Copilasi nov-dec 2004 (108)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Mai fetelor, mai sunt copilasi care mai beau lapte noaptea????
Alexia mea inca mai bea..de fapt ea adoarme pe la 10-10.30 si in jur de 3 se trezeste si incepe sa planga si daca ii dau lapte totul e ok, adoarme la loc….apoi pe la 5 din nou ii mai dau un pic de lapte si uite asa ma trezesc de cel putin 2 ori pe noapte
Daca nu ii dau lapte plange foarte tare si nu adoarme, asa ca mi-e si mie mai usor, ii dau sticluta cu laptic si-apoi adoarme fara probleme…
Ma gandesc ca ar cam trebui sa o dezvat de a mai bea lapte noaptea dar ea alt laptic nu bea decat seara vreo 260 ml si-apoi noaptea inca atat si cum ziceati copilasi au nevoie de cel putin 500ml lapte…asa ca nu stiu ce sa fac….o s-o mai las putin probabil cu bautul de laptic noaptea si-apoi chiar il scot, ha ha

Roserb, am vazut poze dragute cu copilasii

Pupici la copilasi si mamici

11+sapt

Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Cecicilia_c de obicei Daria bea laptele pe la ora 06 dim dar avem si nopti cand il cere (a se citi plange) pe la ora 04 sau 5.
De vreo 2 sapt incoace noi avem o problema cu scutecul de noapte. Ori nu mai sunt scutecele bune ori doarme ea cu fundul in sus: se trezeste uda toata cu pishu. Ni s-a intamplat de f multe ori.

Poze cu mandrutele;fetele mele
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Carmen, sa stii ca si Alexia se trezeste uda toata dimineata…asa ca mi-am facut un obicei si o schimb o data noaptea si asa nu mai am probleme…e si normal sa iasa pipi daca bea seara 260ml lapte, apoi bea nopatea inca ceva…de unde sa poata duce si scutecelul ala atata pipi??? Ha ha

11+sapt

Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Fetelor, legat de calciu, sa stiti ca nu numai lactatele contin cant. mari de calciu. Vedeti ca sunt o gramada de fructe si legume (brocoli) care au continut ridicat de calciu.

Eu nu inteleg un lucru, de ce se administreaza atata calciu artificial la copii? Eu lui alex nu i-am dat nimic. In afara de amaratul ala de D-V-Sol (echivalentul Vigantolului din RO) pe care i l-am dat pana la 6 luni, eu nu i-am dat nici un fel de vitamine, intaritori sau ma istiu eu ce suplimenti nutritivi.
Si nu stiu daca e chiar indicat atata "ajutor" din partea noastra dat organismului lor. Il invatam lenes, il invatam ca e mai usor sa ia mura-n gura decat sa proceseze si sa extraga el din alimente.
E adevarat ca alex nu-mi face probleme la mancare, dar nici altfel nu stiu daca as fi recurs la metoda suplimentelor si vitaminelor.

Iar o perioada de eruptie dentara nu vad in cel fel ar dauna echilibrului de calciu al copilului. Prin faptul ca ei au in alimentatie un continut mai bogat in calciu e suficient, zic eu, sa faca fatza tuturor provocarilor. Asa ce facem? Le dam si lactate mai multe pe care apoi le mai dublam si cu calciu artificial?

Ad-rianna, alex al meu bea 250 ml lapte dimineata cand se scoala (cum vede sticluta nu mai are rabdare pana ajunge s-o tina in mana si devine nervos instantaneu). Asta la 8-8:30 dimineata. E primul lucru pe care-l face cand se scoala. Apoi mama ii pregateste micul dejun (care sincer la noi consta tot in branzica facuta zilnic in casa cu iaurt si o portie de fructe pasate, iar la fiecare 2-3 zile adauga un ou fiert). Deci undeva in jur de 9 mananca si micul dejun. La ora 12:30 are portie de legume crude pasate amestecate cu iaurt (altfel nu le manaca). La 4-4:30 are ciorbitza cu iaurt si paine toate la un loc (de care avem facuta pt. noi - spre exemplu acum avem ciorba de burta; nu-i da mama carnea, dar zeama i-o da). Uneori in loc de ciorbitza papa un felul doi (depinde de ce are mama la indemana). La ora 6-7 mananca un fruct de regula (banana, citrice de data asta bucati nepasate) sau fruct si cascaval sau numai cascaval (il adora). Si apoi la ora 8:30 mai bea un biberon de lapte. Deci nu pot spune ca alex mananca mult seara. Dupa ora 4-5 incolo nu mai are mancare consistenta. E adevarat ca fi-miu e lactofan (Dama mi-a placut tare mult expresia!!!): lapte, iaurt (pe care-l manca simplu, in ciorba si-n legumele crude, in orice aproape), smantana (mai rarut si asta pt. ca nu am facut noi o obisnuinta din a-i da smantana), cascaval.
In rest pot spune ca ciugule cate ceva si pe langa noi (care nu avem orele de masa in acelasi timp cu noi).

