Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Leea, folosesc doar lapte de corp pt. bebi, in cazul de fatza Nivea, ca d-asta am. Ii merge foarte bine cu el.

Canutza, pai io-s nascuta in '76, locuiam pe strada Gavrilov Corneliu, undeva la jumatatea distantzei dintre P-ta Noua si magazinul Big. Am facut Liceul de Muzica, si am terminat in '95. Toi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by proadelina

Noi utilizam de vreo 3 saptamani nr.3, am udat deja hainutele, de mai multe ori... Oare sa trec la nr.4?

Adelina cu bebe Albert (16.11.2005)

Adelina, orienteaza-te dupa nr de kg. scris pe punga. E bine sa fii cu pampersul undeva pe la jumatate, dar mai bine in sus decat in jos, pamapersul prea mare poate cauza "scurgeri" in primul rand ca se cocoloseste nepermis intre picioarele copilului, apoi pentru ca aripile sunt f lungi si nu il poti "infasa" cum trebuie.
Nici nu ar trebui sa te grabesti, mai ales ca cu cat sunt mai mari pampersii, cu atat sunt mai scumpi. Si sa stii ca chestia cu scursul din pampers are legatura un pic si cu pozitia in care sta bb, si cantitatea acumulata.

Fetelor, de ce sunt atatea "discutii" privind diversificarea asta? Eu cred ca lucrurile sunt clare:
1. fiecare mamica incepe diversificarea in functie de sfatul medicului, ceea ce simte sau ceea ce citeste;
2. in majoritatea cartilor un pic mai "vechi" eu as zice ca e vorba de un curent, scrie ca se incepe diversificarea la 6 saptamani, fara a se mentiona daca se alapteaza sau nu; in cele noi, mai tarziu, se mentioneaza cu preponderenta 4 luni;
PAREREA MEA e ca diversificarea nu are nici o legatura cu maturarea stomacului (sau a sist. digestiv )copilului - un copil nascut la 9 luni, la greutate normala si sanatos, are stomacul ok ( asta nu inseamna sa ii dam jumari ! ). Laptele de mama (si laptele in general ) e un aliment indigest, mai ales pt faptul ca nu se poate "dizolva" decat in prezenta unor enzime care spre varsta de 1 an se diminueaza drastic. Copilul trebuie usor pregatit pentru momentul in care va primi alimente solide si asta e destul de curand: cand ii dau dintii. ASTA consider eu ca e un semn de maturare digestiva!!!
In ceea ce priveste faza cu imunizarea copilului prin alaptare, pe undeva prin anumite carti scrie ca ea se "efectueza" in primele zile de alaptare. Pentru ca imunizarea asta nu e o chestie continua ci e ca la vaccin...
Nu spun, Doamne fereste ! sa nu alaptati copiii cat mai mult. In primul rand consider ca alaptarea e cel mai bun "liant" psihologic intre mama si copil. Sebi si acum vine cateodata si se aseaza in pozitia in care l-am alaptat, cu capul pe san si il pupa. Dar nu faceti din asta un motiv de ingrijorare pentru mamicile care, mai putin norocoase, au pus, ca sa zic asa "titza in cui".

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nichita spune:

DRAGA ANDA, TE RUGAM FRUMOS SA NE IEI SI PE NOI IN SEAMA PE LISTA TA! STIU CA AI FOARTE MULT DE FACUT DAR AM VREA SI NOI MAI ALES CA EU SUNT INEBUNITA DUPA CHESTII DE ASTEA (ASTROGRAME,ZODIAC ETC)
MULTUMIM FRUMOS!!!
DATELE NOASTRE SUNT: NICHITA ALEXANDRA REBECCA, NASCUTA PE 17 NOIEMBRIE 2005, IN BUCURESTI LA ORA 12 FIX. SI IN CAZUL IN CARE FACI SI PENTRU MAMICI (NU STIU CA SUNT NOUA PE AICI), DATELE MELE SUNT: NICHITA FLORENTINA LILIANA, NASCUTA PE 7. 02.1983 IN BUCURESTI SI ORA NU STIU DACA ESTE CHIAR ASA DE FIXA, 12 SI 45 DE MINUTE.
TE PUP! MULTA SANATATE COPILULUI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Mey Gandacel nu am vrut sa zic ca formula = diversificare!!!!!
Ci ca este recomadat ca la bb-ii hraniti cu formula sa se inceapa mai devreme diversificarea, dar totusi la 2 luni...3 mi se pare devreme. Parintii nostri poate asa faceau, dar acum cand se stiu atatea despre sistemul digestiv care nu este deloc matur...
Si eu consider diversificare chiar si suculetele de fructe, nu numai legumele...
Dordia, asa-i tu ai fost nevoita sa-i dai porto si oricum nu-i dai mult....exact cum ai zis, unele dau ceiut, tu dai suculet.

