Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

ma bucur ca v-au amuzat aventurile noastre de aseara ...

gandacel - eu inca sper ca nu ii va curge sange deloc; avand in vedere ca poate a mostenit tipul meu de piele, si ca de el se "ocupa" tot tati, care e baiat finutz, poate are sanse si el sa scape usor ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

La multi ani sarbatoritilor zilei!!!!!!!!!!!!!!! Sa cresteti mari, sanatosi si frumosi!

Fetelor, eu sunt suparata rau! V-am mai spus eu ca domnisoara mea are o iritatie pe fata ... e, intre timp s-a intins peste toata fata si e ca o crusta subtirica, care se simte aspra la mana! Nu mai pot de suparare - doctorita mea imi spune sa o las ca-i trece ! Iar noi avem sambata viitoare botezul si vrem sa fim frumusele!!!!!!!!!!!!!! Mie mi-e cam teama sa nu fie vreo alergie si sa o las asa si sa capete vreo sensibilitate pentru toata viata! Ma gandeam sa nu fie de la detergent, dar daca ar fi cred ca s-ar irita pe tot corpul ca fata nu intra asa de mult in contact cu hainutele! Dar astazi ma duc la doctorita si daca nu sunt multumita de cum abordeaza problema, ma duc la dermatolog!

Pupicei,

Camelia & Daria

DARIA
http://b1.lilypie.com/9BDXp2.png

Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)

"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chapin ~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

cu decalotatul: la noi l-a performat complet dr. pediatru intr-o singura sedinta cu sange si plans, acum 2 luni. nu are nici o problema de atunci. la baie, cand imi aduc aminte, mai indes si eu putin pielita sa iasa putzica la lumina, respectiv apa, in caz ca au mai intrat mizerii pe acolo.

bb alinus, nici eu nu sunt adepta diversificarii acum. dupa cum spunea Badiu (adept al nasterii naturale) ca e cel mai bine cum a lasat natura, daca o mama poate alapta pana la un an inseamna ca bebelusii au nevoie de lapte pana atunci. Nu inseamna, in mod extrem, ca tb sa manance numai lapte pana atunci, dar mie imi pare f. clar ca sistemul digestiv la 3 luni nu e pregatit inca de alte alimente. vezi cazurile in care bebelusii elimina sucul sau pulpa cum au inghitit-o, ori tocmai asta avertizeaza medicii ca daca elimina in pampers alimentul inseamna ca sist. digestiv nu e inca pregatit sa prelucreze asa ceva. vroiam sa-i spun si inei acelasi lucru. vad ca e hotarata sa o serveasca pe nora-mea cu sucuri:) ina, am inteles ca ai exemplul pozitiv al mamei care v-a diversificat devreme si sunteti sanatosi, dar poate pufuleata nu e pregatita.. sa nu te superi ca-ti dau sfatul asta, sper ca nu ma bag mai mult decat trebuie, dar eu sunt asa convinsa ca trebuie dupa 4-5 luni incat ma ingrijorez de fiecare bebe de aici diversificat mai inainte:)
stiu ca sunteti mai multe care v-ati apucat de diversificare, sa nu va suparati rau pe mine, dar am citit tot ce-am prins despre asta si sunt 100% convinsa ca tb. mai tarziu. un alt argument este si nevoia mare de calciu a bebelusului, ori daca ajungeti sa inlocuiti o masa de lapte cu una de suc pe zi, din start scade cantitatea de calciu administrata, chiar daca fructele au o anume cant. de calciu (si portocala are!) ea este insuficienta sau oricum net inferioara laptelui.
gata, acu' injurati-ma!

cu legatura la subiectul dezvoltat, am cumparat borcanase hipp sa vad (pt. viitor) despre ce e vorba. ala cu morcovi piure l-am aruncat! Doamne, ce gust au! se simte clar prelucrarea si paraprelucrarea! pacat, ca mi-ar fi fost de folos la lene si la deplasari, dar prea nu seamana gustul cu ala de piure natural de morcovi, asa ca sunt suspicioasa si la borcanasele astea...

dordia, si noi ne inecam cu saliva.

ripley, ce bine ca am vazut ca mai exista bebelusi care nu stau pe burta. ma ingrijoram ce are ca nu vrea deloc, urla ca din gura de sarpe, pe burta.

eu nu folosesc betisoarele de urechi caci este foarte greu sa stergi intr-o urechiusa asa mititica fara sa-i impingi ceara mai rau si astfel sa faca dop de ceara. sterg cu prosopul putin. am vazut ca daca ii intra apa in urechi (se cam agita in cada) urmarea este ca produce urechea mai multa ceara pentru protectie. si ceara aia i-o iau cu mare grija sa nu i-o infund mai rau si nu iau toata ceara, asta e foarte, foarte important, nu curatati urechea luna! putina ceara are rol de protectie, poate face infectii daca , curatati prea bine (stiu cazuri)

maria-alexia, daca vei baga vreun instrument sub unghiuta sa cureti frecvent, urmarea va fi ca se va largi spatiul acela foarte repede si in consecinta, vor intra si mai multe scame (pe verificate). multumeste-te cu dusul sub unghiute seara.

si acum jurnalul: poetul isi duce picioarele la gura! cred ca asa ii vine inspiratia, cu cracii in sus! si el e rau de somn. pe de o parte nu vrea sa doarma, plange ca sa stai cu el sa te joci ziua, pe de alta parte daca te joci o ora p-orma plange ca e obosit, se freaca de cearceafuri, la ochi etc, dar nu adoarme. foarte greu reusim daca l-a apucat deja maraiala de oboseala...
ma duc in contul comun sa vad pozele nora-mii.