Zicea cineva ca daca sa-i dea sa manance castraveti murati. Sincer? Parerea mea este ca ei deja sunt suficienti de mari sa tolereze bine orice fel de mancare. Pot gusta fara probleme orice de mancare. E adevarat ca unele alimente trebuie inca sa ramana la stadiul de gustat si sa nu devina obisnuinta, dar eu i-am dat lui alex sa guste tot ce-i posibil, adica tot ce mancam si noi. A gustat si muraturi si s-a aratat interesat de castraveciori, a gustat si carne de porc (desi asta n uface parte din alimentatia lui regulata), a gustat masline, cartofi prajiti (chiar daca tati face spune cand ma vede ca-i dau), ciocolata si bombonele (tati iarasi face spune cand ii dau - dar o fac numai ocazional). Nu va mai faceti atatea procese de contiinta legate de ce trebuie si ce nu trebuie sa manance. Luati-le la bunul simt. Anumite alimente stiti si voi ca nu-s prea sanatoase. Nu abuzati de ele, dar nici nu le excludeti total caci mai devreme sau mai tarziu tot or sa guste si e posibil interdictia voastra sa-i faca si mai doritori de a manca respectivul aliment. Stiu mamici care au fost foarte categorice cu copiii in privinta dulciurilor (in special ciocolata), iar mai tarziu aceste interdictii au dezvoltat adevarate slabiciuni pt dulciuri la copiii respectivi.

Eu inca mai am usoare stari de greata, mai vomit cateodata dimineata, dar nu se compara cu starile de voma si greata pe care le-am avut cu alex. In rest nimic pe frontul de vest. Asteptam sa ajungem la primele controale, la ecografie si apoi avem mai multe de povestit. Pana atunci asteptam cuminti...

.......in 7+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
Originally posted by aime
Adriana, eu sunt de parere ca la varsta copilasilor nostri, laptele si produsele lactate inca ocupa un loc f important in alimentatie. Asa ca lapticul papat la culcare, simplu sau cu cereale e f important, ca si cel de dimineata. Ei trebuie sa consume cam 500 ml pe zi. Daca isi compenseaza lipsa de laptic cu branzica (nu topita sau alte variatiuni din comert, care nu contin calciu nici 0.1%), smantana, iaurt e ok. Ai incercat lapte cu taietei/orez si scortisoara(al meu adora) sau gris cu lapte si mar copt, ceva care sa aiba un miros si o aroma deosebita...acuma stiu ca nu tre sa-i fortam, dar nici sa facem ce vor ei, ca doar e spre binele lor...tre sa gasim siretlicuri si tot felul de combinatii care sa-i incante si sa pape....ca asta-i scopul...sa pape. Si de la 7 seara pana dimineata e cam mult, stomacelele lor nu fac galagie ? Pupici la gemenasii frumusei si pofta marela laptici

aime si Vladimir, 1an+

stiu si eu aime din "carti" de cei 500ml de lapte pe zi dar ce sa le fac daca nu vor sa bea si pace. mananca zilnic iaurturi si gris cu lapte sau orez cu lapte...uite cu taitei nu am incercat dar o sa le dau azi. insa 500 ml nu cred ca beau intr-o zi. bianca mai papa prin somn pe la ora 10 dar acum nu mai vrea nici ea. da, ei stau pana la 7.30-8 dimineata (uneori si mai tarziu) fara sa manance noaptea. bianca doarme toata noaptea neintoarsa, doar tudor mai face fitze noaptea dar nu vrea sa manance lapte, doar ceai sau pur si simplu vrea sa stea la mami in brate

dama . multumesc pt. raspuns

hai sa va zic ce facea azi copilul meu tudor: spala masina si usa de la intrare in baie era inchisa peste cordonul de alimentare asa ca daca imingi usor se deschide...tocmai clatea si apa se scurgea in wc...buuun. si eu8 imi cautam copchiii prin casa ca te miri unde se duc. si tudor al meu statea aplecat peste wc cu mainile sub jetul care curgea din masina de spalat!!!! am crezut ca-l mananc!!!!...el era fericit de numa'. si un leoarca

adriana & bianca si tudor (03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

try multumesc mult, mi-ai dat idei de papa

ei mananca cand se trezesc max 120ml lapte (fara cereale ca nu le mai place), apoi pe la 10 fructe cu branzica sau iaurt si cereale, gris(orez) cu lapte, omletica sau painica cu unt (sau almette), apoi la 14.30 ciorbitza si pireut cu carne si mai apoi la 6-7 iaurturi sau gris(orez) cu lapte....si atat .....mai mananca intre mese biscuiti sau pufuleti sau fructe. si nici noaptea nu papa lapte

adriana & bianca si tudor (03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Adriana m-ai facut sa zambesc.incearca sa pui si putina vanilie in taiteii cu lapte.in general sunt inebuniti copilasii dupa vanilie.

TRY intr-un fel teoria ta e buna dar nu si in anumite cazuri.Ken a avut probleme cu rahitismul iar eruptia dentara ne cam saraceste cantitatea de Ca din organism de aceea trebuie suplimentat.in plus la noi fontanela e inca deschisa.

Aimee mama or fi astia destepti dar sunt cracanati si cu danturi false(marea majoritate) asa ca cert e ca nu e din cauza mancarii.o fi ceva genetic specific rasei galbene

octy,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Ad-rianna, pune-le spre exemplu in ciorbita iart sau smantana. Spre ex., alex adora ciorbele acre (facute cu bors) supele le cam refuza. Trebuie sa pun in ele iaurt ca sa capete gust acrisor sa le manance. Si in felul asta mai adaugi un pic de lactate la doza zilnica. Sau daca le faci piure: nu folosi apa in care ai fiert cartofii, ci lapte dulce si apoi adauga si o lingura de smantana (sau depinde ce cant. faci tu odata de piure) si-o bucatica de unt. Iarasi toate astea cresc doza zilnica de lactate. Intre mese poti sa le dai bucatele de cascaval (aici se gasesc niste batoane subtirele ca un pix mai gros) speciale pentru copii care-s delicioase). E imposibil sa nu gasesti u ncascaval pe gustul lor. Cauta sa fie cat mai putin aromat ca sa aibasanse cat mai mici sa-l refuze si sa fie de-o consistenta mai moale ca sa le faca placere sa-l mestece.
Si-n alta ordine de idei, ia fa tu experimetnul si masoara intr-o zi cant. de lactate care-o mananca intr-o zi un gemenus si vezi daca toate linguritile si bucatelele adunate dau o cant. apreciabila. Cateodata noi tindem sa minimizam cantitatile de mancare pt. ei pt ca totul vine in bucatele mici si ni se pare intotdeauna ca mananca insuficient.

Bitsule, normal ca nu ma refeream la cazurile in care este o problema cu lipsa acuta de calciu sau de diverse minerale. Ma refeream la cazurile cand fara prea multe investigatii se recomanda calciu sau diverse minerale cu titlu de "preventiv".

.......in 7+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Nici Mihnea nu mai bea laptele gol de cateva saptamani. Eu am reusit in urmatorul fel: seara ii fac 250 ml lapte cu cereale, dar de consistenta buna pentru dat cu lingurita, si mananca tot-tot,bineinteles cu ceva program artistic, iar dimineata domnul serveste "shake" din 250 ml lapte cu jumatate de banana , blenderuite bine si puse in biberon- asta ii place la nebunie. Si Bianca a avut o perioada cand a baut laptele numai in combinatia asta, asa ca m-am inspirat din experienta trecuta.In plus mananca zilnic iaurt, cascaval, in unele zile smantana, asa ca eu consider ca are destule lactate in meniu.

In alta ordine de idei si eu i-am tot dat sa guste diverse mancarici, ceea ce n-as fi facut cu Bianca pentru nimic in lume cand era mica (deh, primul copil!).Mihnea adora cartofii prajiti (desi nu-i dau mai mult de 2-3), si maslinele- astea i le dau fara restrictie, nu cred sa fie vreo problema. E innebunit dupa prajituri de casa, si de cate ori am ii dau, bineinteles nu in cantitati industriale. Ciocolata inca nu a servit, dar cu Bianca in preajma probabil se va intampla curand!

Nici eu nu i-am mai dat calciu de cand era mic-mititel, pediatra noastra mi-a zis ca nu e cazul. O sa o mai intreb, pentru ca vad ca este cam cracanat.

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Daca fi-tu-i cracanat, eu ma numesc femeie frumoasa .
Stiam ca pana la 2 ani e nealarmanta cracanatura la copii. Daca si dupa 2 anisori persista inseamna ca are podoaba prea mare intre picioruse si de-aia mititelul nu poate, ma-ntelegi. Asa ca ferice de fetitzele ce l-or curta.
Glumesc, desigur. Stiam ca daca dupa 2 ani persista atunci mergi la medic cu el. Dar intreba-ti medicul, ca nu strica...

.......in 7+ sapt.

Mergi la inceput