ANDA, sper sa nu dai cu pietre, dar nu am avut timop deloc saptamana trecuta, ca ziceam ca trec o fuguta in zilele in care ma duceam la servici, dar am stat acolo 3.5-4 ore..si am ajuns numai dupa 21.00 acasa. O sa vad saptamana asta cum pot face..si daca se poate...
O intrebare intrebatoare: pt piticu meu ai facut astrograma? Ca am sarit 2-3 capitole la citit si pana apuc eu sa le citesc...trece baba cu colaci. Dar de ai facut-o si este pe acolo....stau cu puiu in brate si tot o sa o caut. Eu iti trimisesem pe mail datele...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Diversificarea precoce (adica inainte de 4 luni) predispune copilul la alergii si slabeshte organismul fiindca stomacul nu e pregatit pt. asta. Io am nepot patit din cauza ambitiei parintilor de a da sucuri foarte devreme (2 luni) si altor produse (3 luni). Atentie mare, ca nu stiti cum va fi copilul mai incolo. Nu va luati dupa faptul ca ii face acum placere ce ii dati, ca ar fi si culmea ca bebeu' sa refuze chestii gustoase.
Io-s decisa suta la suta sa incep diversificarea la 6 luni. Am citit prea multe chestii despore asta ca sa actionez mai devreme. O sa mananc eu de toate si, prin intermediul laptelui meu, bebe va avea tot ce-i trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna mamici si sa va traiasca bebeii sarbatoriti astazi!

Noi tocmai am venit de la o plimbarica plina de soare, parca ne-am mai incarcat bateriile ca ieri am stat doar in casa si am dormit, asa cum va ziceam ieri.

Anda draga, aseara dupa 24 am adormit dar am descoperit de dimi astrograma bebelinei, iti multumesc mult, imi place ce zice, mai putin faza cu nu se impaca bine cu maica-sa m-a cam pleostit dar era de asteptat ca si intre mine si mama ( scorpioanca si ea) au fost destule scantei in tinerete!

Ina felicitari sotului pt programul Rachelinei, da-mi si mie reteta! Cat despre safe sau nu scaunul de masina in fata, eu ma imbarbatez cu gandul ca daca statul fr a decis ca e voie atunci stiu ei ce stiu, ca doar tine foarte mult la "mladitele patriei" viitori platitori de impozite! Lasa ca si asa sunt destul de speriata cand sunt cu bebe in masina, nu de alta dar noi in familie am avut un accident urat, cand eram eu copil, cu urmari nasoale( dar nu fatale) ale pasagerului din fata dreapta ( mama), asa ca mi-a ramas adanc intiparit in memorie si mi-a fost destul de greu sa trec peste. Iar pe bebelina nu o dragalesc cand sunt in trafic, ci doar ii vorbesc iar ea ma priveste asa ca suntem amandoua multumite. Doamne fereste, un accident poate fi nasol fie ca esti in fata fie in spate...

Fetelor, voi vorbeati de oferte promo la pampersi dar mie mi se pare scump ce ziceti voi acolo. Eu tocmai am gasit o promotie la un magazin de 140 bucati cu 23 eur, iar marca Pampers are o oferta acum de 92 bucati la 19 eur! Asa ca am acuma vreo 250 de bucati marimea 3 care ii sunt cam ficsi cred ca dau anunt ca cedez pampers...

Leea felicitari pt kg pierdute! Cred ca niste abdomene te vor ajuta sa scapi de burtica! Sau nu, dupa cum zice Lavi? Eu mai am o gramada de dat jos, dar cum alaptez nu fac decat un usor regim insa nu se vede nici o ameliorare.

Fetelor stiti care e reteta mea de noapte la bebe? Dat sa pape fara sa aprind lumina ( am doar o lampita de veghe foarte, foarte slaba), pe muteste ( adica nu ii zic nimic lui bebe), iar dupa papa leganat tot in tacere vreo 5 min! La mine functioneaza chestia asta dintotdeauna!

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

A, uitasem sa va intreb, voi faceti vaccinul de 3 luni? Ca noi avem sambata acum intalnirea de 3 luni cu pediatra si facem iar! Si la 4 luni inca unul! Am inteles ca cel de sambata este acelasi cu cel de la 2 luni!
Cica asa este programul national de vaccinare pe aici...

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionaina spune:

sunt membra noua si am si eu o bebelusa pe nume Alexia Mihaela, nascuta in 4 noiembrie 2005.Asadar as vrea sa ma alatur clubului vostru.

cu multumiri anticipate,

Ioana si bb Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Anda iti multumesc pt ca ne-ai trecut pe lista.Ne asteptam cuminti rindul.
Alinus incerc sa fac si niscaiva abdomene,desi din cauza cezarienei nu prea imi vine sa ma dedau la asa ceva.Dar vine si vremea mea...
Fetelor,am vazut ca multi bebei au accese de plins cind nu prea stiti ce sa le faceti.La noi se intimpla ca, in timpul unor astfel de episoade sa tipe asa de tare incit expira tot aerul din plamini si parca nu mai poate sa inspire altul.Mi s-a intimplat de citeva ori de s-a invinetit tot la fata.Nu sint eu panicoasa din fire dar atunci am inlemnit.Vi se intimpla si voua asa ceva?

leea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Pus poze noi in contul comun de mail.
Citit tot ce s-a scris, de acord cu diversificarea dupa 4 luni, atunci cand se poate.Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput