Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Am pus poze de la botez si la semnatura!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Neata fetele.
Am reusit sa citesc si eu din urma cam tot.Mateea a facut vaccinul de 2 luni si se pare ca a trecut cu bine. A facut febra doar o zi 37.58, dar am pus spozitor cu paracetamol si a trecut. Problema mea e alta - nu prea mananca.Ii dau o masa san si una lapte paraf altenativ. Papa cam de 5-6 ori pe zi dar ffff putin dupa parerea mea 90 ml lao masa si are aproape 3 luni. De luat in greutate a luat bine in primele 2 luni.Nu stiu ce sa ma mai fac.Or fi tetinele de vina? Ea trage din bibe repede si apoi se plictiseste...Am schimbat si laptele - am trecut de la Milumil la Topfer si se pare ca tot degeaba. Sunt disperata. Am chemat si pediatra si a zis ca are si ea zile mai proaste si sa am rabdare.Ieri de ex a papat toata ziua cam 450 ml. Eu cred ca o iau razna... .Dati-mi si mie un sfat.
gabitaco si

Mateea Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Joy, m-ai bagat in ceata. Ala cred ca este!

Nichita, buna intrebarea cu rostogolitul! Azi de dimineata m-am trezit cu gandul sa intreb asta si intre timp deja uitasem... Acum vreo luna, parca, zicea una din fetele cu bebel nascut in aceeasi zi cu al meu ca s-a rostogolit! Al meu nici acum nu o face! Se curbeaza, mi-a adormit chiar intr-o parte, pe o mana, da' nu se aseaza cu burta in jos nici sa-l pici cu ceara. Si e fortos, altfel... Mainile si le-a descoperit de vreo 2 sapt. iar zilele trecute tot testa cum poate prinde si arunca jucariile dintr-o parte in alta, tinand degetul mare opus celorlalte (inainte prindea intre aratator si mijlociu). Isi intoarce mainile, le studiaza pe fata si pe dos, se uita in lungul bratului si are o figuraaaa. De parca: hm! ce sa spun... mare chestie! O mana! Nu pare foarte preocupat.

negaracristina, da' ce par lung avea fata ta, si e asa de mititica... "Barbatul" meu cheleste. Lasa par peste tot prin patut, iar la spate, pe unde se freaca cel mai des, are o chelie lucie! Fontanela are propriul ritm in care pulseaza. Am citit ca este intre ritmul inimii si al respiratiei... Cand devine neregulat, inseamna ca e putin deshidratat. Chestia cu lumanarea de la botez: numai la fete e valabil?

Despre intratul apei in urechiuse: la al meu intra din prima zi de baita. Nu il deranjeaza deloc! Ii face rau?

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Neata mamici,
Azi suntem matinale rau....si nici aici nu e timp frumos dar tot trebuie sa iesim sa ne intalnim cu o prietena!

La multi ani sarbatoritilor de azi!

Va scriu pe fuga ca missa mea sta sa urle de plictiseala - vrea in brate evident!
Dragelor ma disperati cu diversificarea voastra asa de timpurie si cred ca am ratat eu explicatiile ca nu imi dau seama ce e cu graba asta. Eu tot citesc in carti si acolo zice ca dupa 4 luni, ba chiar 5 luni.Deci voi de ce le dati asa de repede? ( in afara de cazuri medicale)

Si inca ceva, s-a mai discutat parca dar eu iarasi am fost pe langa, spuneti-mi si mie in doua vorbe cam de cand pot sa o las pe bebelina sa stea in sezut? Ca de vreo cateva saptamani tot vrea sa se ridice si se enerveaza ca nu poate!

Cineva intreba daca bebele se intoarce singur de pe burta pe spate, si nu cred ca i s-a raspuns. Noi nu ne intoarcem! Si eu sunt interesata la voi cum e?

Bic, noi cum suntem micute, marimile de aici ne vin bine - cu mici exceptii-iar saculetul ala nu prea stiu la ce foloseste . Ce marca e ce ai tu?

Va las ca s-a plictisit rau miss!

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi feb 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Sa va traiasca puiutii, cei care azi aniverseaza, dar si cei carora nu am apucat sa le scriu!!!!!!!

Se pare ca durerile de la vaccin plus sperietura le-am uitat si azi ne simtim super bine.A plans ieri pana a adormit la 9,30 si a dormit toata noaptea, scupma mamii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Gandacel, din cate stiu, apa in urechi nu trebuie sa intre deloc, altfel face otita.O stiu de la soacra mea in primul rand,care e patita si de la dr.Verifica, apasind la ureche in partea dinspre obrazul copilului, nici prea tare,dar nici prea incet.In caz ca are otita(DF!)el ar trebui sa tipe.

Diversificarea noi o incepem pe la 4-5 luni pentru ca e alaptat exclusiv.Asa a hotarat dr.