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Maama trebuie sa purced si eu la decalotat calumea ca la noi nu a iesit inca caputul si...tot ce se poate sa ajungem la dr. O sa incep de la urmatoarea schimbare de pampers.

Chiar voi de cate ori schimbati copilul pe zi? eu il schimb pe la 10-11 daca nu face kk pana atunci,pe la 16.00 si pe la 11.00 la baita. Are o piele asa de fina si fara nici o problema incat nu vad sensul sa il schimb mai des! deci cam de 3 ori / zi

In legatura cu diversificarea...eu ii dau 100 ml de suc de fructe intre mese. In nici un caz nu ii inlocuiesc o masa! de inlocuit o masa poate dupa 5 luni, pana atunci ii dau supliment!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Subscriu 100% cu cele afirmate de Anda referitor la diversificare.Ce-i, femeilor, cu graba asta pe capul vostru? Ce, nu mai au astia micii cand sa guste suc de fructe si cereale? Daca le bulitzi stomacelele e mai bine? Daca atatzia medici recomanda diversificarea dupa 4 luni jumate', inseamna ca au facut destul studii referitoare la efectele nefaste ce pot aparea. Chiar e cazul sa le ignoram pe toate si sa actionam conform propiilor instincte? Io una n-am asha incredere in instinctele mele, mai ales ca n-am mai crescut o slehta de copii ca sa stiu exact ce se va intampla cu ei peste ani si ani. Efectele diversificarii precoce se vad pe termen lung asha ca nu va ganditi ca daca nu pateshte bebe nimic de la o zi la alta inseamna ca totu-i in regula.
Eu una mai devreme de 5 luni jumate, chiar 6, nu incep diversificarea.
In alta ordine de idei, io cam am probleme cu laptele. De vreo 2 zile am sanii moi iar Dara mananca-n doru' lelii: se joaca cu sfarcu', rāde, vorbeshte cu mine, scoate tzata din gura din 2 in 2 secunde....ce mai, ma dispera. Nu stiu daca face asta fiindca e mai putin lapte in sān sau pur si simplu nu-i prea e foame. M-am apucat si eu de ceea ce urasc mai mult: proba suptului. Vad ca la ultima masa a luat 140 gr. Sper sa fi fost asha si sa nu fie eroare de cantar. Cam cat ar trebui sa manance la o masa, acu' ca face 3 luni peste 1 saptamana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Gabitaco- io i-am dat Ca Pharco in luna a 2-a si acuma, in a treia. Doctorul mi-a zis ca trebuia doar in cele pare: 2, 4, 6, 8, deci din 2 in 2 luni. Amu asta e. oricum, ii dau si luna viiotare. 10 zile pe luna. Cu linguritza.

Mara- evident ca intra apa in urechi. Dar nu-i bai! Dupa baita o sterg frumusel cu prosopelul, apoi cu betisor cu protectie si gata! Nu imping tare ianuntru, dar vorba lui Ripley, ceva-ceva ceara tot ramane, ca mai tot elimina in cursul zilei. Deci e OK, Pe Sarah nu o deranjeaza treaba cu curatatul urechilor, in schimb la unghii e mai problematic, ca atuncea o gaseste studiatul mainilor, cand vreau io sa ile tai - unghiutele. Dar pana la urma ne decurcam si cu asta.

Subscriu la cele asa de eroic prezentate de Anda si Lordra!
Noi suculet de pe la 4 luni jumate. Supa de legume dupa 5, 5 jumate.

Please, raspundeti-mi si mie cu biscuitii, cine stie!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

buna fetelor

Am intrrat numai nitel sa va spun ca azi am fost la cantarit si sunt suparata rau de tot. Vladut a luat numai 300 gr luna aceasta....am plans de numai pot...ori nu a fost cantarul reglat, ori nu stiu ce sa zzic....
Pupici la toate si ma duc la treaba

Plus ca ma mai cert si cu barbatul...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Joy, nu fi suparata! Banuiesc ca l-ai cantarit la acelasi cantar, nu? Daca da, mai incearca peste o saptamana, sa vezi ce s-a mai intamplat. Nu te speria asa repede, mai ales daca copilul pare sa se simta bine. Pediatrul ce a spus?

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Gandecel, cica este ok, este vioi avtiv, au stat de vorba l-a ascultat...tot tacamul dar mi se pare prea putin...
Si mai ales ca am probleme cu el cu mancatul.....Dr cica este ok ca se regleaza ca mai creste si nu este obligatoriu sa manance la 3 ore...bla bla bla
Nu m asteptam sa ia tot 1kg si ceva, dar nici 300gr.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

buna! era sa zic neata, ca e prima oara cand scriu azi!
Gabi lasa, fata, copilul in pace!!!! Si Ilinca mananca putin, dar daca ia in greutate cat trebuie, ce sa-i fac? Asta e metabolismul ei. De fapt, seamana cu neamul meu care e slabanog, dar haleste tot.

Apropo, azi am constatat ca Ilinca a recuperat toate gramele pierdute pe eperioada bolii - are 5,600 kg

Fetelor, ati avut dreptate: este criza de Galactogil! Am intrebat la Sensiblu (unde nesimtitii il vand cu 490.000 lei) si la Helpnet. Cica nu se gaseste momentan.

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput