Dragalasi poznasi de ian-febr.2004(87)
Raspunsuri - Pagina 5
Lia70 spune:
LA MULTE PRIMAVERI FRUMOASE, MAMICI SI FETITE!

Ieri, cu chiu cu vai, am ajuns acasa unde m-a luat in primire Tero 1 (Alexutu), iar mai tarziu si Tero 2 (taica-sau). Ce mai, seara cu nabadai, fiecare vroia altceva, iar eu am cazut franta la 20,30.
La noi, crizele de nervisori continua si apar din senin, asa cum si voi descrieti "fenomenul". Nu-l impac cu nimic si nu se potoleste pana nu ma supar rau de tot pe el, ii intorc spatele si nu mai vorbesc cu el vreo jumatate de ora. Dupa care ne jucam ...delicios.
In seara asta mi-am propus sa-l mai cantaresc si sa-l masor, asa ca voi "publica" si eu maine datele respective.
Puii vostri cat dorm dupa-amiaza? Alex doarme cam 1,5-2 ore somn care ii ajunge pana pe la 21,30. Dimineata se scoala, bineinteles, pe la 6-6,30, asa ca eu plec la serviciu gata "ambalata".
Azi dimineata, baietelul meu mi-a oferit primul martisor... Nu mai puteam sa ma opresc din plans si din pupiciuri pe obrajorii lui dolofani. De mult ma gandeam cum va fi atunci cand copilul meu imi va darui ceva.... Am trait un sentiment greu de descris.
Va pupam si va dorim sa aveti o zi superba!
Lia si Alexandru
Andra28 spune:
Lia, Alexandru doarme cam 2h-2:30 h ziua, seara insa se culca cam pe la 23-23:30 si dimineata se scoala in jur de 10. Doarme destul, zic eu.
Saptamana trecuta a avut insa cateva zile in care nu a dormit deloc la pranz, iar seara l-am bagat eu in pat, pe la 22:30 ca el oricum, singur, nu avea de gand.
Fetelor, voi ce le mai dati sa manance seara, ca mie mi-a cam trecut inspiratia?
pupici,
Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)
Helen spune:
Cosmin in timpul saptamanii merge la socrii de dimineata de la 7:40 pana pe la 17:30 - cat suntem noi la serviciu. Asa ca il trezim pe la 7 si un sfert dar tot mai greu reusim in ultimul timp. La socrii doarme de 2 ori cate 1 ora - 1 ora si jum: dimineata pe la 10 si apoi pe la 15. Seara se culca in jur de ora 23. Il las in pace sa faca cum vrea el pr ca e f cuminte cu somnul si nu vreau sa-l stresez nici pe el si nici pe noi. Cand i se face somn isi ia jucaria preferata si cere sa-l urc in patut in camera lui unde adoarme instantaneu, singur, fara probleme si doarme bustean pana dimineata!
In weekend se trezeste in jur de 8-30, mai lenevim la noi in pat pana dupa ora 9, apoi la pranz doarme ~3 ore, intre orele 15-18, uneori ar dormi si mai mult dar il trezesc eu ptr ca altfel trece si peste masa iar seara se mai culca abia pe la ora 24... Eu zic ca e ok, pacat ca trebuie sa-l trezim dimineata! Dar asta e, s-a obisnuit ca doar suntem navetist de mai bine de 1 an!
Seara noi papam ~ la fel ca dimineta doar ca moi rotim - adica:
iaurt+ baranza vaci+ biscuiti/sau
banana+ branza vaci+ biscuiti/
nectar+ branza vaci+ cereale/
sandvis + 1 iaurt
rar mai incercam un gris cu lapte sau paste cu lapte dar f greu mananca asa ceva, nu-i place laptele!!! Cerealele Hero totusi le mai mananca si cu lapte. Oicum ii dau rar ptr ca abia de ceva timp vad ca suporta cat de cat laptle si nu se deranjeaza la stomac.
I-am facut de 2 ori budinca Dr Oetker si i-a placut f mult dar nu stiu daca e sanatoasa... voi le dati la copiii? Chiar vroiam sa va intreb?!
