Clubul moldovencelor de peste Prut (17)
Raspunsuri - Pagina 9
alinkav spune:
Lucia, vreau si eu reteta la tort de ciocolata si biscuiti cu cocos!!!!
Mi-a iesit checul tare bun, de altfel nici nu-l mai am!A venit ieri sotul acasa si azi dimineata am constatat ca nu mai e!Ieri pe la 6 seara am luat un medicament, un sirop, care a fost candva prescris lui Alex, ptr gat/tuse. In fine, am luat o lingura mica, si cam in juma de ora-45 min, parca eram sedata, nu ma tineam pe picioare, mi se inchideau ochii, la care mi-am facut patul(era ora 19.30) si m-am culcat. Alex se plimia prin casa, sotul inca nu venise. Am vazut cum am putut preselectia ptr eurovision si cum am adormit nu mai stiu!
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Balbina spune:
Neata, fetele,
Cum zicea si Alinka, la noi e timp urit afara. De fapt a nins, dar in doua cu ploaie, si mai bate si vintul, brrrr, intr-un cuvint, e urit.
Diseara mergem la o zi de nastere unde vor fi si citiva copii, o sa aiba Vlad cu cine se juca pe acolo.
Vreau sa fac un tort pentru musafirii nostri de duminica, daca imi iese bun si frumos, o sa fac si poze.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
MamaElei spune:
Neata!
Si la noi a cam mohorit, as mai fi dormit vreo4-5 ore, dar copilu' mi-a dat trezirea ca de obicei, la 9,15.
Nati, spor la facut tort!
Alina, vai da'ce medicament e asta, de asa efect sedativ are? Si la Alex a avut acelasi efect? Sper ca esti bine!
Rodica si PAULA (02.09.04)
Lucia_B spune:
Buna dragelor
Imi pare foarte rau ca aveti parte de un timp urit, la noi e bun.
Alina - wow cw medicament batsos , azi cum te simti?
am postat in capitolul trecut receta biscuitelor, dar ca sa nu cauti o mai pun odata:
Biscuiti cu „zguscionca” si fulgi de cocos
- 100 gr - unt
- 3/4 pahar - zahar
- 1 ou + 1 galbenus
- 1 pahar faina
- 1 pahar +1/4 pahar (cornstarch) crohmal de porumb
- 1 lingurita (baking powder) praf de copt
- putina vanilie sau suc de lamie
mod preparare:
1. se amesteca untul cubulete si zaharul cu mixerul, se adauga oul, galbenusul si se zbate totul bine.
2. se amesteca toate ingredientele uscate (faina, crohmalul, baking powder, vanilia)
3. impreunezi masa primita din punctul 1 cu masa din punctul 2
Intinzi turta 1/2 cm, tai cercuri sau patratele (vezi si tu ce forma le dai) si le pui la copt pe o tava unsa cu ulei la temp de 180C pina la fund capata o culoare slab cafenie.
Cind sunt coapte le inclei (unesti) cu partile cafenii una inspre alta cu crema din „zguscionka”. Le mozolesti prin parti cu crema si le tavalesti ptin strusca de cocos.
======================================
Chocolate cake
1.
- 3/4 pahar zahar
- 3/4 pahar cacao
- 3/4 pahar lapte
impreunezi totul si incalzesti la foc mic intre timp ce amesteci, pina cind se obtine o consistenta mai deasa. Nu trebuie de adus pina la clocot! Dupa ce se indeseste lasi sa se raceasca.
2.
- 3/4 pahar unt topit
- 1 pahar zahar
- 2 oua
- 1 galbenus
amesteci bine totul
3.
- 1 lingurita soda bicarbinat
- 1 lingura mare de apa calda
amesteci bine si adaogi la compozitia din punctul 1.
4.
amesteci:
- 2+1/4 pahar faina
- 1/2 lingurita "baking powder"
dupa care adaogi la compozitia din punctul 2. Peurma treptat adaogi si compozitia din punctul 1.
5. Se coace intr-o tava unsa cu unt si presurata bine cu faina la 175C. Se verifica cind e gata infingind chibritul in torta
===========================================
Natalia - petrecere placuta si spor in bucatarie .
Rodica - tot cu mama esti? te invidiez .
un week end placut si numai bine .
-------------------------------
ce mari suntem
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
MamaElei spune:
Lucia, mama vine pe vreo 2 ore, ca s-o scoata la plimbare pe Paula, ca are casa ei cu 3 copii (sora-mea, tata, bunica)
Davina, pe unde esti? Te lupti cu juvinele?
Gazea, mai da un semn!
Trebuie sa ma apuc de curatenie, ca-mi vine sotul, dar sufer de boala aia crunta, stiti voi care, gata s-a terminat kaiful!
alinkav spune:
Hello hello!!!!
Iaca azi sunt bine, de m-a apucat harnicia!Am facut pelimeni, si m-am apucat sa fac din nou checul "tigru". Astept sa vine sotul acasa, sa pun la fiert prima portie de pelimeshki!!!De data asta am facut foarte repede, nici nu ma asteptam, si cu ocazia asta mi-am luat "sucitorul", sper ca l-am botezat bine!
A, medicamentul se numeste "Keto-gal".Mda, m-am uitat pe hartiuta si are ca efecte secundare somnolenta, sedarea etc. Dar nu tin minte ca Alex sa adoarma de la el, strano........
Bine, ma duc sa continui cu checul, ca am lasat untul topit sa se raceasca oleaca!
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Balbina spune:
Hello,
Daca tot ne laudam cu mincarurile, hai s-o fac si eu.
Azi am gatit ceva pe fuga, ca vreau sa plec in oras, cit e "bona" (adica tati) acasa: fisii de piept de pui trecute prin ou batut si prajite + garnitura de orez. Am gasit recent un orez asa de bun, fiert simplu in apa cu sare si unt il poti minca direct cu lingura din ceaun.
Ok, am fugit, pa paaa...
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
MamaElei spune:
Nati, imi ploua in gura! Eu mai trec fileu si prin susan
Iar in privinta orezul, nicicum nu pot gasi unul pe placul meu. Ultima data am cumparat din Metro, e mai galben ca de obicei, dar fierbe foooaarte greu. Sau poate eu nu ma stiu...
Pofta buna!!!
Lucia_B spune:
Da eu azi am facut o supa cu cartofi topsitsi, chiperi si bostanei. cind a fost supa gata i-am adaugat un ou zbatut si multa verdeata (patrujel/marar)
Rodica - nu stiu cum e orezul la Natalia, insa eu cumpar din asta subtire si lung, nu alb ci aproape straveziu. fierbe repede si ramine intreg.
apropo, eu nu-l fierb pina la urma si nici in proportii nustiu carecu apa. pun o ciasca de orez intr-o cratita pe jumate cu apa, cind e aproape gata sting focul, adaug apa rece (intr-un fel il clatesc) si scot orezul cu drushleacul.
Pofta-pofta
-------------------------------
ce mari suntem
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)