Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 11
lavi02 spune:
Gogolos sa-ti traiasca! La multi ani!
bb_alinus de acord cu tine, eu inca oscilez daca sa ma apuc cu sucul de fructe la 4 luni, 4 luni jumate sau 5.
Eu zic ca daca ea incearca si vrea sa stea in sezut, poti sa o lasi cate putin sa stea in sezut sprijinit. Dar nu prea mult timp o data. Nati inca nu si-a manifestat dorinta.
Ina a luat f bine in greutate Rachelina, dr exagereaza! A luat 750g/luna? A luat!
De ce te grabesti tu cu diversificarea? Si mai ales de ce sa-i dai cereale? Se recomanda sa incepi cu cereale la copiii slabuti, nutritionistul din revista Mami spune ca la cei care au sub 5 kg la 5 luni, ceea ce Rachelina e depaaarte.
pisi saraca de tine cu bacteria!!!![]()
Cred ca Joy ma intreba de robot.
Eu nu mi-am luat robot pt ca nu vreau o chestie uriasa care sa-mi ocupe mult loc si care sa fie greu de spalat.
Storcatorul de fructe il am de la Silvia, nu e prea grozav, in sensul ca ramane destul suc in reziduurile uscate, dar nu cred ca-l schimb pt ca n-o sa-l folosesc prea mult timp, prefer sa-i dau fructele cu tot cu pulpa.
Mi-am cumparat tocatorul Moulinex frate mai mare cu cel al Cristinei. Pana acum l-am folosit doar la drobul de ciuperci, inca nu am incercat sa toc mar la el ca n-am ce face cu marul rezultat. Dar ar trebui sa incerc, de curiozitate.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Gandacel spune:
Hai, ca ati reusit sa ma speriati! Prima zi de baita a fost cand a implinit o saptamana si de atunci mereu ii intra apa in urechi. Il stergem cu betisoare cu opritor dupa baita, dar m-ati speriat ca nu stiu daca ma pot prinde daca are otita sau nu. In afara de apasat la ureche, cum pot verifica? Nu exista niste simptome? N-ar trebui sa faca febra, sa planga?!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
Noki_Lara spune:
Ina- superba micutza! Ce a crescut!
Si scaunelul e taaare misto!
Dordia- mare figura si Stefanutz- Cristianutz al tau! Si chiar ca a fost cuminte! Scumpul de el...
Fetelor, 2 intrebari:
1. Ce stiti de biscuitii HERA, DANONE, REMEDIA? Ca mie de-astia mi-a zis doctorul sa-i dau, mai incolo, pe la cam 6-7 luni cand ajung sa-i conbin in sucul de fructe. Sunt cumva de-aia fitzosi, fara gluten? Ca io habar n-am. Pisi, aia fitzosi, ce marca sunt?
2. La bebelacii vostri le transpira caputzul? Ca fii-mea e dexastru, face balta pe unde-i pune! Paturica, scoica, etc. Nu tot timpul, dar in majoritatea datilor.
Poze cu mami si Sarah 
Varsta Sarah
ioana_77 spune:
Salutare!
Noi mai lenesi pe-aici, mai mult cu cititul si mai putin cu postatul, dar cum se-anunta iar vreme rea, ne-apucam iar de scris.
La Multi Ani la toti bebelushii pt luna asta, asa ca sa scapam usor cu felicitarile. Noi nu ne serbam ziua luna asta, face petrecere de doua ori luna viitoare.
Azi e Dragobetele, parca, nu?
Expresie la TV "sunt indragobit..."
Sa ma bag si eu in seama la vreo doua discutii...
Despre salteaua de la patut, noi am luat relaxa de la Metro, se gaseste in dimensiune standard 60 x 120 cm. E super buna, sunt multumita de ea.
Dordia sa-ti traisca crestinul! Mai, da ce la ochi albastri la voi in familie. Mai dati si pe la altii :) Si Maria mea cam tuseste de cateva zile si sper sa fie de la saliva. Pe noi ne-a cam batut vantul la ultima plimbare de acu' trei zile si am un stres in plus. Oricum, mergem la dr saptamana viitoare la ctr lunar si sper sa ne lamurim.
