Copilasi de nov-dec 2004(109)
Raspunsuri - Pagina 10
Daniela_Gina spune:
cookie, vaccnurile astea platite de stat dau reactie de obicei... Noua mereu ne spune dr. ca, la o ora dupa vaccin sa-i bagam un novocalmin, toata ziua tinute comprese cu apa la temperatura camerei, si inca un novocalmin la culcare.
O singura data am facut prostia sa nu-i pun comprese (m-am luat dupa socru'miu care m-a tot batut la cap ca chinui copilul cu compresele si, stie el din experienta, ca nu se intampla nimic daca nu-i pun comprese. Ce ma tot iau dupa doctorii astia care nu stiu nimic?)
Bineinteles ca s-a umflat manuta (da, imi amintesc, era chiar vaccinul de un an) si mi-a plans saracutul, si a fost tare sacait pana a doua zi. Atunci am zis ca nu ma mai iau dupa nimeni in afara de dr. cand e vorba de pui. Poa' sa se supere tot familionul
, ca nu am intereseaza...
andreap, inainte de culcare curata-i bine nasucul cu ser fiziologic caldut; uite, am scris undeva pe pagina www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69882&whichpage=2" target="_blank">asta (intr-un mesaj pentru madachan) ce tratament am urmat noi... poate te ajuta cumva.
Jasmine, si eu sunt inca marcata de tragedia Andreei C si a familiei ei... Si cred ca toata lumea care a aflat s-a ingrozit... Si nu cred ca exista om (dintre toti cei ce au aflat) sa nu trimita un gand frumos si o rugaciune catre cer atunci cand deschide forumul si vede tragicul anunt din dreapta ecranului. Sa nu o uitam nici noi, toate, in rugaciunile noastre catre Dumnezeu, de cate ori mergem la biserica sau de cate ori ne ducem puiutii la culcare... Ca un omagiu pentru sacrificiul ei...
Daniela &
Matei (23 noiembrie 2004)
Album de baza
Poze noi-noute!!!!!
Relatia mea cu oamenii s-a schimbat: acum sunt mama unuia dintre ei...
danette spune:
quote:
Originally posted by dama
Dana daca nu spuneai varsta te credeam cu cel putin 5 ani mai tanara....
Mami de Davidel bursucel (18.11.04)
Dama, merci
...Dana & Iris 1an+
pozele noastre
Daniela_Gina spune:
Fulguletz, din discutiile cu fetele, trag concluzia ca ati avut probleme cu putzica. Asa e? Ce anume? Si noi am avut ceva care se cheama "hipospadias glandular", am facut operatie asta vara (avea 8 luni) dar inca nu e OK... Parerea mea...
Hipospadiasul este o malformatie care, in cea mai grava forma, deschide canalul prin care vine pipi la baza scrotului. Din fericire, hipospadiasul nostru a fost in forma cea mai usoara (glandular - adica deschiderea canalului era, totusi, pe gland, dar intr-o parte, nu pe centru, cum ar fi normal. Mai exact, in partea de jos, la Sud, ca sa zic asa... Ni s-a recomandat operatie pentru mai multe motive:
1. largirea canalului (fiind canalul prea stramt, de la hipospadias, se putea face infectie urinara) - asta a fost chestia care a grabit interventia, ca altfel puteam sa-l operam mai tarziu.
2. mutarea deschiderii canalului pe centrul glandului (faptul ca nu este centrata deschiderea poate avea consecinte negative la maturitate, atunci cand va dori sa procreeze, in sensul ca jetul lui nu va bate unde trebuie, ci mai jos, asa ca femeia respectiva va avea probleme in a ramane insarcinata)
3. plastie de preput - preputul urma sa fie refacut si asezat frumos in jurul glandului.
Cam asta era ce era de facut. Asa ca, la sf. lui iulie, pe niste calduri infioratoare, am poposit la Budimex, la dr. Cernea, unde ne-am internat (spitalul este ingrozitor, ca si conditii), am facut operatia cu anestezie totala, am plans la reanimare de nu mai stiam de mine, am stat cu sonda in putza cateva zile, ce mai... o nebunie!
Chestia nasoala e ca, dupa ce s-a vindecat, mie mi se pare ca nu s-a facut mare lucru acolo, pentru ca gaurica tot necentrata e (tot la Sud se afla), preputul prezinta in continuare aderenta, asa ca nu-l pot decalota bine, dar de operat, l-a operat sigur. Dr. mi-a zis ca a facut toti cei trei pasi care trebuia facuti si ca operatia a iesit f. bine, dar mie nu mi se pare o schimbare mare fata de ceea ce era.
Normal, trebuie sa merg din nou la dr., poate trebuia s-o fac mai demult, dar prin ce am trecut asta vara cu operatia asta nu-mi doresc sa se repete... Fetelor, a fost ingrozitor...
O sa mai merg odata cand se mai incalzeste, dar, daca tre' sa-l mai operez odata, daca tre' sa-l mai vad odata la reanimare cu toate tuburile si perfuziile alea, inert si intepat in j'de mii de locuri, o iau razna! va zic de-acum!
Daniela &
Album de baza
Poze noi-noute!!!!!
Daniela_Gina spune:
Danette, tu esti din Baia Mare? pai, stai sa-ti spun: mama mea e nascuta si crescuta la seini, toata copilaria mi-am petrecut-o la seini, la bunici, verisoarele mele sunt baimarence, si mai am niste verisori pe la Carei. Ca sa vezi... Eu sunt bucuresteanca cu buletinul, dar m-am nascut si am crescut la Mangalia din mama maramuresanca (seineanca) si tata muntean (teleormanean) daca va puteti inchipui asa ceva. de obicei combinatia asta e rara si aproape imposibila, zice lumea...
Te pup!!!
Chiar mi-e dor de locurile alea...
Daniela &
Album de baza
Poze noi-noute!!!!!
aime spune:

Jasmine, eu supa de rosii o fac asa: pun la fiert taiate marunt toate zarzavaturile (morcov, patrunjel, telina, ardei gras), cand sunt aproape fierte, adaug galustile (pe care le fac dintr-un ou, gris si putin unt) le las sa fiarba bine, separat fierb sucul de rosii si-l adaug peste supa dupa ce galustele au fiert, in caz contrar se intaresc. Mai pun un pic de patrunjel verde si gata.
Periuta de dinti i-am luat un no name, am intrat intr-o farmacie, a vazut-o in vitrina si o arata...i-am luat-o asa sa se obisnuiasca, dar i-a placut din prima si acum numai cand o vede casca gurita si rade. Este f mica si are picioare cu ventuze si gurita cu dinti, iar capacul e un ursulet pe care l-a si desfiintat
.
Dama, Cookie , multumim
. Cookie si Vladut a facut febra dupa PentAct Hib-ul de la un an si n-a dormit bine, dar i-a trecut a doua zi.
-ici la Bulinutza.
dama spune:
Fetelor, revin si eu cu o intrebare legata de papica. Ati dat pana acum la puiutii vostrri vreo mancarica pe baza de varza? nu ma refer ocazional, adica in sarmale, ci chiar mancare de varza, spre ex? sau alte preparate din varza? dar cu varza de Bruxelle, care nu pare asa grea...? Sa nu credeti ca vreau sa-i fac lui David neaparat, dar ma gandeam sa prepar pt noi si nu stiu daca sa-i dau si lui sau nu. La Craciun a mancat sarmalutze si nu a av ut probleme, dar eu stiu? voi ce ziceti?
Mami de Davidel bursucel (18.11.04)
eveline spune:
Dama eu sincera sa fiu inca nu i-am dat. Si nu i-am dat nimic din ce inseamna fasole, pastai, mazare s.a. care nu-mi vin in cap acum si care ar balona....nu m-am riscat din cauza ca Bia e mai sensibila un pic....nu tare tare dar nici nu fac experimente....mai astept pana la anul, ma gandeam eu.
Dar totusi cred ca e vorba de organismul fiecaruia....tu iti cunosti cel mai bine puiutul si stii ce-i prieste. Uite, de ex eu am o prietena a carei fetita e cu exact o saptamana mai mica decat Bianca. Ce nu mananca fata aia....de toate.....bea si fanta si tot felul de alte sucuri....si asta nu de azi de ieri....tin minte ca pe la 7 luni ii dadea sunca (eu nici nu ma gandeam pe vremea aia la asa ceva)....si fetita e bine mersi, n-are nika....si nu-mi mai vine in cap acum ce mai mananca asa mai altfel, ideea e ca ii da ORICE. Si arata super si e sanatoasa.
Ei, eu daca ii scap din greseala ceva Biancai care e mai "altfel", una doua se strica la burta....asa ca pana la urma, tot de organism e vorba, cred....caci totusi sunt destul de maruti puiutii ca sa guste de toate.
Parerea mea....
Ana si Bianca-iubita

fulguletz spune:
Daniela si gina
, mey, David nu a avut decat o fimoza de grad avansat (am tradus cuv cu cuv ce scria la el pe fisa)...Din fericire, operatzia a mers struna, la 7 dim eram in spital si la 8 jumate era deja operat, n-au fost complicatzii, el a suportat bine anestezia, cu exceptia faptului ca a vomat la 2 ore dupa ce s-a trezit, totul a fost ok. Noi am ales(decizia a fost mai mult a sotzului)- cand am fost intrebati de medic- sa nu ii taie toata pieleicica aia(asa cum e la evrei sau muslimi) ci sa il faca ca orice copil normal de varsta lui. Azi am fost la pediatra si a zis ca totul e ok, iar eu am observat o schimbare : nu i se mai umfla putzulica cand face pipi si face tot odata..pipi..vreau sa zic...
nu m-am exprimat prea academic, dar sper ca intelegi...
din ce ai scris tu, am inteles ca nu e voba de acelasi lucru cum a avut David...
aimeiutza...cum zici tu ca faci galustile alea cu unt? ca eu n-am pus niciodata unt la galusti ![]()
cuscra, tocmai vroiam sa intreb de tine...david e bine cu operatzia, saru-mana..mai nou, a inceput sa tuseasca dar bucurosi le-om duce toate...
va doresc si voua sa scapatzi cat mai repede de otite si alte belele ...
bobitzico, mai traiesti mey?
congelat si ditamai vlajganu' David (1 dec. 04)
GALA PURADEILOR NOSTRI
Bobita spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
bobitzico, mai traiesti mey?
congelat si ditamai vlajganu' David (1 dec. 04)
GALA PURADEILOR NOSTRI
"Cand tot ce ai e un ciocan, totul in jur iti pare cui"
Ei uite cum am simtit eu ca tie dor de mine
V-am citit, dar din comoditate nu am mai scris.
Amina merge singurica, o mai ia si in 4 labe, dar imi era frica ca nu o sa mearga decit pe la 2 ani
Mai nou, ne-am pricopsit cu ceva alergie, nu stiu sigur de la ce, poate Danone natural sau nu stiu ce, cert este ca e cam rau, adica are mai mult pe labute si se freaca noaptea. Avem 76 cm si vreo 10-11 kg. Cintam (pe limba pasareasca) si dansam toata ziua si noaptea. Mincam fara nazuri dar numai ce ne place si am trecut la lapte Brenac dar la punga si cu miere de albine adaugata.
Strigam dupa tati prin magazin "Mama mea, mama mea"
Am vazut ca aparusi cuscra, si ce ginere mare am.
Fulgule tre sa-l operezi pe David?
V-am pupat pe toate.
aime spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
aimeiutza...cum zici tu ca faci galustile alea cu unt? ca eu n-am pus niciodata unt la galusti
Intai
Davidutzu si ma bucur ca e bine. Micutzu de el, gata, s-au terminat belelele 
Galuste: nu e nimic special, da untul le da gust bun. Deci, galbenusul il frec cu o lingurita de unt (mai moale)pana iese ca o crema, pun putin-putin bicarbonat de sodiu, adaug gris, ca sa iasa de consistenta mai tarisoare si apoi albusul batut spuma. Daca se desfac la fiert, ca incerc una, mai adaug putintel gris. Si...gata...pofta buna.