Spre rusinea noastra carnea o papam tot macinata in ciorbite si piure, de fapt blendarim (dar nu chiar pasta fina) ciorbitele daca vrem sa papam tot, daca nu blendarim papam putin... asa ca alegem raul mai putin rau... altfel ne mai jucam, ca mancat nu se poate numi, cu cate un copanel la gratar sau cu cate un snitel. Pestele il papam insa asa cum trebuie dar numai cu garnitura de cartofi cu usturoi. Iar piureul de cartofi si oul fiert cu paine il papam doar cu salata sau muraturi... Paine papa cam putina, noroc ca nu refuza biscuitii in mancarea de dimineta sau de seara. Dulciurile nu ne atrag aproape deloc!
Tania, felicitari ptr cei 10 ani de casnicie! Multi inainte si sa fiti mereu fericiti alaturi de cele doua comori! Si noi am implinit de curand 10 ani de cand suntem impreuna si 7 ani de casnicie!
Helen spune:
Ca sa vedeti... intru si eu sa mai povestesc cu voi dupa ceva timp de pauza si un pic il scap din ochi dar era langa mine... si si-a scris toata fatza cu un marcar verde... Acum sa vad daca se spala!!!
Va pup si seara placuta!
Lia70 spune:
Buna dimineata!
Noi am uitat aseara sa-l cantarim si sa-l masuram pe Alex. S-a ybenguit toata seara, am fost si in parculet si ne-am dat pe topogan (pasiunea lui), am fost si in vizita, ne-am jucat si in casa... In fine, pe la 22 l-am dus in pat, dar azi dimineata la 5 era fresh si cu mare chef de vorba. Nu stiu ce sa-i mai fac, ca nu vrea sa doarma si el mai mult dimineata! Nu apuc sa ma dau jos din pat, ca imediat apare si el dupa mine.
Andra, meniul nostru ar cam fi:
6,30-7: bibi cu lapte si cereale.
9-9,30: mar, banana cu biscuiti sau branza tip Fagaras si un bibi cu ceai de macese si sucul de la o portocala; sau ou (fiert cel putin 10 min) cu Fagaras si marar, putina sunca de Praga sau un pic de cremwurst bine fiert.
12-12,30: daca e prea obosit de la joaca de afara, cere bibi lapte si adoarme; daca nu, ciobita de pui sau vita, cu legume si iaurt sau lamaie;
16-16,30: biscuiti cu gem sau iaurt cu fructe pasate (intre timp mai "tocam" noi si cate un biscuite sau pufuleti sau stiu eu ce)
19-19,30: mamaliguta cu branza si smantana sau peste fiert cu legume, sau gratar de vitel sau pui cu legume, cartofi frantuzesti etc. (depinde ce avem in ziua respectiva)
la culcare: celebrul bibi lapte.
Meniul nu e batut in cuie si nu intotdeauna mananca tot.
Dar mi-am propus sa incerc si: clatite cu branza, ciorbita de perisoare din carne de pui, chiftelute de peste sau chiar de legume cu branza, prajitura cu fructe (simpla). Ei, eu nu sunt chiar asa o mare gospodina, dar am sa incerc sa ma diversific si eu meniul.
Mai dati si voi idei, mamici harnice, ca eu chiar nu sunt asa de inspirata.
Va pupam si va dorim o zi cum o vreti voi.
Lia si Alex
aramona spune:
Salutare!
Am trecut in fuga sa va salut!
MAysa nu este o mancacioasa, avem probleme cu mancatul (cu bunica ei...), insa la mine pot spune ca este OK.
Deci:
7:30 - 8:00 - laptic (un biberon intreg)
10:00 - 10:30
- branza fagaras cu painica si un fruct (banana)
- pateu facut in casa cu painica si rosie (pateu = ficat pui fiert+1/2 ceapa mica+ 1ou fiert + unt-ochiometric + sare+patrunjel, mixate si intzepenite nitzel la frigi...fac portii mici din care mancam si noi)
- cremwursti pui + cascaval + painica + rosie
- sunca Praga + painica+rosie
MEzelurile le evit in general...
Dupa masa:
- la un interval de cca 1 ora: fructe - portocale, mere, sucuri, ceai
13:00 - 13:30
- felul I - ciorbitza/supa cu perisoare, bucati carne, fie cu legumele pasate, fie cu legumele intregi. Ciorba numai cu bors, fara lamaie, otzet sau alti inacritori, supica poate avea si taitzei, galusti de gris, sau orez, la supele dulci cu mai multe legume pasate
- felul II - orice fel de mancare de carne cu legume (fasole pastai, ardei copti, vinete coapte, sau sos de rosii cu usturoi/fara), pilaf cu carne, ciulama cu mamaligutza, snitzele/friptura cu garnitura...
De obicei mananca doar un fel, un castron plin...daca e felul I, oricum e cu carne suficienta...
CAnd mananca ambele feluri, mai putin din fiecare..
- Desert: o placinta cu mere/branza, chec - facute in casa, biscuiti, Kinder Pingui, Magura, etc...
18:30 - 19:30 - dc la pranz a mancat doar felul I, atunci felul II!
- cereale cu lapte - facut piure gros (in loc de gris)
- iaurt cu cereale si miere/ un strop de cacao instant
- budinca de paste cu branza dulce / ushor sarata
- de multe ori felul I (mananca cu noi cand venim acasa, de multe ori bunica nu reuseste sa o hraneasca...rasfatzul sa traiasca si dulciurile intre mese

)
- orez/taitzei cu lapte
Vreau sa subliniez faptul ca eu NU gatesc separat pentru Maysa!
Eu una gatesc doar pui si vita, piper isi pune cine vrea, sare pun cat sa fie mancarea cu gust,cine vrea, completeaza...Adaosuri gen delikat nu mai folosesc de mult...
Maysa mananca cu placere toate mancarurile gatite de mine, nu am enumerat tot, sunt mancaruri de oameni adulti, fara prajeli, mai mult fierte/coapte!!! Dar toate sunt gustoase, am renuntzat de mult la chestii pasate...
Carnea taiata mai marunt, daca e vita, mai ales...in rest legumele dumicatzi cat sa-i incapa in guritza!!!
Seara la culcare (22:00 - 22:30) imi spune ca-i este foame...ii dau sa manance o banana intreaga de regula si apoi lapticul de seara!
Nu am pretentia ca am copilul extrem de bine hranit...mai ales ca bunica a dezvatzat-o de:
-iaurt (ii da cu fructe, spre disperarea si nervii mei...)
-ficat (inainte manca cu piureu, acum am tot felul de tertipuri pentru a o face sa manance...vedetzi pateul la mic-dejun)
- mere/portocale...(biscuitzii cu crema sa traiasca...napolitanele, etc...nu ma intrebati cati neuroni mai am)
- sucuri de fructe (Traiasca Santal/Cappy, Tedi, etc...inainte ii faceam in casa, Bunica nu stie sa foloseasca robotul...e complicat)
- de mancare in general...mai mult cu mine mananca, seara cand vin!!!
...si peste mai rar...e si vina mea ca ajung seara dupa 7, uneori 8...Si nu am chef sa fac atunci peste...iar peste zi se mananca ce las eu in frigi!
Eu v-am spus meniul de week-end...
DAr: La toamna gradi, program fix, si fara mofturi; bunica = soacra (in disperare mai fac eforturi sa ma razvratesc sa faca macar jumate din ce-o rog...sunt dusmanul ei nr. 1)
Cica pe mine ma asculta ca sunt mama!Punct.
Si nu mai coomentez ca iar ma iau nervii...Doamne Ajuta sa ne vedem la toamna la gradi si sa fie bine!
VA pupicesc...pana la urma mi-am spus si ofurile printre picatzele...v-am dat poate si idei...
Si certati-ma daca gresesc...
Ramona (8+ saptamani)
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
rain spune:
Buna,
mamici de pitici, va cer si eu ajutorul, caut o bona (de incredere, care sa mai fi avut grija de copii, eventual o bona pe care ati avut-o voi si care a fost ok) sau o cresa particulara (unde sa fie conditii bune si sa fie aproape de noi, adica sector 4 sau 3) pentru moatza mea si nu stiu pe cine sa mai intreb, ma gandesc ca puii vostri sint mari si ati trecut prin multe, va rog, daca ma puteti ajuta cu sfaturi, informatii, astept mailuri pe adresa nicoleta@gmail.com
va multumesc din suflet si sper ca nu am deranjat cu mesajul meu!
Nicole &
Andreea Alexandra (26.07.2004)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40285" target="_blank">Povestea nasterii
Lia70 spune:
Am intrat si noi sa-i uram LA MULTI ANI! scumpei Olivia Karla. Sa cresti mare, sanatoasa si voiasa si sa ai o petrecere super la cei 2 anisori!
Ramona, ce buna idee mi-ai dat cu pasta de ficat! Am sa-i fac si eu lui Alexutu. Te pupam si speram ca iti merge bine cu bb2.
Sa aveti un week-end plin de bucurii!
Pupici!

MOTI (Olivia Karla)