A mea nu se rostogoleste,dar o gasesc in alta pozitie.Daca o culc pe mijlocul patutului, o gasesc cu fata in plasa sau cu capul lipit de partea de sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Imi pare rau sa te contrazic, Mara, dar otita nu se face de la apa care intra in ureche ! Se face din alte cauze, insa indirect intratul apei in urechi poate adauga gravitate acestei boli.
Eu ii curat intotdeauna urechile cu betisoare de vata dupa baita, fara exceptie. Si cu toate astea, pentru ca el are o sensibilitate ( e vorba de constructia lui interna in zona ORL ) face otita de aproximativ 6 ori pe an. Ma mir ca mai aude bietul copil.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Da fetelor eu sunt cea la care se rostogoleste bb-ul. Adica acum vreo 2 saptamani ne jucam in pielea goala si l-am intors pe burtica si a inceput sa se arcuiasca si sa se chinuie si pana la urma s-a intors pe spate. De atunci l-am tot intors pe burtica si el se intoarce pe spate dar cu conditia sa ii las manuta sub el ca altfel nu mai poate. Si mai mult, alaltaieri l-am pus in patul mare pe perna noastra un pic inclinata si dupa vreo jumatate de ora l-am gasit de-a curmezisul patului la baza pernei!!!Deci e cazul sa fiu cu ochii pe el.

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mneata fetelor! Taaaare urat afara...

Sa raspundem direct:

Ina si Mandy- la multe luni, cu intarziere, micutilor vosri! Sa fie sanatosi, voiosi si iubiti!

Negara Cristina- super scumpa Elise! Amu, asa chelioasa seamana cu Sarah mea!Mie-mi place mai mult tunsa!Iar tu chiar ca ai talent frizeresc!

Mandy- ce zici? Oare Kriszti s-a inteles cu Sarah la plansul de oboseala? A mea face exact la fel. Dar atuncea cand e rupta de somn si nu avut conditii. De exemplu, marti a fost doctorul la noi. Adormise, am trezit-o. Apoi a adormit iar dar am trezit-o ca a trebuit sa plecam in oras cu totii. Apoi dupa prinz ii era tare somn, a adormit in scoica in drum spre mama. Cand am ajuns la ea, iar s-a trezit => urlete, nene, gen: gata! m-am saturat! Vreau sa dorm si nu ma lasati!
Asta e o varianta, cealalta e ca ii e super somn si urla de oboseala, dar nu vrea neam sa faca nani - ca ma-sa care considera somnul o pierdere de vreme! DEci: am hotarat sa o culc obligatoriu dupa masa de dimineata si la pranz. seara, joaca. E bine si pe viitor un asemenea program. Sper sa tina. Io-l incep azi!

Gabico- cu mancatul - si Sarah face figuri la unele mese. Cand nu are chef, nu papa, si totusi doctorul a zis ca cu greutatea suntem peste medie, deci e ok. Fiecare copil are ritmul sau de crestere, care variaza de la o perioada la alta. Zilele astea, de exemplu, fii-mea este in pasa mancacioasa. Deci nu te stresa, lasa bebelacul in pace ca asta e ritmul ei. Devine o problema doar daca vreo 2 saptamnini nu ia bine in greutate sau deloc.

Cu performantele, hai sa ma laud: Sarah face urmatoarele chestiuni:
- de pe burta se poate intoarce pe spate, cateodata, nu des - e drept ca nici nu prea o pun mult pe burta
- facem tupa-tupa in poale la mama, adica tropaim nevoie mare, eu sustinand-o de subrate, iar ea tot incercand sa se ridice - e suuuuper haioasa si-i place la nebunie
- ne facem arc sa ne ridicam in fundulet, dar evident, inca nu reusim
- ne ridicam capul - tot asa, ne facem arc - cand ne uitam la TV, stand pe burta la mami, cu fata la TV, ca se vedem mai bine, asta spre disperarea lui mami, care nu e deloc fana TV si vroia ca nici Titi sa nu fie; evident, noi insa semanam la toate prostiile cu tati, deci suntem fana TV

Cam astea imi vin in minte....

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

La multi ani copilasilor nascuti azi!

Ina, de cand o sa o pui pe pufoasa in scaunel?Si eu vreau sa-i iau cat mai curand sa o invat sa stea in el si sa stie ca acolo trebuie sa manance ea.(Fina mea nu si-a luat scaunel si tare greu ia plrins ca alerga toata casa cu castronul cu mancare dupa copil).
Cum ii faci cerealele? Cu lapte si i le dai cu biberonul sau in castronel asa mai groase ca grisul cu lapte(consistenta)?

Dordia, v-am vazut pozele de la botez,tare dragut e Stefan!

Si eu i-am cumparat cereale ieri dar inca nu i-am dat am zis sa mai aman pana cand face 4 luni.Si doctorita mea zice sa mai stau,dar nu vad de ce,ea oricum e hranita cu lapte praf.

Catutza si Bianca-Maria(2.11.205)

Mergi la inceput