Clubul moldovencelor de peste Prut (17)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Si eu am luat o vreme orez cu bobul lung, ce raminea intreg si separat dupa fierbere. Dar ne-am dat seama ca nu ne place asa fel de orez. Asa ca am trecut la cel cu bobul rotund. Uite, exact asa arata pachetul: http://b.foto.radikal.ru/0602/6bd68016e380.jpg . Ramine lipit dupa fierbere, e perfect si sa-l faci cu lapte, e delicios la gust.
Rodica, ala mai galben s-ar putea sa fi fost orez nedecorticat, care e cica mai sanatos, dar fierbe vreo 45 de minute, cam asa, am avut si eu din asta, dar nu prea ne-a impresionat.
Eu fierb orezul cam in proportia de 1 cana orez la 3 cani de apa. Cind il fac cu lapte, merge mai mult lichid: 4 cani.

Ma duc sa ma fac frumoasa mergem la o zi de nastere, revin seara tirziu.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazea spune:

Uite ca azi santeti obosite si nu prea vad activitate pe aici.
Abia am apucat si eu sa va citesc,Doamne ce de-ati povestit...
Eu sa nu credeti ca am stat m-a apucat si pe mine harnicia si am facut multee,dar pe cine intentionam sa-i invitam la noi au si ei oaspeti azi si inca niste prieteni nu i-am gasit acasa si cine se anuntase ca vine,a sunat ca nu poate si uite asa am sapap eu tot
Amedeo cand am scos de la frigider prajitura a srigat "Tot"=tort
"A MUTI ANI"=la multi ani! el bietul stie ca daca-i tort e anivesare
Lucia am facut si eu "Tigru" e cam micut in sensul ca nu a crescut asa frumos ca al tau,dar am folosit o tava mai mare si asa mi-a iesit mie cam micut.
Azi am facut si placinte cu branza,dar gata nu mai fac nimic,mai ales ca si aragazul l-am vandut asa ca trebue sa-l curat si STOP cu mancarurile.
La noi iar s-a racit si e cam urat afara,dar Amedeo nu ma lasa fara sa ma scoata de 2 ori pe zi afara.
Azi am scapat a fost cu tati si i-a facut niste nervia vrut niste pufuleti de la magazin colorati(niste prostii) si nu a vrut sa-i cumpere i-a luat altceva.vai ce scandal era s-a trintit cand a ajuns acasa pe jos....sa vada si ei(tatii) ce nervi ne fac odraslele astea scumpe
Davina te cred prin ce treci cu ratonii aia,eu stau la ultimul etaj e construit blocul ceva gen mansarda,adica am tavan numai din rigips si noi avem PORUMBEI(nu sant ai nostri asa au venit,Doamne acum e luna lor de iubiresa nu va spun ce zgomot fac (Hur-hur-hur)de draga dimineata ma trezesc asa-i cert.
Balbinace bine de tine ca mergi la zi de nastere asa asi vrea si eu sa ma duc undeva..
De fapt am fost sambata trecuta la o pizzarie asa bine m-am simtit a fost super.
Va las o sa mai incerc sa trec pe aici in limita timpului disponibil,dar de citit tot va citesc nu ma las.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazea spune:

Cu asa ceva mi-am ocupat eu ieri timpul:
Chec "Tigru"
Tigru si Prajitura

Aici cea mai buna prajiturica e de fapt ciresica de pe tort:
Cumintelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

'neata
Lucia si Doroti ma primiti si pe mine in clubul celor cu pofte de cumparaturi?
Am incercat sa pun pozele de acasa, dar deoarece e dial-up - i gave it up... Asa ca va mai tin in suspans... Atetie: raport cu realizarile din we:):
1. tort cu brinza nemtesc
2. tigrishor
3. foitaj cu brinza
4. pireu cu bucatele pane de peste [pofticios]
toate au iesit super gustoase, dar trebuia sa fac portie dubla de tigrishor, ca se termina prea repede.... Si n-am apucat sa inteleg multe din el...
Nati, scrie cum ti-a reusit desertul care vroiai sa-l faci.
o zi cit mai reusita

lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

Buna fetelor.
In sfirsit s-a incarcat si la mine forumu. Imi dadea ca nu gaseste asa ceva.
Hai sa trec si eu la raport.
Simbata am stat acasa si ca o gospodina am facut si eu tugrul, am pus o forma foarte mare si sa cam insirat, dar a crescut bine, s lea placut la toata casa.Poze nu am facut ca nu-mi placea cum arata.
Am mai incercat o reteta de piept de pui in stil marocan.Pot sa zic ca nu mia lacut deloc pentru ca era acolo ca ingredient Chimen, eu nestiind cum e la gust am pus, si nu mia placut, sa vedeti cum alegeam fiecare bucatica de carne de chimenu cela.Dupa asta mia trecut inspiratia.Eri mam primblat toata ziua si seara am mai fost si in ospetie.Am vazut o dragalasa de fetita de 2luni, ca nu mai am rabdare sa o vad pe a mea.
Am vazut poza cu Amedeo!!!Se poate sa ne inscrim in rindurile petitoarelor?E asa de fumusel ca-ti vine sa-l maninci!!!!
Eu mai merg si miine la servici si dupa asta stau acasa!!!
Adica nu acasa da nu mai venim la servici.Miercuri ne ducem la tanti doctorita sa ne spuna ce mai face bb, sa ne masoare si sa ne cintareasca, desigur ca nu acapam fara proba de singe si urina!!!!
Va pup si sa aveti o zi buna!!!

doroti_5 28+ si Natalita-Elena
evolutia bebe
foto mami pina la bb si dupa

Mergi la inceput

Buna,

Cornelia, bravo, ce harnicuta ai fost! Ce impresii ai despre tortul cu brinza? Ai avut ceva dificultati in timpul procesului de preparare?
Vad ca tigrul a fost foarte popular in acest week-end, ar trebui sa-l fac si eu, nu l-am mai facut demuuuult.

Iaca si tortul cu care i-am servit pe Lilia, Vali si Amelia: http://community.webshots.com/photo/496085899/2064129640080823175nAGNOW (dupa www.citykitchen.ru/forum/index.php?s=a9d39fe8bad38957a6e1492ba142c144&showtopic=393&st=100&p=52313#entry52313" target="_blank">aceasta reteta)
Am folosit pe post de crema iaurt de fructe in care am taiat prune uscate. A fost chiar bun la gust, nu foarte dulce, cu o tenta acrisoara. Si se face foarte usor si repede. In mod sigur o sa mai fac.

------------------
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

salutare
Doroti, nu ai putut intra pentru ca a avut DC probleme. Si acuma merge destul de greu.

Cornelia, iti zic eu ce desert a facut Natalia, pentru ca musafirii am fost noi si am papat din el. A facut un tort cu prune delicios. Neobisnuit la gust dar foarte foarte bun. Si a mai facut Natalia niste trufe de ciocolata superbune, din care nu ma mai opream de mancat.
Am mai mancat si niste cartofi cu ciuperci si pui la cuptor dupa care te lingeai pe buze( mai ales spre deliciul lui Vali caruia ii plac mult cartofii sub orice forma)

Amelia s-a simtit si ea foarte bine in musafirie. Puteti vedea si aici ce relaxata era. Vladut mi s-a parut ca a crescut mult in inaltime de cand nu l-am vazut. Si eu un baietel foaaaarte inteligent, stie de toate. La inceput se rusina de Amelia, dar pe urma ca in toata cazurile cand se intalnesc copiii mici se certau pe jucarii. Amelia i-a mancat creionale din ceara ( Musca din ele de zici ca manca bomboane).
Aaa, am vazut si opera de pe perete a lui Vlad. Poate se ascunde vre-un Picasso in el, cine stie

Intr-un cuvant ne-am simtit foarte bine ca intotdeauna cand ne intilnim cu familia Negara

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Hai ca pana sa scriu eu a scris si Natalia . In acelas timp.

Da, tortul era un pic acrisor. Dar mie mi-a placut mult asa. Probabil celor care le plac deserturile foarte dulci nu le-ar fi placut asa mult, dar mie mi-a placut mult-mult.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

'nemtescu a iesit f gustos, insa as fi preferat sa fie mai gros stratul de baza de aluat, la mine parca nici un mm nu a avut grosime... si e f gustos acest strat... Am pus praf de puding de capsuni si a avut o tenta rozovie in loc de culoarea brinzei .
ai nimerit in tinta, Nati, eu ador prunele uscate. Mi-ai dat o ideie f buna cu iaurt si prune

lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much.
William Dempster Hoard

Mergi la inceput

Cornelia, e chiar ciudat ca ti-a iesit stratul de aluat asa subtire, mie imi iese de minim 5 mm, si asta intr-o forma destul de mare, de 28 cm. In ce forma ai facut tu? Ai intins aluatul pe pereti pina sus? (eu fac margini de circa 3 cm inaltime). Daca crezi ca e cazul data viitoare, poti sa faci mai mult aluat, sa fie stratul mai gros.

Am uitat sa zic ca am facut si trufe, dar deja a scris Lilia. Le-am facut special pentru ea, ca e amatoare de ciocolata, dat fiind faptul ca tortul era fara cioco. Normal ca nu doar Lilia a mincat trufe, si-au bagat si altii gherutele prin ele.

------------------
Numai bine,

Mergi la inceput