoare (zi si noapte), discrete (numai cand vrem), slabe (cu diete), rubensiene (fara diete), sufletiste (ziua), ganditoare (noaptea)...

... cinice (niciodata), ironice (dupa nunta), implinite (dupa nastere), resemnate (dupa divort), razboinice (in filme si la birou)...

... acre (din nimic), misterioase (din copilarie), mistuite (din dragoste), mironosite (din tulluri si dantele), magulite (din auzite), martire (din fire), razvratite (din te miri ce) transparente (din suferinta) alambicate (din curiozitate) complexate (din nedreptate) neimpacate (din pacate) puternice (din credinta) strangatoare (din principiu) cheltuitoare (IN principiu)...

... senine (de la ochi) fragile (de la glezne) vulnerabile (de la sani) mame (de la pantece) sarmante (de la un ruj), copilaroase (de la un zambet), timide (de la o privire), senzuale (de la un sarut) soptite (de la buze) supuse (de la genunchi) plutitoare (de la par), fabuloase (de la dor si dorinte), FEMEI (de la natura)...

Sa purtati in fiecare zi a anului primavara in suflet, in ochi si in palma.

Raluca

POZELE MAMARUTZEI
mamica de Mamaruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Un dulce pentru mamici, o si un martisor de la noi:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/album?.dir=/f373, asa, ca sa uitam ca afara e iarna...

P.S.Ralucuto, ca de obicei, m-ai emotionat...
Ne era dor de tine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Si de la noi o si un martisor.
Sa aveti o primavara frumoasa si numai bucurii.

Pupici,

Flory 23+ si Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png

Mergi la inceput