Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 13
ioana_77 spune:
Pisi, merci pt raspuns. Ma gandeam si eu la dormitul in pat cu noi, normal, dar ma intrebam dk nu se invata asa. Maria doarme in patutul ei, rareori mai pisc eu cate o ora de somn cu ea in patul nostru.
Toata lumea da calciu la bebe? Ca mie dr mi-a zis sa nu-i dam deocamdata, bine, asta era la controlul de doua luni. Poate ne recomanda si noua saptamana viitoare! Maria papa numai de la san, poate conteaza cum e alimentat copilul, nu?
Si apropos de papat si program de noapte. Cred ca sunt singura de-aici care nu am program la asa ceva. Adica papam cand ne este foame, asta inseamna si doua si trei si patru ore. Iar noaptea obligatoriu ne trezim de doua ori, dar nu ma deranjeaza. Ma gandeam ca si-o face singurica program cand o vrea.
Cantarul meu nu arata ce vreau eu, adik mi se pare ca in doua saptamani a luat pana in 300g, apoi mi s-a parut ca in trei zile nu s-a miscat acul. E drept, nici Maria nu se omoara cu mancatul, dar nici de foame nu plange. Abia astept sa mergem la dr; are cantar electronic si am increde in el!
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
mara95 spune:
Pisi si Ripley cate un
la fiecare.
Ripley, e cam greu sa o gasesc intr-o dispozitie mai buna, ea da tot timpul din maini de parca dirijeaza circulatia, iar cand se prinde ca umblu la urechiusa isi plimba capul dintr-o parte in alta continuu.Pana la urma reusesc eu!
Pisi, ea e alaptata la san exclusiv.
dienuta, e probabil DC dpv nociv, dar si util, ca eu am invatat multe lucruri bune de aici. Soacra mea pot spune ca e o adevarata mama pentru noi, are cele mai bune intentii, dar face lucrurile asa cum stie.
maria_alexia spune:
Eu am reusit pana la urma sa-i curat urechiusele lui bebe doar cu vata rasucita. Dar adevarata performanta e la nasuc, cu acelasi "instrument", doar ca muiat in ser fiziologic! ![]()
Insa avem alta problemutza: bebe a acumulat scame sub unghiute! I le tai destul de scurt, dar tot mai ramane ceva spatiu sub partea libera a unghiei, si acolo s-au gasit si scamele sa se acumuleze. N-am nici o idee cu ce sa i le curat, mi-e teama sa-i bag lopetele de metal pe-acolo - o miscare gresita si stiu ce durere urmeaza
. Alte idei, pls ?
Noi avem botezul duminica si-mi pare tare rau ca acum s-a gasit si vremea sa raceasca... Mi-am tot batut capul cu ce sa-l imbrac la biserica, am vizionat pozele voastre pentru inspiratie, sunt niste draguti printii si printesele voastre! Si m-am enervat ca n-am gasit deloc in magazine ce vroiam, asta e... 
Cred ca o sa fiu tare stresata de tot evenimentul si mai ales de scufundare
.
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
dienutagraviduta spune:
episodul "putza" de aseara : ne-a pus doctorita sa ii dam dupa baita cu vitamina a la puta, si sa incercam sa ii marim orificiul incet incet; chestie pe care o si faceam, dar cu nu prea mare spor; adica era gaurica cam cu un mm mai mare decat la inceput.
doctorita s-a uitat si a zis ca nu-i nimic, il ducem pe la 1 an sa-l decaloteze la alt doctor; si eu i-am zis ca nu se atinge nimeni de puta lui fi-miu, ca o se se decaloteze ea in ce trebuie cand o sa trebuiasca, si e problema lui ... pediatra a zis ca e onorabila intentia mea, dar e mai bine sa "ne ocupam " de ea de acum, sa n-avem alte belele ...
asa ca aseara ne-am ocupat mai serios; si n-am reusit mare lucru, decat sa obtin o mikutza erectie ... dan cica : "stai sa incerc eu, ca tie iti aluneca mana de la vitamina a"; zic "bine, dar ai grija ca daca il doare cumva, o b...esti tu cu mine, da rau de tot, si fara vitamina a ..."
si se apuca omul de treba , se vede ca avea experienta mai frate; am reusit sa dublam diametru - el cu lucru manual si eu cu privitul - si lucuta n-a scos un sunet, deci nu l-a durut !!!
la sfarsit dan cika - "auzi , daca plange maine si n-are nimic, a facut pisu si il ustura; sa-i pui puta in apa calduta !!!"
mara95 spune:
Dienuta, mersi si tie pentru raspuns.
Maria, noi am facut botezul acasa, desi as fi vrut la biserica, dar din cauza frigului am ales asa.Saptamana trecuta, cand l-am facut noi, a fost frumos ,dar deja stbilisem totul.
Eu pentru nas folosesc pansament steril, dupa ce i-am pus inainte ser.
pisi-si-boscu spune:
Dienutza, nebuno, am ras cu lacrimi, si nu pot sa-ti spun ce greu mi-a fost pt ca sunt un pic racita si imi curg lacrimi si din ochi si din nas...
Mizeria de sub unghiute iese la baita sau daca nu, imediat dupa, incearca cu un varf subtire, dar netaios ( cum ar fi urechiel unui ac mare ). Delicat, cu rabdare, nu ai cum sa il ranesti. Mi-amintesc ca la primele taieturi de unghiute i-am taiat si o pielita si i-a dat sangele, nu a plans, dar am plans si eu si ta'su vreo ora, intai de mila, pe urma de scandalul pe care l-am facut...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
Gandacel spune:
ioana_77, ai dreptate, isi face singura programul, poti sta linistita!
fetele, m-ati linistit de tot! Bebeul meu n-are otita, e foarte vesel, cu tot cu apa in urechi si nu face urat cand ii umblu cu betisoarele sa-l sterg... De plans, nu mai plange nici de foame, v-am mai zis! Suntem o familie fericitaaaaaa!
Dienutza, trebuia sa-mi zici, mai, ca aveti probleme cu decalotatul. Ca la noi a fost dezastru! Eu una nici nu-i gasesc putzica! Tati l-a decalotat, ca el stie cum. Si n-a zis nici pss, desi prima oara a curs putin sange. Ii venea lui tati sa planga... Iar dupa aceea, pana a fost rezultatul constant, a facut-o in fiecare seara, o perioada. Ii crapase pielea din jur, ca a trecut putzica cu diametrul mai mare prin orificiul ala mic.
Noi il stergem cu rivanol si ii picuram o picaturica acolo, apoi ii trecem din nou "caciula" peste "cap". Intelegi tu... Acum o face o data la doua seri si arata ok, iar dr. a fost foarte multumita de cum arata.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
ioana_77 spune:
Maria_Alexia - nu te mai stresa cu botezul. Noi am botezat-o pe Maria in perioada in care erau frigurile alea de -20 grade si toata lumea ma acuza ca vreau sa omor copilul....adik ca vreau botez la biserica. Si numai bine ca in ziua cu pricina s-a incalzit brusc si a fost splendid. Si de ce, ma rog, sa te stresezi la bagatul in cristelnitza? Ca doar nu e primul care pateste asa ceva! SI la noi la botez mi-a atras atentia o matusha...sa nu ma reped dupa copil cand il baga in apa! Nici chiar asa!
Dienutza am murit de ras...
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
pischi2003 spune:
salutare
mai, da' ma speriati cu decalotarile astea, bine ca n-am baietel ca nush ce faceam 
noi ieri am iesit putintel afara da' azi e frigut si stam cumintele.
Ioana si noi am luat in 3 sapt. 400 gr. Asa a fost si seria de 3 saptamani de dinainte. Acu' nush ce sa cred. Ieri tipa de parca murea de foame, i-am pus laptic (de-al meu din seara dinainte) si a baut doar 20 ml. Pai foame-i asta?????!!!!!!!!! Doctorita a zis ca luam bine in greutate..... O mai duc, de n-o fi prea frig, pe 1 martie, cand face 3 luni, la cantar la pediatra.
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)