Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 12
gabitaco spune:
mai tetelor, cred ca am gasit cauza.... fetei nu ii placea tetina.A venit mama la mine si dupa lupte indelungi am hotarat ca daca nu vrea sa pape sa ii dam ceai. Tragea din bibe de nu-ti venea sa crezi, deci ii era foame. Ii dadeam lapte -nu( i-am cumparat tetina de la nuk)nimic. Mama a zis sa ii schimb capacele cu tetine de la ceai la lapte si surpriza- fata a ras 110 ml de laptic si daca ar mai fi fost

. La ceai aveam o tetina destul de naspa- de aia de la biberoane Baby Nova. Si acum fata doarme fericita.O sa vedem daca mai merge treaba si la urmatoarea masa.
Voi mai dati Ca Farco la bebe? Tre sa ii dau cate 10 zile in fiecare luna?
gabitaco si
Mateea Ioana
pisi-si-boscu spune:
Mara, stai linistita, ca doar nu e vina ta. Mai ales ca din asta a rezultat o postare frumoasa si utila...
Stii ce ma deranjeaza? Sunt o groaza de doctori ( generalistii mai ales ) care ne iau pe noi mamicile de prostute si ne dau explicatii de 2 lei, asa sa scape de noi. Am auzit chestia asta cu apa in urechi de la un tumai doctorul, dupa care i-am explicat EU ce mi s-a spus de catre un ORL-ist ff bun care l-a vazut pe fiu-meu in fazelele lui multiple de otitar profesionist. Mi-a zis ca da, asa e, numai ca eu nu sunt de specialitate si de obicei ei vor sa explice in asa fel incat mamicile sa inteleaga. De parca eu n-am facut anatomie si nu stiu ce e in ureche si n-am auzit niciodata de otite !!! Ma rog. Poate de aceea se prolifereaza fel de fel de mituri si prostii...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
mara95 spune:
Ripley, iti dai seama cu ce precautii o spal pe cap din cauza asta.De fapt, prima baita i-a facut-o soacra mea si de la ea am preluat totul.Incerc sa invat de la altii, bune , rele nu am de unde stii!Spalatul urechilor e o adevarata aventura.Dr mi-a recomandat numai cu vata roluita, eu am incercat cu un betisor si pentru ca ea se tot foieste am renuntat.Plus ca nu sta locului o clipa, iar cand doarme, nu incercam pentru ca o trezim.Si asa avem un cerc vicios.Voi cum reusiti sa le curatati urechiusele ?
pisi-si-boscu spune:
Mara, noi ne-am facut un obicei: dupa baita, in ordinea asta ( o respectam de 5 ani !!!! ), pijama, uscat cu foenul, curatat urechi, taiat unghiute d doua ori pe sapt. Tati face gargara sa fie copilul atent la altceva, si mami executa.
Cu urechile, fiu-meu e chiar obisnuit acum, vine cateodata cand il manaca urechea cu betisorul sa il curat.
Si fara grija, nici nu te poti duce f adanc sa il ranesti ( daca esti atenta, binenteles ) si nici nu o sa ramana acolo firisoare din vata, sunt bine roluite si de la apa firele rebele se lipesc pe betisor.
mara95 spune:
Pisi,
Fata mea are 2 luni jumatate.Pot sa folosesc marsupiul?
Dr mi-a spus ieri la control ca are un inceput de rahitism.Spune ca are o crestere mai rapida.Recunosc ca mi se intampla cateodata sa uit sa-i dau vigantolul, iar calciul i-l dadam cu greu ,ca nu mai vrea biberonul.Acum incercam cu lingurita.
pisi-si-boscu spune:
Mara, copilul tau e alaptat la san sau cu formula?
ioana_77 spune:
Am pus album nou la pozele noastre!
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
pisi-si-boscu spune:
Mara, copii nu sunt unul ca celalalt. Si eu am primit la un moment dat "rezolutia" asta, cu rahitismul, mi-a zis ca s-ar putea sa avem probleme pt ca el creste foarte repede si nu asimileaza calciul pe masura ce il "consuma" . Eu nu i-am dat vigantol decat 2 luni, dupa aceea am uitat pur si simplu vreo 2 saptamani ( imi cazuse dupa patutul lui bb si daca n-am vazut sticluta, pur si simplu am uitat !!! ) si cand mi-a zis doctorita chestia asta cu rahitismul am intrat in pamant. Mi-a zis sa ii suplimentez masa oricum, pentru ca el era f mare si nesatul si in plus sa il umplu de vitamine ( oricum el sugea 1/2 bibe de suc de 2 ori pe zi ) si sa ii dau calciu. Mi-a dat o chestie lesioasa, cred ca ala de la Pharco, dulce dar gretoasa, pe care i-am amestecat-o in ceai. Si cu el bea ceai cu chimen si anason care oricum e puternic aromat, nu il mai simtea cine stie ce.
UN pic mai mare, dar uite ca nu stiu, tot pediatra iti poate confirma varsta, i-am dizolvat in lapte calciu lactic - e minunat, nu se simte deloc, efecte garantate. Dar nu mai stiu de pe la ce varsta i-am dat. Si nici n-am notat nicaieri...
Morgano spune:
Mara, mi-a luat-o pisi inainte :)) asa ceva scriam si eu. Ai 2 variante: 1. o prinzi in dispozitie mai moale cand nu e agitata si sta cuminte, sau 2. ii distragi atentia fie cu tati, vreo jucarie, televizorul.
Ana de ex sta fte cuminte la taiatul unghiilor, se uita la mine cum ii explic ce fac si nu avem probleme, si nepotilor mei eu le-am taiat unghiile cand erau bebelusi ca la vara-mea ii era frica :)
Un sfat: nu-i strica placerea unei baite normale din stresul ca-i intra apa in urechi, spala fata cum trebuie, cu mana sau cu burete de bebelei, freac-o usor pe caput (mare grija la fontanele), clateste cu dushul si intre timp jucati-va cu ea, nu sunt asa fragili sau iritabili cum par.
Eu, marea stresata de pana acum cateva luni, ma tot mir de mine cat de firesc si lejer am luat fiecare zi de cand s-a nascut ana, si cum nu ma stresez de chestii care inainte le credeam esentiale.... si nu sunt de fapt decat ipohondrii. Un copil normal trebuie tratat ca atare, nu ca un cocon.
Si cum mi-au murit laudatorii pe ziua de azi, trebe sa caut altii ca destul m-am flatat singurica :))
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
dienutagraviduta spune:
of, uite de aia zice dan ca forumul asta poate sa fie nociv ... ca ne facem probleme pentru nimic.
la noi cu urechile stam cam tot timpul in apa la baie, ca ii punem apa mai multa in cadita; nu le curat mereu cu betisorul, cam de 2 ori pe saptamana, in rest le tamponez cu prosopul si gata. din cate stiu eu, numai la catei nu e bine, si nici nu le place sa le intre apa in urechi.
mara - eu folosesc marsupiul de pe la 7-8 saptamani fara probleme; daca insa pediatrul s-a exprimat in sensul ca ar avea un inceput de rahitism, atunci e posibil sa aibe vreo legatura, deci mai bine il intrebi pe el; si pe noi ne-a pus sa ii dam 3 pic de vigantol pe luna. dar calciu nu ne-a dat pana acum.
cand ai spus ca prima baie i-a facut-o soacra ta, m-am gandit la a mea ... si m-am ingrozit; desi a crescut un pogon de copii, soacra-mea are niste idei tampite rau in cap : face baita fierbinte la copii, si astia urla ca opariti numai cand vad apa, "ca asa trebuie, asa plang toti la baie" (stupid, ca lucuta adora baia) - noroc ca am aflat din povestite, nu din patite; anul trecut a mers cu o cumnata de-a mea la mare, cu copil de 2.5 ani, si l-au lasat la soare, "ca ii face bine" (ea nu a auzit de gaura din stratul de ozon), pana s-a ars copilul pe spate, de s-a facut numai basici; l-au tratat cu OTET; asta nu e poveste, e adevarat; vreo cateva luni daca deschideai o sticla in preajma copilului urla ca din gura de sarpe, si are si acum semne pe spinare ...
a, si partea a doua - la botez, seara, ii face nasul baita lui luca, si ii scapa un deget pe fontanela, de ii ramane urma ... am plans si eu si dan cand am vazut faza pe caseta video ... singura data cand a plans lucuta la baita ...
morala mea proprie si personala : nimeni nu stie mai bine ce e bun sau nu pt copilul meu in afara de noi, asa ca traiasca bunul nostru simt si intuitia.