Despre miscorici la cei mici...Mariei mele nu-i place mai deloc pe burtica, plange in cateva minute daca o pui asa. Sta, in schimb, pe burta, pe pieptul nostru si ieri chiar ma amuzam cum incerca sa se impinga cu picioarele de canapea si se tot foia pe mine...
Si noi ne pipaim degetele, mai cochetam cu o jucarica agatata de patut, dar nu in mod deosebit. Si scoatem sunete haioase.
Eu ma gandeam sa mergem in iunie la mare, dar mi-am dat seama ca e prea mica, nici nu sta in fundulet atunci (cred), oricum nu bine. Am fost acum doi ani in iunie, la mare si vreau sa zic ca era plin de parinti cu copii mici, se pare ca atunci e cea mai buna perioada, pana se incalzeste rau. Poate mergem in septembrie, cand iar nu e prea cald. Voi unde va ganditi ca va dormi cel mic? Ca de mancare s-a mai discutat...
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
mara95 spune:
Sorry,Pisi, cred ca ai dreptate,eu am zis ce am auzit, nu am patit-o si sper sa nu o patesc.Sigur m-as fi informat mai bine daca era cazul.Oricum , nu strica sa fi cat de cat precaut.Ca atare, uite ce am gasit pe net:
Otita medie
Reprezinta o infectie a urechii mijlocii (cavitatea de dincolo de timpan). Este, de obicei, consecinta unei infectii ce s-a propagat de la nivelul gatului. In general, este infectata o singura ureche. O data ce copilul a avut o infectie a urechii medii, in special in primii 2 ani de viata, este probabil ca infectia sa reapara la nivelul aceleiasi urechi, ori de cate ori are gripa sau o infectie la nivelul gatului.
Semnele la care trebuie sa fii atenta pot fi:
• dureri foarte mari, pulsatile, la nivelul urechii;
• copilul duce mana spre ureche si tipa, cautand ca urechea afectata sa fie spre perna, deoarece caldura pernei calmeaza durerea;
• agitatie, refuzul alimentatiei si semne generale de boala;
• temperatura crescuta;
• surditate partiala;
• otoree (secretie otica purulenta); apare dupa perforarea timpanului

Morgano spune:
Gabita, eu zic ca singurul mod natural de-a stimula fomica fetii este sa o scoti la aer si de 2 ori pe zi, mai ales ca s-a facut vreme buna, sa o obosesti cu joaca, eventual mareste-i pauzele intre mese sa apuce sa i se faca foame. Nu schimba topfer, e bun si calitativ si ca gust, ana este innebunita dupa el, problema e fomica si nu laptele, zic eu. Doar ca 450ml sunt putini la varsta mateei, la topfer la 2 luni (pana la 3) sunt 140ml*5 mese, ceea ce da 700ml, 450 e mult sub limita. Ca omul mare au si bebelusii nostri zile cand nu le e fomica, ana de ex. impinge bibe in afara gurii, incepe sa rada si sa chitaie si nici cu slujbe n-o mai pot convinge sa pape. E drept ca asta se intampla dupa ce baga 140-15 din 180, si rar, in rest e fomista. Nu dispera, ca-si va reveni, trebuie doar rabdare si in caz ca nu se vad imbunatatiri, pediatrul va decide ce si cum.
Bic, eu sunt de acord ca principiu cu ideea ta, dar o consider absolut irealizabila pentru romania zilelor noastre. Si eu am papat laptic de la o tiganca si uite ca-s mare si sanatoasa, dar in 75 nu era ca acum cand bantuie boli stiute si nestiute, iar sistemul sanitar la nostru e asa cum stim cu toatele.
Faza cu scaunelul eu zic ca e prematura, pana la 5-6 luni nu e voie sa stea in fundic de-a dreptul, dauneaza coloanei, chiar daca par ei fortosi si stabili nu este indicat. De aceea cred eu ca se si asociaza si diversificarea cu statul in fundic, ca varsta recomandata ma refer, ca e greu sa-i dai copilului cu lingurita cat timp sta la orizontala. Deci eu zic ca scoica e cel mai bun loc intermediar spre stat in fundic deocamdata.
Ana se enerveaza in ultimul hal cand o pun pe burta, face cu capul ca girofaru' si tipa, dar se ridica fte bine pe manute, apoi se impinge cat poate de tare, eu sunt multumita. De rostogolit nu inca, dar nici nu sta destul pe burtica sa ajunga in faza aia :)
Am sa ridic si eu la pozitia 2 caruciorul, sa vada si ea prin jur ca nu prea mai doarmne la plimbarica, mai exista si pozitia 3 pana la cea de stat in fundic.
Noki, si noi face Hoooopa, asa se cheama si deja stie cand spun hopa ca urmeaza ridicatul de sub brate si hohotele de ras de rigoare. Mai nou rade in hohote dc o gadil cand o schimb. Mare veselie pe bebelusii nostri.
Mara, cum pisici sa nu intre apa in urechi cand face baita? Doar o uzi pe cap, o speli dupa urechi, noi ii facem dush la final inca de la prima baita... nu ai cum dc speli temeinic copilul. Dar pana ne imbracam, ne foim destul incat sa iasa ce n-a putut sterge mami cu prosopelul. Atentie la betisoarele de urechi, sunt periculoase tare pt timpane, eu umblu cu ele ca si cu ouale, desi am din alea cu capat care se ingroasa si nu poate intra decat fte putin. Oricum ei au un sistem de eliminare naturala a cerii...
Jucariile le prinde de vreo luna bine in manute, si evident tinta este gurita, asa le apuca si le trage spre gurita ca-si mai da cu ele in cap, dar sunt jucarii usoare si nu protesteaza. Azi nu stiu cum a reusit sa tina 2 jucarii intr-o mana si scutura din ele de mama focului, am reusit sa-i fac si poze in delirul ei de joaca.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
dordia2000 spune:
Fetelor va multumesc mult pt.aprecieri 

Si Stefan topaie in poala dar nu il las deloc. El vrea sa se urce pe pieptul meu daca il tin de la subrat dar nu vreau sa il fortez. In fundulet inca nu am incercat dar stam pe plan inclinat in carucior si zic ca e suficient. La baita e mortal ca da din picioruse asa tare incat face lac in jur. si de fiecare data face pisu in cadita cu bolta. Il mananci nu alta!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
pisi-si-boscu spune:
Gandacel, eu zic sa stai super linistita, daca ar avea copilul otita ti-ai fi dat seama. Otita se manifesta prin acumulare de lichid in urechea interna ( otita seroasa ), lichid care in cazurile mai grave se suprainfecteaza si devine puroi. De la inceput pe bb il dor urechile ( eu am facut singurica otita deci stiu toate formele ) si in 90% din cazuri face si febra. De plans, plange destul de tare si sustinut, ii curge si nasucul, etc... seamana cu raceala doar ca e mai grava. Si daca il atingi sub ureche tipa de te dor si pe tine...
Dar de curatat apa din urechi e obligatoriu, ramane acolo si stimuleaza secretia de cerumen, in plus e o chestie rece care irita si agita si sensibilizeaza.
Ioana, eu am plecat cu bb de pe cand avea 3-4 luni, dormea in carucior bine merci, dar la mare ( am fost la 7 luni ) era deja prea mare sa il mai pun in carut. asa ca am dormit cu el in pat, daca iti permiti pat pt el e super ok, daca nu, e preferabil un matrimonial, ambii parinti sa isi micsoreze spatiul locativ. Eu am avut ghinion, nu aveau decat paturi de o persoana, si alea cu marginea tare, deci...concediu placut !
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
mara95 spune:
Gandacel,

Am transmis o informatie fara sa o verific!Bine ca nu lucrez la SRI!
Poate un dram de adevar o exista totusi...
bb_alinus spune:
Gandacel, sa stii ca si noua ne intra apa in urechiuse ca Amalia nu are stare si isi misca capul in toate partile in cada, insa vad ca nu avem probleme. Eu doar o sterg bine cu prosopul si atat.
Missa mea urla in patut si e pt prima data cand o las ca deja prea s-a invatat in brate...insa mi se rupe inima. E toata rosie si cred ca deja toata strada o aude.... Cred ca ma duc totusi la ea
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi feb 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii