Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Dordia ce poze frumoase! Si tu arati tare bine, la fel si nasica! Dar Stefanel e un scumput, o jucarie de copil!
ioana_77 eu nu-i dau CA Ilincai. Nu e nevoie, are fontanela mica.

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Joy daca doctorul spune ca e bine, e bine si atat!!! Stiu ca in cartile "marilor doftori" scrie ca trebuie sa ia minim 750 grame, dar copii nu sunt toti la fel.
Apropo de greutate sa-ti dau un exemplu: mie mi-a zis o tanti "dragutza" ca eu trebuie sa fiu bolnava daca sunt atat de slaba (aveam vreo 48 kg la 1,68 m). Am fost la n medici, care imi dadeau sa fac n analize, pana am ajuns la unul destupat la minte (si sexos foc). Cand aude de ce am venit, ma intreaba: "bine, bine, suntetislaba, dar de ce ati venit?" NU intelegea, saracul, ca nr kg lipsa ma durea pe mine. IN final, mi-a zis sa ma linistesc, ca asa sunt eu, si sa nu mai umblu prin doctori ca mai rau ma imbolnavesc. L-am ascultat si bine a fost.
Eu sunt satula de cartile lu' peste prajit care spun numai grozavii, ca cica au facut ei n-shpe studii, cred ca voi face un foc de tabara cu ele, ca am dat banii degeaba! M-am lamurit la faza cu fularul si bebeul mic.
Pana si faza cu diversificarea, hmmm, chiar asa au fost medicii prosti pana acum? Nu stiu ce sa zic... doar ca ar trebui sa ma incred mai mult in flerul nostru de mamici, copii nu sunt facuti cu sublerul!
Deja m-am saturat sa aud de cat de minunat si ce panaceu universal este laptele de mama, ca am vazut atatia copii crescuti cu lapte praf mult mai sanatosi decat mine care, desi am fost alaptata peste 4 luni (destul de mult pentru vremea aceea) am niste alergii de nu le da nimeni de cap. Asa ca ce anticorpi sa-i mai dau eu fii-mii?
Pai desteptii astia de la OMS, dupa care se iau pediatrii "moderni" spun ca o mamica poate si chiar trebuie sa manance orice. Pai daca mancam eu cand era Ilinca mai micutza o salata de vinete si niste muraturi, ce faceam cu copilul urland? Ma duceam si-l lasam pe treptele OMS-ului? Sa ma lase!
Asta e parerea mea, acum voi puteti sa nu fiti de acord cu ea, dar asa e in democratie, fiecare are dreptul la o opinie (pe zi).

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Noki, Kriszti ma dispera cu urletele lui. Si in ultima vreme se intampla zilnic de mai multe ori indiferent de situatie. Urla si tare greu adoarme, sper sa fie doar o faza trecatoare . Poate ca s-a inteles cu Sarah sa isi dispere parintii . Acuma de ex. la masa de la sase a fost ok, a adormit instantaneu si a ragait parca in somn.

La noi la baita mai intra apa in urechiuse ca noi punem destul de multa apa in cadita (lui bb ii place tare mult). Eu il sterg bine la urechiuse cu prosopelul si numai daca are multa ceara il curat cu betisoare din acelea.Ii mai ramane ceara in urechi ca asa e bine.

Subiectul decalotare ma dispera ca si noua doctorita ne-a spus la ultima "vizita" ca ar fi bine sa il cam tragem de putulica. Am citit si aici pe DC multe pareri despre decalotare si mie nu prea imi vine sa fac chestia asta. Am inteles ca daca face pipi in jet si nu are infectii copilul trebuie lasat in pace.

Dordia, eu il schimb de scutece pe bb inainte de fiecare papa. Daca face kk intre doua mese il schimb iar, asta duce la 5-6-7 scutece pe zi.

Vad ca iar se discuta despre diversificare.Noi vom incepe cu sucul de morcovi peste cateva zile-daca ii va placea, apoi cu mar si portocala. Noua doctorita ne-a spus ca sucul nu inlocuieste o masa ci se da intre doua mese. Diversificarea adevarata o vom incepe din luna a sasea.Probabil imi va da o schema de diversif. Deja am una -de la Svety / Fetele de la Cluj dar sunt curioasa sa vad si altele. Daca cineva dintre voi are o rog sa mi-o trimita.

Fetelor eu abia astept sa se topeasca zapada ca noi acum il ducem pe bb la plimbare in brate. In marsupiu nu mai incape, de fapt nu ii mai intra picioarele cu atatea haine pe el-orificiul acela nu e reglabil, iar cu carutul e dezastru ca la noi mai sunt nameti de zapada.Sper sa nu mai tina mult iarna. A, si am primit un rucsac pt. bb super marca Hauck pe care il putem folosi cand bb sta in fundic.Are o rama metalica si poti sa-l pui si pe jos caci e ca un scaunel. Super fain. Asa ne va fi mai usor la vara cand vom merge in excursii.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Felicia iti multumesc pentru aprecieri!!! Nasica e sora mea cea mare!!! Iar copii sunt nepoteii mei!!!
Cum se mai simte Ilinca?

Galactogil am cumparat eu ieri dupa-amiaza de la mine cu 350.000 cutia!!! E cazul sa ma duc sa mai iau una? Ma duc maine si daca mai are va spun si va iau eu daca aveti nevoie!!!

I-am decalotat si eu putica mai mult decat de obicei dar totusi imi e frica ca s-a crapat un pic pielicica. Asa trebuie? Mie dr. ultima oara mi-a zis ca e ok dar...nu ii iesise caputul!!!

Cu lapticul stam din ce in ce mai prost. Iau inclusiv galactogil, mananc din 2 in 2 ore carne,lapte.oua etc...,beau 4 l de ceai+bere+apa si lapte ioc. Suge cate 80-100 /masa si deci de pe la 16.00 ii bag cate 100 de lapte praf. Azi i-am bagat si sugea mititelul in gol dupa ce se terminase din biberon. Era superfomist. La masa urmatoare ii fac 150 ml ca imi e mila de el. Ii e fooooame rau. se pare ca e un mancacios!!! De fapt toata familia suntem mancaciosi!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica noiembrie-decembri spune:

Scutec www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69884&whichpage=1" target="_blank">no. 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Felicia sunt total de acord cu tine!!! Asa ziceam si eu!!! Pe mine m-au acrit astia cu cartile lor care oricum se contrazic intre ele. Eu ma iau mai mult dupa sora'mea care a crescut 2 copii si sunt sanatosi tun.

Joy nu te mai impacienta ca si baiatul lu' sor'mea a luat in luna a doua doar 300 gr, si apoi in urmatoarea luna a luat 1 kg. Deci...daca dr. a zis ca e ok eu zic sa nu iti faci probleme!!! Eu vorbesc care sunt panicata rau in ceea ce priveste greutatea bb-ului

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Pisi, ti-am trimis un PM. Poate ca ma poti ajuta.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Noki,

Joy, nu fii suparata,poate cantarul e de vina, vezi daca poti sa o mai cantaresti o data folosind alt cantar.Poate a avut o perioada mai agitata,oricum se regleaza.Desi, 330g intr-o luna e putin,eu am patit-o la o saptamana,dar s-a remediat singura in urmatoarea saptamana. Parca ii dai numai san,nu?

Mergi la inceput